Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Barneveld

Het kiezen van de juiste makelaar voor de verkoop van je woning in Barneveld kan behoorlijk overweldigend zijn. Let op ervaring, lokale marktkennis en beoordelingen van eerdere klanten om een weloverwogen keuze te maken. In deze discussie richten we ons op de prestaties van verschillende makelaars in Barneveld.

Over makelaars in Barneveld

We houden alles in de gaten wat te maken heeft met makelaars in Barneveld. Dit gaat van verkoopsucces, klanttevredenheid tot en met de tarieven die ze rekenen. Vergelijken loont. Door het steekproefsgewijs vergelijken van verschillende makelaars, krijg je inzicht in wie de beste dienstverlening aanbiedt tegen een voor jou geschikt tarief. Zo helpt vergelijken je bij het vinden van een competente makelaar die past bij jouw verkoopdoelen.

Ben je benieuwd naar de kosten van een makelaar in Barneveld? Wil je weten welke makelaar het meeste succes heeft bij de verkoop van woningen? Vraag je je af welke makelaar het beste aansluit bij jouw specifieke verkoopwensen? Wij gaan je helpen antwoorden te vinden op deze vragen. We gaan namelijk dieper in op allerlei aspecten die maken dat een verkoopmakelaar de verkoop van jouw woning tot een triomf kan maken. Zo kun je straks met een gerust hart de juiste keuze maken.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 5.778
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 15.890
Besparing (gem.)
€ 1.445

Actueel

 • De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Barneveld ligt momenteel op € 535.043 en de prijs per m² is € 4.261. Waardevolle informatie hierover vind je op de pagina over de woningmarkt.
 • In Barneveld hanteren makelaars op dit moment gemiddeld een courtage van 1,08%. Je kunt hier uitgebreidere informatie vinden over het huis verkopen in Barneveld. (april 2024)
 • Er is een groot diversiteit aan makelaarstarieven in Barneveld. Het loont zeker om deze tarieven te vergelijken. Dit kan leiden tot een potentiële besparing van gemiddeld € 1.445.

Uitgelichte makelaars in Barneveld

Je bevindt je in de gunstige positie dat er verscheidene makelaarskantoren in Barneveld actief zijn die groot vakmanschap hebben in het verkopen van woningen. In het vervolg van dit artikel presenteren we een overzicht van de beschikbare verkooppromotors in jouw omgeving. Het loont de moeite om een vergelijking te maken tussen deze makelaars, want ze kunnen namelijk verscheidenheid bieden op het gebied van onder andere verkoopstrategie, persoonlijke benadering en kostenstructuur.

Logo Hooijer Makelaardij

Hooijer Makelaardij

Hooijer Makelaardij is een slagvaardig en actief makelaarskantoor, dat altijd optreedt in jouw belang. Ze zijn gespecialiseerd in de recreatiemarkt en bieden diensten zoals verkoop, aankoop, verhuur, aanhuur en taxaties. Met hun frisse en flexibele aanpak zorgen ze voor een prettige en begrijpelijke begeleiding. Ze staan bekend om hun snelle reactietijd: je vraag wordt nooit links laten liggen. Ze zijn lid van NVM en bezitten belangrijke certificaten als VastgoedCert, NWWI en NRVT.
Logo Koudijs Makelaars & Taxateurs

Koudijs Makelaars & Taxateurs

Koudijs Makelaars & Taxateurs is een gevestigde naam in Barneveld en omgeving. Deze makelaar heeft ruim 20 jaar ervaring met verkoop, aankoop, aanhuur, verhuur en taxaties van woningen. Naast het Nederlands kan je ook in het Engels bij hen terecht. Wat hen onderscheidt, is de aandacht voor jou als klant en de energie die ze stoppen in hun werk. Bovendien zijn ze gecertificeerd en hebben ze specialisaties in woningfotografie en nieuwbouw.
Logo Midden Nederland Makelaars B.V. - Barneveld

Midden Nederland Makelaars BV - Barneveld

Midden Nederland Makelaars in Barneveld is een van de grootste makelaarskantoren in de regio. Je ervaart hier persoonlijke aandacht en optimale bereikbaarheid. Ze helpen je met de aankoop, verkoop, verhuur en taxatie van woningen. Ook voor bedrijfsonroerend goed of hypotheken kan je hier terecht. Hecht je waarde aan kennis van de lokale markt? De medewerkers wonen zelf in de regio. Op Funda scoren ze gemiddeld een 9 van klanten.
Logo Wolfsgoed Makelaardij

Wolfsgoed Makelaardij

Wolfsgoed Makelaardij is een jong en actief kantoor dat bekend staat om de persoonlijke en frisse aanpak. Ze zijn actief in de gemeente Barneveld en dragen vakmanschap en betrokkenheid hoog in het vaandel. Hier kun je terecht voor de verkoop, aankoop, verhuur en ook taxaties van je woning. Ze hechten veel waarde aan duidelijke communicatie en streven altijd naar het beste resultaat. Ideaal als je op zoek bent naar begeleiding in je nieuwbouwproject.
Logo Westeneng Makelaardij

Westeneng Makelaardij

Bij Westeneng Makelaardij vind je een vooruitstrevende matchmaker die jouw woonwensen begrijpt. Het bedrijf, gevestigd aan de Thorbeckelaan in Barneveld, is een erfstuk van drie generaties met zorgvuldig opgebouwde ervaring sinds 1961. Inmiddels werken er negen professionals die je helpen met verkoop, aankoop, verhuur en taxaties. Ze bieden het unieke zoekerssysteem 'Woningmatch' aan. Klantgericht, persoonlijk en vooral deskundig, dat is waar dit NVM-gecertificeerde familiebedrijf voor staat.
Logo VSO Malestein makelaars & taxateurs

VSO Malestein makelaars & taxateurs

VSO Malestein makelaars & taxateurs, gevestigd aan de Harselaarseweg in Barneveld, staan bekend om hun veelzijdigheid in specialistisch onroerend goed. Deze makelaar biedt een totaalservice, van verkoopbemiddeling en aankoopbegeleiding tot taxaties en advies. Met name in wonen, agrarisch en landelijk vastgoed en bedrijfshuisvesting. Hun 25 jaar ervaring, hoge klantbeoordeling en persoonlijke benadering maken ze een betrouwbare keuze voor jouw vastgoedbehoeften.

Kap Makelaardij

Kap Makelaardij is een betrouwbare partner in de vastgoedmarkt, ondersteund door branchevereniging NVM. Bij dit kantoor kun je terecht voor verkoop, verhuur, aankoop, aanhuur en taxaties van onroerend goed. Je vindt Kap Makelaardij op de Nieuwe Markt 21 in Barneveld. Ze zorgen ervoor dat je vastgoedzaken vlot en zorgeloos worden afgehandeld.

Karakter Makelaars

Karakter Makelaars, gevestigd in de Gasthuisstraat in Barneveld, staat bekend om zijn betrouwbaarheid en deskundigheid. Ondanks dat ze niet aangesloten zijn bij een branchevereniging, hebben ze veel tevreden klanten door hun professionele en persoonlijke aanpak in de makelaardij. Maak kennis met Karakter Makelaars voor een fijne samenwerking.

Let op: In en rondom Barneveld zijn meer verkoopmakelaars actief dan degenen die je hierboven ziet. Jouw ideale makelaar staat misschien niet in deze lijst. Daarom nemen we bij Huis Verkopen alle makelaars in Barneveld mee in onze vergelijking. Dus het beste wat je kunt doen is vergelijken!

Vergelijk makelaars in Barneveld Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Barneveld?

Een makelaar in Barneveld rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,08% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 535.043 in Barneveld komt dit neer op € 5.778 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel de kosten van een makelaar een groot deel van de verkoopkosten uitmaken, is het belangrijk te bedenken dat een goede makelaar zijn vergoeding in de regel meer dan waard is. Een competent makelaar weet jouw huis voor de beste prijs te verkopen, wat je op termijn juist geld bespaart.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Barneveld 0,54% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 1.445 besparen door verkoopmakelaars te vergelijken. Het is daarom nuttig en raadzaam om altijd eerst een vergelijking van makelaarstarieven te maken, dit is immers kosteloos en zonder verplichtingen.

Kosten van makelaars in Barneveld

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 2.200
€ 5.900
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Barneveld

Vergeet niet, een groot gedeelte van de makelaars in Barneveld zal je opstartkosten in rekening brengen. Dit zijn de kosten die door makelaars worden gemaakt om jouw huis klaar te maken voor de verkoop. Het kan variëren van advertentiekosten en fotografie tot aan het opstellen van de verkoopbrochure. De gemiddelde opstartkosten, die je kan verwachten, zijn € 515.

Hoewel opstartkosten vrij standaard zijn, kunnen ze sterk variëren tussen makelaars. Het is dus de moeite waard om jezelf goed te informeren over de kosten die je mogelijk moet maken. Door hier de tarieven op te vragen, kan je de mogelijke opstartkosten per makelaar inzien. Hierdoor kan je een weloverwogen keuze maken om zo de best mogelijke deal te scoren.

Intrekkingskosten van makelaars in Barneveld

In de wereld van de huisverkoop kom je naast diverse verkoopgerelateerde kosten ook nog wel eens iets tegen als intrekkingskosten. De meeste makelaars in Barneveld hanteren deze kosten wanneer je besluit jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten, zoals de term al suggereert, zijn kosten die aan jou in rekening worden gebracht als je de verkoop intrekt. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien heb je onverwachts een geweldig bod op jouw woning gehad van een private koper, of heb je besloten dat je toch nog niet klaar bent om jouw geliefde huis te verlaten.

Zulke besluiten kunnen altijd gebeuren en zijn volkomen normaal. Het is echter belangrijk om te weten dat de intrekkingskosten niet op basis van een vast tarief berekend zijn. Het bedrag hangt doorgaans af van de tijd en moeite die jouw makelaar in de verkoop heeft geïnvesteerd. Gemiddeld genomen rekenen de meeste makelaars in Barneveld een bedrag van € 500 als intrekkingskosten. Houd er rekening mee dat dit gemiddelde kosten zijn, dus de effectieve kosten kunnen variëren. Het is daarom altijd slim om jouw beslissing om de verkoop in te trekken goed te overwegen en eventueel te bespreken met jouw makelaar.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Barneveld met een vast tarief

Je hebt geluk! Er zijn makelaars in Barneveld die werken met een vast tarief. Dit betekent helderheid vooraf: je weet precies wat je betaalt, zonder verrassingen achteraf. De gemiddelde kosten voor zo'n makelaar in Barneveld bedragen € 3.250 (update: april 2024).

Maar er is een twist. Een vast tarief kan nadelig uitpakken als de waarde van je huis laag is. Stel je voor: je verkoopt je woning voor €200.000. Met een courtage van 1,5% betaal je €3.000 aan de makelaar. Kies je voor een vaste fee van gemiddeld € 3.250, dan betaal je mogelijk meer!

Tip: Maak een vergelijking tussen verschillende makelaars in Barneveld. Kijk niet alleen naar het tarief, maar ook naar hun diensten en de beoordelingen van eerdere klanten. Zo kun je de meest waardevolle keuze maken op basis van jouw persoonlijke situatie en het type huis dat je verkoopt.

4 feitjes over makelaars in Barneveld

 • Het blijkt dat in Barneveld 93% van de woningverkopers de voorkeur geeft aan makelaars die zijn aangesloten bij bekende brancheverenigingen zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit straalt vertrouwen en professionaliteit uit.
 • Bij de verkoop van huizen in Barneveld kiest een aanzienlijk aantal verkopers, maar liefst 89%, voor een traditionele makelaar boven een online variant. Zij waarderen de uitgebreidere dienstverlening en het persoonlijke contact.
 • Door gebruik te maken van de diensten van een makelaar, worden huizen in Barneveld gemiddeld 60% sneller verkocht dan zonder makelaar. Dit benadrukt de toegevoegde waarde van een makelaar in het verkoopproces.
 • Vergelijken loont, dat blijkt uit het feit dat de meeste woningverkopers in Barneveld aan geven een makelaar te prefereren die beter presteert dan andere. Ze stellen deze vergelijking samen met de hulp van dit formulier.

Wat levert de beste makelaar in Barneveld op?

In Barneveld kan de juiste makelaar een belangrijk verschil maken bij de verkoop van jouw huis. Waar een gemiddelde makelaar uiteraard zijn werk doet, kan een uitmuntende makelaar verrassend positieve resultaten opleveren. Deze extra opbrengst kan variëren, maar loont

Dit is hoe je die hoogvliegende makelaars in Barneveld herkent:

 • Uit onze analyses blijkt dat de toonaangevende makelaars in Barneveld woningen verkopen voor een bedrag dat gemiddeld € 14.273 boven de verwachte verkoopprijs ligt. Het kiezen van zo'n makelaar kan dus een aangename financiële verrassing betekenen.
 • Daarnaast tonen onze data aan dat de snelste makelaars in Barneveld huizen gemiddeld 15 dagen sneller van de hand doen dan andere makelaars in de omgeving. In een markt waar tijd geld is, kan dit een aanzienlijk voordeel betekenen.

De beste makelaar in Barneveld vinden

Het vinden van de beste makelaar in Barneveld draait vooral om het vinden van een makelaar die goed matcht met jouw huis en jouw specifieke omstandigheden. Dit is een individuele keuze die verder gaat dan alleen kijken naar de hoogste verkooprecords.

Met ons vergelijkingsformulier kan je eenvoudig goede makelaars in Barneveld vinden die passen bij jouw huis, situatie en verkoopwensen. Dit geeft je de mogelijkheid om een weloverwogen beslissing te nemen en de verkoop van je huis te optimaliseren.

Waar moet je op letten bij makelaars in Barneveld?

Bij het verkopen van je huis in Barneveld zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden bij het selecteren van de meest geschikte makelaar:

Ervaring van de makelaar

Het is belangrijk om te kijken naar de ervaring van de makelaar in het verkopen van huizen in Barneveld. Een ervaren makelaar kent de lokale markt goed en kan je huis effectief verkopen.

Tarieven van de makelaar

De tarieven variëren aanzienlijk tussen makelaars. Het is verstandig om vooraf de tarieven te vergelijken. Op de pagina tarieven opvragen kun je gemakkelijk prijzen vergelijken.

Communicatie

Goede communicatie met je makelaar is noodzakelijk. Zorg ervoor dat je een makelaar kiest die duidelijk, eerlijk en regelmatig communiceert over de voortgang van de verkoop.

Verkoopstrategie

Bekijk welke verkoopstrategie de makelaar hanteert. Een goede strategie kan het verschil maken tussen een snel verkocht huis en een huis dat lang op de markt blijft.

Aanbevelingen en reviews

Zorg dat je ook de ervaringen van andere mensen met een makelaar bekijkt. Aanbevelingen en reviews kunnen waardevolle informatie geven over wat je kunt verwachten.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-verkoopmakelaar in Barneveld is een erkende makelaar die deel uitmaakt van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). Deze makelaars zijn onderlegd in het begeleiden bij aan- en verkoopprocessen van woningen in deze regio.

Ze beschikken over lokale kennis en bieden professionele ondersteuning. Een NVM-makelaar kan je adviseren en begeleiden bij onderhandelingen, juridische zaken en het volledige verkoopproces van jouw woning. Naast de NVM zijn er ook VBO en VastgoedPRO verkoopmakelaars actief in Barneveld.

Wat doet een makelaar in Barneveld?

Een makelaar in Barneveld assisteert je bij het verkopen van je woning. Hij zorgt ervoor dat je woning op de juiste waarde wordt geschat en op de meest effectieve manier op de markt wordt gebracht.

Verder onderhandelt de makelaar namens jou met potentiele kopers. Hiermee maximaliseert hij de verkoopprijs en bespaart hij je veel tijd en stress.

 • Bepalen van de juiste verkoopprijs
 • Organiseren van bezichtigingen
 • Onderhandelen over de verkoopprijs
 • Het afhandelen van allerlei papierwerk
 • Zorgen voor professionele presentatie van de woning

Waarom een makelaar in Barneveld inschakelen?

Het verkopen van je woning kan een complexe aangelegenheid zijn, zeker in de dynamische vastgoedmarkt van Barneveld. Een ervaren makelaar kan je echter bijstaan in dit proces. Hier zijn een aantal voordelen van het inschakelen van een makelaar bij de verkoop van je woning.

Tijdbesparing bij de verkoop

Tijd is een waardevol goed als je je huis wilt verkopen. Een makelaar neemt veel taken van je over, zoals bezichtigingen, administratie en communicatie met kopers. Dit betekent dat je je kan concentreren op andere aspecten van je leven.

Juridische expertise bij de hand

Een makelaar heeft bovendien juridische expertise. Zij kunnen je helpen bij het opstellen van contracten en het doornemen van juridische documenten. Zo weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Kloppende prijsbepaling

Het bepalen van een realistische vraagprijs is vaak lastig, maar cruciaal voor een succesvolle verkoop. Jouw makelaar kan je hierbij helpen dankzij hun inhoudelijke kennis van de woningmarkt in Barneveld.

Professionele presentatie van je woning

Tenslotte kan een makelaar zorgen voor een professionele presentatie van je woning. Dit kan variëren van goede foto's tot aantrekkelijke omschrijvingen. Zo wordt je woning op de best mogelijke manier gepresenteerd aan potentiële kopers.

Informatie over Barneveld

Barneveld, genesteld in het midden van Nederland, is bekend om zijn landelijke charme en rijke geschiedenis. Hier vind je een verscheidenheid aan historische bezienswaardigheden en een bruisende lokale gemeenschap.

Gelegen in de provincie Gelderland, is Barneveld een knooppunt van bedrijvigheid. Het is een stad die zowel ouderwetse charme uitstraalt als moderne gemakken biedt.

Barneveld is ook bekend om zijn pluimvee-industrie en -festival, waar de stad een groot deel van haar identiteit aan ontleent. Het is een plek waar traditie en innovatie samenkomen.

Weetje: Door de jaren heen zijn de gemiddelde huizenprijzen in Barneveld gestegen tot een bedrag van € 535.043 (update: april 2024). Voor actuele informatie over de woningmarkt in Barneveld, kun je terecht op onze website. De gestegen huizenprijzen reflecteren de groeiende aantrekkingskracht van de stad.

Makelaars in Barneveld vergelijken

Het vergelijken van makelaars in Barneveld kan je kostbare inzichten opleveren. Iedere makelaar taxeert woningen op zijn eigen manier, waardoor de inschattingen kunnen variëren. Zo ontdek je de meest gunstige verkoopstrategie en welke makelaar hier het best bij past.

 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling
 • Garantie voor ervaren, succesvolle makelaars
 • Vinden van de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Vermindering van makelaarskosten door vergelijking

Precies om die reden is het slim om je woning door meerdere makelaars te laten taxeren. Huis Verkopen maakt het eenvoudig om makelaars in Barneveld te vergelijken op prestaties en prijs. Hiermee bespaar je op je makelaarskosten en vind je de beste verkoopstrategie voor jouw unieke woning en situatie.

Vergelijk makelaars in Barneveld Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Barneveld

Check referenties, kijk naar ervaringen en vraag naar tarieven. Op HuisVerkopen.nl kun je bovendien makelaars vergelijken om de best passende makelaar in Barneveld te vinden.

De gemiddelde makelaarskosten in Barneveld zijn € 5.778. Dit is slechts een indicatie, de kosten kunnen per makelaar verschillen.

Op HuisVerkopen.nl kun je eenvoudig de makelaarstarieven opvragen en direct vergelijken. Zo maak je een geïnformeerde keuze en vind je de beste deal.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Barneveld liggen rond de € 515. Het is raadzaam om verschillende makelaars te vergelijken alvorens een keuze te maken.

Je kunt een gratis waardebepaling aanvragen op HuisVerkopen.nl. Bovendien helpt een makelaar je bij het vaststellen van een realistische verkoopprijs aan de hand van de lokale markt in Barneveld.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen