Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Berlicum

Wil je je huis in Berlicum verkopen? Bereid je voor een succesvolle verkoop met HuisVerkopen.nl. Hier vind je alle informatie om elke stap van het proces efficient en voordelig te beheren en ben je snel klaar voor de vastgoedmarkt van Berlicum.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Berlicum

Als woningverkoper in Berlicum heb je diverse doelen bij het verkopen van je huis. Wellicht wil je je huis snel verkopen, of juist voor een zo hoog mogelijke prijs. Het kan ook zijn dat je streeft naar een soepele en zorgeloze verkoop, zonder obstakels of onaangename verrassingen. Wat je doelen ook zijn, een goede voorbereiding is de sleutel tot succes.

Er zijn zeker een paar vragen die in je hoofd rondspoken. Hoe snel worden huizen in Berlicum verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel geld kun je besparen door makelaars te vergelijken? Zou je graag willen weten wat de huidige woningwaarde is? Als je nieuwsgierig bent naar deze antwoorden, is een gratis verkoopadvies van een makelaar echt iets voor jou. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Berlicum:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
17 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 542.729
Besparing (gem.)
€ 1.574

Je huis snel verkopen in Berlicum

In het pittoreske Berlicum verkopen huiseigenaren hun woning gemiddeld binnen 29 dagen. Dit kan echter per huis verschillen en is afhankelijk van factoren zoals de vraagprijs en de staat van de woning. Wil jij je huis sneller verkopen? Bekijk dan de volgende drie tips.

 1. Vraagprijs instellen: Een juiste vraagprijs is key om sneller je huis te verkopen. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl je met een te lage prijs geld kunt mislopen. Laat de vraagprijs daarom bepalen door een professionele makelaar in Berlicum door een waardebepaling aan te vragen.
 2. Verkooppresentatie verbeteren: Maak je huis aantrekkelijk voor kopers. Zorg voor een opgeruimd huis, repareer zichtbare schade en zorg voor professionele, aantrekkelijke foto's. Een goede presentatie kan het verschil maken.
 3. Reclame maken: Verspreid het woord over de verkoop van je huis. Gebruik je sociale netwerken, maar ook websites en eventueel een makelaar. Bij het vergelijken van makelaars kan je rekening houden met hun marketingstrategieën.

Tips in Berlicum

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Berlicum op?

Huizen in Berlicum hebben momenteel een gemiddelde verkoopprijs van € 542.729. Dit bedrag is echter niet in steen gebeiteld. Het hangt sterk af van diverse factoren, zoals de staat van het huis, de locatie en de vraag in de markt. Dit betekent dat de uiteindelijke verkoopsom van jouw huis hoger of lager kan zijn dan dit gemiddelde.

Bij het vaststellen van de waarde van jouw huis, speelt ook de gemiddelde prijs per m2 een rol. In Berlicum wordt die momenteel geschat op € 4.085. Echter, de waarde van jouw huis wordt door meer bepaald dan alleen deze factor. Zaken zoals de omvang van het perceel, recente verbouwingen en de nabijheid van voorzieningen dragen allen bij aan de daadwerkelijke waarde.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Berlicum

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.300
€ 3.800
€ 4.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Berlicum bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Berlicum.

Feitjes over Berlicum

 • Berlicum heeft een restant van de watermolen, Kilsdonkse Molen.
 • Den Dungen en Berlicum vormen sinds 1996 gemeente Sint-Michielsgestel.
 • Jaarlijks wordt in Berlicum het evenement 'Berenpop' gehouden.

Tips om je woning te verkopen in Berlicum

Het verkopen van je huis in Berlicum kan een uitdagende taak zijn. Het succes van de verkoop wordt sterk beïnvloed door de keuze van een uitstekende verkoopmakelaar. Om je te helpen bij dit proces, delen we een aantal waardevolle tips.

 • Prijsbepaling: Bepaal een realistische vraagprijs. Overprijs je huis niet, dit kan potentiële kopers afschrikken. Jouw verkoopmakelaar kan je hierbij uitstekend adviseren.
 • Fotografie: Zorg voor professionele foto's van je huis. Potentiële kopers vormen vaak hun eerste indruk op basis van de online foto’s.
 • Onderhoud: Los kleine onderhoudsproblemen op voor je je huis te koop zet. Hiermee voorkom je mogelijke onderhandelpunten voor de koper.
 • Persoonlijke spullen: Haal zoveel mogelijk persoonlijke spullen weg. Kopers moeten zichzelf kunnen voorstellen in het huis.
 • Zorg voor licht: Een licht huis komt aantrekkelijker over. Open je gordijnen en zet wat lampen aan tijdens bezichtigingen.

Ontdek jouw stappenplan in Berlicum:

 • Stappenplan afgestemd op jouw specifieke woning
 • Verkoop je woning eenvoudiger en mis geen stappen
 • Optioneel: verhoog de waarde van jouw woning
 • Bespaar duizenden euro's met goede vergelijking
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Berlicum?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Berlicum kost je als verkoper gemiddeld € 6.679. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Berlicum In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 542.729) € 5.753
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.679

Kosten van makelaars in Berlicum

Als je jouw huis in Berlicum wilt verkopen, is het goed om te weten wat de gemiddelde kosten van een makelaar zijn. Onder deze kosten vallen de diensten zoals: het taxeren van jouw woning, het verzorgen van de bezichtigingen en het onderhandelen over de verkoopprijs. Een makelaar kan een vast tarief rekenen, maar de meeste makelaars werken met een courtage. Deze courtage is een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs en ligt gemiddeld rond de 1,06%.

De gemiddelde verkoopprijs van een woning in Berlicum is € 542.729. Dus, als jouw makelaar een gemiddeld courtage van 1,06% rekent, dan betekent dit dat je ongeveer € 5.753 aan makelaarskosten kunt verwachten. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat de daadwerkelijke courtage kan variëren per makelaar, dus het is raadzaam om meerdere offertes aan te vragen alvorens een makelaar te kiezen.

Lees meer over makelaars in Berlicum.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoud en reparaties

Vaak zijn er bij de verkoop van je huis onderhoudswerkzaamheden nodig om het huis aantrekkelijk te maken voor potentiële kopers. Denk aan schilderwerk of het repareren van kleine gebreken. Dit zijn extra kosten die je maakt om de verkoopwaarde van je huis te verhogen.

Deze kosten zijn niet verloren, maar kun je zien als een investering in de verkoop van je huis. Door je huis in goede staat te brengen, verhoog je de kans op een snelle verkoop tegen een goede prijs.

Energielabel

Voordat je je huis verkoopt, ben je verplicht een energielabel aan te vragen. Het energielabel laat zien hoe energiezuinig je huis is. De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn voor jou als verkoper.

Het verkrijgen van een goed energielabel kan ook gezien worden als een investering. Een huis met een goed energielabel is aantrekkelijker voor de koper en kan dus een hogere verkoopprijs opleveren.

Advocaat en notaris

Ook de kosten voor een advocaat en/of een notaris kunnen bij de verkoop van je huis komen kijken. Zij kunnen bijvoorbeeld helpen bij de opmaak van de verkoopovereenkomst of bij juridische kwesties rondom de verkoop.

Het inschakelen van een advocaat of notaris geeft je de zekerheid dat juridische zaken goed geregeld zijn. Deze kosten kun je dus ook zien als een investering in een soepele verkoop van je huis.

Wanneer mijn huis verkopen in Berlicum?

Overweeg je jouw huis in Berlicum te verkopen en vraag je je af of dit het juiste moment is? Het blijft altijd een gok, maar feit is dat de huidige woningmarkt gunstig is voor verkopers. Het aantal geïnteresseerden is op dit moment groter dan het aanbod, wat je kansen vergroot om je huis succesvol te verkopen.

Hoe ziet dat er specifiek voor jouw situatie in Berlicum uit? Een lokale makelaar kan je daar het beste advies over geven. Zij hebben goed zicht op de verkoopmogelijkheden in juli 2024 en kunnen je ondersteunen bij een succesvolle verkoop. Het is dus slim om contact op te nemen met een makelaar om jouw mogelijkheden te bespreken.

Vergelijk makelaars in Berlicum Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je op het punt staat om je woning in Berlicum te verkopen, dan biedt Huis Verkopen een eenvoudig te volgen stappenplan. Hiermee weet je precies wat je moet regelen. Van het vinden van een makelaar tot het regelen van een energielabel. Het stappenplan van Huis Verkopen is een slimme tool. Duizenden mensen per maand gebruiken deze tool al voor de verkoop van hun woning. Dit maakt het stappenplan een bewezen succes.

specialisten vergelijken

Misschien wel het grootste voordeel van Huis Verkopen is het vermogen om eenvoudig specialisten te vergelijken. Of je nu op zoek bent naar een verhuizer, ontruimer of makelaar, je kunt ze allemaal gemakkelijk vinden in Berlicum, waarna je ze kan vergelijken op prijs en kwaliteitsverhouding.

Kosten besparen

Bij Huis Verkopen kun je flink kosten besparen. Door het vergelijken van specialisten vind je de beste dienstverlening voor de laagste prijs. Zo verkoop je je huis niet alleen snel, maar ook voordelig!

Overzichtelijke informatie

Huis Verkopen biedt daarnaast ook een schat aan informatie over alle aspecten van woningverkoop. Je vindt hier heldere, duidelijke informatie die je nodig hebt om de juiste beslissingen te maken bij de verkoop van je woning.

Vrijblijvend en gratis

Tenslotte is Huis Verkopen helemaal gratis en vrijblijvend. Het gebruik van het platform kost je niets en je zit nergens aan vast. Zo pak je de verkoop van je woning in Berlicum zo slim mogelijk aan, zonder dat het je iets kost.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Berlicum

Het vaststellen van de waarde van je huis in Berlicum doe je het beste met behulp van een lokale makelaar. Door gebruik te maken van een waardebepaling krijg je een nauwkeurige inschatting van de huidige woningwaarde.

De kosten om je huis in Berlicum te verkopen variëren. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en kosten voor het energielabel. Een duidelijk overzicht van alle mogelijke kosten vind je op deze pagina.

Snelle verkoop van je huis in Berlicum wordt mogelijk gemaakt door een goede presentatie, juiste prijsstelling en actieve promotie. Voor meer informatie kun je terecht bij deze handige tips.

Een goede makelaar in Berlicum vind je door te letten op de ervaring, tarieven en verkoopresultaten. Op onze makelaar-vergelijk-pagina kun je makelaars vergelijken om te zien welke het beste bij je past.

Om je huis in Berlicum voor de hoogste prijs te verkopen, zorg je ervoor dat je huis er op zijn best uitziet voor foto's en bezichtigingen. Verkoop op het juiste moment en zet in op een realistische vraagprijs. Kijk hier voor meer tips.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen