Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Lunteren

Als je je huis in Lunteren wilt verkopen, is het verstandig om goed op de hoogte te zijn van de huidige marktsituatie. De woningmarkt in Lunteren schommelt voortdurend en het is daarom belangrijk om de laatste statistieken en vastgoedcijfers bij de hand te hebben. Alles wat je moet weten over woningprijzen, vraagprijzen, verkoopprijzen en het aantal transacties in Lunteren up-to-date tot juli 2024 vind je hier.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Lunteren

De gemiddelde verkoopprijs in Lunteren is in de laatste 3 maanden € 739.769 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 745.427 euro. Deze cijfers laten zien dat verkopers en kopers hun verwachtingen bijstellen aan de hand van de continue veranderingen in de markt. De onderstaande grafiek geeft deze vastgoedcijfers overzichtelijk weer:

Huizenprijzen in Lunteren

Afgelopen 3 maanden

€ 610.000
€ 703.000
€ 795.000

Als je de woningmarkt in Lunteren onderzoekt, speelt de waarde per vierkante meter een grote rol. Het geeft je een eerlijk en reëel beeld van de prijzen van verschillende woningen. Je kunt bijvoorbeeld een huis van 100 m2 niet zomaar vergelijken met een huis van 200 m2. De gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Lunteren is momenteel € 5.398 euro. Dit marktcijfer, samen met andere relevante statistieken, geeft je waardevolle inzichten in de woningmarkt in Lunteren. Neem even de tijd om de onderstaande grafiek te bekijken:

Huizenprijzen in Lunteren per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 4.900
€ 5.500

Prijsontwikkeling Lunteren laatste 12 maanden

Om goed voorbereid te zijn bij het kopen of verkopen van een huis in Lunteren, is het raadzaam om een overzicht te hebben van de marktbewegingen in de afgelopen 12 maanden. Een belangrijk element hierin is de gemiddelde verkoopprijs, deze lag afgelopen maand op € 739.769 euro. Hieronder vind je een grafiek die de prijsfluctuaties over het afgelopen jaar weergeeft:

Wat is mijn woning in Lunteren waard?

De waarde van jouw woning in Lunteren is afhankelijk van een aantal facetten. Factoren zoals de huidige staat van de woning, de buurt waar de woning zich bevindt, de grootte en kwaliteit van bijvoorbeeld de badkamer en keuken, maar ook recente verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in de buurt spelen een grote rol. Dus, bij de vraag 'Wat is mijn woning in Lunteren waard?', is het belangrijk om eerst naar deze factoren te kijken.

Als je benieuwd bent naar de werkelijke waarde van jouw huis, dan is de beste aanpak het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar. Niet alleen is dit nuttig wanneer je van plan bent jouw woning te verkopen, maar ook als je gewoon een duidelijk beeld wilt hebben van de huidige waarde, zodat je weloverwogen kunt beslissen of verkopen op dit moment de juiste keuze is. Voor het aanvragen van deze gratis waardebepaling, kun je deze link bezoeken.

Wat een gratis waardebepaling zo ideaal maakt, is dat een makelaar bij jou thuis komt en een realistische schatting maakt van de waarde van je woning. Je hoeft dus niet zelf alle factoren in overweging te nemen die invloed kunnen hebben op de verkoopprijs. Bovendien kost dit je helemaal niets. Daarom is een gratis waardebepaling een zeer aan te raden stap als je overweegt jouw woning te verkopen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Als je je verdiept in de woningmarktcijfers, dan zal je opvallen dat er per plaats aanzienlijke verschillen zijn in de huizenprijzen. Ook tussen Lunteren en de naburige steden bestaat er een zekere variatie in de prijzen van huizen. Hoewel de huizenprijzen over het algemeen beïnvloed worden door factoren zoals locatie en voorzieningen, zorgt de unieke marktsituatie in iedere plaats voor specifieke prijsverschillen. Zo zit Lunteren in een specifiek prijssegment dat net iets anders is dan dat van omringende plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Lunteren

Als het gaat om het verkopen van je huis in Lunteren, is het belangrijk je te realiseren dat de prestaties van makelaars sterk kunnen variëren. Ze verschillen op gebieden zoals succespercentages, gemiddelde verkoopprijs ten opzichte van de vraagprijs, en de gemiddelde tijd om een woning te verkopen.

Om de verkoopervaring zo soepel mogelijk te laten verlopen, is het kiezen van een geschikte makelaar geen overbodige luxe. Het zorgvuldig vergelijken van makelaars kan je helpen om de juiste beslissing te nemen, op basis van individuele sterkten en zwakten en hun trackrecord in Lunteren.

Vergelijk makelaars in Lunteren Of lees meer over makelaars in Lunteren

Gemiddelde tarieven van makelaars in Lunteren

Bij het verkopen van jouw woning komt er heel wat kijken, onder andere de makelaarscourtage. Dit is het percentage dat een makelaar in rekening brengt over de verkoopprijs van jouw woning. In Lunteren bedraagt de gemiddelde makelaarscourtage 1,10% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 739.769 in Lunteren, betekent dit € 8.137 makelaarskosten.

Het is belangrijk te onthouden dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste keuze is. Soms kan een iets duurdere makelaar jou een hogere verkoopprijs bezorgen, dankzij zijn vakkundigheid en lokale marktkennis. Als je overweegt je huis te verkopen, kun je de tarieven van verkoopmakelaars in Lunteren en omgeving opvragen. Met deze informatie kun je een weloverwogen keuze maken en de makelaar kiezen die het beste bij jouw situatie past.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Lunteren

In het pittoreske Lunteren bestaat een bepaald deel van de woonmarkt uit koopwoningen. Het exacte aantal is altijd actueel en is hier te vinden: 3910. Deze woningen zijn bedoeld om zelf in te wonen of als investering voor verhuur. Echter, het is belangrijk om op te merken dat slechts een fractie van deze koopwoningen op een gegeven moment beschikbaar is voor aankoop of huur. Dit geeft je een realistisch beeld van de beschikbaarheid van koopwoningen in Lunteren.

Aantal verkochte woningen in Lunteren

In de afgelopen 12 maanden is er een fluctuatie geweest in het aantal woningen dat in Lunteren in verkoop is gezet, ook wel de 'aanmeldingen'. Ook is het zo dat niet elke aangemelde woning direct verkocht wordt, dit kan ook in een latere maand plaatsvinden. Het aantal daadwerkelijk verkochte woningen, de 'transacties', is 140. Onderstaande grafiek geeft een duidelijk overzicht van deze cijfers:

Ben je van plan jouw huis in Lunteren te verkopen?

Je huis verkopen in Lunteren kan een flinke uitdaging vormen. Die authentieke sfeer en rustige omgeving maken het dorp zeker aantrekkelijk, maar hoe zorg je dat potentiële kopers jouw woning weten te vinden? Misschien krijg je te maken met vragen rondom de vraagprijs, of twijfel je over welke makelaar de beste is voor jouw situatie.

Wees gerust, er zijn oplossingen. Begin met een reële waardebepaling om te voorkomen dat je woning te lang te koop staat. Kies dan de juiste makelaar; een specialist met lokale marktkennis kan bepalend zijn. Het tijdig regelen van een energielabel is ook een niet te negeren stap. Voor een duidelijk overzicht van wat er allemaal op je afkomt, kun je ons stappenplan voor de verkoop van jouw woning in Lunteren raadplegen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je wilt weten hoe de huizenmarkt zich in Lunteren ontwikkelt, dan ben je hier op de juiste plaats. We houden continu de laatste woningmarktcijfers bij waardoor je altijd toegang hebt tot de meest recente informatie. De woningmarktcijfers zijn niet alleen interessant voor je algemene kennis, maar zijn ook een waardevol hulpmiddel bij het nemen van belangrijke beslissingen, met name als je van plan bent om je woning te verkopen.

Hoe HuisVerkopen.nl je helpt bij de verkoop

Huis Verkopen is een handige tool voor iedereen die met de verkoop van zijn woning aan de slag wil gaan. Met ondersteunende middelen zoals een gratis waardebepaling en de mogelijkheid om makelaars te vergelijken, helpen we je bij het vinden van een perfect passende makelaar in Lunteren. Het platform is volledig onafhankelijk en kosteloos te gebruiken. Ook kan je tussen de beste makelaarstarieven kiezen, waardoor je op makelaarskosten bespaart. Ons stappenplan loodst je door het gehele proces zodat je zeker weet dat je niets vergeet bij de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen