Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Waalre

Bij het verkopen van je huis in Waalre is een goede voorbereiding van groot belang. Een gedegen voorbereiding kan bijdragen aan een realistische vraagprijs en kan ervoor zorgen dat onderhandelingen soepeler verlopen. Vind je het behalen van een maximale verkoopprijs belangrijk?

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Waalre

Als je overweegt om je huis in Waalre te verkopen, zijn er een aantal factoren waar je zorgvuldig op wilt letten. Het is van belang dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Zeker niet minder belangrijk is dat je niet te veel betaalt voor een makelaar die zichzelf al heeft bewezen in Waalre. Bovendien wil je ook graag je huis snel verkopen om dubbele woonlasten te vermijden.

Misschien vraag je je wel af hoe snel huizen in Waalre gewoonlijk verkocht worden? Of wat de gemiddelde verkoopopbrengst in deze omgeving is? En wellicht wil je weten hoeveel voordeel je kunt halen uit het vergelijken van makelaars? Voor hulp bij het vinden van een geschikte makelaar kun je terecht op deze pagina. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Waalre:

Juni 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
44 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 651.984
Besparing (gem.)
€ 1.728

Je huis snel verkopen in Waalre

In Waalre vertoeft een woning gemiddeld 51 dagen op de vastgoedmarkt voor deze verkocht wordt. Dit kan natuurlijk sneller, afhankelijk van hoe je het aanpakt. Hier geven we je een paar waardevolle tips om je woning sneller te verkopen.

 1. Waardebepaling: Laat je woning taxeren door een makelaar om de juiste verkoopprijs te bepalen. Een te hoge of te lage vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken. Voor een gedetailleerde en professionele waardebepaling kun je hier terecht.
 2. Fotografie: Mooie en professionele foto's maken een goede eerste indruk en kunnen het aantal geïnteresseerden vergroten. Besteed extra aandacht aan het opfrissen en opruimen van je woning voordat de foto's worden genomen.
 3. Persoonlijke bezittingen: Depersonaliseer je woning zoveel mogelijk. Dit betekent het opruimen van persoonlijke foto's, hobbycollecties etc., zodat potentiële kopers zichzelf in de woning kunnen visualiseren.

Tips in Waalre

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Waalre op?

Bij de verkoop van een woning in Waalre, speelt de gemiddelde verkoopprijs een cruciale rol. In juni 2024 ligt de gemiddelde verkoopprijs voor een huis in Waalre rond de € 651.984 euro. De uiteindelijke verkoopprijs wordt beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de grootte en staat van het huis, de locatie en de vraag op de woningmarkt in Waalre.

Daarnaast is het nuttig om de gemiddelde prijs per vierkante meter te bekijken bij het bepalen van de verkoopprijs van je huis. Op dit moment ligt de gemiddelde prijs per m2 in Waalre rond de € 4.352 euro. Zowel de vraagprijzen als de verkoopprijzen zijn in Waalre voortdurend in beweging. Daarom is het van belang om de ontwikkelingen in de huizenmarkt nauwlettend in de gaten te houden als je overweegt om je huis te verkopen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Waalre

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 4.200
€ 4.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Waalre bij (up-to-date: juni 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Waalre.

Feitjes over Waalre

 • Waalre is in 2012 getroffen door een grote gemeentehuisbrand.
 • De plaats is ook bekend als 'het Groenfontein van Brabant'.
 • Waalre bevat twee beschermde dorpsgezichten: De Heuvel en Waalre-dorp.

Tips om je woning te verkopen in Waalre

Het verkopen van je huis in Waalre kan een uitdaging zijn, maar met de juiste aanpak en voorbereiding kun je je kansen op een succesvolle verkoop aanzienlijk vergroten. Hier zijn enkele essentiële tips die kunnen helpen om je woning op de beste manier te presenteren en te zorgen voor een aantrekkelijke waarde.

 • Optimaliseer de verlichting: Een eenvoudige manier om je huis kleurrijker en warmer te maken. Maak je ramen schoon, open de gordijnen en wissel donkere lampenkappen uit voor lichtere varianten.
 • Focus op de eerste indruk: Zorg ervoor dat het voordeel van je huis in goede staat is. Overweeg om je voordeur opnieuw te verven, vervang kapotte dakgoten en zorg ervoor dat de tuin er netjes uitziet.
 • Maak kleine reparaties: Los hangende deurklinken, lekkende kranen en loszittende plinten kunnen een negatieve indruk maken op potentiële kopers. Een kleine investering in deze punten kan een groot verschil maken.
 • Neutraliseer de stijl van je huis: Iedereen heeft een andere smaak. Het kan helpen om persoonlijke items en felle kleuren te verwijderen, dit maakt het voor kijkers gemakkelijker om zich het huis als hun toekomstige thuis voor te stellen.

Ontdek jouw stappenplan in Waalre:

 • Specifiek stappenplan op basis van jouw adres
 • Interactief en duidelijk overzicht van verkoopstappen
 • Bespaar duizenden euro's met slimme vergelijkingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Waalre?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Waalre kost je als verkoper gemiddeld € 8.933. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Waalre In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 651.984) € 7.302
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.933

Kosten van makelaars in Waalre

Bij het verkopen van jouw huis in Waalre kun je te maken krijgen met makelaarskosten. Deze kosten variëren doorgaans tussen de 1 en 2 procent van de verkoopprijs van de woning, afhankelijk van de makelaar die je kiest. Het gemiddelde courtagepercentage in Waalre bedraagt 1,12% van de verkoopprijs.

De kosten van de makelaar worden ook wel courtage genoemd. Dit is een provisie die de makelaar ontvangt voor het verkopen van jouw woning. De courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs, waarbij geldt: hoe hoger de verkoopprijs, hoe meer courtage de makelaar ontvangt. Het is dus in het belang van zowel jou als de makelaar om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren.

Lees meer over makelaars in Waalre.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Bij de verkoop van je woning heb je te maken met notariskosten. Dit bestaat uit de kosten voor de verkoopakte. De notaris stelt deze akte op, waarmee het eigendomsrecht overgaat op de koper.

De kosten voor de notaris zijn variabel. Het hangt af van de werkzaamheden die de notaris voor je uitvoert. Zo kan het meer werk zijn als er sprake is van een samenlevingscontract of een testament.

Energielabel

Een andere kostenpost bij het verkopen van je huis is het energielabel. Je bent wettelijk verplicht om bij de verkoop van je woning een definitief energielabel te overleggen. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je huis.

Het aanvragen van een energielabel doe je via een erkend deskundige. De kosten hiervoor kunnen variëren, afhankelijk van de aanbieder die je kiest. Bij de aanvraag komen er nog administratiekosten bij.

Marketingkosten

Als je je woning wilt verkopen, zijn marketingkosten een belangrijk onderdeel. Het betreft kosten voor bijvoorbeeld professionele foto's, video's en plattegronden om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren. Bovendien kan extra online promotie bijdragen aan een snellere verkoop.

Doorgaans vallen de marketingkosten onder de makelaarskosten. Toch kunnen de kosten per makelaar flink verschillen. Het is dan ook verstandig om de makelaarstarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo voorkom je dat je teveel betaalt.

Wanneer mijn huis verkopen in Waalre?

Vraag je jezelf af of juni 2024 een goed moment is om je huis in Waalre te verkopen? Het antwoord is ja. Het is verstandig om in een vroeg stadium contact op te nemen met een makelaar, hij of zij kan helpen beslissen wat het beste moment is om je huis in de verkoop te zetten om zo het maximale uit de verkoop te halen.

Ondanks dat we geen aannames kunnen doen over een stijging van de woningprijzen, is het een feit dat de huizenmarkt constant in beweging is. Door deze dynamiek kan het een opportuun moment zijn om jouw huis te verkopen. Het belangrijkste is dat je je hier goed bij voelt en de beslissing neemt die je het beste lijkt.

Vergelijk makelaars in Waalre Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Heb jij plannen om je woning te verkopen en kun je wel wat hulp gebruiken? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Bij Huis Verkopen werken we met een handig en eenvoudig te volgen stappenplan dat je door het hele proces van woningverkoop leidt. Hierdoor mis je geen belangrijke stappen en maak je slimme, geïnformeerde keuzes. Het stappenplan is gericht op het verminderen van stress en vergroot jouw mogelijkheden om de woningverkoop zo probleemloos mogelijk te laten verlopen.

Overzichtelijk vergelijken

Met het platform van Huis Verkopen haal je een sterke tool in huis om specialisten te vergelijken. Wil je een verhuisbedrijf inschakelen, of wellicht een professionele ontruimer? In plaats van urenlang online te moeten zoeken, heb je de beste opties in Waalre zo gevonden. Dat bespaart tijd én geld.

Keuze uit kwaliteit

Met Huis Verkopen ga je voor kwaliteit. Door de aangeboden informatie, kun je in Waalre kiezen voor een makelaar die uitstekende diensten levert tegen een concurrerende prijs. Op deze manier regel je alles rondom je woningverkoop met professionals die waar voor hun geld bieden.

Tijd en geld besparen

Tijd is geld, en dat begrijpen we bij Huis Verkopen maar al te goed. Daarom maken we er een prioriteit van om je een hoop tijd, moeite en kosten te besparen. Het proces wordt efficiënter, waardoor je sneller je woning kan verkopen en tegelijkertijd bespaart.

Totaalpakket aan informatie

Van het regelen van een energielabel tot begeleiding bij de keuze van een makelaar, Huis Verkopen biedt een totaalpakket aan informatie waarmee je jouw woning zorgeloos kunt verkopen. Zo ga je goed voorbereid het verkoopproces in en maak je de beste keuzes voor jouw situatie.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Waalre

De voorbereiding op de verkoop van je huis in Waalre bestaat uit verschillende stappen. Denk aan het op orde brengen van je administratie, het opruimen en schoonmaken van je huis, en het zo aantrekkelijk mogelijk presenteren van je woning. Een handig stappenplan kan je hierbij helpen.

Het vinden van een goede makelaar is een belangrijke stap in de verkoop van je huis in Waalre. Let op kennis, ervaring, de prijs en de persoonlijke klik. Huiseigenaren kunnen een goede makelaar vinden door middel van onze handige gids.

De kosten voor het verkopen van je huis in Waalre omvatten de makelaarskosten, notariskosten, eventuele kosten voor de aanvraag van een energielabel en kosten voor het presenteren van je huis. Bekijk alles over de kosten op onze website.

Een energielabel laat de energieprestatie van je woning zien en is verplicht bij de verkoop van je huis. Je kunt een energielabel aanvragen via onze website, die je door het proces begeleidt.

De vraagprijs van je huis in Waalre hangt af van verschillende factoren zoals de woningwaarde, de vraag in de markt en de prijzen van vergelijkbare huizen in je buurt. Je kunt een waardebepaling door een makelaar aanvragen om dit te bepalen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen