Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Lichtenvoorde

Als je overweegt je huis in Lichtenvoorde te verkopen, zijn correcte voorbereiding en presentatie essentieel. Met onze deskundige tips en innovatieve tools kun je erop vertrouwen dat je de maximale waarde uit je verkoop haalt. Zorgvuldigheid nu, betekent succes later.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Lichtenvoorde

Als je van plan bent jouw huis in Lichtenvoorde te verkopen, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. In de eerste plaats wil je natuurlijk een goede prijs voor je woning krijgen, maar ook de kosten van de makelaar kunnen een flinke hap uit de opbrengst nemen. Daarnaast is het belangrijk om de verkoop snel te realiseren, zodat je dubbele woonlasten kunt voorkomen.

Je zult je vast afvragen: hoe snel worden huizen in Lichtenvoorde verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En wellicht het belangrijkste: hoeveel kan je besparen door makelaars te vergelijken? Deze vragen en meer worden hieronder beantwoord met de actuele cijfers over woningverkoop in Lichtenvoorde:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
50 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 350.904
Besparing (gem.)
€ 947

Je huis snel verkopen in Lichtenvoorde

In Lichtenvoorde worden woningen met een indrukwekkende snelheid verkocht, gemiddeld binnen 50 dagen. Dat is pas een bruisende woningmarkt! Maar, je kunt de verkooppotentieel van je woning nog verder verhogen. Volg deze tips om je woning nog sneller te verkopen.

 1. Presentatie doet wonderen. Jouw woning moet zo aantrekkelijk mogelijk overkomen op de foto's. Overweeg om professionele foto's te laten maken en besteed aandacht aan de opruiming en inrichting van de woning.
 2. Correcte prijsstelling is essentieel. Het is belangrijk om de waarde van je woning correct in te schatten. Te hoog geprijsde woningen schrikken potentiële kopers af, terwijl te laag geprijsde woningen je potentieel verlies kunnen doen lijden.
 3. Maak gebruik van social media. Door je woning te delen via sociale media kanalen verhoog je de zichtbaarheid van je woning aanzienlijk. Zo bereik je meer potentiële kopers en verkoop je sneller je woning.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Lichtenvoorde

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Lichtenvoorde op?

Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Lichtenvoorde rond € 350.904. Deze verkoopprijs is natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de staat van het huis, de locatie binnen Lichtenvoorde, en de grootte van de woning. Het is goed om te beseffen dat de gemiddelde verkoopprijs een richtlijn is en dat de effectieve verkoopprijs nog altijd kan variëren op basis van jouw specifieke woning en de situatie.

Daarnaast is het ook interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter in Lichtenvoorde. Op dit moment ligt dit gemiddelde rond € 3.072. Deze prijzen zijn gebaseerd op de afgelopen drie maanden en geven een indicatie van wat je kunt vragen per m2 woonoppervlakte. Maar ook hier geldt dat de specifieke kenmerken van jouw woning uiteindelijk de doorslag geven bij het bepalen van de verkoopprijs.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Lichtenvoorde

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.000
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Lichtenvoorde bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Lichtenvoorde.

Feitjes over Lichtenvoorde

 • Lichtenvoorde is bekend van het Bloemencorso festival.
 • De plaats heeft een historische dorpskern met een watermolen.
 • In Lichtenvoorde is het internationale bedrijf Kaemingk gevestigd.

Tips om je woning te verkopen in Lichtenvoorde

Je huis in Lichtenvoorde is meer dan alleen een gebouw; het is jouw thuis geweest. Toch komt er een moment waarop je klaar bent voor een nieuwe plek. Hier zijn enkele handige tips om je te helpen bij het voorbereiden van je huis voor de verkoop, om zo de kans op succes te optimaliseren.

 • Opruimen is de eerste stap. Zorg dat je huis er netjes en opgeruimd uitziet. Een schoon en opgeruimd huis oogt groter en aantrekkelijker.
 • Investeer in kleine verfklussen. Een frisse laag verf kan wonderen doen en maakt een ruimte er veel aantrekkelijker en verzorgder uit zien.
 • Besteed aandacht aan eerste indrukken. Zorg dat de voortuin er netjes bij ligt en dat de voordeur er uitnodigend uitziet.
 • Fotografie is essentieel. Huur indien mogelijk een professional in voor de vastgoedfoto's. Goede foto's kunnen de interesse van potentiële kopers enorm verhogen.
 • Zorg voor een gezellige sfeer tijdens bezichtigingen. Een aangename temperatuur en voldoende licht kunnen een warm en uitnodigend gevoel geven.

Ontdek jouw stappenplan in Lichtenvoorde:

 • Vermijd overslaan van stappen in verkoopproces
 • Alles regelen vanaf een plek, bespaart tijd
 • Potentiële besparing van duizenden euro's
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Lichtenvoorde?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Lichtenvoorde kost je als verkoper gemiddeld € 5.953. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Lichtenvoorde In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 350.904) € 4.035
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.953

Kosten van makelaars in Lichtenvoorde

Als je een huis in Lichtenvoorde wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde makelaarscourtage op 1,15% zit. Dit is een percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt. Het is belangrijk om te realiseren dat deze kosten voor makelaarsdiensten in Lichtenvoorde net als in de rest van Nederland variëren.

Als we dit in perspectief plaatsen met de gemiddelde verkoopprijs van huizen in Lichtenvoorde die € 350.904 is, betekent dit dat je bij het verkopen van een woning gemiddeld € 4.035 kwijt bent aan makelaarskosten. Hierin ligt Lichtenvoorde dus mooi in lijn met het landelijk gemiddelde, waardoor je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Lees meer over makelaars in Lichtenvoorde.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als je een woning verkoopt, zijn er vaak onderhoudskosten om rekening mee te houden. Dit zijn kosten om ervoor te zorgen dat de woning in een verkoopklare staat verkeert. Denk hierbij aan het schilderen van de buitenkant van de woning, het vervangen van versleten vloerbedekking of het repareren van lekkages.

Investeringen in onderhoud kunnen een positief effect hebben op de uiteindelijke verkoopprijs. Door je huis netjes te onderhouden en eventuele gebreken aan te pakken, vergroot je de interesse van potentiële kopers. Dit kan leiden tot meer kijkers, snellere verkoop en mogelijk een hogere verkoopprijs.

Energielabel

Als verkoper ben je verplicht een geldig energielabel te hebben bij verkoop van je woning. Dit label geeft aan hoe energiezuinig je woning is, wat een significant effect kan hebben op de aantrekkelijkheid van je woning voor potentiële kopers.

Een investering in energiebesparende maatregelen kan leiden tot een beter energielabel en daardoor een hogere verkoopprijs. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je woning, het plaatsen van dubbel glas of het installeren van zonnepanelen. Vergeet niet je nieuwe energielabel aan te vragen na het uitvoeren van energiebesparende maatregelen.

Verkoopstyling en klein onderhoud

Bij het verkopen van je woning kun je ook te maken krijgen met kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud. Dit zijn kosten om je woning aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Denk aan het inkopen van nieuwe meubels, het schilderen van muren of het opfrissen van de tuin.

Hoewel deze kosten extra zijn, kunnen ze helpen om je huis voor een hogere prijs te verkopen. Je kunt op een betaalbare manier indruk maken op potentiële kopers, waardoor ze meer bereid zijn om een hoger bod uit te brengen. De gemiddelde kosten van verkoopstyling en klein onderhoud liggen rond de € 875.

Wanneer mijn huis verkopen in Lichtenvoorde?

Beschouw je het verkopen van je huis in Lichtenvoorde in deze markt? Het is welbekend dat de huidige woningmarkt in maart 2024 gunstig is voor verkopers. Door de hoge vraag naar woningen kan dit een goed moment zijn om je huis te verkopen. Een lokale makelaar in Lichtenvoorde kan je hierin deskundig adviseren.

Ben je nieuwsgierig naar de waarde van je huis in de huidige markt? Een vlotte waardebepaling kan je een duidelijk beeld geven van de potentiële opbrengst van jouw huis. Je kunt een vrijblijvende waardebepaling aanvragen op www.huisverkopen.nl/waardebepaling-aanvragen. Dit geeft je een uitstekend uitgangspunt voor een beslissing over de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Lichtenvoorde Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop jij je woning? Dan heb je vast al gemerkt dat dit een hoop werk met zich meebrengt. Je zult veel belangrijke keuzes moeten maken, maar met het handige stappenplan van Huis Verkopen weet jij precies wat je moet doen. Deze website maakt het overzichtelijk en gemakkelijk waardoor je snel de juiste keuzes kunt maken. Voor een goede voorbereiding bij woningverkoop kan dit stappenplan je enorm helpen, omdat dit veel invloed heeft op het verdere verloop van het verkooptraject.

specialisten vergelijken

Huis Verkopen maakt het gemakkelijk om specialisten te vergelijken. Of je nu een makelaar inpakt, een verhuizer inschakelt, of een energielabel nodig hebt: op Huis Verkopen vind je de beste dienstverlening tegen de laagste prijs.

beste prijs/kwaliteit-verhouding

Met de hulp van Huis Verkopen weet je zeker dat je de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding kiest voor jouw woning in Lichtenvoorde. Jij bepaalt of je jouw woning snel wilt verkopen, of voor de maximale prijs.

alles over woningverkoop

Huis Verkopen biedt veel informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo weet je alles wat je moet weten om de juiste beslissingen te maken en help je de verkoop van je huis in Lichtenvoorde op de best mogelijke manier aan te pakken.

bespaar kosten

Gebruik maken van Huis Verkopen betekent ook dat je kosten bespaart. Door op één plek alles te regelen, van makelaar tot ontruimer, voorkom je dat je meer betaalt dan nodig. Met Huis Verkopen pak je de verkoop van je woning op de slimste manier aan.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Lichtenvoorde

Bij het bepalen van de verkoopprijs van je huis in Lichtenvoorde spelen diverse factoren een rol. Denk aan de actuele markttrend, woningwaarde en het energielabel van je huis. Het is raadzaam om een waardebepaling door een makelaar aan te vragen voor een accurate prijsbepaling.

Het snel verkopen van een huis in Lichtenvoorde hangt af van meerdere factoren, waaronder de vraagprijs, de staat van de woning, de locatie, en de huidige vraag op de markt. Hier vind je tips die jou kunnen helpen om je huis sneller te verkopen.

De kosten voor het verkopen van je huis in Lichtenvoorde variëren. Reken op makelaarskosten, kosten voor een energielabel en eventueel voor fotografie en huisstaging. Wil je meer inzicht in de kosten? Bekijk dan deze pagina over verkoopkosten.

Het is lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wie de beste makelaar in Lichtenvoorde is, omdat dit afhangt van je persoonlijke voorkeuren, de te verkopen woning en andere factoren. Met deze vergelijkingstool kun je makelaars in jouw regio vergelijken op basis van klantbeoordelingen, verkoopresultaat en kosten.

Je kunt de woningwaarde van je huis in Lichtenvoorde verhogen door bijvoorbeeld grondige renovaties uit te voeren, energiezuinige maatregelen te nemen of de tuin aantrekkelijk in te richten. Lees hier meer over op de woningwaarde pagina van HuisVerkopen.nl.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen