Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zeeland

Het verkopen van je huis in Zeeland kan een uitdaging zijn. Er zijn echter tal van strategieën die je kunt hanteren om dit proces effectiever te maken. In de volgende alinea's onthullen we diverse handige tips om je te helpen met de succesvolle verkoop van je woning.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zeeland

Wanneer je jouw woning in Zeeland wilt verkopen, zijn er verschillende aspecten waar je aandacht aan moet besteden. Zeker de keuze voor een goede makelaar is niet te onderschatten, het speelt een grote rol om een goede prijs voor je woning te krijgen. Verder is het van belang dat je scherp bent op de kosten van de makelaar, zodat je niet te veel betaalt. Ten slotte wil je, om dubbele woonlasten te vermijden, je huis snel verkocht hebben.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe lang het gemiddeld duurt om een huis in Zeeland te verkopen, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Deze vragen zijn volkomen logisch en belangrijk om in overweging te nemen. Om je hierbij te helpen, presenteren we hieronder de actuele cijfers over woningverkoop in Zeeland:

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
49 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 544.435
Besparing (gem.)
€ 1.633

Je huis snel verkopen in Zeeland

Als je jouw woning in Zeeland snel wilt verkopen, is het goed om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid hier op 49 dagen ligt. Om deze gemiddelde tijd te overtreffen, bieden we hier een aantal waardevolle tips.

 1. Een realistische vraagprijs prikkelt kopers. Laat daarom altijd een professionele waardebepaling doen door een makelaar. Zo weet je precies wat je woning waard is en voorkom je dat je te hoog of te laag inzet.
 2. Duidelijke en aantrekkelijke presentatie is essentieel. Zorg voor hoogwaardige foto's, schrijf een pakkende omschrijving en laat je huis er op zijn best uitzien. Overweeg ook om een video- of 360° tour te laten maken.
 3. Wees kritisch op woningopkopers. Zij kunnen vaak snel handelen, maar het is belangrijk dat je niet voor een onredelijk laag bedrag verkoopt. Vergelijk altijd meerdere aanbiedingen en vraag indien nodig advies bij een professionele makelaar.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Zeeland

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zeeland op?

De gemiddelde prijs waarvoor een huis in Zeeland in februari 2024 verkocht wordt, is € 544.435. Dat betekent niet dat elk huis voor deze prijs verkocht wordt. De koopsom van jouw huis hangt af van diverse factoren, zoals de staat van het onderhoud, de indeling en de ligging van de woning.

Het is ook belangrijk om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter woonoppervlak. In Zeeland ligt deze momenteel op € 3.478. Maar let op: de waarde van jouw huis wordt niet uitsluitend bepaald door deze gemiddelde prijs per m2. Ook aspecten als de populariteit van de buurt, de aanwezigheid van een tuin of balkon en bijvoorbeeld de energiezuinigheid van de woning spelen een rol.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zeeland

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.600
€ 3.200
€ 3.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zeeland bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zeeland.

Feitjes over Zeeland

 • Zeeland ligt in de provincie Noord-Brabant, niet in Zeeland.
 • Het telt ongeveer 1700 inwoners volgens een telling in 2021.
 • Zeeland is bekend om het jaarlijkse evenement Roefeldag.

Tips om je woning te verkopen in Zeeland

Je bent klaar om je huis in Zeeland te verkopen en je wilt een aantrekkelijke prijs krijgen, toch? Dit kan een uitdagende onderneming zijn,igeen probleem hoeft te zijn als je de juiste stappen volgt. Hieronder zijn enkele nuttige tips die je kunnen helpen het verkoopproces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 • Professionele foto's: Investeer in een woningfotograaf om je huis er op zijn best uit te laten zien. Eerste indrukken tellen, goede foto's kunnen potentiële kopers aantrekken.
 • Prijsstrategie: Overleg met je makelaar over de beste prijsstrategie. Een realistische vraagprijs, gebaseerd op grondige marktkennis, is essentieel.
 • Onderhoud: Zorg dat je huis in perfecte staat is. Kleine reparaties uitvoeren en schoonmaken toont aan dat je zorg draagt voor je eigendom.
 • Promoot locatie: Benadruk de voordelen van wonen in Zeeland. Promoot de nabijheid van zee, natuur, rust en ruimte.
 • Inschakelen specialisten: Schakel een lokale makelaar in met uitgebreide kennis van de Zeeuwse woningmarkt. Hij of zij kan je adviseren over alle onderdelen van de verkoop.

Ontdek jouw stappenplan in Zeeland:

 • Vergemakkelijkt de verkoop van de woning
 • Creëert een compleet overzicht van wat te doen
 • Sla geen belangrijke verkoopstappen over
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zeeland?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zeeland kost je als verkoper gemiddeld € 8.780. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zeeland In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 544.435) € 5.934
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.780

Kosten van makelaars in Zeeland

Heb je plannen om je huis te verkopen in Zeeland, hou dan rekening met de makelaarskosten. De gemiddelde kosten van een makelaar in Zeeland worden vaak uitgedrukt in een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je huis. Dit percentage ligt gemiddeld rond de 1,09% van de verkoopprijs. De exacte kosten kunnen echter variëren, afhankelijk van de makelaar en de services die je kiest.

Het is van belang om verschillende tarieven van makelaars te vergelijken voordat je de beslissing neemt. Dit kan je mogelijk honderden of zelfs duizenden euro's besparen. Daarnaast zorgt een goede vergelijking voor een bewuste keuze en geeft het je inzicht in de waarde die verschillende makelaars voor hun diensten vragen.

Lees meer over makelaars in Zeeland.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Als je jouw woning in Zeeland wilt verkopen, zul je rekening moeten houden met de onderhoudskosten. Voordat je jouw huis op de markt brengt, wil je waarschijnlijk dat het er op zijn best uitziet. Dit kan betekenen dat je bepaalde reparaties moet laten uitvoeren, zoals een lekkend dak of een kapotte verwarming.

Sommige onderhoudskosten kunnen onvoorziene uitgaven zijn, zoals een plotselinge verstopping in het riool. Maar ook geplande onderhoudskosten, zoals het vervangen van schilderwerk, horen hierbij. Het is verstandig om een reserve te hebben om deze kosten te dekken.

Verhuiskosten

Je moet niet vergeten dat er ook verhuiskosten zijn. Als je jouw huis in Zeeland hebt verkocht, moet je jouw spullen natuurlijk naar je nieuwe woning verplaatsen. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen, maar in de praktijk blijkt het vaak handiger en efficiënter om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen.

Sommige mensen kiezen er ook voor om tijdelijk opslag te huren voor hun spullen tussen de tijd dat ze hun oude huis verlaten en hun nieuwe huis betrekken. Ook dit is een kostenpost waar je rekening mee moet houden bij de verkoop van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Zeeland?

Overweeg je jouw huis in Zeeland te verkopen? Met het huidige klimaat op de woningmarkt kan dit een goed moment zijn. Vraag je je af of dit voor jou gunstig uitpakt? Dat hangt af van diverse factoren zoals locatie, de staat van je woning en de behoeften van de kopersmarkt. Om hier een duidelijk beeld van te krijgen, kan een lokale makelaar je met zijn of haar expertise adviseren.

Denk je na over de beste verkoopstrategie voor jouw huis in Zeeland in februari 2024? Diens inzichten kunnen verschillen, dus het kan slim zijn om meerdere makelaars om hun mening te vragen. Ze kunnen je allemaal andere praktische tips geven over hoe jij je huis het beste op de markt kunt brengen. Met de juiste begeleiding kun je een goed geïnformeerde beslissing nemen die past bij jouw persoonlijke situatie.

Vergelijk makelaars in Zeeland Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het gebruik van Huis Verkopen is een sterke aanrader voor iedereen die plannen heeft om zijn woning in eigen beheer te verkopen. Met dit platform krijg je niet alleen hulp bij het maken van de juiste beslissingen, maar ook toegang tot handige tools. Denk hierbij aan het vergelijken van makelaars en het opvragen van tarieven. Dit maakt het mogelijk om de beste deals te verkrijgen. Het is ook praktisch omdat je de mogelijkheid hebt om vanuit huis de zaken te regelen. Dit maakt het proces van de verkoop van je huis stukken eenvoudiger.

Gratis waardebepaling en makelaars vergelijken

De waarde van je huis bepaalt grotendeels hoe je het aan de man brengt. Daarom is de gratis waardebepaling van Huis Verkopen een uitkomst. Daarnaast zorgt het platform ervoor dat je makelaars uit Zeeland objectief kunt vergelijken. Zo vind je de beste match voor je woning.

Besparen op makelaarskosten

Verkopen met de hulp van een makelaar brengt kosten met zich mee. Maar met Huis Verkopen weet je zeker dat je niet meer betaalt dan nodig is. Door makelaarstarieven op te vragen en te vergelijken, vind je de beste lokale specialist tegen de laagste prijs.

Handig stappenplan en aanvullende diensten

Wil je zeker weten dat je woningverkoop in goede banen geleid wordt? Huis Verkopen biedt een overzichtelijk stappenplan dat stap voor stap laat zien wat er geregeld moet worden. Daarnaast regel je eenvoudig aanvullende diensten zoals een energielabel of woningstyling. Zo weet je zeker dat je de verkoop op de beste manier regelt.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zeeland

De waarde van je huis in Zeeland wordt bepaald door meerdere factoren, zoals de marktsituatie in Zeeland en de staat van onderhoud. Je kunt een waardebepaling bij een makelaar aanvragen om een nauwkeurigere inschatting te krijgen.

De kosten voor de verkoop variëren. Het omvat meestal makelaarskosten, notariskosten, kosten voor het energielabel en mogelijke kosten voor het opknappen van je woning. Voor een gedetailleerd overzicht kun je terecht op de pagina kosten van de verkoop van een huis.

Het snel verkopen van je huis hangt af van factoren zoals prijs, presentatie en promotie. Op de pagina tips om een woning snel te verkopen vind je meer informatie om je hierbij te helpen.

Het selecteren van de juiste makelaar is afhankelijk van je persoonlijke situatie en wensen. Je vindt meer informatie hierover op de pagina een goede makelaar vinden.

Het verkopen van je huis bestaat uit meerdere stappen, zoals het bepalen van de prijs, het voorbereiden van bezichtigingen, en de juridische afronding. Je kunt het stappenplan voor de verkoop van je huis raadplegen voor een uitgebreide uitleg.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen