Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Stein

Bij de verkoop van je woning in Stein wil je ongetwijfeld een makelaar vinden die de optimale balans treft: een hoge opbrengst realiseren, maar ook binnen een acceptabel tijdsbestek. Daarom is het raadzaam om zorgvuldig te vergelijken en te kiezen voor een makelaar die deze eigenschappen waar kan maken.

Over makelaars in Stein

Het voorbereiden van de verkoop van je woning is een pittig proces en het kiezen van een geschikte makelaar in Stein is een essentiële stap in dat proces. Maar er zijn uiteraard meer belangrijke punten waar je op moet letten. Denk bijvoorbeeld aan het opstellen van verkoopdocumenten en het inrichten van je woning voor bezichtigingen. Om je te begeleiden in deze stappen kun je een kijkje nemen op ons stappenplan.

Wij snappen dat het niet makkelijk is om de juiste makelaar te vinden, daarom is ons platform ontworpen om je te ondersteunen in dit proces. We helpen je de meest geschikte verkoopmakelaar in Stein te vinden door grondig te onderzoeken wie van hen het beste bij je past; door bijvoorbeeld te kijken naar eerdere verkoopsuccessen, tarieven, service en klantfeedback.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.837
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.552
Besparing (gem.)
€ 1.053

Actueel

 • Als je van plan bent om je huis te verkopen, is het belangrijk om rekening te houden met de makelaarskosten die je kunt verwachten. In Stein kan de courtage variëren tussen de 0,93% en 1,55%. Wees je ervan bewust dat deze kosten nog kunnen veranderen, zeker in deze periode van april 2024.
 • Daarnaast spelen de huidige huizenprijzen een grote rol bij het verkopen van jouw huis. De gemiddelde verkoopprijs per m2 in Stein is momenteel € 2.813. Voor meer informatie kan je de huidige huizenprijzen in Stein bekijken.
 • Ten slotte, omdat de tarieven van makelaars in Stein continu in beweging zijn, kan het vergelijken van tarieven zinvol zijn. Dit kan je momenteel gemiddeld een besparing opleveren van € 1.053.

Uitgelichte makelaars in Stein

Er zijn tal van makelaars in Stein beschikbaar die uitblinken in de verkoop van woningen. Na deze tekst verschijnt een overzicht van verschillende verkoopmakelaars in Stein die je kan raadplegen. Het kan nuttig zijn deze makelaars te vergelijken, aangezien dit een duidelijk beeld kan scheppen van de variërende diensten, kosten en werkwijzen van elke makelaar.

Logo Damen Makelaardij

Damen Makelaardij

Damen Makelaardij is een gevestigde drie-generatie familiebedrijf en de grootste in Limburg, gespecialiseerd in makelaardij, hypotheken en verzekeringen. Met voet aan de grond in Maastricht tot Hulsberg, ze staan bekend om hun persoonlijk advies en actieve betrokkenheid. Bij Damen draait het om de menselijke maat, waardoor je steeds de perfecte match tussen klant en pand krijgt. Of je nu zoekt naar bedrijfsruimte, nieuwbouw, of financieel advies nodig hebt, Damen Makelaardij is een solide keuze.
Logo Kempen & Oberdorf

Kempen & Oberdorf

Kempen & Oberdorf is een ervaren makelaar in Zuid-Limburg, gespecialiseerd in verkoop, aankoop, verhuur en taxaties van woningen. Ze bieden ook financieel advies. Met hun persoonlijke aanpak, toegankelijkheid en eerlijkheid, helpen ze je bij alle woon- en verzekeringsvragen. Je kunt er ook terecht in het Engels en Duits. Ze zijn groot geworden door kleinschalig te blijven, wat bijdraagt aan hun betrokken en vertrouwde service. Ze vallen onder de branchevereniging NVM en hebben diverse certificaten.

Anke Smeets Makelaardij

Bij Anke Smeets Makelaardij krijg je persoonlijke service met een focus op woningfotografie. Dit makelaarskantoor, gevestigd aan de Steinderweg in Stein, bestaat uit één deskundige medewerker die aangesloten is bij branchevereniging Vastgoedpro. Kies voor Anke Smeets Makelaardij voor een professionele aanpak en kwalitatieve presentatie van jouw woning.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rond Stein dan in onze lijst wordt weergegeven. Jouw ideale makelaar staat er misschien zelfs niet tussen. Daarom is het verstandig om alle makelaars in Stein mee te nemen in onze vergelijking. Alleen zo vind je de makelaar die het beste bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Stein Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Stein?

Een verkoopmakelaar in Stein rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 339.543 in Stein komt dit neer op € 3.837 aan makelaarskosten (update april 2024).

Veel makelaars richten hun courtage op basis van de waarde van de woning. Met andere woorden, hoe hoger de woningwaarde, hoe hoger de courtage die de makelaar in rekening kan brengen. Dit komt doordat hoger gewaardeerde woningen vaak meer werk vereisen om te verkopen.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Stein 0,62% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.053 door eerst tarieven op te vragen. Houd in gedachten dat je niets te verliezen hebt met het opvragen van deze tarieven, aangezien dit proces kosteloos en zonder verplichtingen is.

Kosten van makelaars in Stein

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 3.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Stein

Wanneer je van plan bent je huis te verkopen, zijn er enkele kosten waar je aan moet denken. Eén daarvan zijn de opstartkosten die de meeste makelaars in Stein rekenen. Maar wat zijn opstartkosten precies? Dit zijn kosten die een makelaar maakt voordat het huis daadwerkelijk in de verkoop gaat. Denk hierbij aan professionele foto's maken, een mooie advertentietekst schrijven en je huis op verschillende woningwebsites plaatsen.

De opstartkosten kunnen per makelaar flink variëren. Gemiddeld schommelen deze kosten tussen de € 400 en € 700. Wil je een goed beeld krijgen van wat makelaars in Stein vragen als opstartkosten? Op onze website is het mogelijk om bij meerdere makelaars de tarieven op te vragen. Zo krijg je snel en eenvoudig inzicht in de kosten die je kunt verwachten en kun je een weloverwogen beslissing maken.

Intrekkingskosten van makelaars in Stein

In de wereld van onroerend goed is het niet ongebruikelijk dat je misschien van gedachten verandert en jouw woning voortijdig uit de verkoop wil halen. Als dit in Stein gebeurt, moet je rekening houden met potentiële intrekkingskosten die makelaars in rekening kunnen brengen. Deze kosten worden in rekening gebracht vanwege het werk dat jouw makelaar al in de verkoop heeft gestoken en zijn bedoeld om deze inspanningen te compenseren.

Wat zijn intrekkingskosten precies? Het zijn kosten die makelaars in rekening brengen als je besluit jouw woning uit de verkoop te halen voordat deze is verkocht. Bijvoorbeeld, als je besluit dat je toch in je huis wilt blijven wonen of als je een beter aanbod krijgt van een koper en je de woning direct aan hen wil verkopen. Deze kosten variëren meestal, afhankelijk van het werk dat de makelaar al in de verkoop van je woning heeft gestoken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Stein met een vast tarief

Een aantal makelaars in Stein werken met een vast tarief. Hierbij weet je vooraf precies wat je gaat betalen en kom je niet voor verrassingen te staan. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024). Hiermee krijg je een duidelijk kostenbeeld en hoef je je geen zorgen te maken over onvoorziene uitgaven.

Hoewel een vast tarief voordelen heeft, kan het in sommige gevallen nadelig zijn. Stel, je verkoopt je woning voor een bedrag van €200.000,-. Als je een vast tarief van €3500,- betaalt, zou dat in dit geval neerkomen op een courtage van 1,75%. Als je echter een makelaar had gekozen die 1,2% courtage rekent, dan zou je slechts €2400,- hebben betaald. Een verschil van €1100,-.

Tip: Het loont om van tevoren goed te onderzoeken welke makelaars in Stein zowel met een courtage als met een vast tarief werken. Bereken voor jouw specifieke situatie wat het voordeligste is. Bij een hogere verkoopprijs kan een courtage vaak voordeliger uitvallen dan een vast tarief. Zo zorg je dat je de juiste keuze maakt en het maximale uit jouw woningverkoop haalt.

4 feitjes over makelaars in Stein

 • Uit een recente vergelijking door woningverkopers in Stein, blijkt dat een lokale makelaar met aantoonbare ervaring in Stein de populaire keuze is. Dit wordt gestaafd door de gegevens van makelaarsvergelijkingen waar dergelijke preferenties in rekening worden gebracht.
 • De verkoop van een woning zonder tussenkomst van een professionele makelaar kan een aanzienlijk verschil maken in de prijs die de woning oplevert. In Stein kan dit verschil oplopen tot een bedrag van €23.000.
 • 91% van de makelaars in Stein is lid van een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO, wat een indicatie is van hun professionaliteit en betrouwbaarheid.
 • Voordat de definitieve keuze wordt gemaakt, vragen woningverkopers in Stein gemiddeld gezien aan drie verschillende makelaars om verkoopadvies. Het is gemakkelijk en gratis om verkoopadvies aan te vragen bij verschillende makelaars via onze website.

Wat levert de beste makelaar in Stein op?

In Stein kan het verschil in prestaties tussen makelaars enorm zijn. Het is de moeite waard om te investeren in een makelaar die boven de rest uitsteekt. Deze makelaars leveren namelijk hogere verkoopprijzen op en zorgen er voor dat jouw huis sneller de 'verkocht' status bereikt.

De beste makelaars van Stein onderscheiden zich op twee specifieke gebieden:

 • Uit onze verzamelde data blijkt dat de verkoopprijzen bij de beste makelaars van Stein gemiddeld hoger liggen dan bij andere makelaars. We hebben gekeken naar verkoopprijzen in alle prijsklassen: gemiddeld leveren de toppers jou een extra € 11.270 op.
 • Verder blijkt uit analyse dat de beste makelaars in Stein woningen gemiddeld met 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit doen zij voornamelijk door de woningen op de juiste waarde in te schatten, waardoor potentiële kopers sneller toeslaan.

De beste makelaar in Stein vinden

Makelaars in Stein schatten de waarde van jouw woning niet allemaal hetzelfde in. Daarnaast variëren ook de tarieven die zij rekenen voor hun diensten. Deze verschillen kunnen invloed hebben op je keuze voor een makelaar.

Het loont dus om makelaars te vergelijken. Door de diverse tarieven, verkoopstrategieën en inschattingen van de woningwaarde te vergelijken, krijg je een volledig beeld en kun je de beste keuze maken.

Waar moet je op letten bij makelaars in Stein?

Bij de keuze voor een makelaar in Stein voor de verkoop van je huis, zijn er verschillende aandachtspunten die niet over het hoofd gezien mogen worden:

Eerdere ervaring

De ervaring van de makelaar kan heel bepalend zijn bij de verkoop van jouw huis. Het geeft een indicatie van hun deskundigheid en vaardigheden.

Verkoopstrategie

De verkoopstrategie van de makelaar moet overeenkomen met jouw verwachtingen. Vraag naar hun plannen en tactieken om jouw huis te verkopen.

Communicatie

Een goede communicatie is essentieel. Je wilt een makelaar die responsief is en je regelmatig updates geeft over de verkoop van je huis.

Makelaarsvergoeding

De makelaarsvergoeding kan sterk variëren. Compareer verschillende aanbieders door middel van een vergelijkingsformulier op onze website.

Beoordelingen

Tot slot, lees de beoordelingen van vorige klanten. Deze kunnen een goede indicatie zijn van de kwaliteit van de makelaardij diensten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Stein zijn verschillende NVM-verkoopmakelaars actief om je te ondersteunen bij de verkoop van je woning. Deze makelaars hebben kennis van de lokale woningmarkt en kunnen je bijstaan tijdens het gehele verkoopproces.

Naast de NVM-verkoopmakelaars, zijn er in Stein ook makelaars aangesloten bij de VBO en VastgoedPRO. Hoewel ze allemaal dezelfde taak hebben - namelijk het begeleiden bij een woningverkoop - hanteren ze verschillende werkwijzen en tarieven.

Weetje: Ondanks dat NVM-makelaars allemaal volgens dezelfde gedragscode en reglementen werken, kunnen hun prestaties en kosten flink verschillen. Daarom is het verstandig om bij de verkoop van je woning diverse makelaars te vergelijken.

Wat doet een makelaar in Stein?

Een goede makelaar kan een groot verschil maken bij de verkoop van jouw woning in Stein. Ze begeleiden het gehele proces en zorgen ervoor dat alles vlekkeloos verloopt.

Zo geven ze bijvoorbeeld professioneel advies over de vraagprijs, adviseren ze over het optimaal presenteren van jouw huis en onderhandelen ze krachtig bij de verkoop. Een makelaar in Stein kent de plaatselijke woningmarkt goed, waardoor ze er het beste voor je uit kunnen halen.

 • Marktanalyse: Een makelaar adviseert over de juiste vraagprijs.
 • Presentatie: Een makelaar zorgt voor een aantrekkelijke woningpresentatie.
 • Onderhandelen: Een makelaar zorgt voor de beste verkoopprijs.
 • Administratie: Ze verzorgen alle benodigde documentatie en contracten.
 • Begeleiding: Ze begeleiden alle juridische en technische stappen.

Waarom een makelaar in Stein inschakelen?

Als je wilt dat een makelaar de verkoop van jouw woning in Stein regelt, ondergaat het proces diverse fasen. Het is zoveel meer dan alleen een 'te koop' bord in de tuin zetten. Jouw makelaar is de professionele tussenpersoon tussen jou en de potentiële koper. Het vinden van een makelaar die goed bij jouw wensen aansluit kan een lastige klus zijn. Maar geen zorgen, want op Huisverkopen.nl kan je makelaars vergelijken die passen bij jouw woning en situatie.

Eerste ontmoeting

De makelaar begint met een oriënterend gesprek. Hier worden de vraagprijs, de vraag- en verkoopstrategie en alle overige verkoopaspecten besproken. Daarnaast zal de makelaar ook advies geven over het 'verkoopklaar' maken van jouw woning.

Verkoopvoorbereiding

Als alle afspraken zijn gemaakt, komt de volgende stap: de verkoopvoorbereiding. Hiervoor zal jouw makelaar aantrekkelijk beeldmateriaal verzamelen door professionele foto's van de woning te maken, mogelijk ook een videorondleiding en 360-graden foto's.

Woning promotie

Nadat het verkooppakket klaar is met alle teksten en foto's inbegrepen, regelt jouw makelaar de publicatie op relevante woonwebsites en sociale media kanalen. Ook wordt de woning in zijn netwerk van potentiële kijkers en kopers gebracht.

Afronding van de verkoop

Tot slot wordt de afronding van de verkoop geregeld. Jouw makelaar coördineert de bezichtigingen, handelt het onderhandelingsproces af en stelt het koopcontract op. Daarnaast is de makelaar ook aanwezig bij de overdracht bij de notaris.

Makelaars in Stein vergelijken

Als je van plan bent je huis in Stein te verkopen, kan het vergelijken van makelaars een behoorlijk tijdrovende taak zijn. Echter, Huis Verkopen maakt dit proces een stuk eenvoudiger voor je.

 • Kostenbesparing door vergelijking
 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling
 • We vinden de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • 100% onafhankelijk en objectief advies

Dankzij ons statistisch overzicht van alle makelaars in Stein, kun je lokale makelaars gemakkelijk vergelijken op belangrijke criteria zoals verkoopopbrengst en snelheid. Ongeacht of je je huis snel wilt verkopen of voor de maximale prijs wilt verkopen, we helpen je de juiste keuzes te maken. Door net als vele andere huizenverkopers te kiezen voor Huis Verkopen, krijg je een volledig beeld van jouw verkoopmogelijkheden en potentiële makelaars.

Vergelijk makelaars in Stein Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Stein

Het gemiddelde tarief van een makelaar in Stein is € 3.250. Dit kan variëren per makelaar en per situatie. Tarieven opvragen bij verschillende makelaars kan zinvol zijn.

Het duurt gemiddeld 54 dagen om een huis in Stein te verkopen. De precieze verkoopsnelheid hangt af van verschillende factoren, waaronder de vraag in de markt.

Je kunt het beste verschillende makelaars in Stein vergelijken om de beste te vinden. Kijk naar ervaring, tarieven en de verkoopsnelheid. Vergelijk hier makelaars in jouw omgeving.

De gemiddelde kosten om een huis te verkopen met een makelaar in Stein zijn € 3.837. Dit bedrag omvat allerlei diensten die bij de verkoop komen kijken.

Ja, je kunt gemiddeld € 1.053 besparen door makelaars in Stein te vergelijken. Hierdoor kun je de makelaar kiezen die past bij jouw budget en behoeften.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen