Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Handel

Bij de verkoop van je woning in Handel is een gedegen voorbereiding essentieel. De keuze voor een ervaren makelaar, het regelen van je energielabel en een grondige marktoriëntatie zijn belangrijke stappen. Zorg dus dat alles op orde is voordat je het verkoopproces start.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Handel

Als woningverkoper in Handel heb je een duidelijk doel voor ogen bij het verkopen van je huis. Enerzijds wil je een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren. Dit zorgt voor maximale winst en vergroot jouw mogelijkheden voor een volgende woning. Anderzijds wil je ook een snelle verkoop realiseren. Dit omdat je dan niet eindeloos bezig bent met bezichtigingen, onderhandelingen en papierwerk. Maar hoe pak je dit aan? Hoe zorg je dat je geen belangrijke zaken over het hoofd ziet?

Je vraagt je waarschijnlijk af, hoe snel huizen in Handel gemiddeld worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Daarnaast wil je natuurlijk weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Dit is tenslotte een belangrijk onderdeel in je verkoopstrategie. We hebben goed nieuws, want hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Handel:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
43 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 570.000
Besparing (gem.)
€ 1.283

Je huis snel verkopen in Handel

De woningmarkt in Handel is dynamisch. Woningen veranderen hier gemiddeld binnen 35 dagen van eigenaar. Een snelle verkoop is zeker niet onmogelijk, maar hoe zorg je ervoor dat jouw huis vlot verkocht wordt? We delen drie praktische tips met je.

 1. Kies een geschikte makelaar. Het kiezen van de juiste makelaar is essentieel voor een soepele en snelle verkoop van je woning. Vergelijk verschillende makelaars en hun tarieven om een makelaar te vinden die past bij jouw wensen en budget. Onze vergelijkingstool kan je hierbij helpen.
 2. Investeer in een sfeervolle presentatie van jouw huis. De eerste indruk is bepalend. Zorg daarom dat jouw huis op foto's en tijdens bezichtigingen piekfijn uitziet. Maak optimaal gebruik van licht, opgeruimde ruimtes en aantrekkelijke decoratie.
 3. Realistische vraagprijs. Het bepalen van de juiste vraagprijs heeft een grote invloed op de snelheid van de verkoop. Een waardebeapling door een professionele makelaar kan je hierbij helpen. Zo weet je zeker dat je niet te hoog of te laag inzet.

Tips in Handel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Handel op?

Wil je weten welke prijs je voor je huis kunt vragen in Handel? Het is belangrijk om te realiseren dat de verkoopsom van een huis van verschillende factoren afhangt, waaronder de locatie, de staat van het huis en de marktomstandigheden. In april 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs in Handel op € 570.000 euro.

Kijken we naar de prijs per m2, dan zien we ook daar een weerspiegeling van de huizenmarkt in Handel. Het geeft een indicatie van wat je kunt vragen per vierkante meter woonoppervlakte. De gemiddelde prijs per m2 bedraagt momenteel € 3.184 euro in Handel.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Handel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 300
€ 2.400
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Handel bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Handel.

Tips om je woning te verkopen in Handel

Het verkopen van je huis in Handel kan een uitdagend proces zijn, maar met de juiste stappen kan het zowel efficiënt als winstgevend zijn. Hieronder vind je een aantal tips om je te helpen bij dit proces, met de nadruk op manieren om geld te besparen tijdens het verkooptraject.

 • Onderhoud: Investeer in noodzakelijk onderhoud aan je huis. Een goed onderhouden huis trekt meer potentiële kopers en kan een hogere verkoopprijs genereren.
 • Professionele foto's: Huur een professionele fotograaf in om je huis te fotograferen. Goede foto's kunnen een wereld van verschil maken en hoeven niet duur te zijn.
 • Juiste prijs: Vraag niet te veel voor je huis. Houd rekening met de marktwaarde in Handel. Te hoog prijzen kan potentiële kopers afschrikken.
 • Persoonlijke bezittingen: Haal overbodige persoonlijke spullen uit het huis voordat je het toont. Dit maakt het voor kopers makkelijker om zich het huis als hun eigen thuis voor te stellen.
 • Flexibiliteit: Wees flexibel met betrekking tot bezichtigingsmomenten. Hoe meer mensen je huis kunnen bekijken, hoe groter de kans dat je het snel verkoopt.

Ontdek jouw stappenplan in Handel:

 • Speciaal voor jouw woning samengesteld stappenplan
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Handel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Handel kost je als verkoper gemiddeld € 7.924. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Handel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 570.000) € 6.327
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.924

Kosten van makelaars in Handel

Bij het verkopen van je huis in Handel, kunnen de kosten van een makelaar sterk variëren. Over het algemeen berekenen makelaars hun kosten op twee verschillende manieren: een vast tarief, ongeacht de verkoopprijs van het huis, of een courtage, een percentage van de verkoopprijs. Bij een courtage betaal je gemiddeld een percentage van 1,11% over de verkoopprijs van je huis.

Het is daarom belangrijk om goede afspraken te maken over de kosten met je makelaar. Zorg ervoor dat je bijschrift en een overzicht krijgt van alle kosten die in rekening gebracht kunnen worden. Dit helpt je om niet voor onverwachte kosten te komen te staan. Wil je meer inzicht in de tarieven van makelaars in Handel? Dan kun je hier tarieven opvragen.

Lees meer over makelaars in Handel.

Andere kosten bij verkoop

Voorbereidingskosten

Voordat kijkers komen, wil je dat het huis er op zijn best uitziet. Een likje verf hier, een nieuwe vloer daar - het zijn kostbare aanpassingen, maar ze kunnen het verschil maken tussen kopers afschrikken of aantrekken. Het is goed om te weten dat voorbereidingskosten een belangrijke rol spelen bij het verkoopklaar maken van jouw huis.

Stel je eens voor dat je bij een woning aankomt en je merkt dat de keukenkastjes hangen of dat het behang afbladert. Je waarschijnlijke eerste gedachte is dat het huis niet goed is onderhouden. Het geld dat je investeert in die kleine verbeteringen kan dan ook resulteren in een hogere verkoopprijs.

Verhuiskosten

Je nieuwe woning is gevonden, maar dan komt het volgende obstakel: de verhuizing. Zelfs als je besluit om je eigen spullen te verhuizen, zijn er mogelijk kosten voor het huren van een verhuiswagen. Bij het inschakelen van een verhuisbedrijf lopen de kosten natuurlijk verder op. Verhuiskosten dien je dus in gedachten te houden bij het bepalen van je uiteindelijke winst.

Om het proces te vergemakkelijken, kun je vooraf een duidelijk plan opstellen. Je kunt overwegen om overbodige items te verkopen of te doneren. Ook is het handig om spullen vooraf in te pakken en te labelen. Dit bespaart je niet alleen tijd tijdens de verhuizing, maar kan ook de kosten verminderen.

Marketingkosten

Veel mensen beseffen niet dat enkele van de hogere kosten van het verkopen van een huis kunnen liggen bij de marketing van de woning. Dit zijn meestal kosten die onderdeel zijn van het makelaarstarief en daarom is het zinvol om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Zo kun je kosten besparen en toch de beste service voor jouw huis krijgen.

Bedenk dat een goede marketingscampagne potentiële kopers aantrekt en sneller een bod op tafel krijgt. De kosten van professionele fotografie, dronebeelden of een video kunnen aanzienlijk zijn, maar als ze de verkoop bevorderen, is het een investering die de moeite waard kan zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Handel?

Ben je in het bezit van een woning in Handel en overweeg je om te verkopen? Dan is de huidige periode een uitstekend moment. De vraag naar woningen in dorpen zoals Handel is groot. Dit zou kunnen betekenen dat je wellicht meer geïnteresseerden voor je woning zult aantreffen dan normaal.

Twijfel je of dit het juiste moment is om jouw specifieke woning te verkopen in april 2024? Weet dan dat elke woning anders is en jouw woning in Handel uniek is. Daarom is het raadzaam om een professional te raadplegen voor advies op maat over jouw situatie. Ook in deze tijd staan er experts klaar om je te begeleiden met de verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Handel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Het verkopen van jouw huis is een grote stap en gaat gepaard met het maken van belangrijke beslissingen. Het is daarom van belang dat je goed geïnformeerd en voorbereid het proces ingaat. Dit is waar Huis Verkopen in beeld komt: wij bieden je een gemakkelijk en overzichtelijk stappenplan dat je helpt bij het regelen van alles wat nodig is voor de verkoop van je woning. Met dit stappenplan weet je zeker dat je niets over het hoofd ziet en dat je huis optimaal gepresenteerd wordt. Aan alles is gedacht, zodat jouw doel om de woning zo goed mogelijk te verkopen, gegarandeerd succesvol zal zijn.

Lokale makelaars vergelijken

We hebben statistieken van alle makelaars in jouw omgeving. Zo kun je makelaars vergelijken op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Hierdoor vind je de beste makelaar voor jou.

Kosten besparing

Met ons stappenplan vergelijk je dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Hierdoor bespaar je op jouw makelaarskosten, wat gunstig is voor je portemonnee.

100% onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van het regelen van de verkoop van huizen, zijn wij 100% objectief en onafhankelijk. Wij staan voor het belang van verkopers en bestrijden misinformatie in de markt.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan weet je waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles op één plek, bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Dit maakt Huis Verkopen gemakkelijk en overzichtelijk.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Handel

Een goede voorbereiding is de halve verkoop! Je start met een waardebepaling van jouw huis. Verzamel daarna alle benodigde documenten voor de verkoop. Denk aan een energielabel, bouwtekeningen en informatie over de VvE als je in een appartement woont.

Je kunt de vraagprijs bepalen op basis van onder andere de woningwaarde en marktontwikkelingen. Een taxateur of makelaar kan hierbij helpen. Lees meer over hoe je de vraagprijs voor jouw huis bepaalt op onze website.

Er zijn een aantal zaken die je moet regelen na de verkoop. Zo willen de nieuwe bewoners ongetwijfeld een rondleiding door het huis. Je moet ook de verhuizing regelen. Lees hier wat je nog meer moet regelen als je gaat verhuizen.

Een opgeruimd huis en actueel onderhoud verhogen de verkoopwaarde. Presenteer je huis zo aantrekkelijk mogelijk, zowel online als tijdens bezichtigingen. Leer hier hoe je jouw huis verkoopt voor de hoogste prijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen