Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Grave

Op de hoogte blijven van de trends op de huizenmarkt in Grave? Je vindt hier relevante informatie voor het verkopen van je thuis. Verdiep je in de actuele gemiddelde verkoopprijzen, het aantal recente transacties en vraagprijzen vanaf mei 2024. Zet jouw woningverkoop strategisch in met deze gegevens.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Grave

De gemiddelde verkoopprijs in Grave is in de laatste 3 maanden € 331.187 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 374.065 euro. Deze prijzen geven je een indicatie van de huidige woningmarkt in Grave. Wanneer de vraagprijs lager is dan de uiteindelijke verkoopprijs, betekent dit dat huizen in deze regio erg gewild zijn onder kopers. Hieronder zie je een grafiek die de verkoopprijzen en vraagprijzen van de laatste drie maanden verder verduidelijkt:

Huizenprijzen in Grave

Afgelopen 3 maanden

€ 114.000
€ 269.000
€ 424.000

Wanneer je overweegt een woning in Grave te kopen of te verkopen, kan de prijs per m2 een belangrijke rol spelen bij je beslissingen. Door de waarde per m2 te kennen, krijg je een duidelijker beeld van de huidige marktsituatie. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in Grave € 3.106 euro. Dit toont het belang van inzicht in de prijs per m2, wat gemakkelijker de potentiële waarde van een woning onthult. Bekijk de onderstaande grafiek om het verloop van de verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in de afgelopen drie maanden te zien:

Huizenprijzen in Grave per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.100
€ 2.800
€ 3.500

Prijsontwikkeling Grave laatste 12 maanden

In de afgelopen twaalf maanden hebben de woningprijzen in Grave een verandering ondergaan. Dat de woningmarkt niet stilstaat, zien we ook terug in dit stadje.

Wil je een idee krijgen van wat een huis in Grave je ongeveer kost? De gemiddelde verkoopprijs lag vorige maand op € 331.187. Bekijk de ontwikkelingen van het afgelopen jaar in de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Grave waard?

De waarde van jouw woning in Grave is constant aan het veranderen. Dit komt door meerdere factoren zoals de wisselende woningmarkt, veranderingen in de buurt en aanpassingen aan de woning zelf. Hierdoor kan de actuele waarde soms anders zijn dan je misschien denkt.

Het is enorm nuttig om up-to-date te blijven over de waarde van je woning. Dit geeft je duidelijk inzicht voor toekomstige beslissingen, zoals het verkopen van je woning of het afsluiten van een nieuwe hypotheek. Om hier snel en gemakkelijk achter te komen, kun je een gratis waardebepaling aanvragen bij een makelaar.

Een gratis waardebepaling vindt doorgaans bij jou thuis plaats. De makelaar neemt de woning in oogschouw en geeft ter plekke een waardebeoordeling. Het proces is simpel, snel en levert waardevolle informatie op, waarmee de makelaar een accurate inschatting van de marktwaarde van jouw woning kan geven.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Wat je wellicht nog niet wist is dat er tamelijk unieke verschillen in huizenprijzen kunnen optreden, zelfs tussen naastgelegen plaatsen. Zo zie je bijvoorbeeld in Grave dat de huizenprijzen niet gelijk lopen met de prijzen in aangrenzende regio's. Het is werkelijk opmerkelijk en interessant te observeren hoe de plaatselijke huizenmarkt zich in Grave onderscheidt van die in andere plaatsen.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Grave

In Grave is niet elke verkoopmakelaar hetzelfde, elk heeft zijn unieke ervaring en succes bij het verkopen van woningen. Wij begrijpen dit en nemen dit in overweging door regelmatige en diepgaande analyses van de prestaties en resultaten van de makelaars. Van hoe snel ze een huis verkopen tot het maken van vergelijkingen in de gemiddelde verkoopprijzen, we verzamelen en verstrekken de informatie die je nodig hebt om de meest geschikte makelaar in Grave te vinden.

Het kiezen van de juiste makelaar kan je verkoopprijs flink beïnvloeden. Sterker nog, door aandacht te besteden aan kenmerken zoals de gemiddelde verkoopprijs en de snelheid van de verkoop, kan het je helpen om de makelaar te vinden die de beste resultaten voor jouw woning kan behalen. Deze keuze kan inderdaad leiden tot een hogere verkoopprijs en je helpen om het meeste uit je verkoop te halen.

Vergelijk makelaars in Grave Of lees meer over makelaars in Grave

Gemiddelde tarieven van makelaars in Grave

Als je van plan bent om jouw huis in Grave te verkopen, is het aan te raden om goed te kijken naar de courtages van makelaars. Deze courtage is een percentage van de verkoopprijs en vormt doorgaans hun belangrijkste bron van inkomsten. In Grave wordt een gemiddelde courtage van 1,10% gerekend. Dit percentage lijkt op het eerste gezicht niet hoog, maar bij een gemiddelde verkoopprijs van € 331.187 betekent dit al snel een bedrag van € 3.643.

Het vergelijken van makelaars op hun courtages alleen is echter niet de meest verstandige aanpak. Let ook op de kwaliteit van de dienstverlening: hoe goed is de makelaar bereikbaar, hoe ervaren zijn ze, wat is hun track-record in Grave en wat zijn de ervaringen van andere klanten? Het kan lonen om te investeren in een makelaar die net iets duurder is, maar zijn werk uitstekend doet. Hierdoor kan je huis sneller verkocht worden en mogelijk voor een hogere prijs.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Grave

In Grave zijn er in totaal 2663 koopwoningen. Interessant daarbij is dat slechts een klein deel van deze woningen op enig moment in de verkoop staat. Als mogelijke woningverkoper betekent dit dat jouw huis wellicht aantrekkelijker is voor kopers vanwege de schaarste. Met andere woorden, de tegenstrijdigheid tussen vraag en aanbod kan in jouw voordeel werken als je overweegt om je woning te verkopen.

Aantal verkochte woningen in Grave

In de laatste 12 maanden is er in Grave een specifieke hoeveelheid woningen verkocht. Deze verkooptransacties, getagd als 81, geven een objectief beeld van de woningverkoop in dit gebied. Verder werden er ook verschillende woningen aangemeld voor verkoop. Bekijk de onderstaande grafiek voor de precieze aantallen:

Ben je van plan jouw huis in Grave te verkopen?

Heb je het idee om je huis in Grave te verkopen, en ben je geïnteresseerd in de diverse stappen die je dient te nemen om een succesvolle verkoop te realiseren? Het proces kan overweldigend aanvoelen, vooral met de verschillende overwegingen zoals het regelen van een energielabel, het kiezen van een gekwalificeerde makelaar en het in overweging nemen van een verhuisbedrijf. Goed nieuws, op de site bieden we een uitgebreid stappenplan aan om je te helpen door deze procedure.

Bij het verkopen van jouw huis is het niet alleen van belang om elke stap te volgen en goed te beheren, maar ook om de juiste keuzes te maken. Het selecteren van de juiste makelaar is een belangrijke keuze die een grote impact kan hebben op de uiteindelijke verkoopsom van je woning. Door het stappenplan te volgen en zorgvuldig elke fase te coördineren, kun je met vertrouwen de verkoop van je huis in Grave in gang zetten.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Welkom op Huis Verkopen, jouw betrouwbare online platform dat zich toelegt op het bieden van essentiële informatie en tools om het verkoopproces van jouw woning te vergemakkelijken. De gegevens en statistieken die je hier treft over de woningmarkt in Grave zijn met nauwkeurigheid en precisie samengesteld. Het goede nieuws is dat de woningcijfers steeds bijgewerkt worden om je continu van actuele data te voorzien. Zo helpen we je bij het kiezen van het juiste moment om jouw woning op de markt te zetten.

Voordelen van HuisVerkopen.nl

Op HuisVerkopen.nl, helpen we je met handige hulpmiddelen, zoals een gratis waardebeoordeling van je huis. We maken het je makkelijk om de beste makelaar in Grave te vinden met onze vergelijkingstool. Daarnaast kun je met ons platform eenvoudig de beste prijzen voor makelaarstarieven opvragen en besparen op verkoopkosten. Wil je begeleiding bij elke stap van het verkoopproces? Ons handige stappenplan zorgt dat je niets over het hoofd ziet. Op HuisVerkopen.nl regel je de verkoop van je woning op een efficiënte en eigentijdse manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen