Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Den Dungen

Als je jouw huis in Den Dungen wilt verkopen, is het essentieel om alles tot in de puntjes te regelen. Van de initiële taxatie tot aan de onderhandelingen, elk detail telt. Met een grondige voorbereiding en bekwame makelaar, kun je het maximale uit jouw huisverkoop halen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Den Dungen

Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee moet houden als je van plan bent om je huis in Den Dungen te verkopen. Denk hierbij niet alleen aan de juiste prijsstelling, maar ook aan zaken zoals huisstaging en het hebben van een goed netwerk van potentiële kopers. Daarbij is het essentieel om lokale marktkennis te hebben en een goede marketingstrategie neer te zetten.

Vraag je je af hoe snel woningen in Den Dungen worden verkocht? Ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst in dit gebied? Of misschien hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken? Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningverkoop in Den Dungen:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
73 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 807.138
Besparing (gem.)
€ 2.099

Je huis snel verkopen in Den Dungen

In Den Dungen vinden woningtransacties gemiddeld plaats binnen een tijdsbestek van 54 dagen. Dit betekent dat de tijdspanne van aanbieding tot verkoop relatief kort is, waardoor je als verkoper je huis snel kwijt kunt zijn. Desondanks kunnen sommige factoren dit proces versnellen.

 1. Prijsstelling is uiteraard één van de bepalende factoren bij de verkoop van je woning. Zorg ervoor dat je woning op de markt komt met een concurrerende, en realistische vraagprijs, gebaseerd op de staat van het pand en de huidige markttrends. Een correct geprijsde woning trekt meer potentiële kopers aan en kan sneller verkopen bevorderen.
 2. Presentatie is ook essentieel. Een goede eerste indruk kan wonderen doen. Zorg ervoor dat je woning netjes is en alles gerepareerd is. Voer kleine verbeteringen uit die het uiterlijk of de functionaliteit van je huis verhogen. Het is een kwestie van de woning zo aantrekkelijk mogelijk presenteren om de interesse van kopers te wekken.
 3. Promotie van je woning draagt bij aan een snelle verkoop. Betrek professionals in het proces voor een effectieve verkoopstrategie, zowel offline als online. Maak gebruik van social media, makelaarsnetwerken en andere platformen om de grootst mogelijke exposure voor je woning te realiseren.

Tips in Den Dungen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Den Dungen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Den Dungen ligt momenteel rond € 807.138. Echter, dit is een indicatie en de verkoopsom hangt van meerdere factoren af zoals de staat van de woning, de grootte, de ligging en de huidige woningmarkt. De prijs die je voor jouw woning kunt krijgen in mei 2024 kan dus hoger of lager uitvallen op basis van deze factoren.

Wat ook interessant kan zijn voor je, is dat de gemiddelde prijs per m2 in Den Dungen momenteel € 4.187 is. Toch, ook hier geldt dat de waarde van jouw huis niet alleen bepaald wordt door deze gemiddelde prijs per vierkante meter. Aspecten als de ligging van het huis, de staat van onderhoud, de duurzaamheid en eventuele uitbreidingsmogelijkheden beïnvloeden ook het uiteindelijk verkoopbedrag.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Den Dungen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.800
€ 4.100
€ 4.300

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Den Dungen bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Den Dungen.

Feitjes over Den Dungen

 • Den Dungen bevindt zich in de provincie Noord-Brabant.
 • De plaats heeft meer dan 4500 inwoners volgens CBS in 2021.
 • De bekende voetballer Frits van den Berk komt uit Den Dungen.

Tips om je woning te verkopen in Den Dungen

Ben je van plan je huis in Den Dungen te verkopen en wil je tips om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen? Hier zijn een aantal essentiële aanbevelingen die je kunnen helpen je huis sneller en tegen de beste prijs te verkopen.

 • Fotografie: De kracht van visuele presentatie mag niet worden onderschat. Huur een professionele fotograaf in die zorgt voor oogstrelende foto's van je huis, zowel binnen als buiten.
 • Onderhoud: Kleinere reparaties of onvolkomenheden kunnen een grote impact hebben op de potentiële koper. Verhelp eventuele lekkages, piepende deuren en loszittende tegels om een betere indruk te maken.
 • Neutraliteit: Je woning dient als een blanco canvas voor potentiële kopers. Verwijder persoonlijke voorwerpen en geef je muren een neutrale kleur, zodat kopers zichzelf kunnen voorstellen in de ruimte.
 • Licht: Goed licht kan een krappe ruimte groter en uitnodigender maken. Zorg voor voldoende natuurlijk licht en voeg waar nodig extra lichtpunten toe.
 • Inpakken: Overvolle kasten en ruimtes kunnen kopers de indruk geven dat er niet genoeg opbergruimte is. Begin met inpakken om dit te voorkomen en je kasten er ruimer uit te laten zien.

Ontdek jouw stappenplan in Den Dungen:

 • Met ons stappenplan sla je niets over in de verkoop
 • Je bespaart duizenden euro's door goed te vergelijken
 • Handig voor overzicht; alles vanuit één plek regelen
 • Maakt oriëntatie en regelen van verkoop eenvoudig
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Den Dungen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Den Dungen kost je als verkoper gemiddeld € 6.762. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Den Dungen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 807.138) € 8.798
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.762

Kosten van makelaars in Den Dungen

Als je van plan bent om je huis in Den Dungen te verkopen, dan is informatie over de gemiddelde kosten van een makelaar relevant voor jou. De kosten die makelaars rekenen bestaan meestal uit een percentage van de verkoopprijs, dit wordt courtage genoemd. De gemiddelde courtage is vaak rond de 1,09%.

Om een idee te krijgen van de kosten, neem je de gemiddelde verkoopprijs in Den Dungen, die is € 807.138. Als je de gemiddelde courtage van 1,09% op deze prijs toepast, kom je gemiddeld op een bedrag uit van € 8.798. Echter, kijk niet alleen naar de kosten van de makelaar, maar ook naar de verwachte verkoopprijs van jouw huis.

Andere kosten bij verkoop

Energielabelkosten

Een element waar je als woningverkoper mee te maken krijgt, zijn de kosten voor het aanvragen van een energielabel. Het is verplicht dit bij de verkoop over te dragen aan de koper. Zo weet de nieuwe eigenaar hoe energiezuinig de woning is.

Het energielabel kan je online regelen. Hoewel de kosten kunnen variëren, is het over het algemeen geen grote post. Toch is het belangrijk deze niet te vergeten bij het berekenen van je totale verkoopkosten.

Marketingkosten

Een succesvolle verkoop hangt in grote mate af van effectieve marketing. Hoewel deze kosten normaal gesproken in de makelaarstarieven zijn inbegrepen, kan het soms voordelig zijn om deze marketingkosten apart te bekijken en te beoordelen.

Het is verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Zo ben je er zeker van dat je niet te veel betaalt voor de promotie van jouw woning. Denk bij deze kosten aan foto's, advertenties en open huis-dagen.

Onderhoudskosten

Voor de verkoop van je huis wil je dat het er op zijn best uitziet. Dit kan betekenen dat je wat geld moet investeren in onderhoud of kleine reparaties. Potentiële kopers zullen minder snel bieden op een huis waar duidelijk veel kosten aan verbonden zijn.

Of het nu gaat om een likje verf, een gerepareerde dakgoot of een bijgewerkte tuin, deze onderhoudskosten kunnen helpen om de waarde van jouw woning te verhogen en de verkoop te versnellen.

Wanneer mijn huis verkopen in Den Dungen?

Vraag je je af of mei 2024 een geschikt moment is om jouw huis in Den Dungen te verkopen? Gelet op de dynamiek in de huidige woningmarkt, met haar pieken en dalen in de afgelopen jaren, is dit een legitieme vraag. Het goede nieuws is dat veel factoren juist nu een verkoop gunstig kunnen maken.

Maar hoe weet je wanneer het écht het juiste moment is? Het antwoord is eenvoudig: door het inschakelen van een expert. Een professional kan je voorzien van een op maat gemaakt verkoopadvies, om ervoor te zorgen dat je de beslissing neemt die het beste aansluit bij jouw situatie. Het goede nieuws is dat je geheel vrijblijvend verkoopadvies kunt aanvragen. Dit kan je een hoop zorgen schelen en je vooruit helpen in het proces.

Vergelijk makelaars in Den Dungen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij de verkoop van jouw woning in Den Dungen komt er veel op je af. Je wilt er zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet of teveel betaalt. Gelukkig hoef je dit niet zelf uit te vinden. Huis Verkopen heeft namelijk een praktisch en gemakkelijk te volgen stappenplan ontwikkeld om het verkoopproces soepel te laten verlopen. Door dit stappenplan te volgen, weet je precies wat je wanneer moet regelen en maak je altijd de slimste keuzes, ongeacht jouw ervaring met woningverkoop.

Statistische makelaarsvergelijking op locatie

Bij Huis Verkopen heb je toegang tot een breed scala aan statistieken over lokale makelaars in Den Dungen. Dit betekent dat je makelaars kunt vergelijken op basis van prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Zo kies je altijd de beste makelaar voor jouw situatie.

Bespaar op jouw verkoopkosten

Met het stappenplan van Huis Verkopen vergelijk je moeiteloos dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs op hun tarieven en beschikbaarheid. Dit resulteert in flinke besparingen op jouw makelaarskosten zonder in te leveren op kwaliteit.

Onafhankelijk van de markt

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk en objectief. Als grootste platform op het gebied van woningverkoop, strijden we voor de belangen van verkopers en bestrijden we misinformatie in de markt. Je kunt dus met een gerust hart vertrouwen op onze diensten.

Behoud overzicht in het verkoopproces

Met ons interactieve stappenplan weet je altijd waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Alles wat je moet regelen is overzichtelijk op één plek beschikbaar, je bent altijd goed geïnformeerd en vinkt iedere voltooide stap eenvoudig af. Begin de verkoop van jouw woning in Den Dungen vandaag nog op een slimme, kostenefficiënte manier met Huis Verkopen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Den Dungen

Een combinatie van een goed ingelichte vraagprijs, het optimaal presenteren van jouw woning en een uitstekende marketingstrategie zijn belangrijke succesfactoren. Bekijk ons handig stappenplan voor de verkoop van je huis voor meer info.

Een nauwkeurige waardebepaling van je huis kun je laten uitvoeren door een professionele makelaar. Ook belangrijk zijn factoren als de staat van de woning en de marktvraag. Bekijk meer over woningwaarde op onze pagina.

Een goede voorbereiding is belangrijk. Denk aan het opvragen van een energielabel, het in orde maken van eventuele overige documentatie en het opstellen van een strategisch verkoopplan. Lees meer over wat je moet regelen op onze informatiepagina over verkoop.

Het vinden van de juiste makelaar is zeer persoonlijk. Je wilt iemand die de lokale markt kent, ervaring heeft en bij jou als persoon past. Vind de juiste makelaar via onze tool om makelaars te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen