Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Venhorst

Als je overweegt je woning in Venhorst te verkopen, is het goed om te weten hoe de woningmarkt er op dit moment voor staat. In juli 2024 zijn er diverse factoren die de vraag- en verkoopprijzen beïnvloeden. Op deze pagina vind je interessante statistieken en vastgoedcijfers die jou kunnen helpen bij het maken van een weloverwogen beslissing.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Venhorst

De gemiddelde verkoopprijs in Venhorst is in de laatste 3 maanden € 558.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 658.000 euro. Dit geeft een uniek inzicht in de vastgoedmarkt van Venhorst. Als de vraagprijs hoger is dan de verkoopprijs, is er ruimte voor onderhandeling. Maar als ze dicht bij elkaar liggen, zijn kopers bereid de vraagprijs te betalen. Hier zet de onderstaande grafiek op in:

Huizenprijzen in Venhorst

Afgelopen 3 maanden

€ 210.000
€ 459.000
€ 708.000

Het loont de moeite om te kijken naar de waarde per vierkante meter als het gaat om vastgoed in Venhorst. Niet alleen geeft dit een duidelijk beeld van de lokale marktwaarde, maar helpt het om een scherpe koop- of verkoopprijs te bepalen. Met een huidige gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter van € 2.854, biedt deze informatie waardevolle inzichten. Bekijk onderstaande grafiek voor een volledig overzicht:

Huizenprijzen in Venhorst per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000
€ 2.300
€ 3.700

Prijsontwikkeling Venhorst laatste 12 maanden

In Venhorst zie je de bewegingen op de woningmarkt goed terug in de prijsontwikkeling van huizen. De ontwikkeling van de gemiddelde verkoopprijs kan een spiegel zijn van vraag en aanbod, zonder verder conclusies te trekken over de marktsituatie.

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Venhorst was afgelopen maand € 558.500, maar dit getal is slechts een momentopname. Bekijk de onderstaande grafiek voor meer inzicht in de trends van de afgelopen 12 maanden:

Wat is mijn woning in Venhorst waard?

De waarde van jouw huis in Venhorst hangt af van een aantal factoren. Het soort woning, hoe groot het is, in welke staat het verkeert en de huidige marktomstandigheden spelen allemaal een rol. Het is goed om deze factoren in gedachten te houden wanneer je nadenkt over de waarde van je huis.

Zit je zelf te gissen naar de waarde van je woning in Venhorst? In dat geval is een gratis waardebepaling van een makelaar de ideale oplossing voor jou. Via een waardebepaling krijg je meer inzicht en kun je een goed geïnformeerde beslissing maken of je jouw woning wilt verkopen. Je kan een gratis waardebepaling aanvragen via deze link.

Bij een gratis waardebepaling neemt een makelaar jouw huis onder de loep. Dit geeft inzicht in de potentiële verkoopprijs. Let wel, een waardebepaling is niet hetzelfde als een officiële taxatie. Echter, het geeft wel een goede schatting van de waarde van jouw woning en helpt je bepalen of je klaar bent om je huis te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wanneer je geïnteresseerd bent in de woningmarkt, zal je merken dat er prijsvariatie is per locatie. Hierbij gaat het niet alleen om het verschil tussen steden en dorpen, maar ook binnen dezelfde regio kunnen de huizenprijzen flink variëren. Zo zijn de koopprijzen in Venhorst bijvoorbeeld niet gelijk aan die in omliggende plaatsen. Dit is belangrijke informatie om rekening mee te houden, zowel voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw huis als voor degenen die hun woning willen verkopen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Venhorst

Zoals je misschien al hebt gemerkt, variëren de statistieken van makelaars in Venhorst enorm. Ze zijn niet allemaal hetzelfde en hun prestaties kunnen op verschillende manieren uiteenlopen: sommige blinken uit in het snel verkopen van huizen, terwijl anderen zich richten op het bereiken van de hoogst mogelijke verkoopprijs voor jouw woning.

Een weloverwogen keuze van een makelaar kan een wereld van verschil betekenen voor het verkopen van jouw huis. Het is het verschil tussen tevreden zijn met het resultaat, of het gevoel hebben dat je misschien meer had kunnen krijgen. Een handige tool waarmee je die keuze kunt maken is het makelaars vergelijken op onze website, hiermee kun je makkelijk en snel de beste makelaar voor jouw huis in Venhorst vinden.

Vergelijk makelaars in Venhorst Of lees meer over makelaars in Venhorst

Gemiddelde tarieven van makelaars in Venhorst

Wist je dat makelaarscourtage kan variëren, zelfs in dezelfde regio? Binnen Venhorst valt dit gemiddeld rond de 1,11%. Dit klinkt misschien als een klein bedrag, maar bij een gemiddelde verkoopprijs van € 558.500 in Venhorst, betekent dit al snel een kostenpost van € 6.199. Wees dus bewust van de variatie in courtages en wat het je kan kosten.

Als je op het punt staat je huis te verkope in Venhorst, let dan niet alleen op courtage. Ook de kwaliteit en diensten van een makelaar spelen een rol. Zo zijn er bijvoorbeeld makelaars die een vast bedrag rekenen, ongeacht de verkoopprijs van je woning. Het is dus belangrijk de kosten en diensten van verschillende makelaars goed met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Venhorst

Het totale aantal koopwoningen in Venhorst is 546. Van deze huizen staat slechts een klein deel op elk gegeven moment te koop. Als verkoper betekent deze situatie dat jouw woning zich kan onderscheiden door de beperkte beschikbaarheid van koophuizen. Schaarste kan er dan voor zorgen dat jouw woning in de kijker komt te staan bij potentiële kopers.

Aantal verkochte woningen in Venhorst

In de afgelopen 12 maanden is er een aantal woningen op de markt gebracht in Venhorst. De aanmeldingen staan voor de huizen die in de verkoop gezet zijn en de transacties ah weergeven hoeveel woningen er daadwerkelijk verkocht zijn. Om een actueel beeld te geven van de huidige situatie in Venhorst: 10 huizen veranderden van eigenaar in de voorbije 12 maanden:

Ben je van plan jouw huis in Venhorst te verkopen?

Het verkopen van jouw huis in Venhorst kan een uitdaging zijn. Je loopt misschien tegen het bepalen van de juiste vraagprijs aan, door een gebrek aan vergelijkende woningen in een dorp als Venhorst. Daarnaast kan de huidige vastgoedmarkt onvoorspelbaar zijn wat betreft interesse en verkoopsnelheid. Deze factoren kunnen bij elkaar zorgen voor onzekerheid bij jou als verkoper.

Een goede manier om je voor te bereiden op het verkoopproces is door ons specifiek op Venhorst gerichte stappenplan te volgen. Dit zal je begeleiden van begin tot eind, van het vinden van de juiste makelaar, het regelen van een energielabel tot een eventueel verhuisbedrijf inschakelen. Bovendien, laat je verkoop niet over aan het toeval. Door jouw woning professioneel in de markt te zetten, kan je het verkoopproces makkelijker en vlotter laten lopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De huisprijsstatistieken van Venhorst kunnen als wispelturig omschreven worden, want ze zijn voortdurend aan verandering onderhevig. Om je zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de meest actuele marktsituatie, zorgen we steeds voor een recente update van deze statistieken. Marktcijfers van Venhorst zijn niet enkel een interessante indicatie, maar ook een betrouwbaar instrument om je voor te bereiden op een vlotte vastgoedtransactie. Jouw verkoopstrategie kan immers afgestemd worden op de huidige trends en prognoses, waardoor je zekerder bent van een succesvolle uitkomst.

HuisVerkopen.nl als jouw verkoopgids

Bij HuisVerkopen.nl draait alles om ondersteuning en voorlichting in je verkoopproces. Alles wat je moet weten over de kosten voor het verkopen van je huis vind je terug op onze website. Je kan er zelfs makelaars vergelijken of tarieven opvragen bij makelaars. Wil je weten wat je huis waard is? Vraag dan een gratis waardebepaling aan, gegeven door een expert in jouw regio. Ook als je niet zeker weet of je woning over een geldig energielabel beschikt, kan je dat via onze site controleren. Mis je het label, dan kun je dit snel aanvragen. Ons online platform is ook rijk aan handige verkooptips over de meest uiteenlopende onderwerpen. Ten slotte begeleiden we je stapsgewijs doorheen het verkoopproces met ons praktische stappenplan. Zo vergeet je geen enkele belangrijke taak en ga je goed voorbereid de verkoop van je huis tegemoet.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen