Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Borculo

Je bent van plan je huis in Borculo te verkopen, maar waar begin je? Wie is de beste makelaar in Borculo en wat zijn de kosten van het verkoopproces? In deze handleiding nemen we je bij de hand en begeleiden we je bij dit belangrijke proces.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Borculo

Als woningverkoper in Borculo zet je je huis natuurlijk niet zomaar te koop. Misschien wil je jouw woning zo snel mogelijk van de hand doen, of streef je naar een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst. Je wilt in elk geval op zaken kunnen vertrouwen die goed geregeld zijn. Samen met de verkoopspecialisten zorg je ervoor dat dit ook daadwerkelijk wordt gerealiseerd. Het kiezen van de juiste makelaar is daarin een belangrijke eerste stap.

Vraag je je af hoe snel woningen in Borculo worden verkocht? En wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? Wist je dat je ook flink kunt besparen op de makelaarskosten? Dan is een bezoekje aan deze pagina ideaal om een goed presterende makelaar in Borculo te vinden. De actuele cijfers van de woningmarkt in Borculo staan hieronder:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
65 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 413.888
Besparing (gem.)
€ 1.283

Je huis snel verkopen in Borculo

Woningen in Borculo worden gemiddeld binnen 56 dagen verkocht. Deze periode kan variëren vanwege verschillende factoren zoals de vraag- en aanbodverhouding en de kwaliteit van de woning. Het is echter mogelijk om deze gemiddelde verkoopsnelheid te verbeteren met enkele strategieën.

 1. Zorgvuldige prijsbepaling: Een competitieve prijs gebaseerd op een gedegen marktanalyse kan potentiële kopers aantrekken. Het is belangrijk dat je woning niet over- of ondergeprijsd is om ervoor te zorgen dat deze binnen de verwachte tijd verkocht wordt.
 2. Vergelijken van makelaars: Niet alle makelaars zijn hetzelfde. Jouw keuze kan het verschil maken tussen een lange of korte verkoopperiode. Daarom is het nuttig om verschillende makelaars te onderzoeken en de beste te selecteren op basis van hun track record, kosten en diensten.
 3. Presentatie van de woning: Een onderschatte stap in het verkoopproces van veel huiseigenaren. Een schone, nette en modern uitziende woning trekt eerder kopers aan en kan de verkoopsnelheid aanzienlijk verbeteren.

Tips in Borculo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Borculo op?

In Borculo zien we in mei 2024 dat de gemiddelde verkoopprijs van een huis op € 413.888 ligt. De uiteindelijke verkoopsom van een huis hangt echter af van verschillende factoren. Zaken als de staat van de woning, verbouwmogelijkheden, de ligging en de afmeting van het perceel spelen allemaal een rol bij het bepalen van deze prijs.

Wat eveneens interessant is om te weten, is de gemiddelde prijs per m2 in Borculo, die momenteel op € 3.060 ligt. Het is goed om te realiseren dat de waarde van een woning niet simpelweg te berekenen is door de oppervlakte met de vierkante meter prijs te vermenigvuldigen. Deze woningwaarde komt namelijk tot stand door meerdere factoren, waaronder de locatie van de woning, de staat van het onderhoud en de vraag in de markt.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Borculo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.300
€ 2.800
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Borculo bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Borculo.

Feitjes over Borculo

 • Borculo heeft een 16e eeuwse watermolen genaamd De Olliemölle.
 • Het stadje werd zwaar getroffen door de Stormramp van 1925.
 • Er is een brandweermuseum met oude brandweervoertuigen.

Tips om je woning te verkopen in Borculo

Je huis verkopen in Borculo vergt een op maat gemaakte strategie. Gelukkig zijn er talrijke methoden en technieken die je kunt toepassen om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Hier zijn enkele essentiële tips die je kunnen helpen om je huis succesvol te verkopen.

 • Huur een makelaar met lokale expertise in. Een makelaar met kennis van de Borculose woningmarkt kan je adviseren over de prijs en je helpen om potentiële kopers te bereiken.
 • Professionele fotografie is van essentieel belang. Mooie, professionele foto's vangen de sfeer en de sterke punten van je huis, dit trekt meer kijkers. Overweeg hiervoor een woningfotograaf.
 • Besteed aandacht aan een schoon en opgeruimd huis. Zorg dat het huis er op z'n best uitziet, zowel binnen als buiten. Kleine reparaties kunnen al een groot verschil maken.
 • Zorg voor een goed verkoopverhaal. Wat maakt jouw huis uniek? Benadruk deze punten in de advertentie en tijdens bezichtigingen.
 • Overweeg om een professionele taxatie van je huis te laten uitvoeren. Met een taxatie weet je wat de huidige waarde is en voorkom je dat je te hoog of te laag begint met de vraagprijs.

Ontdek jouw stappenplan in Borculo:

 • Je krijgt een op maat gemaakt stappenplan voor jouw woning
 • Geen enkele stap wordt overgeslagen bij de woningverkoop
 • Met het interactieve stappenplan bewaar je eenvoudig overzicht
 • Potentiële besparing van duizenden euro's door goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Borculo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Borculo kost je als verkoper gemiddeld € 5.930. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Borculo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 413.888) € 4.553
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.930

Kosten van makelaars in Borculo

Als je jouw woning in Borculo wilt verkopen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de gemiddelde kosten van een makelaar. Deze kosten, oftewel de courtage, bedragen gemiddeld 1,10% van de verkoopprijs van jouw woning. Deze courtage betaal je nadat de woning is verkocht en is meestal inclusief de promotiekosten en de kosten voor de administratieve afhandeling.

Maar let op, staar je niet blind op alleen de kosten van een makelaar. Het is minstens zo belangrijk om te kijken naar de verkoopprijs die de makelaar voor ogen heeft voor jouw woning. Een lagere courtage betekent namelijk niet automatisch dat je meer overhoudt aan de verkoop van je huis, als de verkoopprijs ook lager uitvalt.

Lees meer over makelaars in Borculo.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw huis op de markt zet, wil je mogelijk nog wat kleine of grote onderhoudsklussen uitvoeren. Een goed onderhouden huis trekt immers meer kopers aan en kan gemakkelijker verkocht worden. Denk bijvoorbeeld aan het herstellen van houtrot, het repareren van lekkages of het opknappen van je tuin.

Het is belangrijk om deze kosten te begroten, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. En onthoud goed: de staat van jouw huis beïnvloedt de verkoopprijs. Dus een investering in verbeteringen kan uiteindelijk resulteren in een betere verkoopopbrengst.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te vragen voor je huis. Het energielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en welke energiebesparende maatregelen er reeds getroffen zijn. Het is de bedoeling dat de koper dit energielabel ontvangt voordat de overdracht bij de notaris plaatsvindt.

De kosten voor het aanvragen van een definitief energielabel kunnen variëren. Het hangt namelijk af van welke aanbieder je kiest. Belangrijk is om dit tijdig te regelen, zodat je huis met het juiste energielabel in de verkoop kan worden gezet.

Overige kosten

Bij de verkoop van je huis krijg je onvermijdelijk te maken met diverse kosten. Denk bijvoorbeeld aan verhuis-, schoonmaak- of opslagkosten. Al deze kosten kunnen bij elkaar opgeteld behoorlijk oplopen. Daarom is het verstandig om van tevoren goed te overzien wat de totale verkoopkosten kunnen worden.

Door goed zicht te houden op de diverse kosten, kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en houd je controle over je budget. Bovendien kun je eventueel nog keuzes maken die de kosten beperken. Onthoud: een goede voorbereiding is het halve werk bij de verkoop van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Borculo?

Vraag je je af of nu een geschikt moment is om je huis in Borculo te koop te zetten? Het antwoord is ja. De woningmarkt is namelijk zo dynamisch, dat er voor ieder woningtype kansen zijn.

Je vraagt je misschien af of dit ook geldt voor jouw specifieke situatie. Een makelaar kan je helpen deze vraag te beantwoorden en kan tevens beoordelen wanneer het beste moment is om jouw woning in de verkoop te plaatsen. Zeker in de huidige periode van mei 2024 zijn er mogelijkheden.

Vergelijk makelaars in Borculo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Jouw huis verkopen kan een overweldigende taak lijken. Naast het emotionele aspect van het verlaten van je vertrouwde woning, zijn er een hoop praktische zaken waar je rekening mee moet houden. En dat is precies waarom je verstandig doet aan het gebruiken van Huis Verkopen. Deze website maakt het ingewikkelde proces van het voorbereiden of het regelen van je huisverkoop een stuk overzichtelijker. Met handige hulpmiddelen, een onafhankelijk platform en een helder stappenplan weten we alles te vereenvoudigen. Een goede voorbereiding is immers het halve werk en heeft veel invloed op het verdere verloop van het verkooptraject.

Gratis waardebepaling en makelaarsvergelijking

Weten wat je huis waard is, is de belangrijkste eerste stap in het verkoopproces. Met onze gratis tool kun je gemakkelijk een waardebepaling van je woning aanvragen. Je krijgt zo een realistisch beeld van de mogelijke verkoopprijs. Bovendien maakt Huis Verkopen het eenvoudig om makelaars in Borculo te vergelijken, om zo de beste makelaar voor jouw specifieke situatie te vinden.

Onafhankelijke tariefvergelijking

Met Huis Verkopen is het mogelijk om onafhankelijk makelaarstarieven op te vragen, zodat je kunt besparen op makelaarskosten. Dit betekent dat je altijd verzekerd bent van de beste deal en nooit te veel betaalt voor de verkoop van je huis. Wij geloven in eerlijkheid en transparantie in het hele proces.

Complete voorbereiding

Huis Verkopen zorgt voor een volledige voorbereiding op de verkoop van je woning. Met ons handige stappenplan mis je geen enkele stap en kun je alle diensten zoals het aanvragen van een energielabel of het inschakelen van een verhuizer eenvoudig regelen. Zo kun je de verkoop van je huis van begin tot eind begeleiden op een moderne, gemakkelijke en volledig controleerbare manier.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Borculo

Als eerste is het belangrijk om goed geïnformeerd aan het verkoopproces te beginnen. Oriënteer je op de huidige woningmarkt, bereken de mogelijke overwaarde van je huis en stel een vraagprijs vast. Het kan nuttig zijn om een lokale makelaar in te schakelen om je hierbij te ondersteunen.

Bij de verkoop van een huis zijn verscheidene documenten nodig, zoals een eigendomsbewijs, plattegronden, de kadastrale gegevens en informatie over de VvE indien van toepassing. Een volledige lijst en meer gedetailleerde informatie over benodigde documenten vind je op deze pagina.

Het vaststellen van een vraagprijs is een complexe taak waarbij diverse factoren een rol spelen zoals de huidige woningmarkt, de staat van onderhoud en de locatie. Zorg voor een realistische vraagprijs om je huis in Borculo succesvol te verkopen. Een uitgebreide handleiding hoe dit aan te pakken is te lezen op huisverkopen.nl.

Er zijn verschillende strategieën om je huis snel te verkopen. Het kiezen van de juiste marketingstrategie, het sprankelend presenteren van je huis en het vaststellen van een aantrekkelijke, realistische prijs behoren tot deze strategieën. Voor een overzicht en uitgebreide tips verwijzen we je naar onze webpagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen