Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bornerbroek

Als je overweegt je woning in Bornerbroek te verkopen, dan ben je hier aan het juiste adres. Op HuisVerkopen.nl bieden wij alle relevante informatie die nodig is om je huis optimaal te kunnen verkopen. Van het vaststellen van een passende vraagprijs tot de uiteindelijke verkoop; wij helpen je bij elke stap.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bornerbroek

Als je overweegt om je huis te verkopen in Bornerbroek, zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Eén daarvan is er zeker van te zijn dat je een goede prijs voor je woning krijgt. Dat je niet onnodig veel aan een makelaarsdienst spendeert, is eveneens belangrijk. Een andere zorg die je misschien hebt, is de mogelijkheid van dubbele woonlasten als je huis niet snel genoeg verkocht wordt. Gelukkig kun je dit risico beperken door te kiezen voor een makelaar die aantoonbaar presteert in Bornerbroek. Denk ook aan het inschatten van de juiste vraagprijs, inclusief de kennis van lokale markttrends en de bereidheid van kopers om te betalen.

Je bent waarschijnlijk benieuwd naar hoe huizen in Bornerbroek verkopen. Hoe snel gaan ze van de hand? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel valt er te besparen door het vergelijken van makelaars? Dit is de plek waar je deze informatie kunt vinden, zoals hoe je op de juiste manier de beste makelaar kunt kiezen door makelaars te vergelijken. Lees verder om de actuele gegevens over de woningverkoop in Bornerbroek te bekijken:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
10 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 440.000
Besparing (gem.)
€ 1.100

Je huis snel verkopen in Bornerbroek

Als je overweegt je woning in Bornerbroek te verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde woning hier binnen 38 dagen verkocht wordt. Natuurlijk wil je dat jouw woning zo snel mogelijk verkocht wordt. Gelukkig hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet om dit proces te versnellen.

 1. Zorg voor goed vastgoedpresentatie: Presentatie is alles bij de verkoop van een woning. Goede foto's zijn essentieel, dus investeer in een professionele fotograaf die je woning in het beste licht kan vastleggen.
 2. Motiveer de makelaar: Een gemotiveerde makelaar zal harder werken om je woning snel te verkopen. Overweeg om een makelaar extra te belonen als de woning sneller dan de verwachte termijn wordt verkocht. Onderzoek en vergelijk makelaarstarieven opvragen bij lokale makelaars.
 3. Gebruik het stappenplan: Het stappenplan van HuisVerkopen.nl is een handige tool die ervoor zorgt dat je als verkoper niets over het hoofd ziet en alles zo snel mogelijk kan regelen. Hierdoor kun je eventuele vertraging in het verkoopproces voorkomen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Bornerbroek

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bornerbroek op?

Huizen in Bornerbroek worden op dit moment gemiddeld verkocht voor een bedrag van € 440.000 euro. Deze prijs hangt af van diverse factoren zoals de staat van het huis, de grootte van het perceel en de locatie binnen Bornerbroek. De prijsontwikkeling kan fluctueren en wordt bepaald door vraag en aanbod in de huidige markt, waarbij april 2024 als referentiepunt dient.

Om een wat concreter beeld te geven, kost een vierkante meter woonruimte in Bornerbroek gemiddeld € 2.316 euro. Dit is een nuttige maatstaf om huizen van verschillende grootten en types met elkaar te vergelijken. Hou er wel rekening mee dat de ligging of staat van het huis nog steeds een forse impact kunnen hebben op de uiteindelijke verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bornerbroek

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -1.700
€ 1.200
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bornerbroek bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bornerbroek.

Tips om je woning te verkopen in Bornerbroek

Het verkopen van je huis in Bornerbroek kan een uitputtende taak zijn. Hoe presenteer je je huis optimaal en hoe haal je het meeste uit de onderhandelingen? Hieronder vind je handige tips van makelaars die je helpen om je huis sneller en tegen een betere prijs te verkopen.

 • Professionele foto’s: De eerste indruk van je huis die potentiële kopers krijgen, is vaak online. Zorg dat je investeert in professionele woningfotografie om je huis optimaal te presenteren.
 • Inspectierapport: Overweeg het aanvragen van een inspectierapport. Het geeft potentiële kopers zekerheid over de staat van het huis en kan de verkoopsnelheid bevorderen.
 • Prijsstrategie: Samen met je makelaar kun je een doordachte prijsstrategie vaststellen. Doe eigen onderzoek naar vergelijkbare huizen in Bornerbroek en wees realistisch over de waarde van je huis.
 • Verkoopplanning: De timing van je verkoop kan van invloed zijn op de prijs. Je makelaar kan je adviseren over de beste momenten om te verkopen in Bornerbroek.
 • Persoonlijke begeleiding: Een goede verkoopmakelaar in Bornerbroek zal je begeleiden tijdens het hele proces, van het klaarmaken van je huis voor bezichtigingen tot het voeren van onderhandelingen.

Ontdek jouw stappenplan in Bornerbroek:

 • Je krijgt een op maat gemaakt stappenplan voor jouw verkoop
 • Het zorgt voor een transparant en overzichtelijk proces
 • Je kunt met ons stappenplan duizenden euro's besparen
 • Het stappenplan is geheel gratis en zonder verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bornerbroek?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bornerbroek kost je als verkoper gemiddeld € 8.551. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bornerbroek In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 440.000) € 5.016
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.551

Kosten van makelaars in Bornerbroek

Als je besluit om jouw huis in Bornerbroek te verkopen met behulp van een makelaar, houd dan rekening met gemiddelde kosten die bestaan uit verschillende onderdelen. Zo rekenen de meeste makelaars opstartkosten. Deze gemiddelde kosten komen neer op € 515 en dekken verschillende diensten, zoals het maken van foto's en plaatsen van jouw woning op de vastgoedwebsites.

Naast de opstartkosten komt er ook courtage bij kijken. Deze courtage, een percentage van de verkoopprijs van jouw huis, is meestal op maat vastgesteld en is afhankelijk van zaken zoals jouw type woning en de locatie. Het gemiddelde courtagepercentage in Bornerbroek is 1,14%. Wees dus bewust dat jouw voorgestelde courtage kan variëren op basis van deze factoren.

Lees meer over makelaars in Bornerbroek.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht om je huis te voorzien van een geldig energielabel bij de verkoop. Zo krijgen potentiële kopers een inzicht in de energiezuinigheid van de woning. Kleine maatregelen zoals isolatie kunnen het label al aanzienlijk verbeteren.

Heb je nog geen energielabel of is het oude verlopen? Dan dien je een nieuw energielabel aan te vragen. Kijk op deze pagina om te controleren of jouw woning al een geldig, definitief energielabel heeft. Kosten voor het aanvragen van een energielabel komen voor jouw rekening.

Verkoopstyling en klein onderhoud

Om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor kopers, is verkoopstyling een goede investering. Denk aan een likje verf op de muren, het repareren van achterstallig onderhoud en het herinrichten van bepaalde ruimtes.

Dit gaat vaak gepaard met een aantal onderhoudskosten. Bij het aanpakken van klein onderhoud en het uitvoeren van stylingmaatregelen moet je rekening houden met gemiddelde kosten van € 875. Deze investering kan je woning aantrekkelijker maken, waardoor een hogere verkoopprijs mogelijk is.

Notariskosten

Wanneer je een woning verkoopt, krijg je te maken met notariskosten. Je bent als verkoper verantwoordelijk voor de kosten van de akte van levering. Daarin staan onder andere de definitieve koopprijs en de datum van overdracht.

De kosten van de notaris kunnen variëren, afhankelijk van het kantoor dat je kiest. Vooraf prijzen vergelijken helpt om niet voor onverwachte kosten te komen staan bij de overdracht van jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Bornerbroek?

In de huidige woningmarkt is de kans groot dat je een gunstige verkoopprijs kan krijgen voor jouw huis in Bornerbroek. De vraag naar woningen is hoog, terwijl het aanbod beperkt blijft. De woningmarkt in Bornerbroek toont veel gelijkenissen met de lokale woningmarkt in vergelijkbare plaatsen in Nederland qua omvang en locatie.

Vraag je je af of april 2024 een goed moment is om te verkopen? In de huidige situatie kan dat zeker het geval zijn. Wel adviseren we om jouw besluit altijd te baseren op persoonlijke situaties en doelen. Ongeacht de marktsituatie, het gaat uiteindelijk om wat het beste is voor jou.

Vergelijk makelaars in Bornerbroek Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je jouw huis wilt verkopen, wil je dat zo soepel en efficiënt mogelijk doen. Daar komt Huis Verkopen van pas. Met handige tools, uitgebreide informatie en een simpel stappenplan maakt Huis Verkopen de voorbereiding en verkoop van jouw huis in Bornerbroek tot een eenvoudig en begrijpelijk proces. Zo zit je bovenop het hele proces, zonder dat je er onnodig veel tijd en moeite in hoeft te steken. Zie Huis Verkopen als jouw persoonlijke online assistent om de beste deal te krijgen.

Gratis waardebepaling

Bij Huis Verkopen kun je makkelijk een gratis waardebepaling aanvragen. Zo krijg je inzicht in de mogelijke verkoopopbrengst van je woning zonder dat je direct een makelaar in de arm hoeft te nemen. Een goede start van de verkoop van jouw woning.

Vergelijk makelaarstarieven

Met Huis Verkopen is het eenvoudig om makelaarstarieven op te vragen. Op deze manier kun je makelaars vergelijken en kosten besparen, terwijl je zeker weet dat je de beste service krijgt. Een win-win situatie voor jou als woningverkoper!

Ondersteuning bij aanvullende diensten

Je kunt via Huis Verkopen eenvoudig aanvullende diensten regelen, zoals een energielabel of hulp bij de woningstyling. Zo krijg je extra ondersteuning bij de verkoop van jouw woning, zonder dat je zelf onnodig veel moeite hoeft te doen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bornerbroek

Het bepalen van de juiste vraagprijs voor je huis is een belangrijke stap. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook een professionele taxateur inschakelen. De taxateur kan je helpen bij het beoordelen van onder andere de locatie, de staat van het huis en de woningmarkt in Bornerbroek. Lees op deze pagina meer over dit onderwerp.

Bij de verkoop van je huis en een aanstaande verhuizing komt veel kijken. Je moet bijvoorbeeld een verhuisbedrijf regelen, je abonnementen en contracten overzetten, en je inschrijven bij de nieuwe gemeente. Een handig stappenplan over wat je precies moet regelen, vind je op deze pagina.

De tijd om je huis te verkopen kan variëren en hangt af van verschillende factoren, zoals de huidige markt, de locatie van je huis in Bornerbroek en de vraagprijs. Wil je meer weten over de factoren die de verkoopsnelheid beïnvloeden, kijk dan op deze pagina.

Bij de verkoop van je huis in Bornerbroek heb je diverse documenten nodig, zoals een eigendomsbewijs, een bewijs van betaling van de onroerendezaakbelasting en eventuele bouwtekeningen of plattegronden. Een volledige lijst van benodigde documenten kun je vinden op deze link.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen