Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Grave

Zoek je een goede makelaar voor de eventuele verkoop van je woning in Grave? De informatie op deze pagina kan je helpen bij de oriëntatie. Zelfs als je nog twijfelt over de verkoop, is het verstandig je hierover goed te informeren. Een kundige makelaar kan een groot verschil maken in het resultaat.

Over makelaars in Grave

Verkoopmakelaars verschillen op vele manieren van elkaar. Er zijn variaties in de dienstverlening, tarieven en specialismen. Het scala aan keuzes maakt het selectieproces vaak complex, en het is dan ook belangrijk om goed te kijken naar wat precies jouw wensen en behoeften zijn bij het verkopen van jouw woning.

We houden alles wat er speelt rond makelaars in Grave nauwlettend in de gaten. Of het nu gaat om klantbeoordelingen, tarieven of verkoopsnelheden, we hebben een uitgebreid overzicht. Hierdoor weten we precies welke makelaars in Grave het beste passen bij verschillende situaties en kunnen we je helpen de beste keuze te maken.

Mei 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.643
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 10.018
Besparing (gem.)
€ 1.076

Actueel

 • Ben je op de hoogte van de huidige huizenprijzen in Grave? De gemiddelde verkoopprijs bedraagt nu € 331.187 en de gemiddelde prijs per m2 is € 3.106. Voor meer informatie over de woningmarkt, bezoek onze huizenprijzen pagina.
 • Daarbij zijn de courtages van makelaars niet iets om te negeren. Zo liggen de courtages in Grave rond 1,10% as of mei 2024. Wil je hier meer over weten? Kijk dan op onze Grave pagina.
 • Let op dat tarieven van makelaars in Grave nogal uiteen kunnen lopen. Het is daarom zinvol om deze makelaarstarieven te vergelijken. Zo kan je gemiddeld rond € 1.076 besparen!

Uitgelichte makelaars in Grave

In Grave is er een scala aan makelaars die zich toeleggen op het verkopen van woningen waaruit je kunt selecteren. Hieronder geven we je een overzicht van diverse gespecialiseerde verkoopmakelaars in Grave. We raden aan om deze makelaars te vergelijken, zodat je inzicht krijgt in variaties in dienstverlening, kostenstructuren en ervaringen van anderen.

Logo WOON Makelaars

WOON Makelaars

WOON Makelaars is een betrouwbare en ervaren makelaar in Grave met kennis van zowel de lokale woonmarkt als de wensen van zijn klanten. Ze kunnen helpen met het kopen, verkopen, verhuren of taxeren van je eigendom. Hun specialisme ligt bij nieuwbouw en monumenten. Met een gemiddelde beoordeling van 9,2 op Funda, is het duidelijk dat klanten tevreden zijn. Ze bieden volledige service, zijn aangesloten bij de NVM en bezitten ook diverse certificaten zoals VastgoedCert, NWWI en NRVT.

Let op: Er zijn meer verkoopmakelaars actief in Grave dan je net hebt gezien. Misschien is de ideale match voor jouw woning en situatie nog niet voorbij gekomen. Door alle makelaars in Grave te vergelijken bij Huis Verkopen, vind je gegarandeerd de makelaar die het beste bij jou past.

Vergelijk makelaars in Grave Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Grave?

In Grave hanteren de meeste makelaars een courtagevergoeding als je jouw woning wilt verkopen. Dit betekent dat je een percentage van de verkoopprijs aan de makelaar betaalt. Over het algemeen is dit een gangbare werkwijze in de vastgoedwereld.

Let op: de courtages van makelaars in Grave verschillen gemiddellijk 0,65%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.076 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Grave.

Besef wel dat courtages niet vaststaan en altijd in overleg bepaald kunnen worden. Je kunt dus mogelijk tot een gunstigere courtage komen met jouw makelaar.

Kosten van makelaars in Grave

Mei 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.500
€ 3.700
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Grave

In de wereld van de woningverkoop kom je ongetwijfeld termen zoals "opstartkosten" tegen. Grotendeels van de makelaars in de zo historische stad Grave zal je informeren dat zij opstartkosten in rekening brengen naast de courtage. Deze kosten zijn bedoeld om de initiële uitgaven te dekken die de makelaar maakt om jouw huis op de markt te brengen. Dat kan variëren van professionele foto's voor de woningpresentatie tot advertenties op woningsites. Het is een standaardprocedure in de branche.

Je vraagt je wellicht af wat je kunt verwachten qua de hoogte van deze opstartkosten. Afhankelijk van het makelaarskantoor en de specifieke diensten die ze aanbieden, kunnen de opstartkosten variëren. Gemiddeld ligt dit bedrag in Grave tussen de € 400 en € 700. Het is belangrijk dat je hierover duidelijk communiceert met jouw makelaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in Grave

Als je in Grave een woning wilt verkopen, is het belangrijkste om in gedachten te houden dat de meeste makelaars wellicht intrekkingskosten in rekening brengen als je besluit de woning voortijdig uit de verkoop te halen. Deze kosten worden doorgaans in rekening gebracht als compensatie voor de tijd en moeite die de makelaar heeft geïnvesteerd. Deze kosten kunnen door makelaars worden verrekend op het moment dat je van plan bent om de verkoop van jouw huis te pauzeren of helemaal te stoppen.

Intrekkingskosten zijn dus kosten die je moet betalen als je na enige tijd besluit dat het verkoopproces moet worden stopgezet. Dit kan bijvoorbeeld komen door veranderende persoonlijke omstandigheden, of misschien heb je besloten om de woning zelf te houden. Intrekkingskosten variëren doorgaans, maar de gemiddelde intrekkingskosten van makelaars in Grave bedragen momenteel € 500.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Grave met een vast tarief

Ook in Grave zijn er makelaars die een vast tarief hanteren. Het grote voordeel hiervan is de duidelijkheid en transparantie die je als verkoper krijgt. Je weet van tevoren precies hoeveel je kwijt bent aan de makelaarskosten, ook als jouw huis uiteindelijk voor een hoger bedrag wordt verkocht. De gemiddelde kosten voor makelaars in Grave die met een vast tarief werken liggen op € 3.250 (update: mei 2024).

Hoewel het vast tarief duidelijkheid biedt, kan het voor jou als verkoper ook een nadeel hebben. Wanneer je woning voor een hogere prijs verkocht wordt, betaal je immers nog steeds het afgesproken vaste bedrag. Stel: je woning wordt verkocht voor €400.000 en de makelaar hanteert een vast tarief van €3500, dan ben je relatief voordelig uit. Maar als jouw woning verkocht wordt voor €250.000, wordt dat vaste tarief ineens een groter deel van de verkoopprijs.

Tip: Het is niet raar dat de meerderheid van de verkopers in Grave kiest voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Vaak vinden zij een hogere verkoopprijs het belangrijkste. Met een courtage wordt de makelaar extra gemotiveerd om een zo hoog mogelijke verkoopprijs te realiseren, omdat zijn of haar beloning hiervan afhangt.

4 feitjes over makelaars in Grave

 • In Grave blijkt dat maar liefst 94% van de huizenverkopers kiest voor een makelaar die lid is van een erkende branchevereniging zoals NVM, VBO of VastgoedPRO.
 • Een meerderheid van de verkopers in Grave, namelijk 91%, geeft de voorkeur aan een traditionele makelaar die de gehele verkoop regelt, in plaats van een online makelaar die zich beperkt tot het online plaatsen van de woning.
 • Wanneer je jouw huis in Grave verkoopt met begeleiding van een makelaar, dan gebeurt dit gemiddeld 40% sneller dan zonder tussenkomst van een makelaar.
 • De meeste woningverkopers in Grave hebben een voorkeur voor makelaars die aantoonbaar beter presteren. Via deze link kun je makelaars in Grave vergelijken op basis van hun prestaties.

Wat levert de beste makelaar in Grave op?

In de makelaarswereld van Grave zijn er een select aantal makelaars die een voorsprong hebben op anderen. Dit onderscheid is merkbaar in de uitmuntende verkoopprijzen die ze bereiken en hoe vlot ze een verkoop weten af te ronden.

Dit is hoe je de beste makelaars in Grave herkent:

 • Statistieken tonen aan dat de beste makelaars in Grave woningen gemiddeld weten te verkopen voor bedragen die boven de doorsnee verkoopprijs van andere makelaars uit torenen. Dit is waarbij rekening wordt gehouden met de prijsklassen van verschillende woningtypes. Doordat de beste makelaars in staat zijn om betere prijzen te realiseren, kunnen zij jou een extra € 11.561 opbrengen.
 • Onze data illustreert ook dat de snelste makelaars in Grave huizen gemiddeld in een periode van 16 dagen sneller aan de man weten te brengen dan hun collega's. Hieruit blijkt dat makelaars die nauwkeurig de waarde van de woning kunnen inschatten, doorgaans de snelste verkoopresultaten boeken.

De beste makelaar in Grave vinden

Ben je op zoek naar de beste of snelste makelaar in Grave? Goed nieuws, deze hoeft niet de duurste te zijn! Het gaat erom dat je de makelaar vindt die het beste aansluit bij jouw specifieke situatie en wensen.

Maak kennis met onze handige vergelijkingstool. Vul je adres, situatie en voorkeuren in en de meest geschikte makelaars worden gematcht met jouw woning. Zij geven je inzicht in hun tarieven, hun aanpak, de ingeschatte waarde van jouw huis en geven tips voor de verkoop.

Waar moet je op letten bij makelaars in Grave?

Als je je huis wilt verkopen in Grave, zijn er vijf zaken waar je op wilt letten bij het kiezen van de juiste makelaar:

Ervaring in jouw regio

Een makelaar met kennis van de lokale markt kan je beter bijstaan. Zij kennen de huizenprijzen en potentiële kopers in Grave goed.

Communicatiestijl

Je wilt heldere communicatie. Vraag daarom vooraf hoe de makelaar je op de hoogte houdt: telefonisch, via e-mail of op een andere manier.

Vergoeding en kosten

Begrijp goed hoe de makelaarskosten zijn opgebouwd. Dit kan per makelaar verschillen. Zorg dat je weet wat je krijgt voor de prijs.

Verkoopstrategie

Elke makelaar heeft zijn eigen aanpak. Vraag daarom hoe de makelaar de verkoop van jouw huis in Grave voor zich ziet.

Aanpak op maat

Zorg dat de makelaar jouw wensen begrijpt en hierop inspeelt. Een aanpak op maat zorgt vaak voor een betere verkoopresultaat.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Een NVM-makelaar in Grave ondersteunt je bij het gehele verkoopproces van je huis. Deze makelaar is altijd op de hoogte van de recente marktontwikkelingen en de lokale huizenmarkt. Middels een grondige waardebepaling van je woning, zorgt de makelaar voor een realistische vraagprijs.

Naast NVM-makelaars zijn er in Grave ook VBO en VastgoedPRO makelaars actief. Elk van deze makelaarsverenigingen stelt eigen kwaliteitseisen en hanteren verschillende benaderingen. Het is daarom belangrijk dat je de juiste makelaar kiest die past bij je persoonlijke wensen en behoeften.

Wat doet een makelaar in Grave?

Verkopen van je huis kan een hele opgave zijn, zeker in een stad als Grave met zijn unieke, historische karakter. Een makelaar in deze stad kan je hierbij ondersteunen. Van prijsadvies tot het organiseren van bezichtigingen; de makelaar neemt verschillende taken op zich.

Elke stap in het verkoopproces wordt door de makelaar begeleid. Zo wordt er geholpen bij het onderhandelen over de prijs, worden potentiële kopers rondgeleid en wordt alle administratie rondom de verkoop geregeld. De makelaar zorgt ervoor dat je huis op een gerichte manier gepresenteerd wordt aan de juiste doelgroep.

 • Bespaar tijd: omdat de makelaar de verkoopactiviteiten op zich neemt.
 • Voel je gerust: omdat de makelaar ervoor zorgt dat alle juridische zaken worden afgehandeld.
 • Verkoop tegen een goede prijs: dankzij de kennis van de lokale markt van de makelaar.
 • Zorgeloos proces: omdat de makelaar de onderhandelingen voert met potentiële kopers.
 • Optimale presentatie: de makelaar weet hoe jouw huis aantrekkelijk wordt gepresenteerd.

Waarom een makelaar in Grave inschakelen?

Stel je voor dat je op een ontspannen manier je huis in Grave kunt verkopen, zonder je zorgen te hoeven maken over juridische details, prijsonderhandelingen of het organiseren van bezichtigingen. Dit wordt mogelijk als je een makelaar inschakelt. Een makelaar in Grave biedt je gemak, bespaart je tijd en vermijdt eventuele fouten, omdat hij de lokale wetgeving kent, een expert is in het presenteren van een huis en precies weet wat potentiële kopers willen zien.

Kennis van de lokale wetgeving

In veel gevallen kan een ongerechtigheid in de verkooppapieren of een misverstand met betrekking tot de lokale wetgeving grote problemen veroorzaken. Een makelaar in Grave heeft specifieke kennis van de lokale regelgeving en kan dergelijke problemen voor jou voorkomen.

Huispresentatie en marketing

Een aantrekkelijke presentatie van jouw huis is belangrijk voor een succesvolle verkoop. Een makelaar heeft een getraind oog om jouw huis optimaal te presenteren. Daarnaast regelen zij alle marketingmaterialen, zoals foto's en verkoopborden, waardoor jouw woning opvalt bij kopers.

Ontzorgen tijdens de bezichtigingen

Een makelaar neemt alles rondom de bezichtigingen op zich, zodat je je daar geen zorgen over hoeft te maken. Ze nemen de planning en begeleiding van bezichtigingen voor hun rekening, en zorgen ervoor dat potentiële kopers alle nodige informatie krijgen.

Deskundige prijsonderhandeling

Een makelaar zorgt ervoor dat je de beste verkoopprijs krijgt voor jouw woning. Met jarenlange ervaring in onderhandelingen, zullen ze ervoor zorgen dat geen enkel detail over het hoofd wordt gezien, wat kan resulteren in een hogere verkoopprijs.

Makelaars in Grave vergelijken

Het vergelijken van verkoopmakelaars in Grave is makkelijker dan je denkt, dankzij Huis Verkopen. Niet alleen bespaar je hiermee op makelaarskosten, het is ook nog eens 100% onafhankelijk.

 • Een overzicht van lokale makelaar met hun prestaties;
 • Het besparen op makelaarskosten door te vergelijken;
 • Een objectieve en onafhankelijke selectie;
 • Gratis en vrijblijvende vergelijking van makelaars.

Naast het financiële voordeel, helpt het vergelijken van makelaars in Grave je ook om een beeld te krijgen van wat je kunt verwachten. Zowel op het gebied van verkoopopbrengst als verkoopsnelheid. Kortom, je vindt de beste makelaar voor jouw situatie met de hoogste kans op het behalen van jouw verkoopdoelstellingen.

Vergelijk makelaars in Grave Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Grave

In Grave zijn de gemiddelde opstartkosten van een makelaar € 515. Dit is een gemiddelde en kan per makelaar verschillen.

De gemiddelde courtage bij makelaars in Grave is 1,10%. Courtage is het percentage van de verkoopprijs dat je aan de makelaar betaalt.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Grave is 31 dagen. Je kunt dit vergelijken met de verkoopsnelheid van verschillende makelaars om de beste keuze te maken. Bekijk hiervoor de statistieken per makelaar op HuisVerkopen.nl.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Grave is € 331.187. Dit bedrag kan variëren afhankelijk van factoren zoals de locatie en staat van de woning.

Het kiezen van de juiste makelaar in Grave kan helpen bij het behalen van de hoogste verkoopprijs voor jouw woning. Bezoek deze pagina voor tips om je huis voor de hoogste prijs te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen