Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Zevenaar

Je huis in Zevenaar verkopen in de huidige dynamische woningmarkt kan een hele onderneming zijn. Het is van belang om goede kennis te hebben van de lokale markt en te begrijpen hoe de recente ontwikkelingen invloed kunnen hebben op de verkoop. Deze informatie zou je op weg kunnen helpen om succesvol te navigeren in de uitdagende en altijd veranderende wereld van vastgoed in Zevenaar.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Zevenaar

Er komt nogal wat kijken bij het verkopen van jouw huis in Zevenaar. Het is niet alleen een kwestie van een bord in de tuin zetten en wachten op geïnteresseerde kopers. Je moet zaken als de juiste prijsbepaling, het opstellen van een aantrekkelijke woningpresentatie en een correcte juridische afhandeling niet over het hoofd zien. Ook de lokale marktkennis speelt een belangrijke rol. Die kennis kan je helpen beter in te spelen op de vraag en aanbod dynamiek in Zevenaar.

Misschien vraag je je af hoe snel huizen in Zevenaar worden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je wellicht besparen door verschillende makelaars te vergelijken? Zoals bijvoorbeeld op de pagina Makelaars vergelijken, waar je eenvoudig de prestaties van verschillende makelaars in Zevenaar kunt vergelijken. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Zevenaar:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
63 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 402.562
Besparing (gem.)
€ 1.087

Je huis snel verkopen in Zevenaar

De woningmarkt in Zevenaar is flink in beweging. Huizen worden er gemiddeld binnen 45 dagen verkocht. Wil je weten hoe je jouw huis nog sneller kunt verkopen? Lees dan deze tips.

 1. Laat een gratis waardebepaling door een makelaar uitvoeren. Dit geeft je een goed beeld van de huidige marktwaarde van jouw woning en helpt je bij het bepalen van een realistische vraagprijs. Hoe realistischer de vraagprijs, hoe sneller je huis waarschijnlijk verkocht zal worden. Vraag hier je waardebepaling aan.
 2. Maak je woning verkoopklaar. Zorgen voor een opgeruimd en schoon huis laat jouw huis op zijn best zien. Ook klein onderhoud kan een groot verschil maken. Denk aan het schilderen van verweerde kozijnen of het vastzetten van loszittende tegels. Voor meer tips over het verkoopklaar maken van je huis, klik hier.
 3. Zorg voor een goede online presentatie. De meeste kopers zoeken hun nieuwe woning online. Zorg daarom voor professionele foto's, een duidelijke omschrijving en vermeld alle belangrijke kenmerken van je woning. Voor advies over een optimale online presentatie kun je hier verkoopadvies aanvragen.

Tips in Zevenaar

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Zevenaar op?

In Zevenaar ligt de gemiddelde verkoopprijs in mei 2024 rond de € 402.562 euro's. Dit is een algemene indicatie, aangezien de uiteindelijke verkoopprijs van verschillende factoren afhangt. Zo kan de ligging van jouw huis, de staat van onderhoud, en recente ontwikkelingen in de huizenmarkt van invloed zijn op jouw verkoopsom.

Daarbij is het interessant om te kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter woning in Zevenaar. Op dit moment ligt die op € 3.208 euro's. Belangrijk om te weten is dat dit daadwerkelijke verkoopprijzen per vierkante meter betreft. De gemiddelde vraagprijs per vierkante meter ligt vaak anders, omdat vraagprijs en verkoopprijs niet hetzelfde zijn.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Zevenaar

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.700
€ 3.100
€ 3.400

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Zevenaar bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Zevenaar.

Feitjes over Zevenaar

 • Zevenaar heeft een historisch centrum vol monumenten.
 • Het treinstation van Zevenaar is een belangrijk knooppunt.
 • De Zevenaarse kermis behoort tot de grootste kermissen van Gelderland.

Tips om je woning te verkopen in Zevenaar

Ben je van plan je woning in Zevenaar te verkopen? Een goede voorbereiding kan het verschil maken tussen een snelle verkoop en maandenlang wachten op een potentiële koper. Hier volgen enkele tips die je kunnen helpen bij de voorbereiding van de verkoop van je huis.

 • Kies een lokale makelaar: Een lokale makelaar is bekend met de huizenmarkt in Zevenaar en kan je huis optimaal op de markt positioneren.
 • Perfecte presentatie: Zorg ervoor dat je huis er netjes en aantrekkelijk uitziet. Een professionele makelaar kan je helpen bij de presentatie van je woning.
 • Realistische prijsstelling: Zorg voor een juiste vraagprijs. Een makelaar kan je helpen bij het bepalen van een prijs die de lokale markt weerspiegelt.
 • Bereikbaarheid: Zorg dat je makelaar gemakkelijk bereikbaar is voor zowel jou als potentiële kopers. Goede communicatie kan het verkoopproces aanzienlijk versnellen.
 • Onderhandelingsvaardigheden: Een ervaren makelaar heeft uitstekende onderhandelingsvaardigheden. Dit kan je helpen om de beste verkoopprijs voor je huis te krijgen.

Ontdek jouw stappenplan in Zevenaar:

 • Persoonlijk samengesteld stappenplan per woning.
 • Voorkom het overslaan van belangrijke stappen.
 • Mogelijkheid tot het besparen van duizenden euro's.
 • Alles regelen vanaf één overzichtelijke plek.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Zevenaar?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Zevenaar kost je als verkoper gemiddeld € 5.897. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Zevenaar In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 402.562) € 4.629
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.897

Kosten van makelaars in Zevenaar

Als je een huis in Zevenaar wilt verkopen, mag je rekening houden met gemiddelde makelaarskosten. Deze variëren per makelaar. Hoofdzakelijk bestaan de kosten uit een courtage, een percentage van de verkoopprijs. Ter indicatie, het gemiddelde courtagepercentage is 1,15%. Daarnaast rekenen de meeste makelaars in Zevenaar opstartkosten voor het verkopen van een huis, welke gemiddeld € 515 bedragen.

Het is van belang om in gedachten te houden dat makelaars verschillende kostenstructuren hanteren. De ene makelaar kan een lager courtagepercentage vragen maar hogere opstartkosten in rekening brengen, en vice versa. Het is aan jou om te beslissen welke structuur het beste bij jouw verkoopstrategie en budget past. Vergelijk daarom zorgvuldig de verschillende aanbiedingen.

Lees meer over makelaars in Zevenaar.

Andere kosten bij verkoop

Overdrachtsbelasting

Bij de verkoop van een huis speelt overdrachtsbelasting een rol. Dit is een belasting die de koper betaalt, maar soms neemt de verkoper deze kosten op zich om de woning aantrekkelijker te maken. De belasting bedraagt 2% van de verkoopprijs.

Het overnemen van de overdrachtsbelasting is geen verplichting, maar kan een strategie zijn om de woning sneller verkocht te krijgen. Maak dus een weloverwogen besluit hierover, want de kosten kunnen flink oplopen.

Onderhoudskosten

Tijdens het verkoopproces van je huis kunnen er ook onderhoudskosten opduiken. Denk hierbij aan noodzakelijke reparaties of verbeteringen die de waarde van je woning kunnen verhogen. Je wil immers een goed onderhouden huis op de markt brengen.

Klussen aan het huis kan ervoor zorgen dat potentiële kopers eerder geneigd zijn een bod uit te brengen. Het is wel belangrijk te beseffen dat je de gemaakte kosten niet altijd volledig terugverdient bij de verkoop.

Diverse kosten

Het kan lastig zijn om een volledig overzicht te hebben van alle kosten die je kunt tegenkomen bij de verkoop van je woning. Naast de overdrachtsbelasting en onderhoudskosten, zijn er nog tal van andere kosten. Denk bijvoorbeeld aan de kosten voor een energielabel of notariskosten.

Wil je exact weten waar je aan toe bent? Via deze link krijg je een overzicht van alle te verwachten verkoopkosten. Een goed inzicht in alle kosten kan je helpen om een realistische verkoopprijs te bepalen voor je woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Zevenaar?

In de huidige woningmarkt is het een mogelijk goed moment om je woning te verkopen in Zevenaar. Vraag je je af waarom mei 2024 precies het juiste moment is? Dat heeft te maken met diverse factoren op de woningmarkt die een makelaar inzichtelijk kan maken voor je. Dankzij deze professionele inzichten kun je een geïnformeerde beslissing nemen betreffende de verkoop van je woning.

Het is natuurlijk van belang om met de tijd mee te gaan en dus geen overhaaste beslissingen te nemen. Is het dan de juiste keuze om juist nu je huis te verkopen? Een makelaar kan hiervoor technische analyses en marktkennis combineren om je te informeren. Betrek dus op tijd een specialist zodat je een weloverwogen keuze kunt maken betreffende het ideale verkoopmoment.

Vergelijk makelaars in Zevenaar Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je woning te verkopen, biedt Huis Verkopen een stappenplan dat speciaal voor jouw huis en verkoopplannen is gemaakt. Dit stappenplan loodst je door het gehele proces en zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet. Het gebruik van het stappenplan is een verstandige stap in de juiste richting van een succesvolle en zorgeloze verkoop.

Handige tools en onafhankelijke platform

Met Huis Verkopen krijg je toegang tot handige tools zoals de mogelijkheid om makelaarstarieven te vergelijken. Zo zorgt ons onafhankelijke en gratis platform ervoor dat je de beste makelaar in Zevenaar kunt vinden en veel kunt besparen op makelaarskosten.

Compleet overzicht van diensten

Ga je je huis verkopen? Dan staan er allerlei taken op je te wachten. Via Huis Verkopen kun je makkelijk aanvullende diensten regelen, zoals een energielabel of woningstyling. Zo zorg je ervoor dat je woning klaar is voor de verkoop.

Inzicht in makelaarsstatistieken

Bij het kiezen van de beste makelaar helpen wij je een handje. Huis Verkopen biedt een schat aan data over makelaars, waardoor je inzicht krijgt in makelaarsstatistieken. Zo maak je een weloverwogen keuze voor de juiste makelaar voor jouw woning in Zevenaar.

Eenvoudig en modern

De verkoop van je huis regelen op een moderne manier wordt mogelijk gemaakt door de eenvoudige interface van Huis Verkopen. Hiermee houden we het gebruiksgemak hoog en krijg je meer grip op de verkoop van je huis.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Zevenaar

Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun tarief, diensten en ervaringen van anderen. HuisVerkopen.nl heeft een handige tool voor je klaarstaan om dit makkelijk te kunnen doen. Bekijk de vergelijkingstool om een makelaar te vinden die het beste bij jouw situatie past.

Een makelaar kan helpen bij het bepalen van de vraagprijs. Zij hebben ervaring en kennen de lokale markt in Zevenaar goed. Je kunt ook online een waardebepaling aanvragen bij HuisVerkopen.nl om inzicht te krijgen in de waarde van je huis.

Het verkopen van een huis kan een complex proces zijn. Het kan onder andere gaan om de woningwaardering, het opstellen van een verkoopplan en het onderhandelen met potentiële kopers. Op HuisVerkopen.nl vind je een uitgebreid stappenplan voor de verkoop van je huis.

Er zijn verschillende factoren die de snelheid van de verkoop kunnen beïnvloeden, waaronder de vraagprijs, de presentatie van je woning en de marketingstrategie. HuisVerkopen.nl heeft enkele handige tips verzameld om je huis sneller te verkopen.

De kosten om je huis te verkopen variëren. Ze kunnen bestaan uit makelaarskosten, notariskosten en kosten voor een energielabel. HuisVerkopen.nl heeft een volledig overzicht gemaakt van de mogelijke kosten bij het verkopen van je huis.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen