Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Cadzand

Ben je op de hoogte van de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in Cadzand? In deze snel veranderende vastgoedwereld kunnen de cijfers en statistieken van maart 2024 je bijpraten. Kom alles te weten over de gemiddelde vraag- en verkoopprijzen en het aantal recente transacties op de Cadzandse vastgoedmarkt:

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Cadzand

De gemiddelde verkoopprijs in Cadzand is in de laatste 3 maanden € 535.000 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 755.116 euro. Om een slimme investering te maken of je huis te verkopen in Cadzand, is het belangrijk om deze trends in de gaten te houden. Hieronder vind je een grafiek met de ontwikkeling van de verkoop- en vraagprijzen van de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Cadzand

Afgelopen 3 maanden

€ -95.000
€ 355.000
€ 805.000

Als je je huis in Cadzand wilt verkopen, moet je met meer rekening houden dan alleen de totale vraagprijs. Het is ook belangrijk om de waarde per vierkante meter te kennen. Deze factor is vaak een betere indicatie van de werkelijke waarde van je woning. Momenteel is de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Cadzand € 5.095 euro. Een duidelijk overzicht van deze en andere relevante woningmarktcijfers vind je in de volgende grafiek:

Huizenprijzen in Cadzand per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -800
€ 3.400
€ 7.600

Prijsontwikkeling Cadzand laatste 12 maanden

In Cadzand toont de variatie in huizenprijzen ons de bewegingen van de vastgoedmarkt. Zonder een harde conclusie te trekken over de richting waarin deze markt zich ontwikkelt, fungeren deze cijfers als waardevolle wegwijzers.

Aan de hand van de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand, € 535.000, krijg je een indruk van de huidige stand. Maar laten we nu kijken naar wat de onderliggende vastgoedcijfers tonen:

Wat is mijn woning in Cadzand waard?

De beslissing om je huis in Cadzand te verkopen kan flink beïnvloed worden door de potentiële opbrengst op de huidige woningmarkt. Vergelijkbaar met een schaakspel, hangt jouw keuze sterk af van de verwachte uitkomst. Daarom is het belangrijk om eerst de waarde van je huis goed in kaart te brengen voor je de woningmarkt instapt.

Zit je te denken om de stap naar verkopen te zetten? Het is absoluut aan te raden om van tevoren een gratis waardebepaling door een makelaar te laten doen. Dat geeft je inzicht in de mogelijke verkoopprijs van je huis gebaseerd op actuele verkoopcijfers in de wijk, en helpt je een middelpunt te vinden tussen je financiële verwachtingen en de realiteit van de woningmarkt.

Bij een gratis waardebepaling zal een verkoopmakelaar je woning visueel inspecteren en alle relevante factoren nagaan. Zoals de woninggrootte, de staat van onderhoud, en recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de regio. Het kan zinvol zijn om meerdere makelaars om een waardebepaling te vragen - iedere makelaar kan immers een ander bedrag schatten. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je dit aangeven.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Er bestaan significante variaties in de woningmarktcijfers van plaats tot plaats; zo geven de cijfers voor Cadzand een ander beeld dan de omringende gebieden. Dit illustreert dat de vastgoedmarkt niet uniform is.

Door het vergelijken van de huizenprijzen in Cadzand met die in andere gemeenten, is het mogelijk om een gedetailleerd en volledig beeld te krijgen van de huidige marktsituatie. Dit levert waardevolle inzichten op voor potentiële kopers en verkopers.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Cadzand

Het is een feit dat niet alle makelaars in Cadzand gelijk presteren. Je zult zien dat sommige makelaars vaak een hogere verkoopprijs behalen, terwijl anderen sneller jouw huis kunnen verkopen. Bovendien, variëren de klantervaringen sterk tussen verschillende makelaars, wat van invloed kan zijn op je verkoopervaring.

Het kiezen van de juiste makelaar kan dus een grote impact hebben op de verkoop van je huis. Niet alleen op de snelheid van de verkoop, maar ook op de uiteindelijke verkoopprijs. Daarom adviseren we je om naar makelaars te kijken en te vergelijken welke makelaar het best bij jouw situatie past.

Vergelijk makelaars in Cadzand Of lees meer over makelaars in Cadzand

Gemiddelde tarieven van makelaars in Cadzand

Wist je dat de courtage een variërend onderdeel is van de makelaarskosten? Dit tarief wordt uitgedrukt in een percentage van de verkoopprijs van je woning en in Cadzand is dit gemiddeld 1,15%. Dit tarief kan in eerste instantie hoog lijken, vooral wanneer je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijs in Cadzand € 535.000 is.

Jouw aandacht zou niet alleen uit moeten gaan naar wat de makelaar kost, maar vooral naar wat deze voor je op kan leveren. Een duurdere makelaar kan zijn hogere tarief wellicht gemakkelijk terugverdienen door een hogere verkoopprijs te realiseren of door je veel werk uit handen te nemen. Om je hierbij te helpen, kun je op tarieven opvragen makelaarstarieven in jouw regio aanvragen en vergelijken.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Cadzand

In Cadzand bestaat het merendeel van de woonmogelijkheden uit koopwoningen, maar het is belangrijk om te noteren dat het daadwerkelijke aantal koopwoningen op staat. Deze woningen worden voor meerdere doeleinden gebruikt, onder meer om zelf te bewonen, maar ook als verhuurobject. Het is echter goed om te beseffen dat slechts een klein deel van deze koopwoningen momenteel beschikbaar is voor aankoop of verhuur. Hierdoor is het aanbod beperkt en is de kans dat je direct een geschikte woning vindt niet erg groot.

Aantal verkochte woningen in Cadzand

In Cadzand ontwikkelde de woningmarkt zich het afgelopen jaar als volgt: woningen werden te koop aangeboden en transacties vonden plaats. De cijfers van aanmeldingen en 19 transacties vertellen hét verhaal. Bekijk hieronder hoe dit precies uitpakte:

Ben je van plan jouw huis in Cadzand te verkopen?

Als je van plan bent om jouw woning in Cadzand te verkopen, zijn er verschillende zaken waar je aan moet denken. Denk hierbij aan het regelen van een definitief energielabel, het kiezen voor een betrouwbare makelaar die jou kan helpen met het vinden van potentiele kopers, en wellicht ook de samenwerking met een verhuisbedrijf om alles vlot te laten verlopen. Het kan veel verwarrend zijn om alle noodzakelijke stappen te onthouden.

Om het proces iets gestroomlijnder te maken, kan een overzichtelijk stappenplan zeer nuttig zijn. Dit plan helpt je om stap voor stap te organiseren wat er geregeld moet worden voor de verkoop van jouw huis. Als je meer wilt weten over wat je precies moet regelen bij de verkoop van een woning in Cadzand, dan kun je op de website onze specifieke stappenplan bekijken voor meer informatie en begeleiding.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Statistieken met betrekking tot de woningmarkt in Cadzand zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Door de constante fluctuatie zijn de cijfers essentieel om de huidige stand van zaken in kaart te brengen en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen. Je kunt deze steeds bijgewerkte informatie hier vinden. De regelmatige updates zijn bijzonder handig voor potentiële kopers en verkopers, omdat zij zo adequaat kunnen anticiperen op de actuele marktsituatie. De informatie biedt jou zicht op waardevolle woningmarktcijfers van Cadzand, zodat je goed voorbereid bent op welke stappen je misschien wel wilt ondernemen.

Maak gebruik van de uitgebreide tools op HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl heeft nog meer handige features naast de actuele marktcijfers van Cadzand. Het platform is een ware getrouwe gids tijdens de voorbereiding of het regelen van de verkoop van je huis. Je kunt bijvoorbeeld relevante informatie vinden over de kosten van je huis verkopen, of profiteren van een functie die je helpt de beste makelaar uit te zoeken of tarieven op te vragen bij betrouwbare vastgoedkantoren in jouw regio. Je kan ook inzicht opdoen over de huidige waarde van je huis via de waardebepalingsservice. Daarnaast komen ook energielabels aan de orde; zo kun je zelfs een geldig energielabel aanvragen bij een lokale energieadviseur indien dit nodig blijkt. Nuttige tips voor de verkoop van je huis en een stappenplan dat inzichtelijk maakt wat je precies moet doen om je huis verkoopklaar te maken, maken het geheel compleet. Via HuisVerkopen.nl verkoop je jouw woning op de meest effectieve manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen