Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Ommen

Het verkopen van je huis in Ommen kan een uitdaging zijn, zeker nu de huizenmarkt in een veranderingsproces zit. Maar met de juiste informatie en strategie kun je je huis verkoopklaar maken en de beste deal sluiten. Welkom op deze pagina waar je handige tips en informatie vindt voor een succesvolle verkoop in Ommen.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Ommen

Als je in Ommen je huis gaat verkopen, zijn er belangen om goed op te letten. De verkoopprijs van je huis speelt een grote rol, evenals het vinden van een makelaar die zijn kosten waard is. Je zult daarnaast streven naar een snelle verkoop, vooral om dubbele woonlasten te vermijden. Een scherp oog en de juiste beslissingen zijn onmisbaar om jezelf te garanderen van een soepele verkoop.

Als potentiële woningverkoper vraag je je waarschijnlijk af: hoe snel worden huizen in Ommen verkocht? Wat zijn de gemiddelde verkoopopbrengsten? En hoeveel zou je kunnen besparen door makelaars te vergelijken? Het is handig om antwoorden op deze vragen te hebben voordat je begint met het verkoopproces. Dat kan bijvoorbeeld door op een site als huisverkopen.nl makelaars te vergelijken. Vervolgens presenteren we de meest actuele cijfers over woningverkoop in Ommen:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
47 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 395.403
Besparing (gem.)
€ 1.087

Je huis snel verkopen in Ommen

Als je van plan bent om je woning in Ommen te verkopen, wil je natuurlijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt. Gemiddeld worden woningen in deze regio in 55 dagen verkocht. Maar hoe kan je dat proces versnellen? Hier volgen drie handige tips.

 1. Presentatie van je woning: Maak je woning aantrekkelijk voor potentiële kopers. Zorg ervoor dat je huis er netjes en verzorgd uitziet en dat eventuele kleine gebreken zijn verholpen. Goede foto's van een opgeruimd huis kunnen veel invloed hebben op de snelheid waarmee je woning wordt verkocht.
 2. Prijsstelling: In overleg met je makelaar bepaal je de verkoopprijs van je woning. Een realistische prijzetting, gebaseerd op de huidige huizenmarkt en de recente verkoopprijzen in je buurt, kan helpen om je woning snel te verkopen.
 3. Promotie: Zorg dat jouw woning goed zichtbaar is op verschillende kanalen. Van uithangbord in de tuin tot online verkoopplatforms en sociale media: maak zoveel mogelijk gebruik van de beschikbare middelen om je woning onder de aandacht te brengen.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Ommen

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Ommen op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Ommen is in april 2024 ongeveer € 395.403 euro. Deze verkoopsom kan variëren afhankelijk van verschillende aspecten zoals de staat van het huis, de oppervlakte van het perceel, de locatie binnen Ommen en eventuele recente renovaties of verbeteringen aan de woning. Het blijft dus een gemiddeld bedrag en kan mogelijk afwijken van de daadwerkelijke verkoopprijs van jouw specifieke woning.

Als je kijkt naar de prijs per vierkante meter, dan ligt deze gemiddeld op € 3.395 euro in Ommen. Wil je de precieze waarde van je huis weten? Dan is het raadzaam om een waardebepaling te laten uitvoeren. De woningwaarde wordt namelijk niet enkel door de waarde per vierkante meter bepaald, maar ook door unieke kenmerken van jouw woning, zoals het afwerkingsniveau en eventuele uitbouwen of bijgebouwen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Ommen

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.300
€ 3.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Ommen bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Ommen.

Feitjes over Ommen

 • Ommen is een stad en gemeente in de provincie Overijssel.
 • Het heeft een historisch marktplein met talrijke terrasjes.
 • De stad is omgeven door bossen, zandverstuivingen en heidevelden.

Tips om je woning te verkopen in Ommen

Als je overweegt om je huis in Ommen te verkopen, wil je natuurlijk dat dit proces soepel verloopt en dat je een goede prijs krijgt voor je huis. Met de juiste voorbereiding en strategie kunnen deze doelstellingen worden bereikt. Lees hieronder enkele nuttige tips die je kunnen helpen bij het succesvol verkopen van je woning.

 • Maak indruk met je woning: Zorg dat het huis netjes en goed onderhouden is. Repareer eventuele kleine gebreken en zorg voor een frisse, opgeruimde uitstraling.
 • Neem een ervaren en deskundige makelaar in de arm: Een goede makelaar die bekend is met de lokale markt kan je helpen bij het vaststellen van een realistische vraagprijs en kan potentiële kopers effectief bereiken en overtuigen.
 • Zorg voor professionele foto's en een verleidelijke omschrijving van je huis: Potentiële kopers worden aangetrokken door mooie, heldere foto's en een uitnodigende tekst waardoor ze zich kunnen inbeelden in de woning.
 • Bereid je voor op bezichtigingen: Zorg dat je huis altijd klaar is voor bezichtigingen. Houd het schoon, netjes en zo neutraal mogelijk, zodat potentiële kopers zichzelf erin kunnen zien wonen.
 • Overweeg de timing van de verkoop: De huizenmarkt kent pieken en dalen. Bespreek met je makelaar wat de beste periode kan zijn om je huis te koop te zetten.

Ontdek jouw stappenplan in Ommen:

 • Stappenplan op maat voor jouw specifieke woning
 • Interactief en gratis: je volgt de voortgang zelf
 • Voorkomt het overslaan van belangrijke stappen
 • Regelt alles eenvoudig en direct vanaf één plek
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Ommen?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Ommen kost je als verkoper gemiddeld € 6.526. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Ommen In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 395.403) € 4.349
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 6.526

Kosten van makelaars in Ommen

Als je een huis verkoopt in Ommen, moet je rekening houden met de kosten van een makelaar. De meeste makelaars rekenen een courtage, die je kunt zien als hun loon voor het verkopen van jouw woning. Dit courtagepercentage ligt gemiddeld op 1,10% van de verkoopprijs. Dat lijkt wellicht een klein deel, maar bedenk wel dat het hier gaat om percentages van vaak honderdduizenden euro’s.

Daarnaast rekenen veel makelaars in Ommen opstartkosten. Deze kosten staan los van de courtage en komen gemiddeld neer op: € 515. Let wel, de dienstverlening van makelaars verschilt. Zo regelt de ene makelaar alles voor je, terwijl je bij de andere makelaar nog zelf een aantal zaken moet afhandelen. Het is daarom altijd verstandig om goed na te gaan wat een makelaar precies voor je doet voordat je een keuze maakt.

Lees meer over makelaars in Ommen.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopstyling en onderhoud

Als je je huis gaat verkopen, wil je natuurlijk dat het er op zijn best uit ziet. Dat betekent dat je misschien wel wat geld moet investeren in verkoopstyling en klein onderhoud. Een likje verf hier, een nieuwe lamp daar, een opgeruimde tuin of een gestylde woonkamer: het kan allemaal bijdragen aan een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop.

Natuurlijk kunnen deze kosten snel oplopen. Maar denk eraan: het doel is om je huis aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers. Het geld dat je investeert in deze verbeteringen kun je vaak weer terugverdienen in de verkoopprijs. De gemiddelde kosten van verkoopstyling en klein onderhoud bedragen € 875.

Notariskosten

Wanneer je je huis hebt verkocht, zul je bepaalde formaliteiten moeten regelen. Een onderdeel hiervan is het doorhalen van je hypotheek, wat gedaan moet worden bij een notaris. Het is een proces dat tijd kost en uiteraard komt hier ook een prijskaartje bij kijken.

De kosten voor het doorhalen van de hypotheek variëren, maar om je een idee te geven van wat je kunt verwachten: gemiddeld kost dit rond de € 350 bij de notaris. Deze kosten zijn dus iets om rekening mee te houden bij de verkoop van je huis.

Energielabel

Als woningverkoper ben je verplicht om een definitief energielabel aan te leveren. Dit label geeft informatie over de energiezuinigheid van je woning. Het aanvragen van dit label doe je online en hiervoor heb je een gecertificeerde adviseur nodig.

De kosten voor het aanvragen van dit label verschillen per aanbieder. Maar wees erop voorbereid dat het een extra post is op je lijst van kosten bij de verkoop van jouw woning. Het is een noodzakelijke stap, maar de investering kan uiteindelijk de verkoop van jouw woning bespoedigen.

Wanneer mijn huis verkopen in Ommen?

Overweeg je je huis in Ommen te verkopen? In de huidige woningmarkt, die de afgelopen jaren zijn pieken en dalen heeft gekend, heb je een goede kans om een gunstige verkoop te realiseren. Het is echter geen garantie en het is verstandig om een expert in te schakelen voor een gratis verkoopadvies.

Ben je benieuwd of april 2024 een goed moment is om je huis te verkopen? Het precieze antwoord hangt sterk af van je persoonlijke situatie en de specifieke marktomstandigheden in Ommen. Het adviseren hierover is maatwerk, daarom kan een expert van onschatbare waarde zijn om je hierbij te helpen.

Vergelijk makelaars in Ommen Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verkoop jij jouw woning graag goed en eenvoudig? Sla dan je slag met het stappenplan van Huis Verkopen. Dit stappenplan neemt je mee in een duidelijk proces en helpt je om niets te vergeten tijdens de verkoop van jouw woning. Handig, want zo voorkom je stress en onvoorziene problemen. Kortom, kies voor gemak en zekerheid en maak gebruik van het handige stappenplan dat Huis Verkopen biedt.

lokale makelaars vergelijken

Met Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig lokale makelaars op prestaties zoals verkoopopbrengst en snelheid. Dankzij onze brede statistieken vind je de beste makelaar voor jou in Ommen waardoor je woningverkoop soepel en succesvol verloopt.

Kosten besparen

Besparen is een fluitje van een cent met Huis Verkopen. Via ons stappenplan vergelijk je makelaars en energieadviseurs op tarieven en beschikbaarheid. Dit resulteert in tastbare besparingen op jouw makelaarskosten.

100% onafhankelijk

Als grootste platform van woningverkoop zijn wij 100% objectief en onafhankelijk. Bij ons staan de belangen van verkopers voorop en wij bestrijden actief misinformatie in de markt.

Overzicht bewaren

Middels ons stappenplan behoud je altijd het overzicht tijdens de verkoop van je huis. Je bent up-to-date, regelt alles op één plek en weet precies wat je moet doen dankzij de eenvoudig afvinkbare stappen.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Ommen

Je kunt een gratis waardebepaling bij een makelaar aanvragen om de huidige waarde van jouw huis in Ommen te achterhalen. Deze waardebepaling is gebaseerd op informatie zoals de staat van de woning, de locatie en de marktontwikkelingen.

Dat hangt af van een aantal factoren, waaronder de vraag op de woningmarkt en de aantrekkelijkheid van jouw woning. Houd onze tips in de gaten om je huis sneller te verkopen.

De kosten voor de verkoop van je huis bestaan uit verschillende onderdelen. Denk aan courtage voor de makelaar, advertentiekosten, en de kosten voor het maken van de foto's en plattegronden. Een overzicht van deze kosten vind je op onze kostenpagina.

Een goede verkoopstrategie is cruciaal voor het beste resultaat. Die strategie hangt af van jouw persoonlijke situatie en de woningmarkt in Ommen. Voor gedegen verkoopadvies kun je hier verkoopadvies aanvragen bij een ervaren makelaar.

Het is belangrijk om een makelaar te kiezen die ervaring heeft met de woningmarkt in Ommen. Je kunt makelaarstarieven opvragen en reviews lezen om een keuze te maken. Daarnaast kun je gebruik maken van je netwerk en verschillende makelaars uitnodigen voor een gesprek.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen