Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Lunteren

Zoek je een betrouwbare makelaar in Lunteren voor de verkoop van je woning? Op deze pagina vind je alle informatie, inclusief relevante statistieken, die je helpen bij het selecteren van een geschikte makelaar. Bespaar jezelf tijd en moeite en vind snel de expert die je nodig hebt.

Over makelaars in Lunteren

Als je op het punt staat om je huis in Lunteren te verkopen, kan het kiezen van een passende makelaar een hele klus zijn. Het is niet alleen belangrijk om een kijkje te nemen naar hun ervaring en achtergrond, maar ook naar hun reputatie, het type huizen waar ze in gespecialiseerd zijn en de prijzen die ze hanteren. Een sterke lokale aanwezigheid, dus de kennis over de plaatselijke woningmarkt, is onmisbaar voor een goede verkoop.

Je vraagt je wellicht af welke makelaar het snelste woningen verkoopt in Lunteren, of welke de hoogste verkoopprijs behaalt. Is de makelaar geschikt voor de verkoop van een soortgelijk huis als het jouwe? Antwoorden op dergelijke fundamentele vragen maken het mogelijk om de best mogelijke keuze te maken. Het vergelijken van verschillende makelaars is dan ook geen overbodige luxe. Om je op weg te helpen met het vinden van de beste makelaar voor jouw situatie, kun je uitgebreid vergelijken op deze handige pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 7.336
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 20.174
Besparing (gem.)
€ 1.901

Actueel

 • Als je naar de huizenprijzen in Lunteren kijkt, zie je dat de gemiddelde verkoopprijs op dit moment € 666.949 bedraagt. Nog een interessant cijfer: de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter ligt op € 4.947. Beide bedragen en meer informatie vind je op onze woningmarkt pagina.
 • Het klinkt misschien als een detail, maar de courtages van makelaars kunnen flink variëren. Ter indicatie: de gemiddelde courtage in Lunteren is op dit moment 1,10%. Meer informatie over de markt in Lunteren vind je op onze website.
 • De tarieven van makelaars in Lunteren lopen uiteen. Het is daarom aan te raden om verschillende makelaarstarieven te vergelijken voordat je een keuze maakt. Hierdoor kan je gemiddeld € 1.901 besparen.

Uitgelichte makelaars in Lunteren

In Lunteren is er een ruime keuze aan makelaars die hun expertise hebben liggen op het gebied van verkoop. Direct onder deze tekst vind je een overzicht van diverse verkoopmakelaars uit Lunteren die je kunnen bijstaan. Het kan nuttig zijn om een vergelijking te maken tussen deze makelaars, omdat ze kunnen verschillen in bijvoorbeeld aanpak, tarieven en kennis van de lokale markt.

Logo Hul Luigjes Hardeveld Makelaardij

Hul Luigjes Hardeveld Makelaardij

Bij Hul Luigjes Hardeveld Makelaardij sta jij centraal. Deze makelaar helpt je niet alleen met kopen en verkopen, maar biedt ook diensten rondom taxaties, verhuur en verzekeringen. Daarnaast staan persoonlijk contact en een nuchtere aanpak hoog in het vaandel. Dankzij jarenlange ervaring zijn ze bewapend met kennis over de regionale onroerend goed markt. Omdat ze naast Nederlands ook Engels spreken, is internationale begeleiding mogelijk. Hierdoor is Hul Luigjes Hardeveld de veelzijdige, betrouwbare makelaarspartner voor jou.
Logo Henk Bos Makelaardij

Henk Bos Makelaardij

Henk Bos Makelaardij is een vernieuwend, professioneel kantoor met goede vakkennis. Ze zijn flexibel en zes dagen per week tot laat bereikbaar. Ze onderscheiden zich door aandacht voor jou als klant, geen hectische haast, maar tijd en ruimte voor een gedegen aan- of verkoopproces. In de regio Foodvalley bieden ze diensten als verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties aan. Met een klein team zijn ze onder andere gespecialiseerd in woningstyling en -fotografie. Zowel in het Nederlands als Engels.
Logo Maaike van Doorn Makelaar

Maaike van Doorn Makelaar

Maaike van Doorn Makelaar is een persoonlijke en actieve makelaar in Lunteren, onderdeel van NVM, gespecialiseerd in verkoop, aankoop en verhuur. Met een team van 8 medewerkers en diensten in zowel het Nederlands als Engels, bieden ze een betrokken en enthousiaste aanpak. Met speciale focus op recreatie en nieuwbouw, zetten ze hun expertise en energie in om de doelen van je woningtransactie te bereiken.
Logo Stroomberg Makelaardij

Stroomberg Makelaardij

Stroomberg Makelaardij is jouw partner bij het aankopen of verkopen van een woning of bedrijfsruimte in Lunteren en omstreken, al meer dan 30 jaar. Je kunt er rekenen op uitstekende service en deskundig advies, onderbouwd door certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT. De zes medewerkers hebben niet enkel sterke kennis van de markt, maar ook juridische en bouwkundige expertise. Ze zijn ervaren in beleggen, herbestemmen, kantoren, recreatie, bedrijfsruimte en nieuwbouw. De makelaardij bevindt zich op Molenparkweg 10 in Lunteren.

Goedvastgoed Makelaardij

Goedvastgoed Makelaardij onderscheidt zich door deel uit te maken van branchevereniging Vastgoedpro. Het team streeft ernaar om je telkens weer van goede dienstverlening te voorzien. Binnen deze diensten draait alles om professionaliteit. Kies voor deze makelaar als je waarde hecht aan betrouwbaar en gedegen advies.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in Lunteren dan degenen die je hierboven ziet. Wij nemen bij Huis Verkopen alle makelaars in Lunteren mee in onze vergelijking. Het kan dus zomaar zijn dat jouw ideale makelaar nog niet in dit overzicht staat. Vind jouw beste match door ze allemaal te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Lunteren Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Lunteren?

Een makelaar in Lunteren rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,10% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 666.949 in Lunteren komt dit neer op € 7.336 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel het lijkt dat de kosten van de makelaar het meest prijzig zijn bij verkoop, bewijst een kundige makelaar zijn waarde door een hogere verkoopprijs te realiseren. Een uitgelezen makelaar kan je pand voor de hoogste prijs van de hand doen.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Lunteren 0,57% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.901 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is goed om te weten dat je kosten noch moeite hoeft te hebben met het vergelijken, aangezien dit kosteloos en zonder verplichtingen is.

Kosten van makelaars in Lunteren

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.800
€ 7.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Lunteren

In de wereld van de huizenverkoop zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Een aspect hiervan waar je wellicht nog niet van gehoord hebt, zijn de opstartkosten. De meerderheid van de makelaars in Lunteren brengen je deze kosten in rekening. Dit zijn de kosten die gemaakt worden door de makelaar om jouw woningverkoop te initiëren, nog voordat er potentiele kopers interesses tonen. Deze kosten dekken vaak het vervaardigen van professionele foto's, de opmaak van een gedetailleerde plattegrond en een aantrekkelijke woningbeschrijving voor op huizensites zoals Funda.

De opstartkosten kunnen flink verschillen tussen makelaars, maar doorgaans kun je rekenen op een bedrag rond de € 515. Het is altijd raadzaam om bij jouw makelaar te informeren naar deze kosten en wat deze precies inhouden. Bij sommige makelaars zijn bijvoorbeeld de kosten voor een 'te koop'-bord al inbegrepen in de opstartkosten, terwijl andere makelaars hier een apart bedrag voor rekenen. Door vooraf goed geïnformeerd te zijn, kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Lunteren

Wanneer je besluit om je woning in Lunteren te verkopen, kan het gebeuren dat de omstandigheden veranderen en je de woning snel van de markt moet halen. Wat velen niet weten is dat intrekkingskosten van toepassing kunnen zijn in deze situatie. De meeste makelaarskantoren in Lunteren rekenen deze kosten als compensatie voor het werk dat al is gedaan en de kosten die al zijn gemaakt.

Intrekkingskosten kunnen verschillen per makelaar en zijn meestal gebaseerd op het ingeschatte verkooptraject van je woning. Ze worden in rekening gebracht om de reeds gemaakte kosten en verrichte werkzaamheden van de makelaar te dekken. Stel je voor, je gaat bijvoorbeeld scheiden en besluit daarom de verkoop te annuleren, of je komt een erfenis tegen waardoor je niet meer afhankelijk bent van de opbrengst van de verkoop. In dergelijke gevallen zullen intrekkingskosten in rekening gebracht worden om de inspanningen van de makelaar tot dat moment te compenseren.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Lunteren met een vast tarief

In Lunteren zijn er makelaars die werken met een vast tarief. Deze tarieven omvatten meestal een pakket aan diensten. Denk hierbij aan het opstellen van een verkoopplan, het maken van professionele foto's, het creëren van een aanlokkelijke verkoopadvertentie en assistentie bij de onderhandelingen. Het gemiddelde vaste tarief van deze makelaars ligt op € 3.250 (update: april 2024).

Het klinkt misschien aantrekkelijk om voor een makelaar te kiezen met een vast tarief, maar er zijn enkele risico's aan verbonden. Bijvoorbeeld, omdat de makelaar onafhankelijk is van het verkoopresultaat, kan het zijn dat hij minder gemotiveerd is om de beste prijs voor je huis te krijgen. Deze situatie kan ongunstig uitpakken als jouw verkoopprijs aanzienlijk hoger ligt dan de geschatte waarde.

Tip: Het is erg zinvol om verschillende makelaars te vergelijken. Hierdoor krijg je inzicht in de verschillende tarieven en begrijp je beter wat deze voor jou als woningverkoper betekenen. In plaats van blindelings een makelaar met een vast tarief te kiezen, kun je beter verschillende aanbiedingen overwegen en de makelaar kiezen die het beste bij jouw situatie past.

4 feitjes over makelaars in Lunteren

 • Bij de marktanalyse werd opgemerkt dat 93% van de huiseigenaren in Lunteren kiest voor een makelaar die lid is van een gevestigde beroepsorganisatie zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Voor de meeste verkopers in Lunteren lijkt het vertrouwen in een traditionele makelaar groter te zijn dan in online makelaars. Een interessante ontdekking waarbij maar liefst 91% van hen een voorkeur heeft voor iemand die het volledige verkoopproces afhandelt.
 • In Lunteren lijkt het aan boord nemen van een makelaar een goed besluit te zijn. Woningen worden hier gemiddeld 25% sneller verkocht als er een makelaar betrokken is in plaats van een doe-het-zelf benadering.
 • Uit onze bevindingen blijkt dat de meeste huizenverkopers in Lunteren graag een makelaar willen die duidelijk beter presteert dan hun concurrenten. Klik hier om de makelaars in Lunteren te vergelijken en bepaal wie het beste bij jouw behoeften past.

Wat levert de beste makelaar in Lunteren op?

Wat levert een makelaar je eigenlijk op? Dit is een belangrijke vraag die je je bij de verkoop van je huis in Lunteren moet stellen. Niet de kosten van de makelaar, maar de opbrengst staat centraal. Een bekwame makelaar brengt je meer winst bij de verkoop dan wat je met de kosten voor een minder ervaren makelaar zou besparen.

Hoe herken je nu de beste makelaars in Lunteren:

 • Verkoopsnelheid: Uit de statistieken in onze database blijkt dat de meer efficiënte makelaars in Lunteren huizen gemiddeld 15 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Dit hangt nauw samen met een goed uitgedachte verkoopstrategie die deze makelaars hanteren.
 • Verkoopopbrengst: Onze data laat ook zien dat de huisvestingsdeskundigen in Lunteren, in vergelijking met andere makelaars in de regio, woningen gemiddeld voor een bedrag van € 18.799 meer verkopen. Het inhuren van een vaardige makelaar is dus een investering die zeker de moeite waard is.

De beste makelaar in Lunteren vinden

Wat vind je belangrijk in een makelaar? Is het de kennis van de lokale markt in Lunteren, of misschien de manier waarop hij jouw huis wil verkopen? Makelaars verschillen onderling in hun tarieven, verkoopstrategieën en ingeschatte woningwaarde.

Realiseer je dat de keuze in makelaar invloed kan hebben op het verkoopresultaat van je huis. Door makelaars te vergelijken op basis van jouw situatie en wensen, krijg je inzicht in welke makelaar het best bij je past en de meeste kans op succes biedt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Lunteren?

Bij het selecteren van een makelaar in Lunteren voor de verkoop van je huis zijn diverse aspecten van belang. Hier lees je welke vijf punten essentieel zijn:

Ervaring in Lunteren

Kies altijd voor een makelaar met ervaring in Lunteren. Ze hebben zo beter inzicht in de lokale woningmarkt en kunnen je goed adviseren over de verkoopprijs.

Communicatiestijl

De wijze waarop een makelaar communiceert moet matchen met wat jij fijn vindt. Wil je continu op de hoogte gehouden worden of ontvang je liever samenvattingen? Dit beïnvloedt je keuze.

Voorwaarden

Lees voordat je een beslissing maakt de voorwaarden van de makelaar goed door. Let op zaken zoals de duur van het contract, onvoorziene kosten en de betalingswijze.

Marketingstrategie

Vraag naar de marketingstrategie van de makelaar. Een goede makelaar heeft een plan om je woning onder de aandacht te brengen bij potentiële kopers.

Persoonlijke klik

Last but not least, de persoonlijke klik. Je gaat een periode intensief samenwerken, dus zorg ervoor dat je een goede band hebt met de makelaar.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In de knusse gemeenschap van Lunteren zijn vele NVM-makelaars actief. Ze vormen een betrouwbaar netwerk van deskundigen in het vastgoedvak. Daarnaast zijn VBO- en VastgoedPRO makelaars ook vertegenwoordigd, wat een breed scala aan keuze biedt.

Een makelaar die lid is van een branchevereniging zoals de NVM, VBO of VastgoedPRO is gebonden aan strenge gedragsregels en wordt periodiek getoetst op kennis en expertise. Dit verhoogt de kwaliteit van de dienstverlening. Ook krijg je als klant meer zekerheid bij geschillen dankzij de geschillencommissie van de verenigingen.

Wat doet een makelaar in Lunteren?

Wonen in Lunteren is heerlijk, maar het verkopen van jouw huis in dit mooie dorp kan een flinke uitdaging zijn. Een lokale makelaar neemt deze uitdaging uit je handen en begeleidt je door het gehele proces.

Voordeel van een makelaar in Lunteren is zijn of haar specifieke kennis over de lokale markt. Hierdoor weet de makelaar exact wat het huis waard is en kan hij of zij ervoor zorgen dat je het huis voor een goede prijs verkoopt.

 • De makelaar biedt verkoopbemiddeling, het regelen van bezichtigingen en onderhandelingen.
 • De makelaar brengt de juiste waarde van jouw woning in kaart
 • Het verzorgen van professionele foto's en plattegronden van de woning
 • De makelaar helpt bij het opstellen van een aantrekkelijke en juridisch correcte koopovereenkomst
 • Het verzorgen van de oplevering en sleuteloverdracht

Waarom een makelaar in Lunteren inschakelen?

De verkoop van jouw huis is een belangrijke gebeurtenis en een goede makelaar kan hierbij het verschil maken. Zeker in Lunteren, waar de huizenmarkt booming is, wil je zeker zijn van de beste deal. Een goede makelaar zal in deze situatie niet alleen acteren als verkoopbegeleider, maar ook als sparringpartner en adviseur. Deze meerwaarde resulteert vaak direct in een hoger verkoopbedrag.

Kennis van de lokale markt

Diepgaande kennis van de lokale markt is onmisbaar bij de verkoop van je huis. Een topmakelaar in Lunteren kent de lokale markt op zijn duimpje en weet exact welke strategie er gehanteerd moet worden om jouw huis voor het hoogst mogelijke bedrag te verkopen.

Een realistische prijsstelling

Het vaststellen van de juiste vraagprijs is een kunst op zich. Een goede makelaar kan een realistische prijs vaststellen die niet alleen aantrekkelijk is voor potentiële kopers, maar ook op een dusdanig niveau ligt dat het jouw financiële belangen optimaal behartigt.

Uitgebreid netwerk

Een goede makelaar beschikt over een uitgebreid netwerk van potentiële kopers, waardoor jouw huis bij een grotere groep onder de aandacht komt. Dit kan de verkoopprijs aanzienlijk verhogen en de verkoopsnelheid bevorderen.

Optimale presentatie

Een goede makelaar zorgt voor een professionele presentatie van jouw huis. Denk hierbij aan professionele foto's, een aantrekkelijke plattegrond en een verleidelijke omschrijving van de woning. Details maken het verschil bij het bereiken van het hoogst mogelijke verkoopbedrag.

Makelaars in Lunteren vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Lunteren wordt een stuk eenvoudiger en effectiever met Huis Verkopen. Jouw wensen en voorkeuren staan daarbij als vanzelfsprekend centraal.

 • Gratis en vrijblijvend vergelijken
 • Kwalitatieve makelaars voor de beste prijs
 • Objectieve vergelijking op basis van jouw context

Makelaars verschillen op allerlei gebieden; van snelheid en verkoopopbrengsten tot aan hun ervaringen en successen. Door het vergelijken van makelaars in Lunteren vind jij de ideale makelaar voor jouw situatie. Met dit platform krijg je inzicht in de kwaliteit van de dienstverlening, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Vergelijk makelaars in Lunteren Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Lunteren

Overweeg het gemiddelde tarief van de makelaars in Lunteren, dat is gemiddeld € 3.250. Overweeg hun gemiddelde verkoopsnelheid van 66 dagen. Je kunt een overzicht van makelaars in Lunteren en hun tarieven vinden op onze vergelijkingspagina.

De gemiddelde kosten van een makelaar in de omgeving Lunteren worden geschat op ongeveer € 7.336, maar kunnen variëren afhankelijk van specifieke situaties. Je kunt een uitgebreid overzicht van de kosten op onze kostenpagina vinden.

Het kiezen van een makelaar met een snelle verkoopsnelheid kan helpen. De gemiddelde verkoopsnelheid in Lunteren is 66 dagen. Kijk ook op onze pagina vol met tips om een woning snel te verkopen.

In dat geval zijn de intrekkingskosten van makelaars in Lunteren gemiddeld € 500. Wellicht vind je het nuttig om de pagina met verkooptips door te nemen voor extra advies.

De verkoopprijs wordt mede bepaald door de gemiddelde huizenprijs in Lunteren, die is € 666.949. Neem eens een kijkje op de pagina met tips voor het verkopen van je woning voor de hoogste prijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen