Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Eibergen

Als je je huis in Eibergen wilt verkopen, kan een deskundige makelaar een wereld van verschil maken. Met hun lokale marktkennis en netwerk, kunnen zij potentiële kopers aantrekken die op zoek zijn naar precies wat jouw woning te bieden heeft. Een succesvolle verkoop begint met het maken van de juiste keuze: vertrouw op professionaliteit en kennis.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Eibergen

Als je van plan bent om je huis te verkopen in Eibergen, zijn er een aantal zaken om in acht te nemen. Bijvoorbeeld, het vormgeven van strakke verkoopfoto's om jouw huis op zijn best te laten zien, of ervoor zorgen dat eventuele renovaties afgerond zijn voor het op de markt brengen van het huis. Echter is het belangrijkste element vaak het kiezen van een betrouwbare makelaar die het meeste uit jouw woningverkoop kan halen. Dit is een cruciale stap in het proces.

Je vraagt je misschien af hoe snel huizen in Eibergen doorgaans verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, of hoeveel je kunt besparen door verschillende makelaars te vergelijken. Deze vragen zijn van groot belang bij het bepalen van jouw strategie. Om deze redenen kun je hier op makelaars vergelijken een kijkje nemen naar informatie die jouw keuze kan vereenvoudigen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Eibergen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
55 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 333.330
Besparing (gem.)
€ 1.117

Je huis snel verkopen in Eibergen

In Eibergen worden woningen in gemiddeld 51 dagen verkocht. Dit is een indicatie van de woningmarkt in dit gebied, maar jouw huis kan sneller of langzamer worden verkocht, afhankelijk van diverse factoren. Hier zijn enkele tips om jouw woning snel te verkopen:

 1. Een goede presentatie: Zorg ervoor dat je huis er netjes en verzorgd uitziet voor de foto's en bezichtigingen. Een opgeruimd huis met voldoende lichtinval kan een betere indruk maken op potentiële kopers.
 2. Verkoopadvies: Win professioneel advies in bij lokale makelaars. Hun verkoopadvies kan van onschatbare waarde zijn, gezien hun ervaring en kennis van de lokale markt.
 3. Prijsstelling: Zorg voor een realistische vraagprijs. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je mogelijkheden beperkt. Een waardebepaling door een expert kan hierbij helpen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Eibergen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Eibergen op?

Als je benieuwd bent naar de huidige gemiddelde verkoopprijs van een woning in Eibergen, dan zit je bij deze tekst goed. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Eibergen op € 333.330. Houd in gedachten dat deze verkoopprijs van veel aspecten afhankelijk is, zoals de algehele staat van de woning, de locatie in Eibergen en de marktsituatie op het moment van verkoop.

Daarnaast willen we je informeren over de gemiddelde prijs per m2 in Eibergen, die momenteel op € 2.771 ligt. Hoewel dit een waardevol gegeven is, is de uiteindelijke waarde van jouw huis afhankelijk van meer factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van je perceel, specifieke kenmerken van je woning en eventuele toekomstplannen met betrekking tot de buurt of wijk.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Eibergen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.600
€ 2.400
€ 3.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Eibergen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Eibergen.

Feitjes over Eibergen

 • Eibergen maakt deel uit van de gemeente Berkelland.
 • Het dorp is gelegen nabij de Duitse grens, in de Achterhoek.
 • Eibergen is de thuisbasis van het populaire 'Eibergs Volksfeest'.

Tips om je woning te verkopen in Eibergen

Jouw huis verkopen in Eibergen kan gemakkelijker dan je denkt. Er zijn een aantal strategieën die je kunt implementeren om je huis sneller van markt te krijgen en tegen een betere prijs. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen dit doel te bereiken.

 • Kies de juiste makelaar. Informeer naar hun track record, marketingstrategie en ervaring in Eibergen. Een lokale makelaar heeft vaak specifieke marktkennis.
 • Investeer in kleine verbeteringen. Repareer lekkende kranen, losse deurklinken en geef muren opnieuw een frisse laag verf. Het huis moet er onderhouden en instapklaar uitzien.
 • Zorg voor een uitnodigende entree. De eerste indruk telt. Een verzorgde tuin en nette voorgevel geven het gevoel 'thuis te zijn' aan potentiële kopers.
 • Prijsstrategie is key. Bepaal samen met je makelaar de juiste vraagprijs, rekening houdend met de concurrentie en recente woningverkopen in de buurt.
 • Flexibiliteit voor bezichtigingen. Wees beschikbaar voor bezichtigingen buiten normale kantooruren en in het weekend. Hoe meer mensen je huis kunnen bezichtigen, hoe beter.

Ontdek jouw stappenplan in Eibergen:

 • Ons stappenplan is op maat gemaakt voor jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Avoid het overslaan van stappen in het verkoopproces
 • Regel alles gemakkelijk vanaf één locatie
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Eibergen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Eibergen kost je als verkoper gemiddeld € 5.679. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Eibergen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 333.330) € 3.667
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.679

Kosten van makelaars in Eibergen

Als je jouw huis in Eibergen wilt verkopen, hanteert een makelaar vaak een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis en is in feite de beloning voor de makelaar voor zijn/haar diensten. Gemiddeld is dit 1,10% van de verkoopprijs.

Het is belangrijk om te onthouden dat je mogelijk een scherpere prijs krijgt van een makelaar als je offertes opvraagt en de makelaar thuis laat komen. Hij of zij kan dan een betere inschatting van de woning maken, wat mogelijk leidt tot een lager courtagepercentage. Dus het vergelijken van offertes kan je helpen om de prijs te drukken.

Lees meer over makelaars in Eibergen.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Hoewel de koper doorgaans de akte van levering betaalt, ben je als verkoper verantwoordelijk voor de doorhaling van de hypotheek (ook wel royementsakte genoemd). De kosten van deze procedure variëren per notaris. Het is verstandig om hier vooraf navraag naar te doen.

Daarnaast kunnen er bij de notaris notariskosten ontstaan door aanvullende diensten. Denk hierbij aan het opstellen van een volmacht. Noteer van tevoren welke diensten je nodig hebt van de notaris en welke kosten hieraan verbonden zijn.

Onderhoudskosten voor verkoop

Voorafgaand aan de verkoop kunnen er kosten ontstaan voor onderhoud en reparatie. Dit kan variëren van het vervangen van kapotte tegels tot het schilderen van kozijnen. Dergelijke werkzaamheden kunnen de waarde van jouw woning verhogen en de verkoopsnelheid bevorderen.

Sommige potentiële kopers kunnen afdingen op de vraagprijs als ze zien dat er nog werkzaamheden uitgevoerd moeten worden. Het kan dus financieel aantrekkelijk zijn om noodzakelijke reparaties voor verkoop uit te voeren.

Advieskosten

Om de verkoop soepel te laten verlopen, kan het inschakelen van professionals nuttig zijn. Hierbij kun je denken aan financieel adviseurs, taxateurs of bouwkundigen. Ieder advies kost geld, echter kunnen zij je wel helpen bij het maken van de juiste beslissingen.

De keuze voor dergelijke adviseurs levert een realistischer beeld van jouw financiële situatie na de verkoop. Zo kom je niet voor onaangenamen verrassingen te staan. Zorg dat je vooraf weet wat deze diensten kosten en bepaal op basis daarvan of het de investering waard is.

Wanneer mijn huis verkopen in Eibergen?

Is het momenteel een goede tijd om jouw huis in Eibergen te verkopen? Absoluut, de huidige marktomstandigheden blijken voordelig voor iedereen die naar een nieuwe woning wil doorstromen. Met de gunstige verkoopomstandigheden is er weinig risico en veel potentieel om snel een koper te vinden.

Vraag je jezelf af hoe lang het duurt voordat je huis verkocht is? Dat is snel, gezien de grote vraag naar woningen. Profiteer van de huidige marktsituatie en zet jouw woning te koop onder de gunstige condities van april 2024.

Vergelijk makelaars in Eibergen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Welkom bij Huis Verkopen, de website die je helpt met het navigeren door het vaak complexe proces van het verkopen van je woning. Een van de meest handige tools die we bieden, is ons stappenplan. Deze zorgvuldig samengestelde tool leidt je stap voor stap door het verkoopproces, specifiek aangepast aan de behoeften van jouw woning. Hiermee hoef je je geen zorgen te maken dat je belangrijke stappen overslaat en kun je de verkoop van je huis met vertrouwen tegemoet gaan.

Gratis waardebepaling

Een van de eerste stappen in het proces is het bepalen van de waarde van je huis. Bij Huis Verkopen bieden we een gratis waardebepaling aan. Hiermee krijg je direct een realistisch beeld van de mogelijke verkoopprijs van je woning without eventuele kostbare verrassingen in een later stadium.

Vergelijk makelaars

De keuze voor de juiste makelaar kan een significant verschil maken in het verkoopproces. Huis Verkopen laat je verschillende makelaars vergelijken om daarmee de perfecte makelaar voor jouw situatie in Eibergen te vinden, en bespaart je onnodige kosten.

Bespaar op makelaarskosten

In het proces van huis verkopen, kunnen de kosten behoorlijk oplopen, zeker de makelaarskosten. Met Huis Verkopen wordt het mogelijk om deze kosten te beperken. Je kunt makelaarstarieven opvragen, vergelijken en zo veel geld besparen.

Aanvullende diensten eenvoudig te regelen

Daarnaast maken we het eenvoudig om aanvullende diensten te regelen. Of het nu gaat om een verhuizer, een ontruimer of woningstyling, we hebben het allemaal in één handig overzicht. Hiermee bespaar je tijd, geld en stress tijdens het verkoopproces van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Eibergen

Je kunt op verschillende manieren de waarde van je huis in Eibergen bepalen. Een veelgebruikte methode is een waardebepaling door een makelaar aanvragen. Deze professional heeft de kennis en ervaring om de waarde van je huis nauwkeurig in te schatten.

Voor een snelle verkoop van je huis in Eibergen is het belangrijk om je huis aantrekkelijk en verkoopklaar te maken. Bovendien kan het handig zijn om tips om een woning snel te verkopen door te nemen.

De kosten variëren sterk per situatie en makelaar. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Voor een gedetailleerd overzicht van de mogelijke kosten, bekijk je deze pagina.

Het vinden van een goede makelaar kan een uitdaging zijn. Nuttig kan zijn om hier te lezen over hoe je een goede makelaar vindt. Je kunt ook gebruik maken van de tool om makelaars te vergelijken.

Voor het krijgen van de hoogste prijs is een goede voorbereiding belangrijk. Denk aan het optimaal presenteren van je huis en een goede onderhandelingsstrategie. Lees hier meer tips om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen