Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Waalwijk

Als je op zoek bent naar een verkoopmakelaar in Waalwijk, is het belanrijk om je te realiseren dat iedere makelaar een andere verkoopstrategie hanteert. Door verschillende makelaars te vergelijken, vind je de makelaar die je woning maximaal waardeert en optimaal presenteert.

Over makelaars in Waalwijk

In en rondom Waalwijk is de keuze aan makelaars enorm. Het is dan ook een uitdaging om de makelaar te vinden die het beste bij jouw wensen past. Makelaars kunnen flink variëren van elkaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verschillen in werkwijze of de commissie die ze vragen voor hun diensten. Het is essentieel om deze verschillen onder de loep te nemen voordat je een keuze maakt.

Omdat het kiezen van een makelaar in Waalwijk een hele klus kan zijn, helpen wij je graag een handje mee. We hebben diverse manieren ontwikkeld waarmee je makelaars kunt vergelijken en zo de keuze wat makkelijker kunt maken. En we hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat een goede vergelijking kan leiden tot een betere verkoop van je huis. Blijf dus zeker kijken op deze pagina, alle informatie over de makelaars in Waalwijk is hier te vinden.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.202
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.556
Besparing (gem.)
€ 863

Actueel

 • De courtages die makelaars in Waalwijk rekenen, liggen doorgaans rond de 1,12%. Dit zou dus iets zijn om rekening mee te houden als je van plan bent je huis te verkopen.
 • Je komt er achter dat de huidige gemiddelde verkoopprijs van een woning in Waalwijk € 375.157 is, terwijl je voor een vierkante meter gemiddeld € 3.622 neer moet leggen. Voor meer informatie, kun je de huizenprijzen op onze site raadplegen.
 • De tarieven van makelaars in Waalwijk zijn constant in verandering. Het uitgebreid vergelijken van deze tarieven kan zeer waardevol zijn. Dit kan doorgaans een besparing van € 863 opleveren.

Uitgelichte makelaars in Waalwijk

In Waalwijk vind je een diversiteit aan verkoopmakelaars waaruit je een selectie kan maken. Wij stellen voor om een aantal van hen nader te belichten. De optimale keuze voor een makelaar in Waalwijk wordt bepaald door de makelaar die naadloos aansluit bij jouw huis, omstandigheden en wensen, dus het is verstandig om een vergelijking te maken.

Logo Carré De Wit makelaardij | Welkom thuis

Carré De Wit makelaardij | Welkom thuis

Mocht je een woning willen kopen of verkopen, dan ben je bij Carré De Wit makelaardij op het juiste adres. Dit makelaarskantoor, sinds 2000 actief, heeft zich ontwikkeld tot een betrouwbare NVM-makelaar in de regio de Langstraat. Hier draait het om een persoonlijke en no-nonsense aanpak waarbij kwaliteit voorop staat. Ook buiten kantooruren staan ze voor je klaar. En niet te vergeten, ze bieden verschillende diensten aan zoals verkoop, verhuur, aanhuur, aankoop, taxaties en financieel advies. Je bent welkom, thuis.
Logo KIN Makelaars Waalwijk

KIN Makelaars Waalwijk

Als je op zoek bent naar een makelaar die zich richt op het verkrijgen van de beste verkoopprijs voor jouw woning, is KIN Makelaars Waalwijk een goede keuze. Ze kunnen trots zijn op een verkooppercentage van 70% boven de vraagprijs en hebben een reputatie opgebouwd voor het verkopen van woningen in gemiddeld 6 tot 8 weken. Dit makelaarskantoor heeft een groot kopersnetwerk, zorgt voor professionele woningfotografie en heeft diverse specialisten in dienst op gebieden als woningstyling en vastgoedbeleggingen.
Logo Remco Olden Lommers Makelaars

Remco Olden Lommers Makelaars

Remco Olden Lommers Makelaars is een innovatief en persoonlijk makelaarskantoor met vestigingen in Waalwijk en Tilburg. Ze bieden je professioneel advies bij het kopen en verkopen van je woning en blinken uit in woningstyling, fotograferen en nieuwbouwprojecten. Daarnaast helpen ze je met taxaties en financieel advies dankzij een samenwerkingsverband met de Hypotheekshop. Je kunt rekenen op een solide en servicegericht team dat inmiddels al meer dan 1000 huizen heeft verkocht.
Logo Staete - Woonspecialisten die verder gaan

Staete - Woonspecialisten die verder gaan

Bij Staete, woonspecialisten die verder gaan, beloven ze oplossingen voor al je woonvragen. Je vindt hier meer dan 30 experts, waaronder makelaars, taxateurs en financiële adviseurs, allemaal bereikbaar op tijden die jou uitkomen. Diensten variëren van verkoop en aankoop tot taxaties en financieel advies. Dit in combinatie met hun specialisme in woningfotografie en nieuwbouw maakt Staete de ideale partner bij het realiseren van je woonwensen.
Logo Van de Zande Makelaardij Waalwijk

Van de Zande Makelaardij Waalwijk

Bij Van de Zande Makelaardij vind je al meer dan 65 jaar ervaring in de vastgoedsector. Vooral in de Langstraat-regio hebben ze een sterke aanwezigheid opgebouwd. Of je nu je eerste woning koopt, wilt verhuizen of een bedrijfspand zoekt, deze enthousiaste en gedreven specialisten begeleiden je van begin tot eind. Ze bieden alle diensten, van verkoop tot taxaties en zijn lid van de NVM. De lokale betrokkenheid en persoonlijke benadering zorgt voor deskundig advies tijdens jouw makelaarstraject.
Logo Timmermans Makelaardij

Timmermans Makelaardij

Timmermans Makelaardij, gevestigd in de Stationsstraat in Waalwijk, biedt een uitstekende service voor een goed tarief. Met jaarlange ervaring, een sterke regionale bekendheid en een persoonlijke benadering, is Timmermans de juiste partij voor de aan- of verkoop van jouw woning. Zij bieden diensten aan zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxaties, waarbij specialisme ligt in woningfotografie, nieuwbouw en buitenlands vastgoed. Met een gemiddelde beoordeling van 9,5 op Funda, ben je hier in goede handen.
Logo Tivoli woningmakelaars

Tivoli woningmakelaars

Bij Tivoli woningmakelaars kun je rekenen op persoonlijke bemiddeling en deskundig advies in de aan- en verkoop van onroerend goed. Ze zijn aangesloten bij de NVM, dus ze hebben altijd inzicht in de meest actuele ontwikkelingen op de woningmarkt. De diensten zijn professioneel en betrouwbaar, met doorlopende scholing voor de twee medewerkers om hun deskundigheid te behouden. Deze makelaar is dan ook een goede keuze voor jouw vastgoedbehoeften.

Sander vd Zande Vastgoed

Sander vd Zande Vastgoed is een eenmanszaak die jou kan ondersteunen bij de verkoop en aankoop van jouw woning. Met een persoonlijke en professionele aanpak gaat deze makelaar aan de slag. Hoewel er geen branchevereniging genoemd wordt, richt de makelaar zich volledig op jouw belangen. Dit maakt deze makelaar vooral passend voor mensen die een snelle, duidelijke en vooral persoonlijke begeleiding bij de (ver)koop van een woning waarderen.

Let op: er zijn nog meer verkoopmakelaars actief in en rondom Waalwijk dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze vergelijking. De ideale makelaar voor jouw situatie staat misschien niet in de bovenstaande lijst, dus het is belangrijk om bij de keuze altijd te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Waalwijk Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Waalwijk?

Een makelaar in Waalwijk rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,12% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 375.157 in Waalwijk komt dit neer op € 4.202 aan makelaarskosten (update april 2024).

Het courtagesysteem moedigt de verkoopmakelaar aan om je huis voor de hoogste prijs te verkopen. Dit komt omdat de makelaar profiteert naarmate de verkoopprijs hoger is. Een hogere verkoopprijs betekent immers een hogere courtage voor de makelaar.

Let op: de courtages van makelaars in Waalwijk verschillen gemiddeld 0,46%. Hierdoor kun je gemiddeld € 863 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Waalwijk. Het mooie is dat je dit kosteloos en zonder verplichtingen kunt doen.

Kosten van makelaars in Waalwijk

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.400
€ 4.300
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Waalwijk

Wanneer je van plan bent om jouw woning in Waalwijk te verkopen, dan kom je vrijwel zeker opstartkosten tegen. De meeste makelaars in Waalwijk rekenen deze kosten als onderdeel van hun dienstverlening. Deze kosten worden in rekening gebracht om de beginfase van het verkoopproces te dekken. Denk hierbij aan het opstellen van een goed verkoopplan, het maken van foto's van jouw woning en het aanmaken van een verkoopbrochure. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van werkzaamheden die onder de opstartkosten vallen en die ervoor zorgen dat jouw woning op de beste manier op de markt wordt gebracht.

De hoogte van de opstartkosten kan sterk variëren, afhankelijk van de samenstelling van het gekozen pakket. Sommige makelaars kunnen bijvoorbeeld een 3D plattegrond of een video van jouw woning aanbieden als extra optie, wat natuurlijk de kosten kan verhogen. Andere makelaars rekenen een flat fee als opstartkosten, ongeacht de hoeveelheid werk of de specifieke diensten die ze aanbieden. Het is daarom belangrijk om goed te onderzoeken wat er precies onder de opstartkosten valt bij de verschillende makelaars in Waalwijk voordat je een uiteindelijke keuze maakt.

Intrekkingskosten van makelaars in Waalwijk

Als je van plan bent je huis in Waalwijk te verkopen, komen er onvermijdelijk een aantal kosten bij kijken. Een kostenpost waar je mogelijk mee te maken krijgt, zijn de intrekkingskosten. Makelaars kunnen deze kosten in rekening brengen als je besluit om je woning voortijdig uit de verkoop te halen. De hoogte van deze kosten verschilt per makelaar en staat vaak beschreven in de opdracht tot dienstverlening die je met de makelaar overeenkomt.

Intrekkingskosten zijn dus kosten die ontstaan als je de verkoop van je woning stopzet. Het zijn eigenlijk compensatiekosten voor de makelaar voor het werk dat zij al verricht heeft en de kosten die zij gemaakt heeft. Denk aan situaties waarin je bijvoorbeeld een te laag bod krijgt en liever wat langer wacht, of wanneer je om persoonlijke redenen van de verkoop af wilt zien. Door je bewust te zijn van het bestaan van deze kosten, kom je als woningverkoper niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Waalwijk met een vast tarief

In Waalwijk vind je makelaars die werken met een vast tarief. Hierbij kun je rekenen op een pakket dat algemene diensten omvat zoals taxatie, promotie van je woning en het begeleiden van bezichtigingen. Het aantrekkelijke van zo'n tarief is dat je al vanaf het begin weet wat je gaat betalen. De gemiddelde kosten voor deze dienst liggen rond de € 3.250 (update: april 2024).

Hoewel een vast tarief aantrekkelijk kan klinken, brengt het soms ook risico's met zich mee. Bijvoorbeeld, als de verkoop van jouw woning meer tijd en inspanning kost dan verwacht, kan dit ertoe leiden dat de makelaar minder gemotiveerd is om extra moeite te doen. Deze mindere motivatie kan mogelijk invloed hebben op het verkoopresultaat.

Tip: Het is erg zinvol om de verschillende makelaars in Waalwijk te vergelijken. Zo krijg je meer inzicht in de verschillende tarieven en wat deze financieel voor je betekenen als woningverkoper. Hierdoor kun je een makelaar kiezen die het beste bij jouw situatie en wensen past.

4 feitjes over makelaars in Waalwijk

 • 92% van de huisverkopers in Waalwijk neigt meer naar een full-service makelaar dan een internetmakelaar. Ze waarderen het persoonlijke contact en de uitgebreide diensten die deze makelaars aanbieden.
 • Huizen in Waalwijk verkopen gemiddeld 78% sneller als er een makelaar bij het verkoopproces betrokken is. Het lijkt erop dat hun expertise en netwerk bijdragen aan een snellere verkoop.
 • Met de hulp van een makelaar leveren huizenverkopen in Waalwijk gemiddeld 10% meer op dan wanneer ze zonder makelaar worden verkocht. De investering in een makelaar kan dus zekere meerwaarde opleveren.
 • De meerderheid van de verkopers in Waalwijk gaat niet automatisch voor de goedkoopste makelaar. Ze geven vaker de voorkeur aan een makelaar met een bewezen trackrecord van hoge verkoopprijzen, omdat ze begrijpen dat een hogere verkoopprijs belangrijker is dan de besparing op de makelaarskosten.

Wat levert de beste makelaar in Waalwijk op?

Wie ooit met de gedachte speelt om een huis te verkopen in Waalwijk, zet sterk in op de voordelen van een hoogwaardige makelaar. Het te behalen rendement overstijgt meestal met gemak de kosten van een iets duurdere makelaarstransactie. Een deskundige makelaar kan je aanzienlijk meer opleveren dan de besparingen die je zou krijgen door te kiezen voor de goedkoopste optie.

De kenmerken van de beste makelaars in Waalwijk zijn als volgt:

 • Onze onafhankelijke marktanalyses tonen aan dat uitmuntende makelaars uit Waalwijk eigendommen consequent verkopen voor een prijs die substantieel boven de geschatte marktwaarde ligt. Elke verkoop met deze toppers levert je gemiddeld een surplus op van € 14.603.
 • Daarnaast benadrukken onze gegevens de ongeziene efficiëntie waarmee de succesvollere makelaars in Waalwijk werken. In vergelijking met hun collega's slagen zij er gemiddeld in om woningen ongeveer 15 dagen sneller te verkopen.

De beste makelaar in Waalwijk vinden

Ben je op zoek naar de perfecte makelaar in Waalwijk? De beste makelaar is degene die jouw woning voor de best mogelijke prijs kan verkopen. Maar hoe vind je die precies? Sleutelwoord is: persoonlijke aansluiting en vakmanschap.

De oplossing is een nauwkeurige vergelijking van makelaars. Door jouw wensen en situatie in te voeren in ons vergelijkingsformulier, kunnen we je matchen aan de meest geschikte makelaars in Waalwijk. Zo vind je de makelaar die écht bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in Waalwijk?

Wanneer je jouw huis in Waalwijk wilt verkopen, zijn er een aantal zaken waar je zeker op moet letten bij het kiezen van een geschikte makelaar:

Eerdere resultaten

De verkoopresultaten uit het verleden zijn een goede graadmeter voor de prestaties van een makelaar. Kijk naar de huizen die ze al hebben verkocht en hoe lang deze te koop stonden.

Communicatieve vaardigheden

Goede communicatie is essentieel in het verkoopproces. De makelaar moet je op de hoogte houden van ontwikkelingen en duidelijk advies kunnen geven. Test dit tijdens een kennismakingsgesprek.

Dienstenpakket

Verschillende makelaars bieden verschillende diensten. Zorg ervoor dat de makelaar die je kiest in staat is om aan al je behoeften te voldoen, van de fotopresentatie tot de onderhandelingen.

Kosten

Makelaarskosten kunnen sterk variëren. Het is belangrijk dat je kiest voor een makelaar wiens kosten in verhouding staan tot de diensten die worden geleverd.

Ervaring in Waalwijk

Een makelaar met lokale marktkennis van Waalwijk kan een aanzienlijk voordeel bieden. Ze kennen de huidige marktomstandigheden, buurt en lokale vraag, wat helpt bij de verkoop van je huis.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Vind je het bij de verkoop van jouw huis belangrijk dat er uitgebreide kennis en ervaring in het spel is? Dan wil je vast meer weten over de dienstverlening van een NVM-makelaar in Waalwijk.

Het voordeel van een NVM-makelaar is dat ze aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Dit betekent dat ze up-to-date kennis hebben van de woningmarkt en juridische aspecten. Daarnaast wordt een NVM-makelaar ondersteund door organisaties als VBO en VastgoedPRO.

Wat doet een makelaar in Waalwijk?

Een aanzienlijk deel van de mensen kiest ervoor om gebruik te maken van een verkoopmakelaar bij de verkoop van hun woning in Waalwijk. Deze beslissing neemt een aanzienlijk deel van de stress weg die komt kijken bij het verkopen van een huis.

Laten we nu dieper ingaan op de taken die een verkoopmakelaar voor je uitvoert tijdens het verkoopproces van jouw woning. Dit zijn een aantal belangrijke punten:

 • Waardering van je woning: De makelaar doet een uitvoerige waarde-inschatting.
 • Marketing van je woning: De makelaar zorgt voor optimale presentatie en promotie.
 • Onderhandelingen voeren met potentiële kopers: De makelaar zorgt ervoor dat je de beste prijs krijgt.
 • Controle en begeleiding bij de notaris: De makelaar zorgt ervoor dat alles vlot verloopt met de juridische kant van de verkoop.
 • Na-verkoop ondersteuning: De makelaar blijft beschikbaar voor vragen of problemen na de verkoop.

Waarom een makelaar in Waalwijk inschakelen?

Een goede makelaar maakt het verschil tussen een snelle, soepele verkoop en een moeizaam verkoopproces van jouw huis in Waalwijk. Het gaat hierbij zeker niet om geluk, eerder om vakmanschap. Een gerenommeerde makelaar heeft de kennis, ervaring en een netwerk om potentiële kopers te bereiken, de juiste prijs te bepalen en je te ondersteunen tijdens het gehele verkoopproces.

De juiste prijs voor jouw huis bepalen

Waardebepaling van je woning is één van de belangrijkste taken van een makelaar. Een goede makelaar heeft voldoende kennis van de lokale markt in Waalwijk om de ideale verkoopprijs voor je woning te bepalen.

Zorgvuldige presentatie van je woning

Een goede makelaar weet dat een weloverwogen presentatie van je huis kan leiden tot een snellere verkoop. Door professionele foto's en pakkende beschrijvingen spreekt je woning meer potentiële kopers aan.

Kennis van de lokale markt

Omdat iedere woningmarkt uniek is, is kennis van de lokale markt onmisbaar. Een makelaar die de Waalwijkse markt goed kent, kan beter inspelen op de vraag en het aanbod, en hierdoor je verkoopproces versnellen.

Persoonlijke begeleiding tijdens het verkoopproces

Van begin tot eind biedt een goede makelaar begeleiding. Met uitstekende communicatieve vaardigheden navigeert hij/zij jou door het verkoopproces, waardoor je je minder zorgen hoeft te maken en de verkoop vermoedelijk sneller zal verlopen.

Informatie over Waalwijk

Waalwijk, gelegen in het hart van Brabant, is een stad met veel historie. Omringd door uitgestrekte groene gebieden, is Waalwijk een perfecte combinatie van rustieke natuur en historische charme.

Gebouwd aan de inmense Maas, heeft Waalwijk een lange geschiedenis van scheepvaart en industrie. De stad is trots op haar erfgoed en je vindt er veel herinneringen aan haar industriële verleden.

Men kent Waalwijk tevens om haar sterke culturele identiteit. De stad heeft een bruisende kunst- en cultuurwereld, met diverse musea, galerieën en theaters die het hele jaar door te bezoeken zijn.

Weetje: De woningmarkt in Waalwijk is zeker niet stilstaand. Met woningmarktcijfers die frequente veranderingen tonen, is er sprake van een actieve markt voor zowel kopers als verkopers.

Makelaars in Waalwijk vergelijken

Bij de verkoop van een woning in Waalwijk, is het van belang om een goede makelaar aan je zijde te hebben. Het kiezen van de juiste makelaar is niet altijd even eenvoudig. Het vergelijken van makelaars kan hierbij helpen.

 • Besparen op makelaarskosten
 • Vinden van de meest geschikte makelaar
 • Inzicht in de verwachte verkoopopbrengst
 • Gratis en vrijblijvend verkoopadvies

Het vergelijken van makelaars kan inzicht geven in de kwaliteit en kosten van de diensten die ze aanbieden. Dit maakt het gemakkelijk om de beste keuze te maken en een makelaar te vinden die past bij jouw situatie en verwachtingen. Daarnaast is het ook een uitstekende manier om mogelijke verschillen in de inschatting van de waarde van jouw huis te ontdekken, wat invloed kan hebben op de uiteindelijke verkoopprijs. Huis Verkopen maakt dit vergelijkingsproces eenvoudig en toegankelijk, zodat je gemakkelijk de juiste beslissing kan nemen voor de verkoop van je woning.

Vergelijk makelaars in Waalwijk Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Waalwijk

Begin met een goed vergelijk van makelaars op basis van ervaring, kosten en diensten. Dit kan je eenvoudig doen op onze vergelijkingspagina. Zo vind je de beste match voor jouw huis in Waalwijk.

Het is verstandig om contact op te nemen met meerdere makelaars en te vragen naar hun ervaring met jouw type huis. Check ook beoordelingen van klanten online.

De gemiddelde makelaarskosten in Waalwijk zijn € 4.202. Dit hangt uiteraard af van de diensten die je kiest en kan variëren per makelaar.

De gemiddelde courtage (percentage) van makelaars in Waalwijk is 1,12%. Dit betekent dat ze deze percentage van de uiteindelijk verkoopprijs krijgen.

Een ervaren makelaar kent de lokale markt en kan je huis snel verkopen. Bekijk onze tips om je huis sneller te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen