Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Boekel

Welkom! Ben je van plan je huis in Boekel te verkopen? Op deze pagina vind je relevante vastgoedcijfers en statistieken die je kunnen helpen bij het maken van een doordachte beslissing. Denk bijvoorbeeld aan de gemiddelde verkoopprijzen, het aantal transacties en de vraagprijzen van woningen in Boekel. Deze gegevens worden up-to-date gehouden en zijn lot op juli 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Boekel

De gemiddelde verkoopprijs in Boekel is in de laatste 3 maanden € 498.043 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 512.671 euro. De woningmarkt in Boekel is sterk; de prijzen zijn voortdurend in verandering. In de onderstaande grafiek vind je een visuele weergave van deze cijfers, wat inzicht geeft in hoe de prijzen zich de afgelopen periode hebben ontwikkeld:

Huizenprijzen in Boekel

Afgelopen 3 maanden

€ 347.000
€ 455.000
€ 563.000

Om een goed inzicht te krijgen in de huidige woningmarkt in Boekel, dien je vooral aandacht te besteden aan de woningprijzen per vierkante meter. Een handig gegeven om deze prijzen te interpreteren is door de omvang van jouw woning te vermenigvuldigen met de gemiddelde prijs per m2; zo krijg je een globale indicatie van de mogelijke opbrengst bij de verkoop. Echter, het is belangrijk om te realiseren dat de vraagprijs en verkoopprijs per m2 vaak verschillen. Bekijk in de onderstaande grafiek de actuele prijzen in Boekel:

Huizenprijzen in Boekel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.300
€ 3.800

Prijsontwikkeling Boekel laatste 12 maanden

De laatste 12 maanden zijn de woningprijzen in Boekel allesbehalve stil blijven staan. Zonder specifieke opvallendheden of aannames over de richting van de prijzen te doen, kunnen we vaststellen dat de huizenmarkt voortdurend in beweging is.

Om een tastbaar cijfer te geven: de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Boekel was afgelopen maand € 498.043 euro. De exacte prijsontwikkeling en trends kunnen worden geïnterpreteerd aan de hand van de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Boekel waard?

De waarde van jouw woning in Boekel wordt bepaald door tal van factoren. Zo speelt de locatie een belangrijke rol, denk aan de afstand tot scholen, winkels en openbare voorzieningen. Maar ook de staat van onderhoud, de grootte van de woning en de actuele vraag en aanbod op de markt, hebben een invloed op de woningwaarde.

Ben je benieuwd naar wat jouw huis precies waard is? Een gratis waardebepaling door een deskundige makelaar zou een uitstekend beginpunt zijn. Of je nu van plan bent om je woning te verkopen, of je wilt simpelweg een helder idee krijgen over de huidige waarde, de waardebepaling kan je helpen. Streef je naar de beste prijs voor jouw woning, dan is dit absoluut de eerste stap.

Gratis waardebepaling is een goede keuze, omdat een makelaar thuis komt om de huidige staat van de woning te beoordelen. Daarnaast houdt de makelaar bij de waardebepaling rekening met factoren als locatie, grootte, en de huidige marktcondities. Het resultaat is een accurate waardebepaling van jouw woning - en dat helemaal gratis!

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Elke stad kent zijn eigen unieke woningmarktcijfers. Wanneer je bijvoorbeeld Boekel in ogenschouw neemt, verschilt het aanzienlijk van de omliggende regio's. Vanuit een breder perspectief waarderen is noodzakelijk om een helder inzicht te verkrijgen in de actuele situatie.

Onderzoek naar huizenprijzen in andere gemeenten geeft je een volledig beeld. Het geeft je de kans om te zien waar Boekel staat in vergelijking met soortgelijke plaatsen. Dit betekent niet een betere of slechtere positie, maar biedt je een op maat gemaakt en realistisch marktbeeld.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Boekel

Het is goed om te beseffen dat er verschillen in statistieken zijn als het gaat om makelaars in Boekel. Deze verschillen kunnen erg uiteenlopen: denk bijvoorbeeld aan de snelheid waarmee ze een huis kunnen verkopen, de verkoopprijs die ze weten te realiseren en de tarieven die ze rekenen.

Het kiezen van de juiste makelaar kan dus een groot verschil maken. Het is sterk aan te raden om niet zomaar de eerste de beste makelaar te kiezen, maar om verschillende opties goed te overwegen. Zo maak je de keuze voor een makelaar die het beste past bij jouw specifieke situatie en jouw persoonlijke doelen.

Vergelijk makelaars in Boekel Of lees meer over makelaars in Boekel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Boekel

Courtages vormen een belangrijk onderdeel van de kosten als je jouw huis gaat verkopen. Ze vormen vaak de ruggengraat van de rekeningen van makelaars. Courtages zijn percentages van de uiteindelijke verkoopprijs van je woning die je aan de makelaar betaalt. In Boekel is het gemiddelde courtagepercentage 1,07%. Dit percentage varieert per makelaar, dus het is verstandig om precies te weten wat je kunt verwachten.

Om de verschillende makelaarskosten te vergelijken, is het aan te raden om tarieven op te vragen. Dit geeft je een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten en stelt je in staat om de best mogelijke beslissing te nemen. De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Boekel is € 498.043. Hiermee betekent een gemiddeld courtage van 1,07% dus: € 5.329. Let bij je keuze voor een verkoopmakelaar niet alleen op de courtage, maar kijk ook naar service en kwaliteit.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Boekel

In Boekel zijn er in totaal 2841 koopwoningen. Voor alle woningen geldt dat ze verschillende bestemmingen kunnen hebben. Zo kun je denken aan residentieel gebruik, maar ook aan zakelijk gebruik of een combinatie ervan, bijvoorbeeld een kantoor aan huis. Bovendien kan een woning ook gebruikt worden voor recreatie of verhuur. Het is belangrijk na te denken over de mogelijke bestemmingen van jouw woning, dit kan namelijk invloed hebben op de verkoopwaarde.

Aantal verkochte woningen in Boekel

In de laatste 12 maanden zijn er in Boekel heel wat woningen op de markt gekomen en verkocht. Van alle aanmeldingen resulteerde een aanzienlijk deel in succesvolle verkooptransacties. Benieuwd naar de exacte aantallen? Deze zijn te zien in de onderstaande grafiek die het aantal aanmeldingen en het daadwerkelijke aantal verkochte woningen (88) weergeeft:

Ben je van plan jouw huis in Boekel te verkopen?

Bij het verkopen van jouw huis in Boekel komt veel kijken. Je dient onder andere een waardebepaling te laten uitvoeren om de juiste vraagprijs vast te stellen. Ook is het belangrijk om een energielabel aan te vragen. Dat geeft potentiële kopers inzicht in de energiezuinigheid van jouw huis. Daarnaast is het aan te raden verkoopadvies in te winnen bij een makelaar en de makelaarstarieven te vergelijken.

Een gestructureerde aanpak kan je helpen bij het overzichtelijk houden van het gehele verkoopproces. Een gedetailleerd stappenplan is dan je beste vriend. Dit schept helderheid in zaken zoals kostenverdeling, juridische aspecten en natuurlijk de uitvoering van de verkoop. Ook biedt het ruimte om je huis voor de hoogste prijs te verkopen. Door dergelijke middelen in te zetten kun je effectief en efficiënt jouw huis verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je van plan bent om te verkopen, dan is hetgoed om te weten dat de huizenprijzen in Boekel constant veranderen. Op de pagina waar je nu bent, wordt deze prijsontwikkeling nauwgezet bijgehouden. Actuele informatie omtrent vraagprijzen, verkoopprijzen, transacties, aanmeldingen en dergelijke wordt continu bijgewerkt. Zo ben je altijd op de hoogte van de laatste markttrends in jouw omgeving.

Voordelen van de verkoop via HuisVerkopen.nl

Naast inzicht in de woningmarkt, biedt HuisVerkopen.nl je diverse hulpmiddelen om het verkoopproces van je woning te vereenvoudigen. Zo kun je een gratis waardebepaling aanvragen en makelaars vergelijken om de beste in Boekel te vinden. Wil je besparen op makelaarskosten? Vraag dan makelaarstarieven op. Met het handige stappenplan sla je geen stap over in jouw verkoopproces. Bovendien kun je aanvullende diensten zoals een energielabel of woningstyling eenvoudig regelen. Met alle deze tools ben je ervan verzekerd dat je de verkoop van je woning in Boekel op de beste manier regelt.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen