Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Boekel

Het verkopen van je huis in Boekel kan aanvankelijk overweldigend lijken, maar met de juiste informatie en tools is het heel goed te doen. Op HuisVerkopen.nl maak je je op voor een succesvolle verkoop dankzij ons allesomvattende advies, tips en strategieën die speciaal voor de Boekelse woningmarkt zijn afgestemd.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Boekel

Als woningverkoper in Boekel streven je naar verschillende doelen wanneer je je huis in de verkoop zet. Eén van die doelen is het behálen van een hoge verkoopprijs. Je wilt tenslotte dat jouw woning maximaal rendeert. Daarnaast wil je graag dat de verkoop vlot en soepel verloopt, zodat je snel kunt verhuizen of een nieuwe start kunt maken. De keuze voor een link met een lokale makelaar die zijn sporen reeds heeft verdiend kan je kansen aanzienlijk vergroten dat je deze doelen realiseert.

Als potentiële woningverkoper vraag je je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Boekel gemiddeld worden verkocht. Wellicht ben je ook benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst in deze regio en vraag je je af of het vergelijken van verschillende makelaars een verschil kan maken in jouw netto-opbrengst. Heb je overwogen om hoe je het verkoopproces praktisch kunt aanpakken? Een overzicht hiervan kun je hier vinden in het stappenplan voor de verkoop van een woning in Boekel. Hieronder krijg je meer inzicht in de actuele cijfers rondom de woningmarkt in Boekel:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
36 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 498.043
Besparing (gem.)
€ 1.419

Je huis snel verkopen in Boekel

In Boekel worden woningen gemiddeld verkocht binnen 68 dagen. Een aantrekkelijke termijn om je huis aan de volgende bewoner over te dragen. Daarbij kan je zelf bijdragen aan het tempo met de volgende tips.

 1. Onderhoud staat voorop. Zorg dat je woning in topconditie is. Dat kan gaan om een likje verf waar nodig, maar ook om groter onderhoud zoals het herstellen van lekkages. Regel dit soort zaken voor je jouw woning op de markt zet. Het kan potentiële kopers afschrikken als ze teveel moeten opknappen.
 2. Fotografie maakt het verschil. Zorg voor heldere, professionele foto's die jouw huis laten stralen. Je woning komt zo beter tot zijn recht op de verkoopsites. Overweeg hiervoor een beroepsfotograaf in te huren.
 3. Gebruik dit hulpmiddel om makelaars in Boekel te vergelijken zodat je de makelaar kiest die het meest bij jou en je woning aansluit. Een makelaar met ervaring in jouw type woning en regio kan het verkoopproces versnellen.

Tips in Boekel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Boekel op?

In Boekel ligt de gemiddelde verkoopprijs van een huis momenteel rond € 498.043. Deze verkoopsom is niet statisch en hangt af van verschillende factoren zoals de staat van het huis, de locatie en de huidige vastgoedmarkt. Of je huis verkocht wordt voor een prijs boven of onder het gemiddelde, is ook onderhevig aan de strategie die gebruikt wordt tijdens de verkoop.

Als we dit bedrag omrekenen naar de prijs per vierkante meter, dan kom je bij gemiddeld € 3.498 uit in juli 2024. Dit bedrag helpt je een beter beeld te krijgen van wat je per vierkante meter voor je huis kunt vragen. Wil je meer weten over hoe de waarde van een woning tot stand komt? Op onze website belichten we verschillende aspecten die een rol spelen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Boekel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.300
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Boekel bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Boekel.

Feitjes over Boekel

 • Boekel werd voor het eerst vermeld in 1324 als 'Boclo'.
 • De gemeente telt ruim 10.000 inwoners verdeeld over 3 kernen.
 • Het dorp kent jaarlijks vele evenementen zoals Boekel Ronduit.

Tips om je woning te verkopen in Boekel

Als je van plan bent je woning in Boekel te koop te zetten, onderstaande tips kunnen helpen om het proces soepeler te laten verlopen en meer potentiele kopers te trekken. Er zijn enkele effectieve strategieën die je in je achterhoofd kunt houden zodra je je huis begint te marketen.

 • Professionele foto's: Hoge kwaliteit foto's maken van je huis kan een enorm verschil maken. Ze kunnen een ruimte groter laten lijken, lichter en uitnodigender. Investeren in een professionele fotograaf kan de moeite waard zijn.
 • Onderhoud: Het uitvoeren van noodzakelijke reparaties en onderhoudswerkzaamheden voordat je je huis op de markt zet, kan helpen aantrekkelijker te zijn voor kopers, omdat ze minder werk zullen moeten verrichten wanneer ze het huis kopen.
 • Opgeruimd huis: Een schoon en opgeruimd huis toont beter. Zorg dat overtollige spullen zijn opgeborgen en balanseer de meubels op een aantrekkelijke manier.
 • Prijsstrategie: Het kiezen van de juiste verkoopprijs is essentieel. Te hoog en je zou potentiële kopers kunnen afstoten, te laag en je verliest misschien geld. Doe goed marktonderzoek of schakel een professional in.
 • Marketing: Zorg voor een goede online aanwezigheid. De meeste mensen zoeken tegenwoordig online naar huizen, dus zorg ervoor dat je huis op de populaire websites staat.

Ontdek jouw stappenplan in Boekel:

 • Handige to-do-lijst voor het regelen van de verkoop.
 • Voorkom belangrijke stappen overslaan bij woningverkoop.
 • Oriënteer en regel de verkoop op één plek.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Boekel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Boekel kost je als verkoper gemiddeld € 6.627. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Boekel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 498.043) € 5.329
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.627

Kosten van makelaars in Boekel

Het verkopen van je huis in Boekel kan je gemiddeld een courtage van 1,07% kosten. Maar daar blijft het niet bij. Veel makelaars rekenen ook nog opstartkosten voor het verkopen van je huis. Deze opstartkosten komen gemiddeld neer op € 515.

Het is echter niet alleen belangrijk om te kijken naar de kosten van een makelaar. Even essentieel is de verkoopprijs waarvoor de makelaar meent jouw woning te kunnen verkopen. Het draait uiteindelijk allemaal om de vraag: "Wat levert de verkoop van mijn huis netto op?" Door hier goed op te letten kun je een weloverwogen keuze maken voor de juiste makelaar.

Lees meer over makelaars in Boekel.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als je jouw woning wilt verkopen, maak je altijd notariskosten. Dit zijn kosten voor juridische dienstverlening. De notaris zorgt er bijvoorbeeld voor dat de overdracht van jouw woning correct verloopt.

Bij de notaris betaal je ook voor de akte van hypotheek. Dit zijn kosten voor het doorhalen of aflossen van je oude hypotheek. Hou hier dus rekening mee als je jouw woning in Boekel wilt verkopen.

Verkoopklaarmaken van de woning

Je wilt jouw woning in een zo goed mogelijke staat aanbieden. Dit betekent dat je vaak kosten maakt om je woning verkoopklaar te maken. Denk aan kleine reparaties, het schilderen van muren of het opknappen van de tuin.

Dit zijn kosten die je zelf kunt bepalen. Bepaal van tevoren wat nodig is om je huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers en maak daar een budget voor.

Diverse kosten bij verkoop

Naast makelaarskosten en de kosten voor het verkoopklaar maken van je woning zijn er nog andere kosten. Denk aan marketingkosten, energielabelkosten en kosten voor het maken van foto's en video's van je woning.

Goed zicht houden op deze diverse kosten bij de verkoop van je woning is belangrijk. Zo voorkom je dat je voor onverwachte uitgaven komt te staan. De verkoop van jouw woning in Boekel moet je immers geen geld kosten, maar juist opleveren!

Wanneer mijn huis verkopen in Boekel?

Is juli 2024 een goed moment om je huis in Boekel te verkopen? Absoluut! We ervaren momenteel een kopersmarkt waarin vraag naar woningen het aanbod overstijgt, wat betekent dat er veel potentiële kopers zijn voor jouw eigendom. Er is dus geen beter moment om je huis op de markt te brengen dan nu.

Wil je weten hoeveel jouw woning momenteel waard is? Het vaststellen van de juiste verkoopprijs is een belangrijke eerste stap in het verkoopproces. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op onze website via deze link. Hiermee krijg je een goede indicatie van de waarde van jouw eigendom in de huidige markt.

Vergelijk makelaars in Boekel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van een woning is een complex proces waarin je als verkoper talloze beslissingen moet nemen. Van de keuze van een makelaar tot het bepalen van de verkoopprijs, elke beslissing kan grote invloed hebben op het succes van je verkoop. Daarom is het essentieel om uitgebreid geïnformeerd te zijn voordat je start met het verkoopproces. Gelukkig voor je, is daar Huis Verkopen. De website voorziet je van talrijke tools en diensten die afgestemd zijn op jouw behoeften en de verkoop van je huis vergemakkelijken.

Onafhankelijke tools om makelaars te vergelijken

Met makelaars vergelijken vind je de juiste deskundige die het best past bij de verkoop van je woning in Boekel. De beste makelaar selecteren is een belangrijk onderdeel van de verkoopstrategie, en Huis Verkopen maakt dit besluit makkelijker voor je.

Gratis waardebepaling en besparen op makelaarskosten

Met de gratis waardebepaling van je huis en de mogelijkheid om makelaarstarieven op te vragen, zorgt Huis Verkopen ervoor dat je bespaart op makelaarskosten. Zo verkoop je jouw huis voordelig en efficiënt.

Alomvattend stappenplan voor de verkoop van je woning

Het gedetailleerde stappenplan van Huis Verkopen zorgt ervoor dat je geen enkele stap in de verkoop over het hoofd ziet. Het regelt alles op een gestroomlijnde manier, zodat je jouw huis vol vertrouwen en zonder stress kan verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Boekel

Een effectieve manier om de waarde van je huis te bepalen, is door een waardebepaling door een lokaal bekende makelaar aan te vragen. Deze makelaar kent de huizenmarkt in Boekel goed en kan zo een realistische waarde inschatten. Je kunt een waardebepaling aanvragen bij HuisVerkopen.nl.

Om je huis in Boekel snel te verkopen, is het belangrijk dat je huis er aantrekkelijk uitziet voor potentiële kopers. Overweeg om wat tijd en geld te besteden aan een frisse lik verf en eventuele kleine reparaties. Daarnaast kun je extra tips vinden op HuisVerkopen.nl.

Er zijn verschillende kosten verbonden aan de verkoop van een woning, zoals makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. De exacte kosten kunnen variëren, afhankelijk van bijvoorbeeld de makelaar die je kiest. Op deze pagina vind je meer informatie over de kosten voor het verkopen van een huis.

Ja, het is verplicht om een geldig energielabel te hebben wanneer je je huis verkoopt. Het energielabel geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Je kunt eenvoudig een energielabel aanvragen via HuisVerkopen.nl.

Het selecteren van de beste makelaar is persoonlijk en hangt af van je behoeften en wensen. Vergelijk verschillende makelaars op basis van hun tarieven, verkooprecord en kennis van de lokale markt in Boekel. Hiermee kun je een weloverwogen keuze maken. Op onze website kun je makelaars vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen