Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Haaksbergen

Voor het efficiënt verkopen van je huis in Haaksbergen, adviseren we je ons beproefde stappenplan te gebruiken. Met dit complete plan wordt het gehele proces duidelijk, en kun je jouw woning zelfverzekerd aanbieden op de markt. Profiteer van onze ervaring en maak een soepele overgang naar je volgende thuis.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Haaksbergen

Als woningverkoper in Haaksbergen wil je verschillende doelen bereiken. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat jouw huis voor een hoge verkoopprijs wordt verkocht. Natuurlijk wil je ook dat de verkoop van jouw huis snel geregeld is. Daarnaast wil je dat alles rondom de verkoop van je woning soepel en stressvrij verloopt. Je hoopt op specialisten waar je op kunt rekenen en die ervoor zorgen dat de gehele verkoop van jouw huis perfect wordt afgehandeld.

Als potentiële woningverkoper heb je waarschijnlijk een heleboel vragen. Je bent wellicht benieuwd naar hoe snel woningen in Haaksbergen worden verkocht of naar wat de gemiddelde verkoopopbrengst is? En wil je weten hoe je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Je zal ongetwijfeld antwoord willen op deze vragen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Haaksbergen:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
42 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 412.922
Besparing (gem.)
€ 1.074

Je huis snel verkopen in Haaksbergen

In de rustige gemeente Haaksbergen worden woningen gemiddeld binnen 62 dagen verkocht. Dit kan natuurlijk variëren op basis van vele factoren. Bereid je goed voor om de verkoop van je huis zo spoedig mogelijk te laten verlopen.

 1. Bereid je voor door meerdere makelaars om een gratis waardebepaling te vragen. Je krijgt zo een beeld van verschillende inschattingen en kunt de beste prijs voor je woning bepalen. Vergeet niet om ook de onderhandelingsruimte in overweging te nemen.
 2. Creëer een uitnodigende sfeer in je woning voor potentiële kopers. Je huis moet er op foto's en tijdens bezichtigingen aantrekkelijk en verzorgd uitzien. Ruim op, maak schoon en zorg voor een neutrale inrichting die een breed publiek aanspreekt.
 3. Benut de kracht van online marketing. Zorg dat je woning zichtbaar is op diverse online platformen. Goede foto's en een heldere, aantrekkelijke omschrijving van je huis kunnen een groot verschil maken in hoe snel je binnenkomende offertes ontvangt.

Tips in Haaksbergen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Haaksbergen op?

Wil je weten voor welke prijs jouw huis in Haaksbergen gemiddeld verkocht kan worden? Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs in Haaksbergen rond de € 412.922. Bedenk wel dat de uiteindelijke verkoopsom van diverse factoren afhangt, zoals de staat van het huis, de grootte van de woning en de ligging in de wijk.

Maar hoe zit het met de gemiddelde prijs per m2 in Haaksbergen? Nu, in juli 2024, bedraagt deze waarde gemiddeld € 3.279 per vierkante meter. Deze prijs per m2 kan je helpen om een beter beeld te vormen van de potentiële waarde van jouw woning. Het geeft je een inschatting van wat je kunt verwachten bij verkoop.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Haaksbergen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.900
€ 3.200
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Haaksbergen bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Haaksbergen.

Feitjes over Haaksbergen

 • Haaksbergen is een plaats in de provincie Overijssel.
 • Het dorp staat bekend om zijn jaarlijkse evenement Haaksbergen Pop.
 • Haaksbergen telt ongeveer 24.000 inwoners.

Tips om je woning te verkopen in Haaksbergen

Het verkopen van je huis in Haaksbergen kan soms een flinke klus zijn. Het is een strategisch en emotioneel proces waarbij een beetje hulp en enkele adviezen een groot verschil kunnen maken. Dit artikel verschaft je enkele nuttige tips om het maximale uit de verkoop van jouw woning te halen.

 • Prijsbepaling: Een lokale makelaar kan je helpen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs. Zij hebben inzicht in de huidige markt en kunnen bepalen wat een passende prijs voor jouw woning is.
 • Woningfotografie: Professionele foto's kunnen potentiële kopers echt aanspreken. Een woningfotograaf legt de beste kanten van je woning vast op camera en tilt de presentatie naar een hoger niveau.
 • Zorg voor onderhoud: Het onderhoud van je woning kan de verkoopwaarde aanzienlijk verhogen. Van een nieuw likje verf tot het repareren van kapotte tegels, elk detail telt.
 • Open huis: Organiseer een open huis om geïnteresseerden de mogelijkheid te geven je huis in hun eigen tempo te bekijken. Met de hulp van een makelaar kan dit op een professionele manier worden gedaan.
 • Laat los: Hoewel het je huis is, kan het nuttig zijn om het emotionaler gezien los te laten. Zie het niet langer als je thuis, maar als een product dat je verkoopt.

Ontdek jouw stappenplan in Haaksbergen:

 • Gratis stappenplan, speciaal samengesteld voor jouw woning
 • Interactieve tool om overzicht te houden bij de verkoop
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen bij de verkoop
 • Vrijblijvend hulpmiddel: je zit nergens aan vast.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Haaksbergen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Haaksbergen kost je als verkoper gemiddeld € 6.293. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Haaksbergen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 412.922) € 4.749
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.293

Kosten van makelaars in Haaksbergen

Als je jouw huis in Haaksbergen wilt verkopen, reken dan op gemiddelde kosten bij een makelaar. De meeste makelaars brengen een courtage in rekening, dit is een percentage van de verkoopprijs van jouw huis. Dit percentage varieert, maar bedraagt gemiddeld 1,15% over de uiteindelijke verkoopprijs.

Bovendien rekenen de meeste makelaars in Haaksbergen opstartkosten voor het verkopen van een woning en deze bedragen gemiddeld € 515. Het is niet alleen van belang om te kijken naar de kosten van een makelaar, maar ook naar de verkoopprijs waarvoor de makelaar denkt jouw woning te kunnen verkopen. Dit kan immers een flink verschil maken in je uiteindelijke netto opbrengst.

Lees meer over makelaars in Haaksbergen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Naast de makelaarskosten zul je wellicht ook wat geld willen investeren in verkoopstyling en klein onderhoud. Verkoopstyling, ofwel je huis aantrekkelijk maken voor potentiële kopers, kan helpen om je woning sneller en voor een hogere prijs te verkopen. Je kunt hierbij denken aan het opfrissen van het verfwerk, reparaties uitvoeren, de tuin netjes maken of het vervangen van oude kranen en deurbeslag.

Hoewel het misschien wat kost, is deze investering meestal de moeite waard omdat het je kan helpen om een hogere verkoopprijs te krijgen. De gemiddelde kosten hiervan variëren, maar de tag: € 875 geeft een goede indicatie. Natuurlijk kun je ook kiezen om dit zelf te doen om op deze kosten te besparen.

Energielabel

Een ander belangrijk punt om in gedachten te houden zijn de kosten voor het verkrijgen van een energielabel. Dit label, dat laat zien hoe energiezuinig jouw woning is, is verplicht bij de verkoop van een woning. Het label kan variëren van A (zeer zuinig) tot en met G (niet zuinig), en heeft een geldigheidsduur van 10 jaar.

Om een energielabel te krijgen, moet je beroep doen op een energieadviseur. Deze komt bij je thuis langs om de woning te inspecteren en vervolgens wordt het energielabel aangevraagd en geregistreerd. De kosten voor deze dienst fluctueren en hangen o.a. af van de adviseur die je kiest.

Notariskosten

Wanneer je jouw woning verkoopt, kun je ook te maken krijgen met notariskosten. De notaris is namelijk degene die de eigendomsoverdracht van de woning van jou naar de koper regelt. Hij/Zij helpt met het opstellen van de overdrachtsakte en zorgt ervoor dat deze bij het Kadaster wordt ingeschreven.

Hoewel het gebruikelijk is dat de koper de kosten voor de akte van levering betaalt, zijn er ook andere notariskosten waarvoor jij als verkoper mogelijk verantwoordelijk bent. Dit hangt af van wat er in de koopovereenkomst is afgesproken. Het gaat dan bijvoorbeeld om kosten voor het opmaken van de koopovereenkomst of het doorhalen van de hypotheek.

Wanneer mijn huis verkopen in Haaksbergen?

In deze bruisende woningmarkt is de periode van juli 2024 een uitstekende tijd om je huis in Haaksbergen te verkopen. De vraag naar huizen is groot, wat snelle verkoop vergemakkelijkt. Wellicht vraag je je af: is mijn huis in trek? Gelet op de huidige marktomstandigheden, is de kans hierop aanzienlijk.

Het maken van een snelle verkoop hangt af van diverse factoren. Toch, in deze gunstige markt, is het nemen van het besluit om jouw huis in Haaksbergen te verkopen verstandig. Het is zo dat kleine details je kunnen helpen om een potentiële koper te overtuigen. Heeft je huis een goed verkooppotentieel? Absoluut, jouw woning in Haaksbergen staat klaar om opgemerkt te worden!

Vergelijk makelaars in Haaksbergen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Een huis verkopen kan overweldigend zijn. Met het overzichtelijke en duidelijke stappenplan van Huis Verkopen wordt het proces zoveel eenvoudiger. Wij bieden je een eenduidige route door alle stappen heen, met essentiële informatie die je helpt goede keuzes te maken. Je kunt gebruik maken van onze diensten om de meest geschikte professionals te vinden in je regio Haaksbergen. Alles op één plek geregeld, dat is wel zo makkelijk én efficiënt!

Beste lokale makelaar vinden

Door onze schat aan statistieken over makelaars in Haaksbergen, kun je makelaars gemakkelijk vergelijken op prestaties zoals verkoopsnelheid en opbrengst. In één oogopslag vind je de meest geschikte prof voor je persoonlijke situatie.

Kosten besparen

Onze dienstverlening helpt je kosten te besparen! Via ons stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Dit bespaart je aanzienlijk op je verkoopkosten.

100% onafhankelijk

Als grootste platform in de verkoop van huizen zijn wij volledig objectief en onafhankelijk. We streven ernaar om jou als verkoper te voorzien van de juiste informatie, zodat je de beste keuzes kan maken.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan hou je gemakkelijk het overzicht tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt elke voltooide stap eenvoudig af.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Haaksbergen

Een goede eerste stap voor het verkopen van je huis, is door je goed te oriënteren. Het is belangrijk dat je een reëel idee hebt van de woningwaarde. Daarnaast moet je voor de verkoop een energielabel aanvragen. Uiteindelijk is het belangrijk om eventueel een goede makelaar te vinden. Deze kan je adviseren en helpen met alle stappen uit het stappenplan voor de verkoop van je huis.

Het vinden van een goede makelaar is een essentiële stap bij het verkopen van je huis. Het is zeer aan te raden om verkoopmakelaars te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een tool om makelaars te vergelijken en zo de beste makelaar te vinden voor de verkoop van jouw huis in Haaksbergen.

Bij het verkopen van je huis in Haaksbergen moet je diverse zaken regelen. Het is handig om van te voren goed te oriënteren. Zaken die je moet regelen zijn bijvoorbeeld het aanvragen van een energielabel, inzicht krijgen in de woningwaarde en het vergelijken van makelaars. Een handige tool hierbij is de 'alle tools op een rijtje om je huis te verkopen' pagina.

De kosten van het verkopen van je huis in Haaksbergen hangen af van diverse factoren. Denk bijvoorbeeld aan de kosten van de makelaar, notariskosten, kosten voor het energielabel en de eventuele kosten voor het opknappen van je huis voor de verkoop. Een helder overzicht van de mogelijke kosten vind je op de 'kosten' pagina van onze website.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen