Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Borculo

In Borculo kan het verkopen van je huis een uitdaging zijn, gezien de huidige competitieve woningmarkt. Met onze gedetailleerde vastgoedcijfers en inzicht in lokale trends, helpen we je jouw positie te versterken. Ontdek hieronder de meest relevante statistieken en trends over huizenprijzen, vraagprijzen per m2, verkoopprijzen en het aantal woningverkopen:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Borculo

De gemiddelde verkoopprijs in Borculo is in de laatste 3 maanden € 405.670 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 502.192 euro. Om inzicht te krijgen in de recente prijsontwikkelingen in Borculo, raden we je aan om de volgende illustratie zorgvuldig te bekijken. Hierin wordt het verloop van zowel de gemiddelde verkoop- als de vraagprijs van het huis grafisch weergegeven:

Huizenprijzen in Borculo

Afgelopen 3 maanden

€ 64.000
€ 308.000
€ 552.000

Als je naar woningprijzen kijkt, is het altijd van belang om de waarde per vierkante meter in ogenschouw te nemen. Zeker in Borculo, daar kunnen relatief kleine verschillen in de prijs per vierkante meter immers een groot verschil maken in de totale verkoopprijs van een huis. Hieronder vind je een grafiek die de huidige gemiddelde verkoop- en vraagprijs per vierkante meter in Borculo weergeeft. De gemiddelde verkoopprijs per m2 bedraagt momenteel € 3.050. Woningmarktcijfers als deze geven je inzicht in de waardeontwikkeling van huizen in de regio:

Huizenprijzen in Borculo per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.000
€ 3.200

Prijsontwikkeling Borculo laatste 12 maanden

Blijf je op de hoogte van de huizenprijzen in Borculo? Het kan bijzonder nuttig zijn om een oogje in het zeil te houden op de recente ontwikkelingen. De gemiddelde verkoopprijs van de afgelopen maand was bijvoorbeeld € 405.670. Hier komt de grafiek die een overzicht geeft van de verkoopprijzen in de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Borculo waard?

Wat je huis in Borculo waard is, hangt af van tal van factoren. Zo speelt het type woning, zoals een rijwoning of een vrijstaande woning, een rol in de bepaling van de waarde. Ook het oppervlakte, de staat van de woning, en de huidige marktsituatie hebben invloed op de waardebepaling van je huis.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw huis in Borculo waard is? Dan is het meest verstandige wat je kan doen, het aanvragen van een gratis waardebepaling bij een professionele makelaar. Het grote voordeel van zo'n waardebepaling is dat je een helder beeld krijgt van je huiswaarde, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen of je jouw woning wilt verkopen.

Een gratis waardebepaling bij een makelaar houdt in dat een professional langskomt om de waarde van je woning te bepalen. De makelaar kijkt daarbij naar de vier genoemde factoren en eventueel aanvullende punten. Het grote voordeel van een gratis waardebepaling is dat je toegang krijgt tot de kennis en expertise van een makelaar, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen. Dit kan een aanzienlijke invloed hebben op de verkoopkansen van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Heb je weleens opgemerkt hoe de verkoopprijzen van huizen sterk kunnen variëren van plaats tot plaats? Dit fenomeen is ook zichtbaar bij het vergelijken van verschillende steden en dorpen. Zo zul je zien dat de huizenprijzen in Borculo licht afwijken van die in de omliggende plaatsen. Deze variatie kan worden veroorzaakt door een breed scala aan factoren, waaronder locatie, voorzieningen en de algehele vraag naar woningen in dat specifieke gebied.

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 900.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Borculo

Als je jouw huis in Borculo wilt verkopen, wil je natuurlijk de meest succesvolle makelaar inschakelen. Er zijn diverse makelaars in Borculo die uitblinken op verschillende gebieden. Sommigen hebben een hoog slagingspercentage, anderen hebben een sterke lokale marktkennis, of zijn gespecialiseerd in een specifiek type woning. Ook variëren de makelaarstarieven behoorlijk.

Het kiezen van de juiste makelaar in Borculo is essentieel voor het succesvol verkopen van je huis. Een goede makelaar kent niet alleen de markt, maar kan ook helpen bij onderhandelingen en het opstellen van de koopovereenkomst. Daarom adviseren we je makelaars te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Borculo Of lees meer over makelaars in Borculo

Gemiddelde tarieven van makelaars in Borculo

Natuurlijk wil iedereen de kosten zo laag mogelijk houden bij het verkopen van een huis. In Borculo hanteren de meeste makelaars een courtage rond de 1,10% van de verkoopprijs, die gemiddeld op € 405.670 ligt. Omdat makelaarstarieven behoorlijk kunnen variëren, is het uitermate handig om vooraf goed te vergelijken.

Daarbij is het zeker niet alleen relevant hoeveel je betaalt, maar ook wat je daar precies voor krijgt. Stel, de dienstverlening, communicatie en presentatie van het huis zijn uiteindelijk ook factoren die de uiteindelijke opbrengst mede bepalen. Informeer daarom niet alleen naar de courtage, maar ook naar wat een makelaar precies voor je doet. Om goed te kunnen vergelijken en een duidelijk beeld te krijgen van de kosten, zou je de tarieven bij verschillende makelaars op kunnen vragen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Borculo

In Borculo telt men een totaal van 2175 koopwoningen. Toch staat slechts een klein gedeelte hiervan op enig moment daadwerkelijk te koop. Als potentiële woningverkoper is dit een interessante observatie. Deze schaarste betekent namelijk dat je woning meer aandacht kan krijgen van kopers, juist omdat er maar beperkt aanbod beschikbaar is. Dit kan in je voordeel werken bij de verkoop van je huis.

Aantal verkochte woningen in Borculo

In Borculo blijkt woningverkoop een actief gegeven. In de afgelopen 12 maanden hebben er diverse aanmeldingen plaatsgevonden van woningen die verkocht wilden worden. Eveneens hebben er transacties plaatsgevonden, wat betekent dat woningen daadwerkelijk verkocht zijn. Onderstaande grafiek toont een overzicht van het aantal aanmeldingen en het aantal 45 transacties in het afgelopen jaar:

Ben je van plan jouw huis in Borculo te verkopen?

De beslissing om je huis in Borculo te verkopen, markeert het begin van een interessante reis met enkele uitdagingen die je tegen kunt komen. Bijvoorbeeld het bepalen van de juiste vraagprijs kan een grote uitdaging zijn. Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs betekent dat je jezelf mogelijk te kort doet. Daarnaast is het vinden van een betrouwbare makelaar in Borculo eveneens een belangrijke keuze.

Maar maak je geen zorgen, met de juiste voorbereiding en begeleiding kun je deze hobbels gemakkelijk overwinnen. Gerichte onderzoek is een goede manier om de juiste vraagprijs te bepalen; kijk naar vergelijkbare huizen in je omgeving die recent zijn verkocht om een indicatie te krijgen. Een fijne tip om te onthouden is dat je kijkers een prettige en eerlijke rondleiding geeft in jouw woning. Ook kun je kijken naar ons specifieke stappenplan voor het verkopen van jouw huis in Borculo. Dit plan kan je op weg helpen met handige tips en wezenlijke stappen voor een succesvolle verkoop van je huis.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huizenmarkt in Borculo is constant in beweging. De statistieken van HuisVerkopen.nl volgen deze fluctuaties op de voet en geven zo een actuele en betrouwbare weerspiegeling van de markt. Huizenmarkt statistieken kunnen daarom zeer nuttig zijn bij het bepalen van het juiste moment om je huis te verkopen, maar ook bij het inschatten van de waarde van je woning. Gebruik deze gegevens om goed geïnformeerd beslissingen te nemen over de verkoop van je woning.

Uneven uitgebreide verkoopvoorbereiding dankzij HuisVerkopen.nl

Naast de bijgewerkte statistieken van de huizenmarkt in Borculo, biedt HuisVerkopen.nl je nog talloze andere voordelen om je te helpen bij het regelen van de verkoop van je woning. Denk bijvoorbeeld aan een gratis waardebepaling door een ervaren, lokale makelaar, zodat je precies weet wat je huis waard is. Of gebruik de tool om makelaars te vergelijken om de beste deal te vinden. Misschien wil je meer weten over het aanvragen van een energielabel voor je huis, of wil je de beste verkoopstrategieën leren. Al deze functies staan ​​tot je beschikking om de verkoop van je woning zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen