Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Barneveld

Op zoek naar alle relevante gegevens rondom het verkopen van je woning in Barneveld? Hier vind je een overzicht van de meest recente cijfers en statistieken om je wegwijs te maken, zoals gemiddelde woningprijzen, vraagprijzen, en het aantal afgesloten transacties. Deze pagineert is altijd accuraat dankzij onze up-to-date houding ten opzichte van de marktinformatie voor juni 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Barneveld

De gemiddelde verkoopprijs in Barneveld is in de laatste 3 maanden € 526.431 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 523.286 euro. Deze twee gegevens vormen een referentiekader dat bijdraagt aan jouw beslissingsproces bij het kopen of verkopen van een huis in Barneveld. Om een uitgebreider inzicht te krijgen, bekijk de onderstaande grafiek met actuele marktcijfers:

Huizenprijzen in Barneveld

Afgelopen 3 maanden

€ 399.000
€ 488.000
€ 576.000

In de volgende grafiek presenteren we de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2 in Barneveld, gebaseerd op data van de afgelopen 3 maanden. Hieruit kan je afleiden hoe de prijzen in deze regio zich hebben ontwikkeld en wat de huidige stand van zaken is. Bekijk de gedetailleerde prijsinformatie in de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Barneveld per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.500
€ 3.900
€ 4.300

Prijsontwikkeling Barneveld laatste 12 maanden

Het is raadzaam om de marktcijfers van de huizenmarkt in Barneveld nauwkeurig te volgen. In het bijzonder de huizenprijzen van de laatste 12 maanden. Om een beeld te vormen van de huidige situatie: de gemiddelde verkoopprijs afgelopen maand bedroeg € 526.431. Hieronder zie je een grafiek voor een meer gedetailleerde blik:

Wat is mijn woning in Barneveld waard?

De waarde van jouw woning in Barneveld wordt bepaald door meerdere factoren. Zo speelt de locatie een grote rol; een huis in een populaire buurt of dichtbij voorzieningen is vaak meer waard. Ook de grootte, het onderhoudsniveau en bijvoorbeeld de aanwezigheid van een tuin of garage beïnvloeden de waarde. Het is echter de markt die uiteindelijk bepaalt wat je huis echt waard is.

Als je benieuwd bent naar de precieze waarde van jouw woning, kun je overwegen een gratis waardebepaling te laten uitvoeren door een makelaar. Zo'n waardebepaling is een prima startpunt als je overweegt je huis te verkopen. Het kan je ook gewoon een helder inzicht geven in de huidige waarde, zodat je beter kunt beslissen of nu het juiste moment is om te verkopen.

Bij een gratis waardebepaling komt een makelaar bij je thuis om de waarde van je woning te bepalen. Dit is geheel kosteloos. Een waardevaststelling door een makelaar geeft je een realistisch beeld van wat je kunt vragen voor je woning. Bovendien kan de makelaar je adviseren over eventuele zaken die je kunt aanpakken om de waarde van je woning te verhogen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de wereld van onroerend goed variëren de huizenprijzen aanzienlijk van plaats tot plaats. Zelfs in de regio rondom Barneveld kan er een groot verschil zijn in de prijzen. Het monitoren van deze prijsfluctuaties in zowel Barneveld als omliggende gemeenten, geeft een betrouwbare afspiegeling van de huidige woningmarkt.

Om die reden hebben we onderstaande grafieken opgesteld, waarin de gemiddelde verkoopprijzen in Barneveld en omliggende plaatsen worden weergegeven. Kijk niet alleen naar de totale prijs, maar ook naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Hierdoor krijg je een nog completer beeld:

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 800.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 6.000

Best presterende makelaar in Barneveld

Wanneer je klaar bent voor het verkopen van jouw huis, wil je natuurlijk de beste makelaar aan je zijde. Wij merken dat er makelaars in Barneveld zijn die op bepaalde vlakken uitblinken in vergelijking met hun concurrenten. Zo kun je verschillen ontdekken in hun marktkennis, de snelheid van verkopen en hun communicatieve vaardigheden.

De keuze voor een goede makelaar in Barneveld is niet iets om licht over te gaan. Deze keuze kan namelijk invloed hebben op de snelheid van de verkoop en de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Hierin is het aan te raden om een vergelijking te maken tussen de diverse makelaars in en rond Barneveld.

Vergelijk makelaars in Barneveld Of lees meer over makelaars in Barneveld

Gemiddelde tarieven van makelaars in Barneveld

Het is geen geheim dat courtages van makelaars sterk kunnen variëren. In Barneveld bedraagt het gemiddelde tarief van een verkoopmakelaar 1,08% van de verkoopprijs. Met de huidige gemiddelde verkoopprijs van € 526.431 in Barneveld, kan dit aanzienlijk oplopen. Wees daarom alert op dit aspect bij de verkoop van je huis.

Hoewel tarieven een grote rol spelen, kijk ook naar de diensten die aangeboden worden en beoordeel of deze passen bij je wensen. Het is een goed idee om verschillende tarieven te vergelijken. Op de website waar je nu op zit kun je tarieven opvragen bij diverse makelaars in Barneveld. Dit helpt je om de juiste keuze te maken en geeft je houvast bij de verkoop van je huis.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Barneveld

In het pittoreske Barneveld kan je talrijke koopwoningen vinden. Dit zijn woningen die mensen aanschaffen om er zelf in te verblijven, maar er zijn ook diverse investeerders die deze panden kopen om vervolgens te verhuren. Toch is slechts een kleine fractie van deze huizen in Barneveld direct beschikbaar om te kopen of te huren, namelijk 8910. Desondanks is er nog steeds genoeg keuze voor iedereen die op zoek is naar een nieuw thuis in deze levendige gemeente.

Aantal verkochte woningen in Barneveld

In de afgelopen 12 maanden hebben veel woningeigenaren in Barneveld besloten om hun huis te verkopen. Er was hierbij een mooi balans te zien tussen nieuwe aanmeldingen en geslaagde transacties. Kijkend naar de cijfers van de gesloten verkopen komt het totale aantal verkochte woningen neer op 294. In de onderstaande grafiek geven we deze data, per maand en per jaar, nauwkeurig weer:

Ben je van plan jouw huis in Barneveld te verkopen?

In het proces van jouw woning verkoop in Barneveld, komen er talloze aspecten op je pad waar je wellicht nog nooit eerder aan gedacht hebt. De voorbereidingen zijn meer dan alleen een 'te koop' bord in de voortuin zetten. Denk aan het verzamelen van alle wettelijk verplichte documenten, zoals een energielabel, en het vaststellen van een realistische vraagprijs. Ook de rol van de verkoopmakelaar is niet te onderschatten; een goede makelaar kan een doorslaggevende factor zijn bij een succesvolle verkoop.

Het kan allemaal behoorlijk overweldigend zijn, en dan brengen we het zoeken naar een mogelijk verhuisbedrijf nog niet eens ter sprake. Om niet te verdrinken in deze zee van taken en verantwoordelijkheden, is het nuttig om een helder stappenplan bij de hand te hebben. Op onze website vind je een specifiek stappenplan voor de verkoop van een huis in Barneveld. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd wat je moet doen en waar je aan moet denken. Het biedt je het overzicht en de rust die je nodig hebt in deze toch wel spannende tijd.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Zoals golven in de oceaan, zijn de woningmarktgegevens uit Barneveld voortdurend in beweging. We zorgen ervoor dat de statistieken op deze site altijd worden bijgewerkt met de nieuwste feiten en cijfers. Ervaren woningeigenaren en nieuwkomers kunnen deze marktgegevens gebruiken als krachtige tool om realtime inzicht te krijgen in de huizenmarkt, vooral handig bij het nemen van beslissingen omtrent het verkopen van hun huis.

Haal meer uit HuisVerkopen.nl

HuisVerkopen.nl is jouw ultieme gids bij het voorbereiden en regelen van de verkoop van je woning. Niet alleen krijg je toegang tot actuele marktinformatie, maar je kunt ook makelaars vergelijken en hun tarieven opvragen direct via de website. Bovendien is er de mogelijkheid om een gratis waardebepaling te vragen bij een lokale makelaar om de waarde van jouw woning te bepalen. Heb je vragen over het energielabel van je woning? Check het op HuisVerkopen.nl of vraag een nieuw label aan. Kortom, wij bieden een complete toolset voor alle stappen in het verkoopproces, inclusief nuttige tips, en informatie over bijvoorbeeld kosten en woningwaarde. Zie het als jouw persoonlijke assistent bij het verkopen van je huis.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen