Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Haaksbergen

In Haaksbergen vind je verschillende verkoopmakelaars, waardoor je een ruime keuze hebt om jouw huis effectief te verkopen. Het is aan te raden om recensies te bestuderen en diverse makelaars te vergelijken, zodat jij de makelaar kiest die het beste bij jouw behoeften aansluit.

Over makelaars in Haaksbergen

Het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je huis in Haaksbergen kan een uitdaging zijn, gezien het brede scala aan beschikbare makelaars. Deze makelaars verschillen op meerdere manieren van elkaar, zoals hun werkwijze, kostenstructuur, verkoopresultaten en de mate van persoonlijke aandacht. Bijvoorbeeld, sommige makelaars maken gebruik van moderne marketingtechnieken, terwijl anderen meer traditioneel werken. Ook variëren ze in de tijd die ze aan klanten besteden en hoe snel ze huizen verkopen. Het vergelijken van makelaars helpt je om een duidelijk inzicht te krijgen in wat elk van hen te bieden heeft en welke het beste past bij jouw situatie. Zie het als een investering die je helpt om de waarde van je huis optimaal te benutten. Als je geen idee hebt waar je moet beginnen, helpt deze pagina je bij het vinden van een goed presterende makelaar in Haaksbergen.

Je zult ongetwijfeld benieuwd zijn naar een aantal zaken. Wat zijn de beste makelaars in Haaksbergen, en wat kost het om ze in te huren? Hoeveel kun je besparen door te kiezen voor de juiste makelaar? Wat zijn hun onderhandelingsresultaten? Het zijn allemaal legitieme vragen. En laten we wel wezen, ze zijn essentieel om de juiste beslissing te nemen. Het antwoord op deze vragen vind je in de komende tekst, waar we actuele cijfers presenteren over de beste makelaars in Haaksbergen:

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.801
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 13.203
Besparing (gem.)
€ 1.085

Actueel

 • Op dit moment is de gemiddelde prijs van een huis in Haaksbergen € 417.448, en per vierkante meter is dit € 3.288. Je kunt altijd de actuele huizenprijzen in Haaksbergen opzoeken, zodat je goed op de hoogte blijft.
 • Er zijn talloze makelaars in Haaksbergen die je kunnen helpen bij het verkopen van jouw huis. Op dit moment bedraagt de gemiddelde courtage1,15% inapril 2024. Het is altijd handig om te weten met welke kosten je rekening moet houden.
 • Onthoud dat de tarieven van makelaars in Haaksbergen sterk uiteenlopen. Het is zeker zinvol om de makelaarstarieven te vergelijken, aangezien je dankzij deze vergelijking gemiddeld € 1.085 kunt besparen.

Uitgelichte makelaars in Haaksbergen

Onderstaand presenteren we je een selectie van verschillende verkoopmakelaars actief in Haaksbergen. Het is interessant om te weten dat er nog meer makelaars in Haaksbergen service verlenen, maar hun expertise kan variëren. Onthoud dat voor jou de beste makelaar in Haaksbergen degene is die het meest voldoet aan de behoeften van je specifieke woning, jouw specifieke situatie en je persoonlijke voorkeuren.

Logo Euverman & Nuyts Haaksbergen

Euverman & Nuyts Haaksbergen

Als je op zoek bent naar een makelaar met een sterke aanwezigheid in Twente, dan is Euverman & Nuyts Haaksbergen een slimme keuze. Dit kantoor biedt een reeks diensten, van verkoop en aankoop tot verhuur en taxaties, en heeft specialismen in monumenten, nieuwbouw en recreatiewoningen. Met vier vastgoedcert-gecertificeerde medewerkers en een goede reputatie voor een persoonlijke benadering, kun je rekenen op een betrokken en deskundige service.
Logo Burbach Makelaars

Burbach Makelaars

Burbach Makelaars is een ervaren, kleinschalig team met sterke lokale kennis van Haaksbergen. Ze blijven op de hoogte van lokale marktontwikkelingen en staan met beide benen midden in de samenleving. Het team, bestaande uit beëdigde makelaars en ervaren binnendienstmedewerkers, biedt verkoop, aankoop, taxaties en verhuur voor woningen. Ze zijn NVM-lid en hebben specialismen in woningstyling en -fotografie. Met een goede track record in recente transacties is Burbach Makelaars een betrouwbare partner voor jouw woningbehoeften.

Oosting Makelaardij

Bij Oosting Makelaardij sta je als klant centraal. Ze zijn gespecialiseerd in nieuwbouw en als lid van de branchevereniging Vastgoedpro garanderen ze kwaliteit en professionaliteit. Met hun klantgerichte aanpak zorgen ze dat je de best mogelijke service krijgt. Kiezen voor Oosting Makelaardij betekent kiezen voor betrouwbaarheid en deskundigheid.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in en rondom Haaksbergen dan alleen degene genoemd in de bovenstaande lijst. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Haaksbergen mee in onze vergelijking. Misschien is jouw ideale makelaar wel één van hen. Je komt er alleen achter door te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Haaksbergen Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Haaksbergen?

Een verkoopmakelaar in Haaksbergen rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,15% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 417.448 in Haaksbergen komt dit neer op € 4.801 aan makelaarskosten (update april 2024).

In feite is een courtage een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs dat je aan de verkoopmakelaar betaalt. Gemiddeld ligt dit percentage rond de 1,4%. Maar laat je niet verrassen, want de percentages variëren.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Haaksbergen 0,52% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.085 door eerst tarieven op te vragen. Door offertes van meerdere makelaars te vergelijken, zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt.

Kosten van makelaars in Haaksbergen

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Haaksbergen

De meeste makelaars in Haaksbergen rekenen opstartkosten. Dit zijn kosten die je al moet betalen voordat jouw huis daadwerkelijk te koop wordt aangeboden. Ze omvatten meestal de voorbereidingen voor de verkoop van het huis, zoals het maken van professionele foto's, het opstellen van een aantrekkelijke woningomschrijving en het verzorgen van de nodige administratie.

De opstartkosten verschillen per makelaar en zijn afhankelijk van de diensten die je afneemt. Voorbeelden van mogelijke kosten zijn het opstellen van een verkoopbrochure, plaatsing op woningwebsites en een 'te koop' bord. Wil je een duidelijk beeld krijgen van de kosten? Dan kun je gemakkelijk en vrijblijvend de tarieven opvragen van verschillende makelaars in Haaksbergen. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Intrekkingskosten van makelaars in Haaksbergen

Bij het verkopen van jouw woning in Haaksbergen, is het belangrijk te weten dat de meeste makelaars intrekkingskosten kunnen vragen, wanneer je de woning voortijdig uit de verkoop haalt. Intrekkingskosten zijn kosten die makelaars in rekening brengen voor de tijd en energie die ze reeds in de verkoop hebben geïnvesteerd. Deze variëren vaak, maar meestal praat je over honderden euro's, afhankelijk van hoe uitgebreid de werkzaamheden waren.

Er kunnen meerdere redenen zijn waarom je de verkoop van je woning vroegtijdig wil stoppen. Bijvoorbeeld wanneer je plots besluit toch niet te verhuizen of wanneer je een betere aanbieding van een andere makelaar krijgt. In dergelijke gevallen kan het zijn dat je de samenwerking met je huidige makelaar wil stopzetten. Hierbij is het belangrijk om te weten dat de kans bestaat dat je hierdoor met intrekkingskosten te maken krijgt.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Haaksbergen met een vast tarief

Er zijn zeker makelaars in Haaksbergen die werken met een vast tarief, wat handig kan zijn als je vooraf wilt weten waar je aan toe bent. In plaats van een percentage van de verkoopprijs, betaalt je een vast bedrag voor de diensten van de makelaar. Dit bedrag bedraagt gemiddeld € 3.250 (update: april 2024). Dit betekent dat je nooit voor verrassingen komt te staan en precies weet wat je kwijt bent.

Een nadeel van een vast tarief kan zijn dat de makelaar minder gemotiveerd is om het hoogst mogelijke bedrag voor je woning te krijgen. Stel, je woning wordt verkocht voor een prijs die ver boven de vraagprijs ligt. Bij een courtage zou de makelaar hiervan een percentage krijgen en dus meer verdienen. Bij een vast tarief is dit niet het geval en blijven de kosten voor de makelaar gelijk, ongeacht de verkoopprijs van je woning.

Tip: Kijk voordat je een keuze maakt tussen een vast tarief of courtage goed naar wat er precies in dat tarief inbegrepen is. Bij een vaste prijs krijg je soms minder diensten dan bij een courtage. Het is ook belangrijk om de motivatie van de makelaar in overweging te nemen. Als de makelaar enthousiast is over je woning en overtuigd is van een goede verkoopprijs, dan kan je wellicht beter kiezen voor een courtage.

4 feitjes over makelaars in Haaksbergen

 • Wist je al dat de hulp van een makelaar tot gevolg kan hebben dat jouw woning in Haaksbergen ongeveer 30% sneller verkocht wordt? Een aanzienlijk verschil!
 • Interessant om te weten is dat de waardeschattingen van verkoopmakelaars in Haaksbergen flink kunnen variëren. Dit verschil kan oplopen tot wel €40.000. Wil je zekerheid hebben over de waarde van jouw woning? Vraag dan een gratis waardebepaling aan.
 • Veel makelaars in Haaksbergen werken met een courtage en merendeels van de woningverkopers geeft hier de voorkeur aan. Dit biedt hen namelijk zekerheid; hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer de makelaar verdient.
 • De gemiddelde verkoper in Haaksbergen nodigt maar liefst drie verschillende makelaars uit voordat een definitieve keus wordt gemaakt. Voor een makkelijke manier om makelaars uit te nodigen voor een gesprek, kun je dit vergelijkingsformulier gebruiken.

Wat levert de beste makelaar in Haaksbergen op?

De beste makelaars in Haaksbergen zijn te herkennen aan meer dan alleen lovende beoordelingen. Ze leveren aantoonbaar betere prestaties als het gaat om de snelheid van verkopen en het behalen van een bovengemiddelde verkoopprijs. Hiermee laten ze de concurrentie achter zich.

Makelaars die als beste uit de bus komen, zijn te herkennen aan:

 • Het gemiddeld behaalde verkoopresultaat. Uit onafhankelijke statistieken blijkt dat de meest effectieve makelaars in Haaksbergen huizen verkopen voor een bedrag dat boven de verwachte verkoopprijs ligt. Dit bedrag valt gemiddeld hoger uit dan wat andere makelaars kunnen realiseren. Dit betekent concreet dat deze topmakelaars je huis in Haaksbergen verkopen voor gemiddeld € 13.071 meer dan andere makelaars in Haaksbergen.
 • De snelheid waarmee een huis wordt verkocht. Uit de data valt te halen dat huizen verkocht door de snelste makelaars in Haaksbergen gemiddeld 16 dagen sneller verkocht worden. Deze 16 dagen sneller verkoopresultaat onderscheidt hen van andere makelaars in Haaksbergen.

De beste makelaar in Haaksbergen vinden

Makelaars in Haaksbergen schatten woningen niet allemaal gelijk in. Dit verschilt per expert en is onder andere afhankelijk van jouw specifieke situatie en hun ervaring. Ook de tarieven die ze hanteren lopen uiteen. Het is dus niet zo zwart-wit als je misschien denkt.

Waarom loont vergelijken dan? Door verschillende makelaars te vergelijken krijg je een helder beeld van wat ze je kunnen bieden. Ook kun je zo beter inschatten welke makelaar het beste bij je past en jouw wensen realiseert.

Waar moet je op letten bij makelaars in Haaksbergen?

Als je in Haaksbergen je huis wilt verkopen, is een goede makelaar essentieel. Hier volgen vijf punten waar je op moet letten bij het kiezen:

Expertise in Haaksbergen

Kies een makelaar die kennis heeft van de lokale markt in Haaksbergen. Die weet hoe de huizenmarkt zich beweegt en kent de eigenaardigheden en voordelen van de locatie.

Ervaring en resultaten

Kijk naar de reputatie en ervaring van de makelaar. Heeft de makelaar succesvolle verkoopresultaten geboekt in het verleden? Dit kan een indicator zijn voor een succesvolle verkoop van je huis.

Communicatie

Goede communicatie is essentieel. Je moet je comfortabel voelen bij de makelaar en hij moet je op de hoogte houden van elke stap in het verkoopproces van je huis.

Verkoopstrategie

Een goede makelaar heeft een duidelijke verkoopstrategie. Vraag de makelaar naar zijn plannen voor het promoten van jouw woning om ervoor te zorgen dat deze onder de aandacht van potentiële kopers komt.

Vergelijk makelaars

Het kan nuttig zijn om verschillende makelaars te vergelijken. Dit kan eenvoudig met het vergelijkingsformulier. Zo kun je de makelaar vinden die het beste bij jou past.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je jouw huis in Haaksbergen wilt verkopen, kan een NVM-makelaar veel voor je betekenen. Deze makelaars, net als die van VBO en VastgoedPRO, werken volgens strikte beroeps- en gedragsregels. Dit biedt jou als verkoper zekerheid en bescherming.

Een voorbeeld van de voordelen is de toegang tot een groot buyers-netwerk. Hierdoor kunnen NVM, VBO en VastgoedPRO-makelaars jouw vastgoed snel en tegen de beste prijs verkopen. Ook de continue (bij)scholing is een pluspunt, wat zorgt voor up-to-date kennis over de wettelijke regelgeving en marktontwikkelingen.

Wat doet een makelaar in Haaksbergen?

Een makelaar in Haaksbergen doet veel meer dan alleen jouw woning aan potentiële kopers tonen. Hij of zij heeft een gedetailleerd begrip nodig van de lokale vastgoedmarkt om je huis realistisch en concurrerend te waarderen.

Een ervaren makelaar zal ook onderhandelingstactieken hanteren om ervoor te zorgen dat je de beste prijs krijgt voor je huis. Ook leidt hij of zij potentiële kopers rond tijdens bezichtigingen.

 • Bepaalt de marktwaarde van jouw huis
 • Maakt professionele foto's voor de woningadvertentie
 • Adverteert jouw woning op diverse platforms
 • Begeleidt bezichtigingen met potentiële kopers
 • Onderhandelt over de verkoopprijs en de voorwaarden

Waarom een makelaar in Haaksbergen inschakelen?

Als je jouw huis in Haaksbergen wilt verkopen, is het raadzaam om een verkoopmakelaar in te schakelen. Een goede verkoopmakelaar heeft veel kennis van de lokale huizenmarkt en kan je begeleiden tijdens het gehele verkoopproces. Het inschakelen van een makelaar kan leiden tot een hoger verkoopbedrag voor jouw woning.

Kennis van de woningmarkt

De sterke kant van een makelaar is de uitgebreide kennis van de woningmarkt in Haaksbergen. Ze begrijpen de trends en weten precies wat kopers zoeken. Hierdoor kunnen ze de verkoopprijs van je woning optimaal bepalen, wat vaak leidt tot een hoger verkoopbedrag.

Begeleiding van A tot Z

Een professionele makelaar biedt volledige begeleiding tijdens het verkoopproces. Van de waardebepaling van je woning tot de uiteindelijke overdracht. Dit kan je veel stress en tijd besparen en de kans op fouten verkleinen.

Een professioneel netwerk

Het hebben van een sterk netwerk is een groot voordeel. Een verkoopmakelaar kan hierdoor jouw woning onder de aandacht brengen bij een grote groep potentiële kopers. Een groter bereik betekent meer interesse en een hogere kans op een goede verkoopprijs.

Voordelige tarieven

Tot slot kunnen makelaars je aantrekkelijke tarieven bieden, bijvoorbeeld bij het opstellen van een verkoopplan of het regelen van bezichtigingen. Dit bespaart je niet alleen geld, maar ook tijd en moeite. En meer budget kan weer geïnvesteerd worden in de presentatie van je huis, wat bijdraagt aan een hoger verkoopbedrag.

Informatie over Haaksbergen

In het hart van Twente ligt het karakteristieke Haaksbergen. Dit dorp biedt je de perfecte mix van natuur, cultuur en geschiedenis. Het staat vooral bekend om haar groene omgeving, bijzondere musea en sfeervolle dorpskern.

Ooit begon Haaksbergen als een kleine heerlijkheid. Het groeide langzaam uit tot een bloeiende textielindustrie in de 19de eeuw. Nu worden die industriële roots gekoesterd in de vorm van gerenoveerde fabriekspanden en monumenten.

Het dorp heeft een betrokken gemeenschap. Er worden regelmatig evenementen georganiseerd, variërend van muziekfestivals tot boerenmarkten. Daarnaast zijn er tal van recreatieve en sportieve faciliteiten om actief te blijven.

Weetje: De prijsontwikkeling van huizen in Haaksbergen liet de afgelopen jaren een stijgende lijn zien. Deze trend lijkt zich de komende jaren voort te zetten. Voor meer gedetailleerde informatie over de woningmarkt kun je terecht op deze pagina.

Makelaars in Haaksbergen vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Haaksbergen via Huis Verkopen kan je veel voordelen opleveren. Niet alleen helpt het je om geld te besparen, maar het zorgt er ook voor dat je de beste dienstverlening krijgt voor jouw specifieke situatie.

 • Betere makelaarstarieven: door te vergelijken krijg je een beter aanbod en bespaar je op makelaarskosten.
 • Gratis verkoopadvies: dit geeft je een helder en volledig beeld van je mogelijkheden.
 • Inzicht in prijsbepaling: je ontdekt voor welke prijs de makelaars jouw huis denken te kunnen verkopen.
 • Afstemming op jouw wensen: vind de makelaar die perfect aansluit bij jouw situatie en voorkeuren.

Met Huis Verkopen is het vergelijken van lokale makelaars gemakkelijk en gratis. Je vult simpelweg je gegevens en wensen in en krijgt een duidelijk overzicht van de makelaars die het beste bij jouw situatie passen. Zo kan je snel en effectief de beste keuze maken voor de verkoop van jouw huis.

Vergelijk makelaars in Haaksbergen Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Haaksbergen

De gemiddelde makelaarskosten in Haaksbergen liggen rond de € 4.801. Dit kan echter wat variëren, afhankelijk van de specifieke makelaar en de diensten. Je kunt op onze website makelaars vergelijken voor gedetailleerde informatie.

Het vinden van de beste makelaar hangt af van jouw persoonlijke behoeften en verwachtingen. Stel vragen over hun ervaring, hun kennis van de lokale markt in Haaksbergen en bekijk de reviews van eerdere klanten. Je kunt daarnaast op onze website makelaars vergelijken voor meer inzicht.

De tarieven van makelaars kunnen afhangen van diverse factoren. Je kunt de tarieven vergelijken door offertes op te vragen, deze naast elkaar te leggen en te kijken wat elke makelaar voor zijn/haar tarief biedt. Via onze website kun je makelaarstarieven opvragen en vergelijken.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Haaksbergen is 70 dagen. Maar dit kan variëren op basis van lokale marktomstandigheden en de kwaliteit van de makelaar die je kiest.

Door het vergelijken van makelaars kun je gemiddeld € 1.085 besparen. Dit komt omdat de tarieven en diensten van makelaars sterk kunnen variëren. Het loont de moeite om tijd te investeren in het vergelijken van verschillende makelaars in Haaksbergen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen