Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Erp

Ben je van plan je woning in Erp te verkopen? Houd dan de vastgoedcijfers zoals vraag- en verkoopprijzen op deze pagina goed in de gaten. Naarmate februari 2024 vordert, zijn de huizenprijzen indicatief voor wat je kunt verwachten en helpen ze bij het bepalen van een goed verkoopplan van je huis in Erp.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Erp

De gemiddelde verkoopprijs in Erp is in de laatste 3 maanden € 452.200 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 542.187 euro. Deze cijfers geven een accuraat beeld van de huidige stand van de woningmarkt in Erp. De prijzen kunnen fluctueren, afhankelijk van diverse factoren zoals aanbod en vraag. Hieronder volgt een overzicht dat deze ontwikkelingen visueel maakt:

Huizenprijzen in Erp

Afgelopen 3 maanden

€ 126.000
€ 359.000
€ 592.000

Heb je je wel eens afgevraagd wat de waarde per vierkante meter van woningen in Erp is? Het biedt namelijk een verfrissend perspectief bij de aankoop of verkoop van een woning. Momenteel ligt de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Erp op € 3.356. Deze waarde geeft een realistische indicatie van de lokale vastgoedmarkt. Bekijk in de onderstaande grafiek hoe deze waarde zich de afgelopen drie maanden heeft ontwikkeld:

Huizenprijzen in Erp per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.800
€ 3.200
€ 3.600

Prijsontwikkeling Erp laatste 12 maanden

In Erp biedt de prijsontwikkeling van huizen een indicatie van de bewegingsrichting van de woningmarkt. Het is echter neutraal en zonder aannames te bekijken.

De afgelopen maand merkten we bijvoorbeeld een gemiddelde verkoopprijs van € 452.200 euro. Voor een gedetailleerde blik op de prijsontwikkeling van de afgelopen twaalf maanden, zie:

Wat is mijn woning in Erp waard?

De woningwaarde van jouw huis in Erp is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Zo spelen de locatie, de grootte en de staat van onderhoud een belangrijke rol. Ook de recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de omgeving kunnen van invloed zijn op de waarde van jouw woning.

Als je precies wilt weten wat jouw huis waard is, dan is een gratis waardebepaling van een makelaar een uitstekend idee. Het kan dienen als een solide startpunt voor een eventuele verkoop, of gewoon om een duidelijk beeld te krijgen van de exacte woningwaarde. Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen door te klikken op de woorden waardebepaling aanvragen. De prijs die uit de waardebepaling rolt, kan je een goed beeld geven of het op dit moment raadzaam is om je huis te koop te zetten.

Wat het fijne is aan een gratis waardebepaling, is dat er een makelaar bij jou thuis langskomt om de waarde van je woning te bepalen. Dit is volledig kosteloos en zonder verplichtingen. De makelaar kan zodoende een realistisch beeld geven van wat je kunt verwachten bij de verkoop van jouw woning in Erp. Zo ga je goed geïnformeerd het verkoopproces in.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je de huidige woningmarktcijfers bekijkt, dan zie je dat deze aanzienlijk verschillen per plaats. Dit betekent dat de huizenprijzen in de omgeving van Erp mogelijk van elkaar verschillen. Eveneens kunnen zij afwijken van de prijzen in Erp zelf.

Een kijkje nemen naar de huizenprijzen in andere gemeenten dan Erp, levert je een goed beeld van de actuele situatie op de woningmarkt. Je begrijpt dan beter waar de huizenprijzen in Erp in verhouding tot die van vergelijkbare plaatsen staan.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.000

Best presterende makelaar in Erp

Op het platform Huis Verkopen houden we de cijfers van de woningmarkt én de statistieken van alle makelaars in Erp en omgeving nauwlettend bij. Onze data geeft inzicht in welke makelaars gemiddeld de hoogste verkoopprijs behalen, wie de snelste woningverkopen realiseren en hoeveel woningen deze makelaars over het algemeen verkopen. Dit stelt jou in staat de meest geschikte makelaar te vinden die past bij jouw specifieke noden.

Het selecteren van een geschikte makelaar kan het verschil maken in zowel de ervaring als het eindresultaat van de verkoop van jouw woning. Onze vergelijking van makelaars biedt jou de mogelijkheid om de kwaliteiten van verschillende makelaars in Erp tegen elkaar op te wegen. Het kiezen van een makelaar die aan jouw eisen voldoet, kan bijdragen aan een succesvolle afronding van de verkoop.

Vergelijk makelaars in Erp Of lees meer over makelaars in Erp

Gemiddelde tarieven van makelaars in Erp

Als het aankomt op de courtage van makelaars in Erp, ligt het gemiddelde tarief rond 1,07% van de verkoopprijs van een woning. Dit duidt erop dat, als je een huis verkoopt voor de gemiddelde prijs in Erp, namelijk € 452.200, je gemiddeld € 4.839 aan makelaarskosten zou betalen. Houd er echter rekening mee dat tarieven kunnen variëren, afhankelijk van de makelaar die je kiest.

Je doet er verstandig aan om de courtage nauwlettend in de gaten te houden, maar onderschat niet het belang van het vinden van een makelaar die goed past bij jouw specifieke situatie en woning. Het uiteindelijke doel is om jouw huis tegen de best mogelijke prijs en voorwaarden te verkopen. Dit kan betekenen dat je bereid bent om iets meer courtage te betalen voor de makelaar die je hier het beste in kan ondersteunen.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Erp

In Erp zijn in totaal koopwoningen. Een woning kan verschillende bestemmingen hebben, waarbij de meest voorkomende zijn: privé bewoning, verhuur of als investeringsobject. Het is belangrijk om ook te overwegen welk doel je woning gaat dienen voor de volgende eigenaar, omdat dit mede bepaalt hoe je de woning het beste kunt presenteren en verkopen.

Aantal verkochte woningen in Erp

In de afgelopen 12 maanden hebben in Erp heel wat woningen te koop gestaan. Dit aantal 'aanmeldingen', zoals we ze noemen, geeft een beeld van de activiteit op de vastgoedmarkt. Afgezet tegen het aantal daadwerkelijke 'transacties' - de verkochte woningen - is het interessant om op te merken dat er in deze periode 52 woningen zijn verkocht. Kijk naar de grafiek hieronder voor een maandelijkse uiteenzetting:

Ben je van plan jouw huis in Erp te verkopen?

Het verkopen van je huis in Erp kan een uitdaging zijn, omdat er veel factoren zijn waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk om de juiste keuze te maken uit de lokale makelaars, gezien hun kennis van de lokale woningmarkt kan variëren. Hierbij komt het opvragen van de makelaarstarieven goed van pas om de beste deal te krijgen. Daarnaast speelt het hebben van een geüpdatet energielabel een grote rol, omdat deze informatie de potentiele koper overtuigt van de energiezuinigheid van je huis.

Het stappenplan op de website van HuisVerkopen.nl kan je helpen om de verkoop van je huis in Erp georganiseerd te laten verlopen. Elk stap in dit stappenplan biedt waardevolle adviezen, van het voorbereiden van je huis voor bezichtigingen tot het succesvol afronden van de verkoop. Het volgen van dit stappenplan zal er dan ook voor zorgen dat je jouw huis op een gestructureerde manier verkoopt en zo de beste deal uit jouw verkoop kunt halen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij huisverkopen.nl doen we er alles aan om de recentste woningcijfers van Erp te verzamelen en zorgvuldig te analyseren. Op basis van deze nauwgezette analyse, geven we je een gedetailleerd beeld van de woningmarkt in Erp. Op die manier heb je steeds de meest relevante en actuele huizenprijzen bij de hand. Aangezien de woningmarkt voortdurend in beweging is, houden we al deze gegevens consequent up-to-date om je steeds de beste ondersteuning bij je verkoopproces te kunnen bieden.

Huisverkoop in Erp eenvoudig geregeld

Huisverkopen.nl biedt je tal van hulpmiddelen die je helpen om de verkoop van je woning vlot en zorgeloos te laten verlopen. Van een gratis waardebepaling tot de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, ons platform helpt je bij elke stap. Wil je besparen op makelaarskosten? Vraag dan via onze website makelaarstarieven op. Maar er is meer, want daarnaast bieden we ook een stappenplan aan dat je begeleidt bij het verkoopproces van je woning. Daarin wordt duidelijk uitgelegd welke stappen je moet doorlopen en welke zaken je niet over het hoofd mag zien. Kortom, Huisverkopen.nl is jouw betrouwbare gids bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen