Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Urmond

In Urmond is de huizenmarkt in volle bloei. Met een groeiend aantal transacties en stijgende verkoopprijzen biedt het dorp volop kansen voor het verkopen van je woning. Hier vind je actuele statistieken en vastgoedcijfers die je helpen bij het succesvol verkopen van je huis in Urmond.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Urmond

De gemiddelde verkoopprijs in Urmond is in de laatste 3 maanden € 376.050 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 399.555 euro. Het is duidelijk dat er een verschil is tussen deze twee prijzen. Voor het verkrijgen van een nog duidelijker beeld hebben we dit verschil gevisualiseerd in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Urmond

Afgelopen 3 maanden

€ 205.000
€ 327.000
€ 450.000

Bij het bepalen van de waarde van je woning speelt de prijs per m2 in Urmond een sleutelrol. Een slimme tactiek is om de gemiddelde verkoopprijs per m2 van je huis te vermenigvuldigen met het totaal aantal m2. Dit geeft je een indicatie van de potentieel haalbare verkoopopbrengst. Bekijk de onderstaande grafiek voor een weergave van de actuele verkoop- en vraagprijzen per m2 in Urmond:

Huizenprijzen in Urmond per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.000
€ 2.600
€ 3.100

Prijsontwikkeling Urmond laatste 12 maanden

Als je je huis in Urmond wilt verkopen, is het een goed idee om de prijsontwikkeling in de laatste 12 maanden te volgen. De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Urmond vorige maand was € 376.050. De fluctuaties in de verkoopprijzen volgen over het algemeen de landelijke trends. Bekijk hieronder de grafiek voor meer details:

Wat is mijn woning in Urmond waard?

De waarde van jouw woning in Urmond wordt door diverse aspecten bepaald. Dit varieert van het aantal vierkante meters, tot de locatie, type woning en aspecten zoals de staat van het onderhoud. De actuele staat van de huizenmarkt speelt bovendien een grote rol bij de waardebepaling.

Als je je afvraagt wat de exacte waarde van jouw huis is, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een logische stap. Of je nu zeker weet dat je je woning gaat verkopen, of als je simpelweg een beter idee wilt hebben van de huidige waarde om een goed besluit te kunnen nemen over een mogelijk verkoop. Voor een gratis waardebepaling kun je terecht op de volgende webpagina: waardebepaling aanvragen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar persoonlijk bij jou thuis om een goede inschatting te maken van de waarde. Er zijn meerdere redenen waarom een gratis waardebepaling door een makelaar een verstandig idee is; het kost je niets, maar je krijgt wel professioneel en objectief advies over de mogelijke verkoopwaarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Elke plaats heeft zijn unieke karakteristieken en dat is duidelijk zichtbaar in de verschillen van de woningmarktcijfers. Vergeleken met de omliggende gemeentes, zien we dat de huizenprijzen in en rondom Urmond zich opvallend anders gedragen. Het geeft je een meer compleet beeld van de huizenmarkt, wanneer je niet alleen focust op de lokale prijzen maar ook breder kijkt.

De specifieke marktsituatie van de omliggende plaatsen kan namelijk dusdanig anders zijn. Hierdoor ontstaat een gevarieerd beeld van de huidige staat van de huizenmarkt. Door deze bredere perspectief nemen, krijg je een realistischer en genuanceerder beeld van de marktsituatie.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Urmond

Bij HuisVerkopen.nl houden we de prestaties van verkoopmakelaars in Urmond scherp in de gaten. We kijken naar hoe snel ze een woning verkopen, hoeveel ze gemiddeld voor een woning krijgen en hoeveel woningen ze in totaal verkopen. Daarnaast houden we rekening met de verschillende makelaarstarieven.

Het selecteren van de juiste verkoopmakelaar in Urmond kan ervoor zorgen dat je sneller een hogere verkoopprijs voor je woning krijgt. Maar, het is meer dan alleen naar cijfers kijken: ook de aanpak en persoonlijkheid van de makelaar kunnen beïnvloeden hoe succesvol de verkoop van jouw woning zal zijn.

Vergelijk makelaars in Urmond Of lees meer over makelaars in Urmond

Gemiddelde tarieven van makelaars in Urmond

Als eerste is het belangrijk om te weten dat courtages van makelaars gemiddeld rond de 1,13% liggen in Urmond. Echter, wees op je hoede, want makelaars bepalen hun eigen courtages waardoor de tarieven sterk kunnen variëren. Neem je de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Urmond, die € 376.050 bedraagt, dan betreffen de kosten van een makelaar gemiddeld € 4.249.

Wanneer je een huis gaat verkopen, is het kiezen van een geschikte makelaar niet een zaak die je lichtvaardig moet opvatten. Een goede makelaar kan namelijk het verschil maken tussen een succesvolle verkoop en een moeizame verkoop. Het is daarom raadzaam om eerst verschillende makelaars in Urmond te vergelijken, waardoor je een keuze kunt maken gebaseerd op tarieven, werkwijze en verkoopstrategieën.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Urmond

Urmond is een plek waar een aantal koopwoningen zich bevinden. Deze huizen stellen je in staat om een woonplek voor jezelf te creëren of een inkomen te genereren door te verhuren. Echter, 1938 is het totale aantal koopwoningen hier en van dit cijfer is slechts een klein percentage daadwerkelijk beschikbaar voor verkoop of huur op elk gegeven moment.

Aantal verkochte woningen in Urmond

In Urmond zijn de afgelopen 12 maanden diverse woningen op de markt gebracht (aanmeldingen) en verkocht (transacties). Het exacte aantal transacties zoals woningen die met succes zijn verkocht, zal steeds actueel gehouden worden door de tag 36. Bekijk de onderstaande grafiek voor een maandelijkse en jaarlijkse opsomming:

Ben je van plan jouw huis in Urmond te verkopen?

Het verkopen van je woning in Urmond kan een uitdaging zijn vanwege de vele aspecten die je in acht moet nemen. Je hebt te maken met het aanvragen van een energielabel, het vaststellen van de juiste prijs en het vinden van een effectieve manier om potentiële kopers te bereiken. Daarnaast moet de juridische verantwoordelijkheid correct worden afgehandeld, is goede communicatie met geïnteresseerden van belang en moet je mogelijkerwijs ook een verhuisbedrijf regelen.

Een georganiseerde aanpak is onmisbaar in het hele proces. Een stappenplan komt dan ook goed van pas bij het verkopen van jouw woning. Hierin vind je alle nodige acties overzichtelijk op een rij, van het kiezen van een makelaar tot aan de eindafhandeling met de koper. Voor jouw woning in Urmond kun je een specifiek afgestemd stappenplan inzien, waarin je alle stappen die je moet ondernemen terugvindt. Dit stappenplan helpt je om alles in goede banen te leiden.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Het zal je niet ontgaan zijn dat de huizenprijzen in Urmond continu fluctueren. Op deze plek worden de meest recente vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties en nieuwe aanmeldingen telkens up-to-date gehouden. Inzicht in de laatste prijsontwikkelingen is immers van groot belang als je overweegt je huis te verkopen.

Huis Verkopen als handige tool voor woningverkopers

Opvragen van makelaarstarieven, vergelijken van makelaars, of het aanvragen van een gratis waardebepaling; Huis Verkopen maakt deze stappen eenvoudig voor je. Ons platform is onafhankelijk en gratis te gebruiken door woningverkopers. Bovendien hebben we een handig stappenplan waarmee je makkelijk kunt bekijken wat er allemaal geregeld moet worden bij de verkoop van je woning, zodat je niets over het hoofd ziet. Kortom, verkoop je je woning via Huis Verkopen, dan bieden we je alle hulp en gereedschap om dit op een moderne, transparante en voordelige manier te doen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen