Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Rozendaal

Wanneer je jouw huis in Rozendaal wilt verkopen, is het van belang om goed geïnformeerd te zijn. Op deze website doorlopen we alle fases van het verkooptraject en lichten deze in detail toe. Zo word je als verkoper volledig op de hoogte gesteld voor een succesvolle overdracht.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Rozendaal

Als je van plan bent om je huis in Rozendaal te verkopen, zijn er een aantal zaken waar je goed op moet letten. Het is natuurlijk van belang dat je een goede prijs voor je huis krijgt. Daarnaast wil je niet te veel betalen voor een makelaar. Ook wil je je huis zo snel mogelijk verkopen om dubbele woonlasten te vermijden. Deze drie dingen zijn essentieel wanneer je jouw huis succesvol wilt verkopen.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Rozendaal worden verkocht en wat de gemiddelde verkoopopbrengst is. Of misschien wil je weten hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Hieronder vind je de antwoorden op deze vragen. We presenteren je de meest actuele cijfers over woningverkoop in Rozendaal:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
96 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 715.000
Besparing (gem.)
€ 1.609

Je huis snel verkopen in Rozendaal

In Rozendaal gaan woningen gemiddeld binnen 92 dagen van de hand. Dit is relatief snel, maar soms wil je nog sneller je huis verkopen. We geven je drie tips om in kortere tijd een koper te vinden voor jouw woning.

 1. Presentatie en onderhoud van je huis kan een groot verschil maken. Zorg dat je huis schoon en opgeruimd is tijdens bezichtigingen. Kleine reparaties zijn ook aan te raden om je huis aantrekkelijker te maken.
 2. Vraag altijd meerdere makelaars om advies. Al bij de makelaarskeuze moet duidelijk zijn welke makelaar de beste uitverkoopstrategie voor jouw huis heeft. Hierbij kan onze pagina over makelaars vergelijken je helpen.
 3. Prijsstelling is ook cruciaal. Zorg dat je een reële vraagprijs vraagt die past bij de waardering van jouw woning. Hiervoor kun je een waardebepaling door een makelaar aanvragen.

Tips in Rozendaal

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Rozendaal op?

Als je een huis verkoopt in Rozendaal, kun je momenteel rekenen op een gemiddelde verkoopprijs van € 715.000. Het uiteindelijke verkoopbedrag hangt van verschillende factoren af. Denk hierbij aan de grootte van het huis, de staat van onderhoud, de ligging, en de marktomstandigheden in mei 2024.

Om een nog gedetailleerder beeld te krijgen, kun je kijken naar de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter in Rozendaal. Op het moment ligt die prijs rond de € 4.820. Houd in het achterhoofd dat dit daadwerkelijke verkoopprijzen zijn, dus mogelijk ligt de vraagprijs per m2 iets hoger. De verkoopprijs en vraagprijs zijn uiteindelijk twee verschillende dingen.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Rozendaal

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 4.600
€ 4.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Rozendaal bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Rozendaal.

Tips om je woning te verkopen in Rozendaal

Het verkopen van je huis in Rozendaal kan een uitdaging zijn. Maak je echter geen zorgen! Met een handvol handige tips kan je de aantrekkelijkheid van je woning vergroten en potentiële kopers over de streep trekken. Deze tips zullen een groot verschil maken in het uiteindelijke verkoopresultaat.

 • Netheid telt: Zorg ervoor dat je huis altijd schoon en georganiseerd is. Een fris en opgeruimd huis geeft een goede eerste indruk en maakt het voor potentiële kopers makkelijker om zich het wonen in je huis voor te stellen.
 • Werk aan je tuintje: Laat je tuin er verzorgd uitzien. Snoei bomen en struiken, maai het gras en voeg wat kleurrijke bloemen toe. Een aantrekkelijke tuin kan echt opvallen in de woningadvertenties.
 • Eerste indruk maakt het verschil: Houd de buitenkant van je huis in topconditie. Een frisse verflaag op de gevel en een verzorgde voortuin kunnen het verschil maken bij de eerste indruk van potentiële kopers.
 • Belichting is key: Zorg ervoor dat elke kamer goed is verlicht. Dit kan bereikt worden door het strategisch plaatsen van lampen en door natuurlijk licht zo veel mogelijk te benutten.
 • Gebruik neutrale kleuren: Potentiële kopers kunnen zich gemakkelijker voorstellen hoe ze hun eigen spullen in de ruimte kunnen inpassen als er gebruik wordt gemaakt van neutrale kleuren op de muren en vloeren.

Ontdek jouw stappenplan in Rozendaal:

 • Het stappenplan is op maat gemaakt voor jouw woning
 • Per stap weet je precies waar je aan toe bent
 • Voorkom onnodige kosten door slim te vergelijken
 • Met het stappenplan overzie je de gehele woningverkoop
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Rozendaal?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Rozendaal kost je als verkoper gemiddeld € 12.168. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Rozendaal In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 715.000) € 7.937
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 12.168

Kosten van makelaars in Rozendaal

Als je overweegt om je huis in Rozendaal te verkopen, houd dan rekening met de kosten van een makelaar. De meeste makelaars brengen opstartkosten in rekening. In Rozendaal zijn deze kosten gemiddeld € 515. Deze kosten dekken vaak de basis diensten zoals het opstellen van de advertentie voor je huis, het nemen van professionele foto's en het organiseren van bezichtigingen.

Daarnaast werken de meeste makelaars met een courtage, een bepaald percentage van de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Deze vergoeding, ook wel bekend als de makelaarsprovisie, is de beloning voor de makelaar voor zijn diensten tijdens het verkoopproces. In Rozendaal is het gemiddelde courtagepercentage 1,11% van de verkoopprijs.

Lees meer over makelaars in Rozendaal.

Andere kosten bij verkoop

Reparatiekosten

Voordat je jouw huis in de verkoop plaatst, wil je het in zo goed mogelijke staat presenteren. Reparatiekosten komen dan vaak om de hoek kijken. Denk aan het fixen van die lekkende kraan, het opknappen van een beschadigd muurtje of zelfs grotere reparaties als dakrenovatie.

Ook is het verstandig om te investeren in een bouwkundige keuring voordat je jouw huis te koop zet. Deze voorkeuring geeft een duidelijk beeld van eventuele gebreken of noodzakelijke reparaties, en kan je helpen om onverwachte kosten in de toekomst te voorkomen.

Verhuiskosten

In de meeste gevallen verhuis je naar een andere woning als je jouw huidige huis verkoopt. De verhuisoperatie kan dan een flinke aanslag op je budget zijn. De prijs is afhankelijk van het aantal in te pakken spullen, de afstand naar je nieuwe huis en of je wel of niet professionele verhuizers inhuurt.

Bovendien moet je rekening houden met eventuele tijdelijke opslag van je meubels en spullen. In veel gevallen is het tijdstip waarop je jouw oude huis verlaat niet hetzelfde als het moment waarop je de sleutels van je nieuwe huis krijgt. Opslagkosten kunnen dan in de papieren lopen.

Verbeteringskosten

Om te zorgen dat jouw huis opvalt tussen de andere te koop staande huizen binnen jouw prijsklasse, kunnen enkele verbeteringen een goede oplossing zijn. Dit kan variëren van een kleine make-over van de buitenkant tot iets groots als een nieuwe keuken of badkamer.

Vergeet ook niet de kosten voor schilderwerk, het aanleggen van een nieuwe vloer of moderniseren van het sanitair. Al deze verbeteringen aan je huis kunnen je helpen om het sneller te verkopen en kan zelfs een hogere verkoopprijs opleveren. Maar voorzichtigheid is geboden, te veel sprongen over budget betekenen niet automatisch hogere winsten.

Wanneer mijn huis verkopen in Rozendaal?

Denk je erover na om je huis in Rozendaal te verkopen? Dan kan juist deze periode, mei 2024, een goed moment zijn. De woningmarkt is in beweging en er is een constante vraag naar woningen in mooie woongebieden zoals Rozendaal.

Vraag je je af of er voldoende interesse zal zijn in jouw woning? Geen zorgen. Rozendaal is een gewild woongebied en trekt veel geïnteresseerde kopers. Met de juiste strategie zou het kunnen dat je snel een geschikte koper voor je huis vindt.

Vergelijk makelaars in Rozendaal Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Bij Huis Verkopen begrijpen we dat het verkopen van je woning een complex proces kan zijn. Daarom hebben we een helder en gebruiksvriendelijk stappenplan ontwikkeld om dit proces voor je te vereenvoudigen. Dit stappenplan helpt je stap voor stap door alle zaken die je moet regelen voor de verkoop van je woning. Steeds meer mensen maken gebruik van onze diensten. Inmiddels regelen duizenden mensen per maand de verkoop van hun huis via Huis Verkopen, vanwege het gemak en de duidelijkheid die we bieden.

Vergelijken makelaars Rozendaal

Woon je in Rozendaal en wil je je woning verkopen? Het kan spannend zijn om een geschikte makelaar te vinden. Bij Huis Verkopen kan je makelaars vergelijken op basis van verkoopopbrengst en snelheid. Hierdoor vind jij de beste makelaar voor jouw situatie.

Kosten besparen met Huis Verkopen

Via ons stappenplan vergelijk je, naast makelaars, ook andere dienstverleners zoals energieadviseurs. Dit levert een besparing op in de kosten verbonden aan de verkoop van je woning. Profiteer van de voordelen die Huis Verkopen jou biedt.

Objectief en onafhankelijk

Als grootste platform op het gebied van woningverkoop, is Huis Verkopen 100% objectief en onafhankelijk. We hebben jouw belangen altijd voorop staan en streven naar transparantie in de markt. Jij wordt dus altijd zo goed mogelijk geadviseerd!

Overzicht en gemak

Ons interactieve stappenplan houdt je op de hoogte van alle zaken die je moet regelen. Je vinkt eenvoudig iedere voltooide stap af, zodat je altijd overzicht behoudt. Met Huis Verkopen regel je alles rondom de verkoop van je woning op één plek. De verkoop van je woning was nog nooit zo makkelijk!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Rozendaal

Het startpunt voor de verkoop van jouw huis is het bepalen van de vraagprijs. Deze baseer je op de huidige marktwaarde. Bij HuisVerkopen.nl kun je een gratis waardebepaling ontvangen.

De kosten variëren per makelaar en omvatten zaken als advertentiekosten, makelaarscourtage en kosten voor juridische hulp. Bezoek de pagina van HuisVerkopen.nl voor gedetailleerde informatie over de kosten.

Ja, het is mogelijk om jouw huis zelf te verkopen. Echter, het inschakelen van een makelaar kan het proces makkelijker maken en kan ervoor zorgen dat je woning voor de beste prijs verkocht wordt. Op HuisVerkopen.nl vind je nuttige tools voor de verkoop.

De beste aanpak is afhankelijk van jouw specifieke situatie. Maar het is altijd verstandig om je goed voor te bereiden en over het algemeen is het raadzaam om een ervaren makelaar in te schakelen. Op HuisVerkopen.nl kun je tips vinden om een goede makelaar te vinden.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen