Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ruurlo

Denk je erover om je huis in Ruurlo te verkopen? Het proces kan uitdagend zijn, maar onthoud dat de kosten per makelaar kunnen verschillen. Stel je voor, jij sluit de deur van je oude huis definitief en stapt een nieuwe, opwindende fase van je leven in.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ruurlo

Als je op het punt staat jouw huis in Ruurlo te verkopen, zijn er verschillende aspecten waar je goed op moet letten. Uiteraard is een goede verkoopprijs essentieel. Je wilt namelijk zeker weten dat je niet onder de marktwaarde zit. Daarnaast wil je voorkomen dat je te veel betaalt voor een makelaar. Het is belangrijk om te selecteren op kennis en ervaring, niet simpelweg op de laagste makelaarskosten. Vermijd dubbele woonlasten door je woning zo snel mogelijk te verkopen. Ook moet het papierwerk op orde zijn om eventuele juridische issues te voorkomen.

Als potentiële verkoper in Ruurlo, zullen er vragen zijn die je graag beantwoord wilt hebben. Hoe snel wordt een huis gemiddeld verkocht in Ruurlo? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoe veel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Voor het vinden van een goed presterende makelaar in Ruurlo, kun je hier op de website van Huisverkopen verschillende makelaars vergelijken. Daarnaast is het wellicht nuttig om gratis een uitgebreider verkoopadvies aan te vragen bij een deskundige. Hieronder staan de actuele cijfers voor woningverkoop in Ruurlo:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
62 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 497.438
Besparing (gem.)
€ 1.467

Je huis snel verkopen in Ruurlo

Wanneer je je woning in Ruurlo op de markt zet, wil je natuurlijk dat deze zo snel mogelijk verkocht wordt. Het is een feit dat het gemiddelde aantal dagen dat een woning te koop staat in Ruurlo 66 dagen bedraagt. Maar met de onderstaande tips kan jouw woning wellicht sneller van eigenaar wisselen.

 1. Zorg voor een goede waardebepaling. Een correcte vraagprijs is essentieel voor een snelle verkoop. Schakel een lokale makelaar in voor professioneel advies. Je kunt eenvoudig gratis een waardebepaling aanvragen via hier.
 2. Bereid je huis goed voor op bezichtigingen. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat je huis er op zijn best uitziet en dat eventuele kleine mankementen zijn gerepareerd. Een mooie, opgeruimde en goed onderhouden woning heeft een grote aantrekkingskracht op potentiële kopers.
 3. Maak gebruik van de kracht van sociale media! Deel je woning op je sociale media-kanalen om een breed publiek te bereiken. Of vraag je vrienden en familie om het voor je te delen. Zo vind je misschien al snel de juiste koper!
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Ruurlo

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ruurlo op?

De huidige gemiddelde verkoopprijs van een woning in Ruurlo is € 497.438. De verkoopsom van een huis hangt af van verschillende factoren zoals de ligging, de staat van de woning, het formaat en eventuele verbouwingsmogelijkheden. Het is sterk aan te raden om hiermee rekening te houden bij het bepalen van jouw vraagprijs.

Op het gebied van prijs per m² scoort Ruurlo gemiddeld € 3.222 op dit moment. Het is belangrijk om te bedenken dat zowel vraagprijzen als verkoopprijzen sterk kunnen variëren. Daarom is het verstandig deze prijzen goed in de gaten te houden als je overweegt jouw woning in Ruurlo te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ruurlo

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.200
€ 2.900
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ruurlo bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ruurlo.

Feitjes over Ruurlo

 • Ruurlo is bekend om het grootste doolhof van Europa.
 • Het kasteel Ruurlo dateert uit de 14e eeuw en heeft een orangerie.
 • De plaats is gelegen in de gemeente Berkelland in Gelderland.

Tips om je woning te verkopen in Ruurlo

Je hebt besloten om je huis in Ruurlo te verkopen. Een spannende stap, waarbij de juiste verkoopstrategie het verschil kan maken. Denk hierbij aan de presentatie van je huis, maar ook aan de communicatie met potentiële kopers.

 • Vaste prijs: Bepaal een realistische vraagprijs. Een te hoge prijs kan kopers afschrikken. Vraag advies aan een lokale makelaar om de waarde van je huis goed in te schatten.
 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in. Goede foto's zorgen ervoor dat jouw huis opvalt tussen de rest en trekken meer geïnteresseerden aan.
 • Open dagen: Overweeg het houden van open dagen. Deze stellen potentiële kopers in staat om het huis in hun eigen tempo te bekijken en verhoogt hun betrokkenheid.
 • Persoonlijke aanpak: Benader potentiële kopers persoonlijk. Een warm welkom en een huiselijke sfeer kunnen hen een positief gevoel geven over je huis.
 • Verkoop in de lente: Huizen verkopen vaak beter in de lente of zomermaanden. Overweeg dit dus bij het plannen van je verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Ruurlo:

 • Het stappenplan zorgt voor overzicht in het verkoopproces.
 • Met het stappenplan is niets vergeten: alle verkoopregels aan bod.
 • Zelf controle houden door interactieve bijhoudmogelijkheden.
 • Besparen op verkoopkosten door handige vergelijkingsstappen.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ruurlo?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ruurlo kost je als verkoper gemiddeld € 6.504. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ruurlo In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 497.438) € 5.372
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.504

Kosten van makelaars in Ruurlo

Als je overweegt je huis in Ruurlo te verkopen, houd dan rekening met de kosten van een makelaar. Gemiddeld rekenen makelaars in Nederland een courtage van 1,08% van de verkoopprijs. Dit percentage varieert echter per makelaar, dus het loont om offertes aan te vragen bij verschillende makelaars en deze met elkaar te vergelijken.

Niet alleen de tarieven van makelaars verschillen, ook de mate van dienstverlening loopt uiteen. Sommige makelaars bieden een volledige service en nemen je alles uit handen, terwijl andere makelaars je actief betrekken bij het verkoopproces. Bij deze laatstgenoemden moet je vaak zelf nog een aantal handelingen verrichten. Denk goed na over wat je wilt en wat je nodig hebt voordat je een makelaar in Ruurlo kiest.

Lees meer over makelaars in Ruurlo.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Potentiële kopers kunnen worden afgeschrikt door tekenen van achterstallig onderhoud. Het kan dus verstandig zijn om voor de verkoop wat kleine klusjes in huis op te pakken. Denk hierbij aan een likje verf waar nodig, de tuin opknappen of die lekkende kraan eindelijk eens repareren.

De ticketprijs van deze werkzaamheden lijkt misschien hoog, maar bedenk dat ze de kans op een succesvolle verkoop flink kunnen verhogen. De gemiddelde kosten van dit soort voorbereidingen zijn ongeveer € 875, maar dit kan natuurlijk per situatie verschillen. Het is in ieder geval een investering die zichzelf meestal ruimschoots terugverdient.

Notariskosten voor doorhalen hypotheek

Als je jouw woning verkoopt en de hypotheek is nog niet volledig afgelost, moet deze worden doorgehaald bij het Kadaster. Dit gebeurt door een notaris en daar zijn kosten aan verbonden. Hoewel deze kosten vaak worden vergeten, zijn ze een belangrijk onderdeel van het totaalplaatje.

De kosten voor het doorhalen van een hypotheek variëren sterk per notaris, maar gemiddeld kun je rekenen op een bedrag van € 350. Hoewel dit een significante uitgave kan zijn, moet je niet vergeten dat de volledige opbrengst van de verkoop van je huis hier tegenover staat.

Totale kosten

Het is belangrijk om te onthouden dat al deze kosten bij elkaar opgeteld een aardig bedrag kunnen worden. Door ze echter goed te budgetteren en op tijd te betalen, wordt de last van deze uitgaven aanzienlijk verminderd. Inzicht in deze kosten helpt je om het verkoopproces soepeler te laten verlopen.

Een zorgvuldige voorbereiding, inclusief een duidelijk beeld van de mogelijke kosten, kan helpen om stress en onaangename verrassingen tijdens het verkoopproces te voorkomen. Met deze kennis ben jij klaar om de stap naar de verkoop van jouw woning te zetten.

Wanneer mijn huis verkopen in Ruurlo?

Is het op dit moment een gunstige tijd om je huis in Ruurlo te verkopen? Het antwoord is ja. De huidige woningmarkt in april 2024 is dynamisch en daarmee zeer aantrekkelijk. Omdat vraag en aanbod continue veranderen, is het raadzaam om je opties te overwegen, vooral als je eveneens de ambitie hebt om ergens anders een woning te kopen.

Je vraagt je wellicht af: waar moet ik beginnen? Het eerste dat je kunt doen, is contact opnemen met een lokale makelaar. Zij kennen de huidige markt en kunnen je de beste verkoopstrategieën adviseren. Verkopen in deze periode kan voordelig uitpakken, mits je de situatie goed inschat en hier passend op reageert.

Vergelijk makelaars in Ruurlo Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van je woning wil je dat alles soepel en efficiënt verloopt, zonder dat je stappen over het hoofd ziet. Snel maar zorgvuldig, optimaal voorbereid op de markt. Een handige tool om je hierbij te helpen is de website Huis Verkopen. Dit platform biedt namelijk slimme diensten om de verkoop van jouw woning te vergemakkelijken. Denk aan het vergelijken van makelaars, het opvragen van makelaarstarieven en het aanvragen van een gratis waardebepaling. Het is overzichtelijk, eenvoudig in gebruik en bovendien geheel onafhankelijk en gratis. Waarom zou je het niet proberen?

Gratis waardebepaling

Middels de tool van Huis Verkopen heb je snel een gratis waardebepaling voor je woning. Dit geeft je direct een indicatie van de mogelijke verkoopprijs, zodat je een goed uitgangspunt voor de verkoop hebt.

Vergelijken van makelaars

Met de website kun je eenvoudig makelaars vergelijken. Zo krijg je inzicht in verschillen in diensten en tarieven. Hierdoor kun je de beste lokale makelaar voor de verkoop van jouw woning selecteren.

Besparen op makelaarskosten

Het platform biedt de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen. Hierdoor kun je flink besparen op de makelaarskosten. Dit is een voordeel dat jou sowieso een fijner gevoel geeft bij de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ruurlo

Om je huis in Ruurlo succesvol te verkopen, is goede voorbereiding belangrijk. Bekijk welke stappen je moet ondernemen en welke kosten erbij komen kijken voordat je begint. De website HuisVerkopen.nl heeft een handig stappenplan om je te helpen.

Het snel verkopen van je huis in Ruurlo kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er op de website van HuisVerkopen.nl verschillende tips die je kunnen helpen bij een snelle verkoop.

Het kiezen van de juiste makelaar is essentieel bij de verkoop van je huis in Ruurlo. Om je hierbij te helpen, kun je verschillende verkoopmakelaars vergelijken op HuisVerkopen.nl.

Het verkopen van je huis in Ruurlo voor de beste prijs vergt strategie. Bekijk de tips op HuisVerkopen.nl om te weten hoe je dit aan kunt pakken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen