Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Sint-Michielsgestel

Het verkopen van je huis in Sint-Michielsgestel kan een uitdaging zijn. Jouw keuzes bij de aanvang van het verkoopproces zijn zeer bepalend voor de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze pagina vind je nuttige informatie die je helpt in het maken van deze belangrijke beslissingen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Sint-Michielsgestel

Als woningverkoper in Sint-Michielsgestel heb je diverse doelen die je nastreeft. Het hoogste op je lijstje staat waarschijnlijk het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Maar er zijn andere factoren die ook een rol spelen. Het snel van de hand kunnen doen van je woning bijvoorbeeld, waardoor je niet in onzekerheid blijft zitten. Bovendien wil je een soepele verkoop zonder te veel hindernissen. Dit zijn allemaal doelen die je kunt bereiken door te kiezen voor een makelaar die zichzelf al heeft bewezen in Sint-Michielsgestel. Jouw keuze voor de juiste makelaar kan een sterke invloed hebben op het verkoopresultaat.

Er komen waarschijnlijk allerlei vragen in je op. Wat is bijvoorbeeld de gemiddelde verkooptijd van een woning in Sint-Michielsgestel? Hoeveel brengen huizen in deze gemeente gemiddeld op? En hoeveel kun je besparen door lokale makelaars met elkaar te vergelijken? Voor handig overzicht van de stappen die belangrijk zijn bij de verkoop van een huis kan je het stappenplan van huisverkopen.nl raadplegen. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Sint-Michielsgestel:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
72 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 591.193
Besparing (gem.)
€ 1.567

Je huis snel verkopen in Sint-Michielsgestel

Als je overweegt om je woning in Sint-Michielsgestel te verkopen, is het handig om te weten dat de gemiddelde verkoopsnelheid er momenteel op 50 dagen ligt. Ontdek onderstaande tips om je verkoop te versnellen.

 1. Hanteer de juiste vraagprijs. Het vaststellen van de juiste vraagprijs kan het verschil maken tussen een snel of een langzaam verkoopproces. Een lokale makelaar kan je helpen met een accurate waardebepaling en betrouwbaar verkoopadvies.
 2. Presenteer je woning optimaal. Zorg dat je woning er netjes en verzorgd uitziet, zowel van binnen als van buiten. Een eerste indruk is snel gemaakt en kan je uiteindelijke verkoopsnelheid sterk beïnvloeden.
 3. Zorg voor een breed bereik. Maak gebruik van de verschillende online en offline platformen om je huis onder de aandacht te brengen. Een lokale makelaar kan je hierbij helpen en heeft vaak een groot netwerk in de lokale vastgoedmarkt.

Tips in Sint-Michielsgestel

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Sint-Michielsgestel op?

Als je in Sint-Michielsgestel een huis wilt verkopen, is het handig om de huidige gemiddelde verkoopprijs te kennen. Op dit moment ligt die op € 591.193. Deze verkoopsom is echter niet enkel gebaseerd op de grootte of de locatie van de woning; ook de staat van onderhoud, de buurt en de vraag in de markt spelen een grote rol bij de bepaling van de uiteindelijke verkoopprijs.

Om je een beter idee te geven van de prijsverhoudingen in Sint-Michielsgestel, is het zinvol om naar de gemiddelde prijs per m2 te kijken. Momenteel bedraagt deze € 4.274. Dit getal biedt echter geen volledig beeld, omdat bijvoorbeeld de ruimte en kwaliteit van de tuin hier niet in worden meegenomen. Ook het type woning en bijzondere eigenschappen, zoals een monumentale status, kunnen de prijs per m2 sterk beïnvloeden.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Sint-Michielsgestel

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.900
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Sint-Michielsgestel bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Sint-Michielsgestel.

Feitjes over Sint-Michielsgestel

 • Sint-Michielsgestel heeft veel historische villa's.
 • Elk jaar wordt hier de ‘Dorpszeskamp’ gehouden.
 • Het groene dorpscentrum is een natuurrijk gebied.

Tips om je woning te verkopen in Sint-Michielsgestel

Wil je jouw huis in Sint-Michielsgestel goed verkopen? Het kan een flinke uitdaging zijn om te concurreren met andere verkopers. Echter, met slimme, goed doordachte acties kun je jezelf van de concurrentie onderscheiden. De volgende tips kunnen een groot verschil maken voor het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Onderhoudswerkzaamheden: Zorg ervoor dat je huis in topvorm is. Verhelp kleine defecten en schilder waar nodig. Een goed onderhouden woning wekt vertrouwen bij kopers.
 • Fotografie: Huur een professionele fotograaf in. De eerste indruk is meestal gebaseerd op de foto's die kopers online bekijken. Maak je huis visueel aantrekkelijk.
 • Neutraliseer het interieur: Haal persoonlijke items weg. Je wilt potentiële kopers de kans geven zichzelf in jouw huis te zien wonen.
 • Bezichtigingen: Wees flexibel met bezichtigingstijden. Hoe meer mensen jouw huis kunnen bezichtigen, hoe groter de kans dat het snel verkocht wordt.
 • Prijsstrategie: Zet een realistische en competitieve vraagprijs. Overweeg het inschakelen van een taxateur om een nauwkeurige prijs te bepalen.
 • Promotie: Gebruik sociale media en lokale netwerken. Een bord in de voortuin kan nuttig zijn, maar online bereik je veel meer mensen.

Ontdek jouw stappenplan in Sint-Michielsgestel:

 • Speciaal op jouw woning toegesneden stappenplan
 • Interactief, eenvoudig en overzichtelijk in gebruik
 • Bespaar duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Gratis, vrijblijvend en zonder verplichtingen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Sint-Michielsgestel?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Sint-Michielsgestel kost je als verkoper gemiddeld € 6.842. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Sint-Michielsgestel In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 591.193) € 6.444
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.842

Kosten van makelaars in Sint-Michielsgestel

De kosten voor een makelaar in Sint-Michielsgestel zijn opgebouwd uit twee componenten: een vast bedrag aan opstartkosten en een courtage. De opstartkosten zijn eenmalige kosten voor bijvoorbeeld fotografie, plaatsing op Funda en het maken van een brochure. Deze kosten zijn gemiddeld € 515. Daarnaast betaal je een courtage, een percentage van de verkoopprijs van je woning. Het gemiddelde courtagepercentage in Sint-Michielsgestel is 1,09%.

Het is belangrijk om te weten dat de kosten per makelaar flink kunnen variëren. Als je een scherpere prijs wil krijgen, is het aan te raden om bij meerdere makelaars offertes op te vragen. Nodig ook eens een makelaar bij je thuis uit voor een vrijblijvend gesprek. Zo kun je de verschillende offertes goed vergelijken en de voor jouw beste keuze maken.

Lees meer over makelaars in Sint-Michielsgestel.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Zodra je je huis verkoopt moet je rekening houden met notariskosten. Wat de notaris aanrekent voor de diensten kan variëren. Onder deze diensten vallen het opstellen van de koopakte en de eigendomsoverdracht. Niet alle kosten zijn voor jou: de koper betaalt de akte van levering.

Als verkoper ben je wel verantwoordelijk voor het opstellen van een koopcontract. De notaris factureert ook voor het uitvoeren van kadastraal onderzoek. Het is belangrijk om deze kosten mee te nemen in de begroting van je huisverkoop.

Onderhoudskosten

De staat van je huis kan van grote invloed zijn op de verkoopprijs. Om ervoor te zorgen dat je huis er op zijn allerbest uitziet, besteed je misschien geld aan onderhouds- en reparatiewerkzaamheden. Dit kan variëren van schilderwerk tot het verhelpen van structurele problemen.

In de meeste gevallen worden onderhouds- of reparatiewerkzaamheden uitgevoerd op advies van jouw makelaar. Potentiële kopers kunnen ook om een bouwtechnische keuring vragen, waarbij eventuele gebreken aan het licht komen. Hoewel dit kosten met zich meebrengt, kan het je huis meer waard maken in de ogen van de koper.

Marketingkosten

Om de verkoop van je huis te stimuleren, investeer je wellicht in marketing. Dit kan gaan om professionele fotografie, videografie, 3D-bezichtigingen of betaalde listings. Deze promotiekosten kunnen behoorlijk oplopen, dus het is belangrijk om ze mee te nemen in je begroting.

Waarom zijn deze kosten zo belangrijk? Allereerst wil je dat jouw huis opvalt tussen alle andere huizen op de markt. Daarnaast kunnen goede marketingmiddelen kopers een beter beeld van de woning geven, waardoor ze sneller geneigd zijn een bod te doen. Iedere verkoper wil verkopen tegen een zo hoog mogelijke prijs. Daarom is het belangrijk goed zicht te houden op de diverse kosten bij de verkoop van je huis. Op onze website kun je meer lezen over de verschillende soorten kosten bij de verkoop van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Sint-Michielsgestel?

Overweeg je jouw huis in Sint-Michielsgestel te verkopen? Het lijkt een gunstige tijd om deze stap te zetten. De woningmarkt in Sint-Michielsgestel lijkt veel op die in vergelijkbare plaatsen qua grootte en locatie in Nederland. Deze vergelijkbaarheid zorgt voor een voorspelbare dynamiek en kan je helpen bij het navigeren door het verkoopproces.

Misschien vraag je je af of juli 2024 een goed moment is om te verkopen? Het antwoord hierop is dat er geen slecht moment is om je huis te verkopen, mits je professioneel advies inwint en goed voorbereid bent. Je kunt erop vertrouwen dat kennis van de lokale woningmarkt je zal helpen de juiste beslissingen te nemen.

Vergelijk makelaars in Sint-Michielsgestel Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Je hebt besloten om je woning in Sint-Michielsgestel te verkopen en zoekt daar de beste ondersteuning voor. Een verkoopproces begint met een goede voorbereiding en dat is precies waar Huis Verkopen je bij helpt. Dit online platform biedt je alle tools en ondersteuning om de verkoop van je woning soepel en succesvol te laten verlopen. Van het aanvragen van een gratis waardebepaling tot het vergelijken van makelaarstarieven, je regelt het allemaal gemakkelijk bij Huis Verkopen.

Handige stappenplan voorbereiding verkoop

Als je je woning wilt verkopen, is een goede voorbereiding het halve werk. Bij Huis Verkopen kun je een uitgebreid stappenplan volgen, waarbij je niks over het hoofd ziet. Of je nu een energielabel nodig hebt of advies wilt over woningstyling, je hebt het snel geregeld.

Vergelijk de beste makelaars

Je wilt natuurlijk de beste makelaar voor je woningverkoop in Sint-Michielsgestel. Met de handige tool van Huis Verkopen vergelijk je makkelijk lokale makelaars. Daardoor kies je zeker de beste makelaar voor jouw woonsituatie en wensen.

Bespaar op makelaarskosten

Je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor je makelaar. Tarieven opvragen en vergelijken bij Huis Verkopen zorgt ervoor dat je nooit te veel betaalt en de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt bij het kiezen van een makelaar. Met Huis Verkopen regel je alles voor een succesvolle verkoop.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Sint-Michielsgestel

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. De meeste makelaars werken met een commissie die een percentage van de verkoopprijs is. Eventuele extra diensten kunnen ook in rekening worden gebracht. Op onze kostenpagina vind je meer informatie.

Het kiezen van de juiste makelaar is een persoonlijke keuze. Ga in gesprek met verschillende makelaars, vraag om een offerte en kijk wie het beste bij je past en wie jouw woning voor de beste prijs kan verkopen.

Een goede voorbereiding is het halve werk. Begin met het opzoeken van documenten, het uitvoeren van klein onderhoud en het opruimen en schoonmaken van je huis. Voor een uitgebreid stappenplan kan je op onze website terecht.

Het bepalen van de vraagprijs van je woning is een combinatie van verschillende factoren. Het kan nuttig zijn om een waardebepaling te laten doen door een erkende makelaar.

Ja, je hebt een definitief energielabel nodig wanneer je jouw huis verkoopt. Het label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen