Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Velp

Zoek je een sterke verkoopmakelaar in Velp? Het is belangrijk om te weten dat marktkennis per makelaar verschilt, dus kiezen van de juiste kan lastig zijn. Huis Verkopen helpt je graag bij het vinden van een ervaren en betrouwbare makelaar.

Over makelaars in Velp

Wanneer je op het punt staat om je huis in Velp te verkopen, komen daar enkele belangrijke en beslissende factoren bij kijken. Zo is bijvoorbeeld het kiezen van de juiste makelaar een essentiële stap in dit proces. Daarbij kijk je niet alleen naar de reputatie van de makelaar, maar ook naar zaken zoals lokale marktkennis, de gehanteerde verkoopstrategie en persoonlijke communicatiestijl. Ieder van deze elementen kan invloed hebben op de uiteindelijke verkoop van je woning.

Zoals je ziet, zijn er veel vragen die je jezelf zou kunnen stellen voordat je een makelaar kiest. Je vraagt je waarschijnlijk af welke makelaar in Velp de hoogste verkoopprijzen kan behalen, welke makelaar de woningen het snelst kan verkopen of juist welke een goede service aanbiedt. Het is daarom handig om vooraf de verschillende makelaars te vergelijken en te kijken naar jouw specifieke wensen en voorkeuren. Gelukkig kun je makkelijk en snel deze informatie vinden en makelaars vergelijken om zo de best passende voor jouw situatie te vinden.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.307
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.844
Besparing (gem.)
€ 1.105

Actueel

 • In de huidige periode van mei 2024, variëren de makelaarskosten in Velp sterk per makelaar. Je kunt rekening houden met courtagepercentages die van 0,95% tot 1,53% lopen.
 • Als je kijkt naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter, dan bedraagt die momenteel € 3.725 in Velp. Je kunt meer informatie vinden over de actuele woningprijzen in Velp op deze pagina over de huizenmarkt.
 • Wees ervan bewust dat de makelaarstarieven in Velp voortdurend fluctueren. Door de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken, kun je momenteel gemiddeld € 1.105 besparen.

Uitgelichte makelaars in Velp

Als je jouw woning wilt verkopen, kun je kiezen uit talloze makelaars in Velp. We bieden een duidelijk overzicht van de diverse verkoopmakelaars die in deze stad actief zijn. Het is verstandig om deze makelaars met elkaar te vergelijken, omdat dit je inzicht kan geven in de verschillen in service en tarieven, waardoor je in staat bent om de beste keuze te maken.

Logo Kamps Makelaardij

Kamps Makelaardij

Kamps Makelaardij profileert zich als een ervaren en vertrouwde expert in de lokale onroerend goed-markt. Dit kleinschalige kantoor, voorheen Makelaar Dijkstra, hecht veel waarde aan persoonlijk contact en ziet je niet als een klant, maar als een relatie. Deze NVM-makelaar investeert in kwaliteit en betrouwbaarheid, en is een betrouwbare intermediair bij de aan- verkoop of verhuur van jouw woning of bedrijfsobject. Je vindt Kamps Makelaardij op de Zuider Parallelweg in Velp.

Bell Makelaardij BV

Bell Makelaardij is een erkend kantoor dat zich specialiseert in klassieke woningen en monumenten in Arnhem/Velp en omgeving. Ze bieden deskundigheid en ervaring, met een jaarlijkse uitvoering van meer dan 100 taxaties. Hier vind je persoonlijke aandacht en een actieve, communicatieve aanpak. Of je nu wilt kopen, verkopen, huren, verhuren of een taxatie nodig hebt, Bell Makelaardij is jouw partner met een gemiddelde beoordeling op Funda van 9,7. Ze zijn aangesloten bij VBO Makelaar.

Haitsma Mulier Makelaars og

Haitsma Mulier Makelaars o.g. biedt een uitstekende dienstverlening bij zowel aan- als verkoop. Dit makelaarskantoor, dat is aangesloten bij branchevereniging NVM, biedt ondersteuning in verschillende talen waaronder Engels, Duits en Frans. Met de deskundigheid en het VastgoedCert aan hun zijde, kun je rekenen op een betrouwbare partner in de wereld van onroerend goed.

Let op: In en rondom Velp zijn veel verkoopmakelaars actief die wellicht niet in de bovengenoemde lijst voorkomen. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in Velp in onze vergelijking. Het kan goed zijn dat de ideale makelaar voor jou daartussen zit. Door te vergelijken vind je de beste match voor jouw situatie.

Vergelijk makelaars in Velp Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Velp?

Een verkoopmakelaar in Velp rekent voor het verkopen van een woning gemiddeld een courtage van 1,13% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde verkoopprijs van € 381.184 in Velp komt dit neer op € 4.307 aan makelaarskosten (update mei 2024).

Het is wel zo dat wanneer woningen sneller verkocht worden, de courtages meestal lager zijn. Dit komt omdat de makelaar minder tijd en moeite hoeft te besteden aan de verkoop van de woning, wat zich vertaalt in lagere kosten voor jou.

Let op: gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Velp 0,58% verschillen. Daardoor bespaar je tot wel € 1.105 door eerst tarieven op te vragen. Het vergelijken van tarieven levert dus altijd voordeel op en zorgt ervoor dat je niet te veel betaalt.

Kosten van makelaars in Velp

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.700
€ 4.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Velp

De meeste makelaars in Velp hanteren opstartkosten. Dit zijn kosten die je betaalt voordat de daadwerkelijke verkoopdiensten plaatsvinden. Denk bijvoorbeeld aan kosten voor professionele foto's van jouw woning, de plaatsing op huizen-platforms en de promotie van jouw woning. De opstartkosten kunnen variëren, maar liggen gemiddeld tussen de € 400 en € 700.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten bij het kiezen van een makelaar. Niet elke makelaar rekent dezelfde kosten en het kan dus financieel voordelig zijn om verschillende tarieven te vergelijken. Een makkelijke manier om dit te doen, is door de tarieven op te vragen op onze website. Hiermee krijg je een overzicht van de mogelijke kosten bij makelaars in Velp, inclusief de startkosten.

Intrekkingskosten van makelaars in Velp

Wanneer je jouw woning te koop zet, is het mogelijk dat je jouw huis na een bepaalde tijd uit de verkoop wilt halen. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je van gedachten bent veranderd, of omdat de marktsituatie is veranderd. Maar let op, dit kan financiële gevolgen hebben. De meeste makelaars in Velp rekenen namelijk intrekkingskosten. Dit betekent dat je moet betalen voor de diensten die de makelaar tot dan toe geleverd heeft.

In praktijk houdt dit in dat de makelaar kosten in rekening brengt voor zijn inspanningen, zoals bezichtigingen organiseren, adviseren, onderhandelen en het opstellen van contracten. De gemiddelde intrekkingskosten in Velp zijn € 500. Dit bedrag kan variëren, afhankelijk van de makelaar en de reeds verrichte werkzaamheden. Dus als je erover denkt om jouw huis uit de verkoop te halen, is het goed om dit eerst met je makelaar te bespreken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Velp met een vast tarief

Naast makelaars die werken op basis van courtage, zijn er ook makelaars die werken tegen een vast tarief. Dit betekent dat je vooraf een afgesproken bedrag betaalt voor de diensten van de makelaar, ongeacht de uiteindelijke verkoopprijs van jouw woning. In Velp bijvoorbeeld, voeren makelaars met vaste tarieven gemiddeld een tarief van € 3.250 (update: mei 2024). Dit bedrag ligt doorgaans tussen de 3.000 en 3.500 euro.

Er zitten zowel voordelen als nadelen verbonden aan een makelaar met een vast tarief. Een voordeel is de duidelijkheid: je weet vooraf precies wat je gaat betalen. Ook ben je mogelijk voordeliger uit als jouw woning voor een hoge prijs verkocht wordt. Echter, als jouw woning voor een relatief lage prijs wordt verkocht, kan het vaste tarief juist nadelig uitpakken. Bovendien kan het zijn dat een makelaar met een vast tarief minder gemotiveerd is om een zo hoog mogelijke prijs voor jouw woning te realiseren.

Tip: Maak een goed geïnformeerde keuze door verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Op deze manier vind je de makelaar die naadloos aansluit op jouw woning en persoonlijke situatie. Zo zorg je ervoor dat je uiteindelijk de best mogelijke deal krijgt voor jouw woning.

4 feitjes over makelaars in Velp

 • De keuze voor een makelaar in Velp wordt vaak bepaald door aantoonbare lokale ervaring. Uit een vergelijking van makelaars blijkt dat dit het voornaamste criterium is voor woningverkopers.
 • Verkopers die zelf hun woning in Velp verkopen, lopen het risico om een lager bedrag te realiseren. Gemiddeld blijkt er een verschil te zijn van zo'n €22.000.
 • Geruststellend voor woningverkopers is dat een overweldigende 91% van de makelaars in Velp lid is van een branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO. Dit geeft toch een bepaalde mate van zekerheid en professionaliteit aan.
 • Voordat woningverkopers in Velp een definitieve keuze maken, vragen ze meestal eerst advies bij verschillende makelaars. Gemiddeld worden er zo'n drie verschillende makelaars benaderd voor verkoopadvies.

Wat levert de beste makelaar in Velp op?

Het kiezen van een makelaar in Velp is een belangrijk aspect van je huisverkoop. Het maakt een groot verschil als je kiest voor een makelaar die een stapje extra zet en betere resultaten behaalt in vergelijking met de rest van de markt.

Maar hoe herken je de beste makelaars in Velp? Hier zijn enkele indicatoren:

 • Uit onze database blijkt dat de meest efficiënte makelaars in Velp huizen gemiddeld 12 dagen sneller verkopen dan andere makelaars. Inderdaad, makelaars die zich onderscheiden door een doeltreffende verkoopstrategie zijn verantwoordelijk voor de snelste verkoopprestaties.

 • Bovendien, onze data toont ook aan dat de beste makelaars in Velp gemiddeld voor een bedrag van € 12.062 meer verkopen dan hun concurrenten. Het wordt dus duidelijk dat de investering in een goede makelaar loont, want hun expertise vertaalt zich in een hogere verkoopprijs voor je woning.

De beste makelaar in Velp vinden

De beste makelaar is degene die jouw huis naar volle tevredenheid verkoopt. Een goede makelaar kent jouw woonplaats, jouw situatie en weet jouw wensen te vertalen naar de juiste verkoopstrategie. Hij informeert je over zijn tarieven en biedt begeleiding tijdens het gehele proces.

Via onze vergelijkingstool vind je gemakkelijk de beste makelaar in Velp. Het invullen van jouw gegevens is geheel vrijblijvend en gratis. Hiermee matchen we de meest geschikte makelaars aan jou, zodat je altijd de beste keuze maakt.

Waar moet je op letten bij makelaars in Velp?

Het selecteren van een makelaar voor de verkoop van je huis in Velp behoeft de nodige overweging. Hier volgen vijf punten die je helpen bij het maken van de juiste keuze:

Ervaring in de lokale markt

De kennis die een makelaar heeft over de locale vastgoedmarkt kan bijdragen aan de snelheid en prijs van de verkoop. Informeer naar eerdere transacties in Velp.

Verkoopstrategie

Vraag naar de verkoopstrategie van de makelaar. Een doordachte strategie kan het verschil maken in de vraag- en verkoopprijs van jouw woning.

Verkoopprestaties

Verdiep je in de verkoopresultaten van de makelaar. Een bewezen succesvol verkoopverleden geeft je vertrouwen in de potentiële verkoopsucces van jouw woning.

Kostenstructuur

Beoordeel de helderheid van de kostenstructuur. Zijn de kosten een fixed fee, een percentage van de verkoopprijs, of een combinatie van beide? Begrijp je waar je voor betaalt?

Communicatie en bereikbaarheid

Hoe snel antwoordt de makelaar op jouw vragen? Tijdige en duidelijke communicatie kan veel stress wegnemen tijdens het verkoopproces.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Als je woont in Velp en overweegt om je huis te verkopen, kan een makelaar een grote rol spelen. Niet enkel NVM-makelaars, maar ook VBO- en VastgoedPRO-makelaars bieden hun deskundige diensten aan. Ze adviseren over de verkoopprijs, voeren onderhandelingen en verzorgen de administratieve afhandeling van de verkoop.

Vanzelfsprekend heeft elke makelaar zijn eigen aanpak. Een NVM-makelaar bijvoorbeeld, houdt zich aan strenge gedragsregels en beschikt over een uitgebreide databank met woninggegevens. VBO-makelaars daarentegen werken volgens hun eigen, persoonlijke methodes en VastgoedPRO-makelaars combineren verscheidene strategieën.

Weetje: Hoewel makelaars gezamenlijk hetzelfde doel hebben - je helpen bij de verkoop van je huis - verschillen ze onderling in hun prestaties en prijzen. Het is daarom verstandig om makelaars te vergelijken en te kiezen voor een makelaar die het beste bij jouw wensen en behoeften aansluit.

Wat doet een makelaar in Velp?

Een makelaar kan voor je een enorm verschil maken bij de verkoop van jouw woning in Velp. Het echte resultaat is niet alleen te meten in prijs, maar ook in snelheid en zonder al te veel stress.

Een goede makelaar zorgt bijvoorbeeld dat potentiële kopers zich welkom voelen tijdens een bezichtiging. Daarnaast onderhandelt een makelaar voor je, zodat je de beste prijs krijgt voor jouw huis.

 • Bezichtigingen regelen: Van het plannen tot het uitvoeren.
 • Adverteren van jouw huis: Zowel op alle relevante websites als offline.
 • Doen van prijsonderhandelingen: Om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te behalen.
 • Controle op juridische zaken: Bijvoorbeeld bij het opstellen van de koopovereenkomst.
 • Aanbieden van bijbehorende diensten: Denk aan een verhuisdienst of schoonmaakservice.

Waarom een makelaar in Velp inschakelen?

Wanneer je van plan bent je huis te verkopen, kan een goede makelaar in Velp hierin een enorme ondersteuning zijn. Met hun marktkennis en ervaring, kunnen ze jouw verkoopproces versnellen en je helpen de optimale verkoopprijs te behalen. Dit doen ze door jouw huis tactisch op de markt te presenteren, een scherpe verkoopprijs vast te stellen en te onderhandelen met potentiële kopers. Elk aspect van het verkoopproces wordt hiermee soepeler en efficiënter, wat leidt tot een hogere uiteindelijke winst voor jou.

Kennis en ervaring

Een makelaar met de nodige kennis en ervaring heeft inzicht in de woningmarkt van Velp. Deze expertise draagt bij aan de juiste promotie van jouw huis en het vaststellen van een competitieve, maar realistische verkoopprijs.

Onderhandelingen met kopers

Onderhandelen met potentiële kopers kan lastig zijn, maar een makelaar staat je bij in deze gesprekken. Zij zorgen ervoor dat je niet te snel instemt met een te laag bod en helpen je het maximale uit de verkoop te halen.

Promotie van je huis

Een makelaar weet hoe jouw woning in de kijker moet worden gezet om aantrekkelijk te zijn voor potentiële kopers. Denk hierbij aan professionele fotografie, spannende huisomschrijvingen en strategische advertenties.

Meer winst en minder stress

Met een makelaar aan je zijde kun je rekenen op meer winst bij de verkoop van je huis. Bovendien neemt een makelaar veel werk uit handen, waardoor je minder stress ervaart en zeker kunt zijn van een soepel verloop van het gehele proces.

Makelaars in Velp vergelijken

Bij Huis Verkopen maken we het vergelijken van verkoopmakelaars in Velp gemakkelijk. We verhelderen waarom dit een slimme stap is in het verkoopproces van jouw woning.

 • Scherper makelaarstarief door vergelijking.
 • Gratis en vrijblijvende waardebepaling.
 • Vind makelaars die bij jouw wensen aansluiten.

We helpen maandelijks meer dan duizend mensen bij het vinden van een geschikte verkoopmakelaar. Het doel is altijd om jou de beste ervaring te bieden, door onafhankelijk en objectief makelaars te vergelijken op basis van lokale prestaties, zoals verkoopopbrengst en verkoopsnelheid.

Vergelijk makelaars in Velp Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Velp

De gemiddelde makelaarskosten in Velp zijn € 4.307. Deze kosten bestaan uit verschillende onderdelen zoals courtage, opstartkosten en intrekkingskosten. Voor een volledig overzicht kun je de kosten op onze website opvragen.

Het vinden van een goede makelaar in Velp begint met vergelijken. Hierbij kijk je naar ervaring, verkoopsnelheid en tarieven van verschillende makelaars. Hier op HuisVerkopen.nl kun je gemakkelijk makelaars vergelijken.

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Velp zijn € 515. Dit is wat makelaars in rekening brengen om opdracht te krijgen om je woning te kunnen verkopen.

De gemiddelde verkoopsnelheid van een huis in Velp is op dit moment 71 dagen. Dit kan variëren op basis van vraag en aanbod in de markt.

Je kunt gemiddeld € 1.105 besparen op makelaarskosten in Velp door het vergelijken van makelaars. Het vergelijken van makelaars doe je gemakkelijk op onze vergelijkingspagina.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen