Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Ruurlo

Twijfel je over het verkopen van je woning in het rustige Ruurlo? Een bekwame verkoopmakelaar kan je inzicht geven. Hij kan inschatten hoe snel je woning van de hand gaat en wat de vermoedelijke opbrengst zal zijn.

Over makelaars in Ruurlo

Als je overweegt jouw huis in Ruurlo te verkopen, zijn er bepaalde zaken om in gedachten te houden bij het selecteren van een makelaar. Allereerst is ervaring een belangrijk punt; een makelaar die de Ruurlose markt goed kent, heeft een groot voordeel. Daarnaast zijn zaken als communicatievaardigheden, transparantie in kostenstructuur en een gedegen marketingstrategie ook van belang.

Misschien vraag je je af welke makelaar woningen het snelst verkoopt, of welke makelaar consistent de hoogste verkoopprijs weet te behalen. Of misschien wil je weten welke makelaar in Ruurlo de beste beoordelingen heeft gekregen van voormalige klanten? Zulke vragen zijn logisch en relevant. Om hier een antwoord op te krijgen, kan het vergelijken van verschillende makelaars in Ruurlo een goede stap zijn. Zodoende kun je de makelaar selecteren die het beste aansluit bij jouw wensen en verwachtingen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.372
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 14.773
Besparing (gem.)
€ 1.467

Actueel

 • Wil je je huis verkopen in Ruurlo? Dan is het goed om te weten dat de gemiddelde courtage van makelaars in deze plaats rond de 1,08% ligt. Dit is berekend op basis van de meest recente gegevens april 2024.
 • Een ander belangrijk gegeven bij het verkopen van je woning zijn de huidige woningprijzen. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Ruurlo op € 3.222. Wil je meer informatie hierover? Bekijk dan de woningmarktcijfers voor een compleet overzicht.

Uitgelichte makelaars in Ruurlo

Als je jouw huis wilt verkopen, heb je in Ruurlo de keuze uit meerdere makelaars. We bieden je een handig overzicht met diverse verkoopmakelaars in Ruurlo, waarbij we bij elke makelaar een bijbehorende omschrijving verstrekken. Het is een goed idee om deze makelaars te vergelijken, omdat je zo duidelijk de verschillen ziet in bijvoorbeeld werkwijze, courtagekosten en de ervaringen van anderen.

Logo Wesselink Makelaars Taxateurs Ruurlo, Achterhoek

Wesselink Makelaars Taxateurs Ruurlo, Achterhoek

Wesselink Makelaars & Taxateurs in Ruurlo is een actief en kleinschalig makelaarskantoor, gespecialiseerd in agrarisch en landelijk vastgoed. Met een gemiddelde klantenwaardering van 9,6, onderscheidt dit kantoor zich door inzet, betrokkenheid en persoonlijke aandacht. Ze bieden diensten aan als verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Bovendien zijn ze gecertificeerd door VastgoedCert, NWWI, NRVT en WOZ. Waar je ook hulp bij nodig hebt, je kunt rekenen op hun jarenlange ervaring en expertise.

Let op: de meest geschikte verkoopmakelaar voor jou staat mogelijk niet in het overzicht dat je zojuist hebt bekeken. Er zijn namelijk nog meer makelaars actief in Ruurlo. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in de omgeving mee in onze vergelijking. Op die manier helpen we je de beste match voor jouw situatie te vinden.

Vergelijk makelaars in Ruurlo Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Ruurlo?

Een makelaar in Ruurlo rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 497.438 in Ruurlo komt dit neer op € 5.372 aan makelaarskosten (update april 2024).

Wat is courtage precies? In de wereld van vastgoed, is courtage de vergoeding die je aan jouw makelaar betaalt voor het uitvoeren van zijn diensten. Het wordt berekend als een percentage van de verkoopprijs van het huis. Dus hoe hoger de verkoopprijs is, hoe meer kosten je zal moeten betalen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Ruurlo 0,59% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.467 besparen door makelaars te vergelijken. Door deze vergelijking te maken, kun je aanzienlijk besparen op de kosten, waardoor het zeer de moeite waard is.

Kosten van makelaars in Ruurlo

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.100
€ 5.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Ruurlo

In de wereld van woningverkopen in Ruurlo, worden er door de meeste makelaars opstartkosten gerekend. Wat houden deze opstartkosten in? Simpelweg gezegd, zijn dit de kosten die een makelaar in rekening brengt voor de aanvangswerkzaamheden bij de verkoop van jouw woning. Dit kan variëren van het maken van fraaie foto's voor de presentatie tot het opvragen van de benodigde documenten. Maar ook het opstellen van een wervende verkooptekst wordt doorgaans gerekend onder deze initiële kosten.

Dus, wat mag je gemiddeld verwachten te betalen bij het opstarten van een verkoop met een makelaar in Ruurlo? Maak je geen zorgen, we houden de huidige prijzen nauwgezet bij. De gemiddelde opstartkosten zijn momenteel € 515. Houd er rekening mee dat dit een gemiddelde is en de werkelijke kosten per makelaar kunnen variëren. Vergelijken is dus aangeraden voordat je een keuze maakt voor een bepaalde makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Ruurlo

Intrekkingskosten kunnen een onaangename verrassing zijn wanneer je van plan bent jouw woning uit de verkoop te halen voor afloop van de overeenkomst met jouw makelaar. De meeste makelaars in Ruurlo rekenen deze kosten. Dit is een vergoeding voor tijd en diensten die ze al in de verkoop van jouw huis hebben gestoken.

Laten we enkele situaties nemen waarin je besluit de verkoop stop te zetten. Je vindt bijvoorbeeld een koper zonder hulp van je makelaar. Of je besluit toch niet te willen verhuizen. Dit zijn momenten waarop je mogelijk geconfronteerd kunt worden met intrekkingskosten. Het is daarom slim om de voorwaarden van je overeenkomst goed door te nemen alvorens je een woning te koop zet.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Ruurlo met een vast tarief

Als je op zoek bent naar een makelaar in Ruurlo, dan kom je misschien makelaars tegen die werken met een vast tarief. Dit zijn makelaars die één prijs rekenen voor hun volledige dienstenpakket. Denk hierbij aan het begeleiden bij bezichtigingen, onderhandelen over de prijs, en het verzorgen van de advertentie. De gemiddelde kosten hiervoor zijn € 3.250 (update: april 2024).

Echter, er zijn ook nadelen verbonden aan het kiezen voor een makelaar met een vast tarief. Stel je voor dat je huis snel verkocht wordt en de makelaar heeft nauwelijks werk gehad aan jouw zaak. Dan heb je relatief gezien een hoog bedrag betaald voor de weinige moeite die de makelaar moest doen. Ook kan het gebeuren dat jouw huis meer werk vereist dan gemiddeld, waardoor de makelaar mogelijk minder tijd en aandacht kan besteden dan gewenst.

Tip: Het is verstandig om te onderzoeken wat voor jou als huisverkoper de beste optie is. Dit kun je doen door verschillende makelaars te vergelijken. Zo krijg je inzicht in de verschillende tarieven en wat dit voor jou betekent. Denk hierbij aan de verhouding tussen de prijs en de geboden diensten. Zo kun je een weloverwogen beslissing nemen.

4 feitjes over makelaars in Ruurlo

 • Elke makelaar in Ruurlo werkt met een ander kostenplaatje en hanteert andere voorwaarden. Het heeft daarom zeker toegevoegde waarde om de tarieven op te vragen en deze goed naast elkaar te leggen. Op die manier krijg je het beste beeld van wat jou het beste past.
 • De verkoopsnelheid van makelaars in Ruurlo loopt uiteen. Het gemiddeld aantal dagen dat een huis te koop staat in deze regio is 66 dagen. Dit getal kan jou een indicatie geven van de marktsituatie.
 • Een interessant gegeven is dat woningen in Ruurlo met behulp van een makelaar gemiddeld 14% meer opleveren dan wanneer de verkoop zonder makelaar plaatsvindt. Dit onderstreept het belang van een goede makelaar.
 • Opvallend is daarnaast dat een groot percentage van de verkopers in Ruurlo, namelijk 88%, liever kiest voor een traditionele makelaar die de hele verkoop regelt dan een online makelaar die alleen de woning online plaatst. Dit geeft aan dat persoonlijke begeleiding nog steeds zeer gewaardeerd wordt in het verkoopproces.

Wat levert de beste makelaar in Ruurlo op?

Wanneer je overweegt om je huis in Ruurlo te verkopen, is het niet zozeer de vraag wat een makelaar je kost, maar wat hij voor je kan betekenen. De meest waardevolle makelaar is degene die je het beste rendement op je investering biedt.

Dit is hoe je de beste makelaars in Ruurlo herkent:

 • € 13.651. Dat is het gemiddelde bedrag dat de topmakelaars in Ruurlo boven de mean verkoopprijzen van andere makelaars verkopen, na correctie voor de prijsklasse van de woningen. Dit toont aan dat het benutten van de juiste expert je geen geld kost, maar je juist0 meer oplevert bij de verkoop van je huis.
 • Ze verkopen woningen gemiddeld 15 dagen sneller dan andere makelaars in Ruurlo. Makelaars die hun vak verstaan en precies weten hoe ze een huis juist moeten waarderen, zijn in staat om woningen vlotter te verkopen. Dit komt doordat zij de marktwaarde realistisch inschatten, wat resulteert in een snellere verkoop.

De beste makelaar in Ruurlo vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Ruurlo? Laat de zoektocht starten op onze website. Door eenvoudig je adres, situatie en voorkeuren in te vullen, helpen we jou bij het vinden van jouw ideale match.

Vul onze vergelijkingstool in en ontdek welke makelaars bij jouw wensen passen. Ontvang informatie over hun tarieven, verkoopstrategieën en hun inschatting van de waarde van jouw woning. Zo maak je een doordachte en goed geïnformeerde keuze.

Waar moet je op letten bij makelaars in Ruurlo?

Als je overweegt om je huis in Ruurlo te verkopen, zijn er vijf belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste makelaar:

Ervaring in Ruurlo

Het is belangrijk dat de makelaar die je kiest, ervaring heeft met de huizenmarkt in Ruurlo. Zo kan hij de lokale richtlijnen en verkoopprijzen beter in te schatten.

Bekendheid met jouw type woning

Elk soort woning vergt een specifieke aanpak. Kies voor een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van soortgelijke woningen als die van jou.

Marketingplan

Een goede makelaar heeft een concreet marketingplan om jouw huis te verkopen. Kijk goed naar hoe je huis gepromoot gaat worden en of dit aansluit bij jouw wensen.

Persoonlijke klik

Het verkopen van je huis is een persoonlijk proces. Het is essentieel om te kiezen voor een makelaar waar je een goede persoonlijke klik mee hebt, zodat je vertrouwen kan hebben in het verkoopproces.

Reële prijsstelling

Een goede makelaar stelt een reële verkoopprijs voor jouw huis vast. Zorg ervoor dat de makelaar die je kiest, geen onrealistische beloftes maakt over de verkoopprijs van je woning.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

NVM-makelaars in Ruurlo hebben als kerntaak jouw huis succesvol te verkopen. Ze zijn specialisten met grondige kennis over de lokale woningmarkt. Bovendien hanteert de NVM strenge kwaliteitseisen, waardoor het niveau van dienstverlening hoog is.

Er bestaan naast de NVM ook andere organisaties zoals VBO en VastgoedPRO. Zij hebben een vergelijkbare rol en functie. Al deze instituten waken over de kwaliteit en service van hun betrokken makelaars. Het kiezen van de juiste makelaar kan een positief effect hebben op het hele verkoopproces van je huis.

Wat doet een makelaar in Ruurlo?

Een makelaar in Ruurlo kan een groot verschil maken bij de verkoop van jouw woning. Een goede makelaar beschikt over lokale marktkennis en brengt specifieke adviezen uit, aangepast aan jouw individuele situatie.

Deze makelaar in Ruurlo assisteert je bijvoorbeeld bij het vaststellen van de juiste verkoopprijs, het stylen van je woning voor bezichtigingen en het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers. Ook zorgt de makelaar ervoor dat alle juridische aspecten correct worden afgehandeld.

 • Advies geven over de vraagprijs
 • Helpen bij het stylen van jouw woning
 • Begeleiden bij onderhandelingen met kopers
 • Zorgen voor correcte juridische afhandeling
 • Promoten van jouw woning op diverse kanalen

Waarom een makelaar in Ruurlo inschakelen?

Als je besluit je woning in Ruurlo te verkopen en je kiest een makelaar om je hierbij te helpen, zal deze verschillende stappen doorlopen om het verkoopproces soepel en succesvol te laten verlopen. Lees verder om te ontdekken wat deze stappen zijn, zodat je precies weet wat je kunt verwachten.

Waardebepaling van je woning

Voor de waardebepaling van je woning zal de makelaar een uitgebreid onderzoek uitvoeren. Dit houdt in dat hij een inspectie van je woning doet en rekening houdt met factoren zoals locatie, grootte en staat van onderhoud.

De perfecte promotiestrategie opstellen

Nadat de makelaar de waarde van je huis heeft bepaald, wordt er een promotiestrategie opgesteld om potentiële kopers aan te trekken. Dit omvat de inzet van verschillende marketingkanalen zoals websites, social media en een aantrekkelijke presentatie van je woning.

Afspraken maken en bezichtigingen regelen

De makelaar zal bezichtigingen met geïnteresseerde kopers regelen. Hij zorgt ervoor dat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Hij ontvangt de potentiële kopers, geeft een rondleiding door je huis en beantwoordt vragen over de woning en de buurt.

De verkoop afronden

Zodra een koper een bod uitbrengt, zal de makelaar je adviseren bij het accepteren of afwijzen van dit bod. Zodra overeenstemming is bereikt over de verkoopprijs, zal hij alle noodzakelijke procedures opstarten om de verkoop af te ronden en de eigendomsoverdracht te begeleiden.

Makelaars in Ruurlo vergelijken

Bij het kiezen van een makelaar is een goede vergelijking essentieel. Deze vergelijking moet gebaseerd zijn op jouw specifieke woning, situatie en persoonlijke voorkeuren. Maar, een goed vergelijk doe je niet zomaar. Gelukkig kan Huis Verkopen je hierbij helpen.

 • Vergelijking inclusief gratis waardebepaling
 • Je krijgt een duidelijk beeld van de mogelijke verkoopprijs
 • Gratis en deskundig verkoopadvies
 • Jouw kans op maximale verkoopopbrengst verhoogd

Aan de hand van onze uitgebreide lokale statistieken koppelen we jou aan de makelaars die het meest passend zijn voor jouw woning en wensen. Het vinden van de makelaar die jouw huis voor de maximale prijs kan verkopen én aansluit bij jouw persoonlijke voorkeuren hoeft dus geen moeilijke zoektocht te zijn. Onze vergelijking legt de focus op de beste prijs/kwaliteit-verhouding en helpt jou om een informed decision te maken.

Vergelijk makelaars in Ruurlo Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Ruurlo

Er zijn verschillende aspecten om te overwegen. Denk aan kosten, ervaring, verkoopprestaties en klantbeoordelingen. Het vergelijken van makelaars kan je helpen de beste makelaar in Ruurlo te vinden voor jouw situatie.

De gemiddelde kosten van een makelaar in Ruurlo zijn afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen liggen ze rond de € 5.372.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Ruurlo is 66 dagen. Echter, dit kan variëren, afhankelijk van de makelaar en de specifieke woning.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Ruurlo is € 497.438. Dit kan u helpen bij het bepalen van een vraagprijs.

Je kunt je huis voor de hoogste prijs verkopen door het huis goed voor te bereiden op de verkoop. Verbeteringen aan je woning en een realistische vraagprijs, gebaseerd op een waardebepaling, helpen hierbij.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen