Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Garderen

In de huidige woningmarkt van Garderen, bijgewerkt tot mei 2024, is er een fascinerende weergave van prijzen en trends. Als je overweegt je huis te verkopen, zal deze pagina een onmisbare leidraad zijn. De informatie helpt om helderheid te krijgen over de meest recente vastgoedcijfers, van vraag- en verkoopprijzen tot het aantal transacties.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Garderen

De gemiddelde verkoopprijs in Garderen is in de laatste 3 maanden € 195.666 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 477.933 euro. Als je overweegt je woning te verkopen, zijn deze prijzen van groot belang om in te schatten wat je van de verkoop van je woning mag verwachten. Bekijk de onderstaande grafiek voor een overzicht van deze prijzen in de afgelopen 3 maanden:

Huizenprijzen in Garderen

Afgelopen 3 maanden

€ -580.000
€ -26.000
€ 528.000

Als het aankomt op het kopen of verkopen van een huis in Garderen, is het van groot belang te kijken naar de gemiddelde waarde per vierkante meter. De reden is eenvoudig: je krijgt een realistisch beeld van de woningmarkt in het gebied en beschermt jezelf tegen over- of onderwaardering. De huidige gemiddelde verkoopprijs per m2 in Garderen is € 2.244 euro. Onderstaand vind je de meest recente marktcijfers in een grafiek die de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in de afgelopen 3 maanden laat zien:

Huizenprijzen in Garderen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ -2.600
€ 900
€ 4.300

Prijsontwikkeling Garderen laatste 12 maanden

De huizenprijzen in Garderen bewegen continu, enigszins als een levendig gesprek tussen vraag en aanbod. Elk cijfer dat je ziet, zoals de gemiddelde verkoopprijs van afgelopen maand van € 195.666 euro, is een deel van dit bredere verhaal.

Om je een duidelijk overzicht te geven van hoe dit gesprek het afgelopen jaar is verlopen, introduceren wij hieronder een grafiek. Deze grafiek illustreert de ontwikkeling van de verkoopprijzen in Garderen gedurende de laatste 12 maanden:

Wat is mijn woning in Garderen waard?

De woningwaarde in Garderen is een factor die continue in beweging is. Dat komt door veranderende dynamieken op de huizenmarkt, variërend van vraag en aanbod tot economische factoren. Het kan soms lastig zijn om hierin overzicht te behouden en te weten wat jouw huis precies waard is.

Een gratis waardebepaling door een erkende makelaar kan die duidelijkheid verschaffen. Wetend hoeveel je huis waard is, zorgt voor een goede startpositie in de onderhandelingen en helpt je om realistische prijsexpectaties te stellen.

Deze waardebepaling neemt weinig tijd in beslag en gebeurt tevens aan huis, waardoor je niet ver hoeft te reizen. Het is een efficiënte manier om inzicht te krijgen in de waarde van jouw woning, vanuit het comfort van je eigen huis.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Woningmarktcijfers variëren aanzienlijk per regio. De prijsverschillen voor huizen in dorpen rondom Garderen kunnen anders zijn dan in Garderen zelf. Dit soort plaatselijke variaties worden niet alleen veroorzaakt door verschillen in vraag en aanbod, maar ook door andere lokale factoren zoals beschikbare voorzieningen en infrastructuur.

Door de huizenprijzen in buurgemeenten van Garderen ook in overweging te nemen, ontstaat er een completer beeld van de huidige situatie op de woningmarkt. Het helpt je om inzicht te krijgen in de prijsstelling en maakt het mogelijk om een beter geïnformeerde beslissing te nemen bij het maken van jouw woonplannen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Garderen

Als het tijd is om jouw huis te verkopen in Garderen, wil je natuurlijk werken met de best presterende makelaar. Makelaars verschillen op diverse vlakken, zoals de snelheid van verkoop, klantenservice, en de uiteindelijke verkoopprijs. Er zijn enkele makelaars in Garderen die beter presteren op verschillende gebieden, gebaseerd op onze verzamelde makelaarsstatistieken.

Je zult ontdekken dat de keuze voor een goede makelaar in Garderen enorm belangrijk is. De makelaar speelt een cruciale rol in het verkoopproces van jouw huis. Daarom raden wij je aan om een grondige vergelijking van makelaars te maken voordat je jouw definitieve keuze maakt.

Vergelijk makelaars in Garderen Of lees meer over makelaars in Garderen

Gemiddelde tarieven van makelaars in Garderen

Vraag jij je af wat je aan courtage kunt verwachten bij het verkopen van jouw huis via een makelaar in Garderen? Het gemiddelde tarief ligt ongeveer rond de 1,20% van de verkoopprijs. Dit klinkt misschien als een relatief klein percentage, maar bij een gemiddelde verkoopprijs van € 195.666 komt dit neer op € 2.348.

Door makelaars te vergelijken, kun je zien welke makelaar jij het beste kunt inschakelen voor de verkoop van jouw huis. Je krijgt informatie over hun tarieven, werkwijze, verkoopstrategie en aanpak op basis van je eigen voorkeuren. Het is vooral belangrijk om te achterhalen wat de makelaar oplevert. Kijk dus niet alleen naar de courtage, maar ook naar de service en de verkoopresultaten.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Garderen

Garderen beschikt over een totaal van 677 koopwoningen. Echter, een relatief klein deel hiervan komt slechts daadwerkelijk op de verkoopmarkt. Voor jou als potentiële woningverkoper betekent dit dat er sprake is van schaarste, wat positief kan uitpakken door wellicht een hogere verkoopprijs te realiseren vanwege het beperkte aanbod.

Aantal verkochte woningen in Garderen

In de laatste twaalf maanden is het aantal verkochte woningen in Garderen weer interessant om bij stil te staan. Het getal van de transacties, dus de uiteindelijke huisverkopen, zullen we bijhouden met 47. Kijkend naar de aanmeldingen, dat zijn de woningen die op de markt verschenen, is een duidelijk beeld ontstaan. Voor meer verduidelijking, raadpleeg de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Garderen te verkopen?

Het verkopen van je huis in Garderen kan soms een flinke uitdaging zijn. Denk aan het regelen van een energielabel, het vinden van een betrouwbare makelaar en eventueel het coördineren van een verhuisbedrijf. Het is niet altijd makkelijk om alles overzichtelijk te houden en ervoor te zorgen dat je aan alle verplichtingen voldoet.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, kun je gebruik maken van een specifiek stappenplan voor de verkoop van je huis. Dit handige stappenplan voor jouw woning in Garderen helpt je om niets over het hoofd te zien en biedt duidelijke richtlijnen. Met een gestructureerde aanpak zorg je ervoor dat het verkoopproces soepel verloopt en je met vertrouwen je huis kunt verkopen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Garderen zijn continu in beweging. Om ervoor te zorgen dat je altijd de meest actuele informatie bij de hand hebt, zorgen we op Huis Verkopen voor frequente updates van deze waardevolle data. Deze woningmarktcijfers kunnen je inzicht geven in bijvoorbeeld de gemiddelde duur van verkopen, prijsontwikkelingen en trends in de lokale woningmarkt. Dat maakt ze een nuttige tool bij de voorbereiding van de verkoop van je woning.

Maak het jezelf makkelijk met Huis Verkopen

Wat Huis Verkopen.nl zo handig maakt is het scala aan tools en diensten die je op één plek vindt. Bereid je jouw huisverkoop voor? Dan mag een betrouwbare waardebepaling niet ontbreken. Wil je makelaars vergelijken? Dan kan de makelaarsvergelijktool je helpen de beste keuze te maken. Daarnaast kun je eenvoudig makelaarstarieven opvragen om te besparen op verkoopkosten. Ons stappenplan helpt je om niets over het hoofd te zien, voor een zorgeloze verkoop van je woning in Garderen.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen