Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Grave

Als je overweegt om je huis in Grave te verkopen, dan is het handig om te weten dat makelaarskosten kunnen variëren. Een gedegen onderzoek naar de beste verkoopstrategie en een geschikte makelaar voor jouw situatie is essentieel. Vergeet niet dat een succesvolle verkoop meer is dan alleen maar het plaatsen van een ‘te koop’-bord.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Grave

Als je je huis in Grave gaat verkopen, zijn er aantal factoren om goed in de gaten te houden. Denk aan het juiste moment van verkoop, het aantrekkelijk presenteren van jouw woning en het aanbieden van een marktconforme vraagprijs. Niet te vergeten, de keuze van een geschikte makelaar kan een doorslaggevende factor zijn in de snelheid en uiteindelijke opbrengst van jouw woningverkoop.

Als potentiële woningverkoper vraag je je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Grave doorgaans worden verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? Hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Een andere tip kan zijn om een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar in Grave. Hieronder vind je de actuele cijfers over woningverkoop in Grave:

Mei 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
30 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 331.187
Besparing (gem.)
€ 1.076

Je huis snel verkopen in Grave

In Grave worden woningen gemiddeld verkocht in 31 dagen. Dit is relatief snel, maar er zijn altijd manieren om dit proces te versnellen. Met de juiste aanpak kan ook jij je huis sneller verkopen. Hier volgen drie nuttige tips:

 1. Opruimen en opknappen: Zorg ervoor dat je huis er op zijn best uitziet. Draai kleine klusjes die steeds blijven liggen en ruim alles netjes op. Een verzorgde woning trekt sneller kopers.
 2. Een openbare woningverkoop op huizensites zoals Funda zorgt voor het hoogste verkoopbedrag en draagt ook bij aan een snelle verkoop. Zo ziet een breed publiek je woning en stijgt de kans op een snelle verkoop.
 3. Juiste vraagprijs: Zorg voor een realistische vraagprijs voor je woning. Een professionele makelaar kan hier goed bij helpen. Vraag hier bijvoorbeeld een betrouwbare, gratis waardebepaling aan voor je woning in Grave.

Tips in Grave

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Grave op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Grave ligt momenteel rond de € 331.187 euro. De uiteindelijke verkoopprijs hangt echter af van verschillende factoren als de staat van onderhoud, de grootte van de woning en de locatie binnen Grave. Daarnaast speelt de vraag in de markt en de concurrentie van andere verkopers in mei 2024 een grote rol bij de uiteindelijke verkoopwaarde van jouw woning.

Daarnaast ligt de gemiddelde prijs per vierkante meter in Grave op het moment bij € 3.106 euro. Deze variabele is ook sterk afhankelijk van de locatie en staat van het pand. Het is belangrijk in gedachten te houden dat de huizenprijzen altijd in beweging zijn. Een goede makelaar kan je adviseren over het juiste moment om je huis in de verkoop te zetten, rekening houdend met de huisprijzen en marktcondities.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Grave

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.800
€ 3.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Grave bij (up-to-date: mei 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Grave.

Feitjes over Grave

 • Grave is een van de oudste steden in Noord-Brabant.
 • De stad heeft een rijke historie als vestingstad.
 • Elk jaar wordt in Grave de Keizersrace gehouden.

Tips om je woning te verkopen in Grave

De verkoop van je huis in Grave is een spannende uitdaging. Succesvol zijn hangt onder meer af van een goede voorbereiding en het kiezen van een ervaren makelaar in Grave. Hier zijn enkele tips om deze transitie soepel en vruchtbaar te laten verlopen.

 • Prijsstrategie: Het correct prijzen van je woning is belangrijk. Werk samen met je makelaar om een competitieve, maar realistische prijs op basis van de huidige huismarkt in Grave te bepalen.
 • Schoonmaken: Een grondige reiniging van je woning kan het verschil maken. Potentiële kopers merken een schone, verzorgde woning op en kunnen zich beter voorstellen daar te wonen.
 • Persoonlijke items: Het verwijderen van persoonlijke items, zoals familiefoto's, kan helpen om de ruimte neutraal en aantrekkelijk te maken voor een breed scala aan potentiële kopers.
 • Reparaties: Kijk naar kleine reparaties die je kan uitvoeren voordat je je huis laat zien. Kleine problemen kunnen afleiden van de overall uitstraling of potentiële kopers afschrikken.
 • Tuin en exterieur: Vergeet niet de buitenkant van het huis. Zorg ervoor dat de tuin er netjes en verzorgd uitziet. Dit draagt bij aan de eerste indruk.

Ontdek jouw stappenplan in Grave:

 • Volledig op maat gemaakt voor je woning
 • Je ziet in één oogopslag wat je nog moet doen
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen over het hoofd ziet
 • Kan je duizenden euro's besparen door goed te vergelijken
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Grave?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Grave kost je als verkoper gemiddeld € 5.744. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Grave In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 331.187) € 3.643
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.744

Kosten van makelaars in Grave

De gemiddelde kosten van een makelaar bij het verkopen van je huis in Grave hangen voornamelijk af van de courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs en bedraagt gemiddeld 1,10%. Bij een gemiddelde verkoopprijs van een huis in Grave, namelijk € 331.187, betekent dit dat je rond de € 3.643 aan courtage kwijt bent.

Het is belangrijk te weten dat makelaars niet alleen verschillen in hun tarief, maar ook in hun dienstverlening. Sommige makelaars nemen je alles uit handen, terwijl bij anderen je zelf een deel van de verkoop handelt. Kijk dus goed naar wat voor jou het belangrijkst is: een lage prijs, of een hoge mate van dienstverlening.

Lees meer over makelaars in Grave.

Andere kosten bij verkoop

Energielabel

Het verkopen van je woning brengt kosten met zich mee en één van die vereisten is het energielabel. Dit label geeft informatie over hoe energiezuinig jouw huis is. Het is van belang om dit op tijd te regelen, zodat je geen problemen krijgt met de verkoop.

Verkopers hebben een informatieplicht voor het energielabel. De consequentie van het niet voorzien van een energielabel kan een boete van de overheid betekenen. Je kunt het energielabel aanvragen via een erkend deskundige of een gecertificeerd bedrijf.

Onderhoudskosten

Potentiële kopers prefereren woningen die goed onderhouden zijn. Daarom is het belangrijk tijd en geld te besteden aan het up-to-date houden van je woning voor de verkoop. Dit kan variëren van schilderwerk tot reparaties en renovaties.

Hoewel het extra kosten met zich meebrengt, kan het investeren in onderhoud en reparaties je woning aantrekkelijker maken voor kopers. Dit kan uiteindelijk resulteren in een hogere verkoopprijs en een snellere verkoop van je woning.

Marketingkosten

Om ervoor te zorgen dat jouw woning onder de aandacht komt van potentiële kopers, moet je vaak investeren in marketing. Hierbij kun je denken aan kosten voor professionele foto's, een video en de tekst op de advertentie. Meestal zijn deze kosten onderdeel van de makelaarskosten.

Het is verstandig om vooraf te vergelijken wat verschillende makelaars rekenen voor deze kosten. Zo weet je zeker dat je een eerlijke prijs betaalt en niet teveel geld kwijt bent aan de verkoop van jouw woning.

Wanneer mijn huis verkopen in Grave?

Als je overweegt om jouw huis in Grave te verkopen, is het een goed idee om nu actie te ondernemen, in mei 2024. De huidige woningmarkt is immers erg dynamisch en dat is gunstig voor verkopers. Ook al mag je geen aannames doen over stijging van de woningprijzen, het staat vast dat er veel belangstellenden op de markt zijn.

Vraag je je af of dit ook voor jou het juiste moment is? Het antwoord is simpel: ja. Het is altijd verstandig om je mogelijkheden te verkennen, zeker als je een wens hebt om een andere woning te kopen. Informeer bij een makelaar of vergelijk online huizenprijzen om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie in Grave.

Vergelijk makelaars in Grave Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Wil je je huis verkopen? Voorbereiding is dé sleutel tot een succesvolle verkoop. Met het stappenplan van Huis Verkopen, een vakkundig platform speciaal ontwikkeld voor woningeigenaren, kun je gemakkelijk alle stappen doorlopen. Het stappenplan is specifiek voor jouw huis gemaakt en zorgt ervoor dat je geen essentiële aspecten van de voorbereiding over het hoofd ziet. Van waardebepaling tot het vergelijken van makelaars, alles is erin opgenomen. Het gebruiken van dit stappenplan is niet alleen handig, maar het is ook een verstandig besluit om te zorgen voor een soepele verkoop van je woning.

Gratis waardebepaling

Weet je wat jouw woning waard is? Met behulp van een gratis waardebepaling op Huis Verkopen krijg je snel een indicatie van de marktwaarde van je woning. Dit biedt je een uitstekend startpunt voor de verkoop.

Vergelijk makelaars

Het is belangrijk om de juiste makelaar te kiezen. Huis Verkopen biedt je de mogelijkheid om makelaars te vergelijken en zo de beste makelaar voor de verkoop van jouw woning in Grave te selecteren.

Onafhankelijk platform

Huis Verkopen functioneert als een onafhankelijk platform, wat betekent dat je objectieve informatie krijgt over tarieven en services van verschillende makelaars. Zo weet je zeker dat je de beste keuze maakt.

Eenvoudig in gebruik

De website van Huis Verkopen is zeer gebruiksvriendelijk. Hierdoor kun je op een moderne en overzichtelijke manier de verkoop van je huis regelen. Het maakt de voorbereiding van de verkoop van jouw woning een stuk eenvoudiger.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Grave

Om de verkoopprijs te bepalen, is het verstandig om een professionele waardebepaling bij een makelaar aan te vragen. Deze houdt rekening met de actuele marktomstandigheden en specifieke kenmerken van jouw huis in Grave.

Er zijn veel factoren die meespelen in het bepalen van een goede verkoopmoment. De vraag naar woningen, rentestanden en economische vooruitzichten zijn enkele daarvan. Een verkoopadvies bij een makelaar kan meer inzicht geven.

Voor de verkoop van jouw huis heb je verschillende documenten nodig, zoals het eigendomsbewijs, energielabel, gereedmeldingsdocumenten van verbouwingen en kadastrale gegevens. Voor een compleet overzicht kijk je bij ons handige stappenplan voor de verkoop.

De verkoopkosten kunnen bestaan uit makelaarskosten, energielabelkosten, notariskosten en eventuele advertentiekosten. Op onze pagina over de kosten van de verkoop van een huis vind je een uitgebreid overzicht.

Een goede makelaar kent de lokale markt, hanteert een duidelijke verkoopstrategie en communiceert transparant over tarieven. Via onze pagina makelaars vergelijken kun je verschillende makelaars in Grave tegen elkaar afzetten.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen