Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Veghel

De woningmarkt in Veghel kent zijn eigen specifieke kenmerken. Op deze pagina vindt je relevante cijfers en feiten over het actuele woningprijzen landschap, verkoopprijzen en het aantal transacties in Veghel tot en met april 2024. We houden deze informatie continu bijgewerkt om je te ondersteunen bij het succesvol verkopen van je huis in Veghel.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Veghel

De gemiddelde verkoopprijs in Veghel is in de laatste 3 maanden € 448.587 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 493.324 euro. Dit onderscheid is belangrijk, want het geeft een indicatie van de verhandelbaarheid van huizen op de lokale markt. Een kleiner verschil signaleert een potentiële kopersmarkt, terwijl een groter verschil kan wijzen op een verkopersmarkt. Bekijk de onderstaande grafiek voor een overzicht van de prijsontwikkeling:

Huizenprijzen in Veghel

Afgelopen 3 maanden

€ 228.000
€ 385.000
€ 543.000

Je krijgt straks een helder overzicht van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Veghel over de laatste 3 maanden. Deze onderstaande grafiek geeft een realistische weergave van de huidige woningmarkt in Veghel, door middel van de gemiddelde prijzen per vierkante meter. Hiermee kun je een scherper beeld krijgen van de financiële bewegingen binnen de lokale huizenmarkt:

Huizenprijzen in Veghel per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.300
€ 3.600

Prijsontwikkeling Veghel laatste 12 maanden

Als je benieuwd bent naar hoe de huizenmarkt zich in Veghel ontwikkelt, geven de recente verkoopcijfers een indicatie. Zonder speculaties te doen, is interessant te noteren dat de gemiddelde verkoopprijs vorige maand € 448.587 bedroeg.

Ondanks dat er geen concrete aannames gedaan kunnen worden over de richting van woningprijzen, geven deze cijfers een weergave van hoe de markt op dit moment beweegt. Voor een visuele presentatie van de prijsontwikkelingen over de laatste 12 maanden, verwijzen we je naar de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Veghel waard?

De waarde van jouw woning in Veghel is constant in beweging. Dit heeft te maken met verschillende factoren, zoals de schommelingen in de huizenmarkt, verbouwingen of vernieuwingen aan het huis en de omgeving van de woning. Dit maakt de vaststelling van de huizenprijs een complexe en veranderlijke kwestie.

Om inzicht te krijgen in de actuele waarde van je woning, kan een objectieve en professionele waardebepaling uitkomst bieden. Dit geeft je zekerheid over de waarde van je huis en helpt bij eventuele verkoop- of aankoopbeslissingen. Via een waardebepaling door een makelaar ontvang je een deskundige schatting van je woningwaarde.

Een waardebepaling aan huis biedt niet alleen nauwkeurigheid, maar is ook praktisch en tijdsbesparend. Door het huis daadwerkelijk te bekijken, kan een makelaar op basis van verschillende kenmerken een accurate schatting maken. Het is dus een efficiënte manier om de actuele waarde van je huis in Veghel te bepalen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Inzicht in de woningmarkt is van groot belang. Er zijn namelijk grote verschillen in woningmarktcijfers tussen steden en regio's, zelfs als deze dicht bij elkaar liggen. De huizenprijzen in de omgeving van Veghel kunnen bijvoorbeeld sterk verschillen van die in Veghel zelf.

Het is daarom van belang, om naast de prijzen in Veghel, ook de prijzen in vergelijkbare gemeenten in ogenschouw te nemen. Zo krijg je een nauwkeuriger beeld van de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Hieronder vind je twee grafieken die dit verduidelijken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Veghel

Op HuisVerkopen.nl vergelijken we makelaars in Veghel op basis van hun prestaties op de woningmarkt. Wij kijken onder andere naar welke makelaar de hoogste verkoopprijs behaalt, het snelst een woning verkoopt, en hoeveel woningen ze verkopen. We zetten deze gegevens in om jou te helpen bij het vinden van een geschikte makelaar.

Door een makelaar te kiezen die goed past bij jouw behoeften, kun je je kans op een succesvolle verkoop sterk vergroten. Het is belangrijk om niet zomaar een makelaar te kiezen, maar een makelaar wiens aanpak en resultaten aansluiten bij wat je zoekt.

Vergelijk makelaars in Veghel Of lees meer over makelaars in Veghel

Gemiddelde tarieven van makelaars in Veghel

Als je een huis in Veghel wilt verkopen, is het belangrijk om te weten dat makelaarstarieven gedeeltelijk worden bepaald door de courtage. De courtage is een servicekostenpercentage dat de makelaar berekent over de uiteindelijke verkoopprijs van het huis. In Veghel ligt het gemiddelde courtagepercentage dat een makelaar rekent op 1,08%.

Maar een courtage is niet de enige kost die je tegenkomt bij het verkopen van je huis. Naast de makelaarscourtage zijn er ook notariskosten, kosten voor het energielabel en eventuele kosten voor het opvragen van documenten bij de gemeente. Voor een gedetailleerd overzicht van alle kosten waar je rekening mee moet houden, zie je kosten huis verkopen. Overweeg om verscheidene makelaars met elkaar te vergelijken en hun volledige kostenplaatje te bekijken, niet alleen de courtage.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Veghel

In Veghel vind je, naast een segment sociale huurwoningen, voornamelijk koopwoningen. Deze huizen staan aan de basis van het woonbeeld in dit gebied. Het exacte aantal koopwoningen, dat continu varieert, wordt bijgehouden met de tag 10012. Dus als je overweegt om een huis te kopen in Veghel, dan zijn de opties volop aanwezig.

Aantal verkochte woningen in Veghel

In de afgelopen 12 maanden in Veghel is er sprake geweest van een beweging in aanmeldingen en transacties binnen de woningmarkt. Zo wijzen de cijfers uit dat er een tal van nieuwe woningen te koop zijn gezet (aanmeldingen). Daarnaast zijn er ook een bepaald aantal huizen daadwerkelijk van eigenaar gewisseld (transacties). Om precies te zijn, 290 woningen zijn verkocht. In de volgende grafiek vind je een duidelijk beeld van deze aantallen:

Ben je van plan jouw huis in Veghel te verkopen?

Als je overweegt om je huis in Veghel te verkopen, dan is het belangrijk om te beseffen dat er behoorlijk wat komt kijken bij dit proces. Denk aan zaken zoals het regelen van een passend energielabel, het vinden van een betrouwbare makelaar om je te begeleiden en wellicht ook aan het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf. Het is dus geen kwestie van zomaar te koop zetten; je woning verkopen is een volwaardig project waarbij je jezelf zult moeten toeleggen op diverse taken.

Een helder stappenplan kan je daarbij goed helpen. Via zo'n stappenplan krijg je een duidelijke lijn aangereikt die je kunt volgen om alles rond de verkoop van je woning in goede banen te leiden. Het zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet, en biedt je houvast tijdens het hele traject. Het volgen van een gestructureerd stappenplan kan je daarom veel rust en duidelijkheid brengen in deze spannende tijd.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Bij Huis Verkopen nemen we jouw toekomstige woningverkoop in Veghel zeer serieus. Daarom hebben we de meest recente en nauwkeurige cijfers over de huizenmarkt in dat gebied voor je verzameld. Deze onmisbare inzichten, die we constant bijwerken, geven je op een heldere manier een indruk van de gemiddelde huizenprijzen in Veghel. Of je nu al van plan bent om te verhuizen, of nog in de afwegingsfase zit, wij geloven dat het van groot belang is om altijd op de hoogte te zijn van de trends in de huizenmarkt.

Makkelijk navigeren op weg naar verkoop

Huis Verkopen is jouw rots in de branding als je op zoek bent naar een geschikt verkoopmoment en de beste manier om je woning te verkopen. Ben je enthousiast om je woning in Veghel in de verkoop te zetten? Maak dan gebruik van onze toegankelijke tools, zoals de optie om kosteloos de waarde van je woning te laten bepalen, of direct makelaarstarieven op te vragen via deze link. Je kunt altijd rekenen op ons heldere stappenplan, welke je leidt door het hele verkoopproces. En voor specifieke situaties bieden we ook aanvullende diensten aan, zoals hulp bij het aanvragen van een energielabel of het kiezen van de meest geschikte verhuizer in Veghel. Met Huis Verkopen aan je zijde maak je van de verkoop van je woning een handig, slim geregeld proces.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen