Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Kapelle

De huizenmarkt in Kapelle toont een interessant speelveld februari 2024. Als je overweegt je huis in Kapelle te verkopen, is kennis over de actuele stand van zaken onmisbaar. Op deze pagina vind je relevante vastgoedcijfers; gemiddelde woningprijzen, de huidige vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Kapelle, die helpen om grip te krijgen op de lokale markt en zorgen voor een optimale verkoopstrategie.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Kapelle

De gemiddelde verkoopprijs in Kapelle is in de laatste 3 maanden € 397.264 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 370.365 euro. Dit zijn gegevens van groot belang om een inzicht te krijgen in de lokale huizenmarkt. De mate waarin de verkoopprijs en de vraagprijs van een huis van elkaar verschillen, geeft een indicatie van de actuele marktcondities. Bekijk de onderstaande grafiek om het verloop van deze prijzen in de afgelopen periode te zien:

Huizenprijzen in Kapelle

Afgelopen 3 maanden

€ 191.000
€ 319.000
€ 447.000

In de aankomende grafiek wordt inzicht geboden in de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Kapelle, over de voorbije 3 maanden. Deze gegevens geven een helder beeld van de meest recente woningwaarden in Kapelle op basis van vierkante meter. Let op de fluctuaties en trends, en vorm zelf een beeld van de huidige situatie in de woningmarkt:

Huizenprijzen in Kapelle per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.500

Prijsontwikkeling Kapelle laatste 12 maanden

Het kan zinvol zijn om de bewegingen van de huizenprijzen in Kapelle over de afgelopen 12 maanden te volgen. Zoals te zien op de onderstaande grafiek, liggen deze bewegingen in overeenstemming met landelijke gemiddelden. Bij de laatste telling bedroeg de gemiddelde verkoopprijs in Kapelle € 397.264:

Wat is mijn woning in Kapelle waard?

In het bepalen van de waarde van jouw woning in Kapelle zijn meerdere factoren van invloed. Aspecten zoals de ligging van de woning, de grootte van het perceel, de leeftijd, de algehele staat en het gevoerd onderhoud spelen hierin een grote rol. Bovendien hebben recente verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in de buurt ook een grote impact.

Als je echt benieuwd bent naar de precieze waarde van jouw woning, dan is een gratis waardebepaling door een makelaar een goede optie. Dit is een ideaal startpunt als je erover nadenkt om jouw woning te verkopen, of als je een goed beeld wilt krijgen van de exacte waarde van jouw woning om daarmee een gefundeerde beslissing te nemen. Je kunt een dergelijke waardebepaling eenvoudig aanvragen op de website waardebepaling aanvragen.

Bij een gratis waardebepaling komt er een makelaar bij je thuis. Dit kost je niets, maar het geeft je wel een duidelijk beeld van wat jouw huis waard is in de huidige markt. Bovendien kan de makelaar je adviseren over mogelijke verbeterpunten in je huis die de waarde kunnen verhogen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De woningmarktcijfers zijn niet overal hetzelfde. De huizenprijzen bijvoorbeeld, variëren sterk afhankelijk van de plaats. Zelfs in gebieden dichtbij Kapelle kunnen de prijzen sterk verschillen van die in Kapelle zelf.

Door niet alleen naar Kapelle te kijken, maar ook naar de huizenprijzen in omringende gemeenten, krijgen we een beter en breder beeld van de huidige huizenmarkt. Hieronder tonen we twee grafieken die deze verschillen in verkoopprijzen goed illustreren:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 500.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Kapelle

Op zoek naar een makelaar in Kapelle? Je zult merken dat makelaars op uiteenlopende manieren kunnen verschillen. Denk hierbij aan kostenstructuren, verkoopstrategieën en hun lokale netwerk. Dit maakt het belangrijk om je keuze zorgvuldig te overwegen.

Het kiezen van een goede makelaar kan een groot verschil maken voor de verkoop van je woning. Een ervaren makelaar kent de lokale markt door en door, kan je helpen met het bepalen van een realistische vraagprijs en heeft een breed netwerk om je woning onder de aandacht te brengen. Voor een volledige en grondige vergelijking kun je makelaars vergelijken, wat je helpt bij het maken van de juiste keuze.

Vergelijk makelaars in Kapelle Of lees meer over makelaars in Kapelle

Gemiddelde tarieven van makelaars in Kapelle

Wanneer je overweegt jouw huis in Kapelle te verkopen, kom je vrijwel zeker in aanraking met zogenoemde makelaarscourtages. Dit zijn in feite de kosten die makelaars in rekening brengen voor hun diensten en deze kunnen nogal uiteenlopen. In Kapelle ligt het gemiddelde courtagepercentage op 1,09%. Dit betekent dat bij de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Kapelle, die € 397.264 bedraagt, de gemiddelde courtagekosten uitkomen op € 4.330.

Maar let op: niet bij elke makelaar is dit percentage gelijk. Het is zinvol om verschillende makelaars op hun voorwaarden te toetsen en daarbij niet alleen op courtage te focussen. Belangrijk is ook hun aanpak, locatiekennis en snelheid van handelen. Met andere woorden, wie jouw situatie het beste begrijpt en hiernaar kan handelen. Om je hierbij te helpen, kun je via makelaars vergelijken makelaars in Kapelle en omgeving tegen elkaar afzetten op verschillende voor jou belangrijke punten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Kapelle

Wanneer je een kijkje neemt in het woningaanbod van Kapelle, zal je opmerken dat hoewel er zeker een deel als sociale huurwoningen wordt aangeboden, het grootste deel bestaat uit koopwoningen. In feite is het aantal koopwoningen veruit het grootst met een totaal van . Dit toont aan dat in Kapelle de voorkeur overwegend uitgaat naar eigendom boven huren.

Aantal verkochte woningen in Kapelle

In het afgelopen jaar zijn in de gemeente Kapelle diverse woningen in de verkoop gegaan en verkocht. Het exacte aantal verkochte woningen vind je onder de tag 47. Bekijk de onderstaande grafiek voor een gedetailleerd overzicht van het aantal aanmeldingen en transacties per maand en per jaar:

Ben je van plan jouw huis in Kapelle te verkopen?

De verkoop van jouw thuis in Kapelle kan gepaard gaan met uitdagingen. Zo kan het vinden van een geschikte koper een hachelijk proces zijn, vooral in een markt waarin potentiële kopers het voor het zeggen hebben. Bovendien kan het lastig zijn om de juiste waarde voor je huis te bepalen, gezien de vele factoren die daarbij komen kijken. Gelukkig zijn er manieren om deze moeilijkheden te overwinnen.

Bereid jezelf grondig voor op de verkoop door onderzoek te doen en te plannen. Dit biedt een overzicht van alles wat je moet regelen bij de verkoop van jouw woning in Kapelle, van het energielabel tot de keuze van een makelaar. Daarnaast kan het inschakelen van een professionele makelaar en het zorgen voor een aantrekkelijke presentatie je huis in Kapelle optimaal op de markt plaatsen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Zijn jullie benieuwd naar de actuele woningcijfers in Kapelle? We willen je geruststellen dat we op Huis Verkopen de relevantste en meest nauwkeurige gegevens aanbieden. Onze onderzoeksafdeling besteedt veel tijd en moeite aan het verzamelen en updaten van deze informatie om je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Met behulp van onze woningcijfers kun je de ideale timing voor de verkoop van je woning bepalen. Hierdoor maak je het beste van de huidige huizenmarkt.

Maak het jezelf gemakkelijk

Huis Verkopen is zoveel meer dan alleen cijfers! Het is jouw toolbox vol nuttige instrumenten om de verkoop van je woning zo makkelijk en snel mogelijk te regelen. Zo bieden we bijvoorbeeld een gratis waardebepaling aan en mag je gebruik maken van onze unieke makelaarsvergelijkingstool om de beste makelaar in Kapelle te vinden. Ook kun je lokale makelaarstarieven opvragen, waardoor je flink kunt besparen op makelaarskosten. Laat Huis Verkopen je ondersteunen bij het soepel regelen van de verkoop van je huis!

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen