Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Winterswijk

Je overweegt je huis in Winterswijk te verkopen? De lokale huizenmarkt is aan het veranderen, wat zowel kansen als uitdagingen oplevert. Het juiste moment van verkoop en een realistische vraagprijs zijn nu essentiëler dan ooit, om je huis succesvol te verkopen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Winterswijk

Als je in Winterswijk je woning op de markt wilt zetten, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Zo wil je natuurlijk de best mogelijke prijs krijgen voor je huis, zonder daarvoor teveel te betalen aan makelaarskosten. Snelheid van de verkoop is ook belangrijk, want niemand zit te wachten op dubbele woonlasten. Door een geschikte makelaar te kiezen die reeds bewezen successen in Winterswijk heeft, kun je een goed verkoopresultaat behalen.

Je vraagt je wellicht af hoe snel je jouw huis in Winterswijk kunt verkopen, wat in deze regio de gemiddelde verkoopopbrengst is, of hoeveel je zou kunnen besparen door makelaars te vergelijken. Logische vragen en het antwoord kun je vinden door hier de makelaars te vergelijken. Bereid je goed voor om jouw huis succesvol te verkopen. Hieronder volgen de actuele cijfers over woningverkoop in Winterswijk:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
57 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 309.684
Besparing (gem.)
€ 929

Je huis snel verkopen in Winterswijk

De verkoop van je huis kan soms langer duren dan je zou willen. In Winterswijk duurt het gemiddeld 55 dagen voordat een woning van eigenaar wisselt. Maar, met de juiste aanpak kan dit proces sneller gaan. Hier zijn enkele tips om je woning snel te verkopen.

 1. De eerste indruk is essentieel bij de verkoop van je huis. Zorg dat de voortuin er netjes bij ligt en het interieur opgeruimd en schoon is. Onderhoudsproblemen, hoe klein ook, kunnen potentiële kopers afschrikken.
 2. Installeer goede verlichting. De atmosfeer in een huis kan sterk worden beinvloed door de verlichting. Helder, neutraal licht kan de ruimtes groter en aantrekkelijker maken. Vervang donkere lampenkappen en haal de gordijnen weg om meer natuurlijk licht binnen te laten.
 3. Zet jezelf in de schoenen van de koper. Denk hierbij aan de wensen en behoeften van de potentiële koper. Dit helpt bij het inrichten van de woning, zodat deze aantrekkelijk is voor de meest waarschijnlijke doelgroep. Denk hier niet alleen aan de inrichting, maar bijvoorbeeld ook de prijs en de manier waarop je het huis aanbiedt.

Tips in Winterswijk

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Winterswijk op?

Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een woning in Winterswijk rond de € 309.684. Het bedrag waarvoor een huis wordt verkocht, hangt natuurlijk af van verschillende factoren. Staat, grootte en locatie van de woning, maar ook de huidige marktomstandigheden in mei 2024 spelen hier een grote rol.

Daarnaast wil je waarschijnlijk ook weten wat de gemiddelde verkoopprijs per m2 is in Winterswijk. Op dit moment bedraagt deze prijs ongeveer € 2.933. Kennis van deze informatie is bijzonder nuttig, omdat het je een beter beeld kan geven van de verhouding tussen de prijs en de grootte van de woning. Het helpt je bij het vormen van een realistisch verkoopplan.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Winterswijk

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.400
€ 2.800
€ 3.200

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Winterswijk bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Winterswijk.

Feitjes over Winterswijk

 • Winterswijk heeft het grootste koren- en oliemolencomplex van Nederland.
 • De plaats staat bekend om haar mooie landschap en natuur.
 • In Winterswijk is het oudste woonhuis van de provincie Gelderland gevonden.

Tips om je woning te verkopen in Winterswijk

Verkoop je je huis in Winterswijk en wil je het proces zo soepel mogelijk laten verlopen? Lees dan onze handige tips om de verkoop zelf beter te kunnen voorbereiden. Met een beetje extra aandacht kun je zelf een groot verschil maken.

 • Verfrissende kleuren: Een nieuw likje verf kan wonderen doen. Frisse, neutrale kleuren maken kamers visueel groter en aantrekkelijker voor potentiële kopers.
 • Fotografie: Hoogwaardige foto's zijn essentieel voor online advertenties. Denk aan lichte, ruimtelijke afbeeldingen van elke kamer, evenals de tuin en de gevel van het huis.
 • Onderscheid je: Wat maakt jouw huis uniek? Accentueer de unieke eigenschappen van het pand, zoals een prachtig uitzicht, een bijzonder tuinmeubel of een gloednieuw keukentoestel.
 • Opruimen: Maak plaats voor de verbeelding van de koper. Orden je spullen en berg persoonlijke bezittingen op zodat kijkers zichzelf kunnen visualiseren in de ruimte.
 • Reparaties: Kleine defecten kunnen grote afleiding zijn voor kijkers. Zorg ervoor dat alles functioneert zoals het moet voordat je je huis laat zien.

Ontdek jouw stappenplan in Winterswijk:

 • Met het stappenplan vergeet je niets in het verkoopproces
 • Maakt woningverkoop eenvoudiger en overzichtelijker
 • Duizenden euro's besparen door goed te vergelijken
 • Het stappenplan van HuisVerkopen.nl is volledig gratis
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Winterswijk?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Winterswijk kost je als verkoper gemiddeld € 5.215. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Winterswijk In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 309.684) € 3.654
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.215

Kosten van makelaars in Winterswijk

Als je besluit je woning in Winterswijk te verkopen, zul je waarschijnlijk de hulp van een makelaar inschakelen. De kosten voor deze dienstverlening kunnen echter sterk variëren, zo ook in Winterswijk. Gemiddeld rekent een makelaar een courtage van 1,18% over de verkoopprijs van je woning. Dit betekent dat hoe meer je huis oplevert, hoe hoger de kosten voor de makelaar zullen zijn.

Let echter niet alleen op de courtage. Makelaars kunnen verschillen in de mate waarin ze je ontzorgen. Bij de ene makelaar zijn de kosten wellicht hoger, maar wordt alles voor je geregeld. Bij een andere makelaar moet je misschien zelf nog wat zaken regelen, wat betekent dat de tarieven lager kunnen liggen. Het is dus belangrijk om te kijken naar het totaalpakket en niet alleen de prijs.

Lees meer over makelaars in Winterswijk.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van je huis krijg je te maken met notariskosten. Dit zijn kosten die je betaalt aan de notaris om alles officieel te regelen. De notaris stelt de koopakte op, waarna de overdracht kan plaatsvinden.

Deze kosten kunnen variëren, afhankelijk van het notariskantoor dat je kiest. Het is handig om te weten dat je vrij bent in het kiezen van een notaris en het kan lonen om verschillende notariskantoren met elkaar te vergelijken.

Onderhoudskosten

Eventuele onderhoudskosten zijn een ander aspect om rekening mee te houden. Het is in jouw belang om je woning in een goede staat te presenteren. Eventuele gebreken kunnen kopers afschrikken of reden geven om te onderhandelen over de prijs.

Dit betekent niet dat je verplicht bent om je huis compleet te vernieuwen. Denk juist aan klein onderhoud zoals een lekkende kraan repareren of een likje verf op de muren. Hiermee voorkom je dat kopers negatieve punten zien tijdens bezichtigingen.

Verhuis- en opslagkosten

Na de verkoop van jouw huis zal je moeten verhuizen naar jouw nieuwe adres. Daarbij komen verhuiskosten kijken. Afhankelijk van je eigen mogelijkheden en voorkeur kan dit variëren van het inhuren van een verhuisbedrijf tot het zelf regelen met een vriendenploeg en een gehuurde boedelbak.

Daarnaast kunnen er opslagkosten optreden, bijvoorbeeld als je tijdelijk wat spullen moet opbergen vanwege een overbruggingsperiode of gewoon omdat je neiuwe plek kleiner is. Dit zijn kosten waar je misschien niet meteen aan denkt bij de verkoop van je huis, maar ze kunnen wel deel uitmaken van je totale uitgavenplaatje. Het is dus goed om zicht te houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis om verrassingen te voorkomen.

Wanneer mijn huis verkopen in Winterswijk?

Is mei 2024 een goed moment om je huis in Winterswijk te verkopen? Sowieso kunnen er verschillende redenen zijn om je woning in de verkoop te zetten. Kijkend naar de huidige actieve woningmarkt kan het zeker de moeite waard zijn om deze stap te overwegen.

Maar hoe pak je dat aan, je huis verkopen in deze tijd? Een gedegen verkoopplan is absoluut nodig en een goede makelaar kan je daar perfect bij helpen. Overweeg om eens verschillende makelaars te vergelijken, om zo tot een verstandige keuze te komen voor jou en je woning.

Vergelijk makelaars in Winterswijk Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Huis Verkopen biedt een simpel en handig stappenplan om je te ondersteunen bij de verkoop van jouw woning. Of je nu pas net begonnen bent met de voorbereiding of al middenin het verkoopproces zit, ons stappenplan helpt je op weg en zorgt dat je niets over het hoofd ziet. Het stappenplan is speciaal gericht op jouw woning, waardoor het advies altijd op maat is. Maandelijks vertrouwen duizenden mensen op Huis Verkopen voor de verkoop van hun huis.

Gratis waardebepaling

Binnen Huis Verkopen kun je gratis de waarde van jouw woning laten bepalen. Dit geeft je een realistisch beeld van wat je kunt verwachten en stelt je in staat om de juiste vraagprijs te bepalen.

Vergelijken van makelaars

Op basis van uitgebreide data over makelaars die via Huis Verkopen beschikbaar zijn, kun je makelaars eenvoudig met elkaar vergelijken. Dit zorgt ervoor dat je de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning kunt selecteren.

Aantrekkelijke makelaarstarieven

Door makelaarstarieven op te vragen via Huis Verkopen, ben je verzekerd van aantrekkelijke tarieven. Dit zorgt ervoor dat je kunt besparen op de makelaarskosten bij de verkoop van jouw woning.

Aanvullende diensten eenvoudig te regelen

Naast het vinden van de juiste makelaar, kun je via Huis Verkopen allerlei aanvullende diensten zoals een energielabel, een verhuizer of woningstyling eenvoudig regelen. Zo helpt Huis Verkopen je niet alleen met de verkoop, maar ook met alle bijkomende zaken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Winterswijk

De snelheid waarmee een huis verkocht wordt, hangt af van verschillende factoren. Denk aan de staat van je huis, de vraag naar jouw type woning en de marktsituatie in Winterswijk. Onze informatiepagina kan je hier meer over vertellen.

Het bepalen van de verkoopprijs van je woning draait om meerdere aspecten. Je kunt hiervoor onder meer de huidige marktwaarde van vergelijkbare woningen in Winterswijk raadplegen. Ook een taxatierapport kan handig zijn. Voor meer inzicht kun je onze informatiepagina raadplegen.

Bij het verkopen van je huis in Winterswijk zijn diverse documenten nodig. Je hebt de eigendomsakte, id-bewijzen en een woningtaxatierapport nodig. Andere documenten, zoals de VvE-stukken voor appartementen, kunnen ook nodig zijn. Raadpleeg onze pagina voor een compleet overzicht.

Het kiezen van de juiste makelaar hangt af van welke diensten je nodig hebt en wat het kantoor jou kan bieden. Neem hiervoor diverse makelaars in Winterswijk onder de loep. Referenties, tarieven en je eigen gevoel spelen hierbij een rol. Bekijk onze gids voor meer informatie.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen