Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Bergen (NH)

Sta je op het punt jouw huis in Bergen (NH) te verkopen? Denk goed na over je maximale verkoopprijs, want dit speelt een centrale rol in de verkoopstrategie. Een gedegen voorbereiding betekent immers dat je sneller tot de juiste koers kan komen en eventuele knelpunten direct aan kunt pakken.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Bergen (NH)

Als je jouw woning in Bergen (NH) wilt verkopen, streven je naar verschillende doelen. Allereerst wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke verkoopprijs realiseren. Maar dat is niet het enige waar je op let. Je wilt ook dat jouw huis snel verkocht wordt. Tevens wil je voorkomen dat de woning lang op de markt blijft staan en je wilt een vlotte overdracht naar de nieuwe eigenaar.

Waarschijnlijk vraag je je nu af hoe snel woningen gemiddeld in Bergen verkocht worden, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is, of hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Ben je ook benieuwd naar de huidige woningwaarde, of wil je simpelweg een duidelijk beeld krijgen van deze cijfers? Op onze pagina vind je een stappenplan voor de verkoop van een woning in Bergen (NH). Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in Bergen (NH):

Februari 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
85 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 838.919
Besparing (gem.)
€ 1.762

Je huis snel verkopen in Bergen (NH)

In de schilderachtige omgeving van Bergen (NH) worden woningen gemiddeld binnen 85 dagen verkocht. Hoe vlot een woning van de markt verdwijnt, wordt sterk beïnvloed door verschillende factoren waaronder de vraagprijs, lokatie en de huidige staat van de woning.

 1. Vraagprijs: zorg voor een realistische vraagprijs, die in lijn ligt met vergelijkbare woningen in de omgeving. Te veel vragen kan potentiële kopers afschrikken, te weinig kan je verlies opleveren. Doe huiswerk of schakel een taxateur in om de juiste prijs voor je woning te bepalen.
 2. Goede presentatie: zorg dat je huis netjes en uitnodigend is. Doe kleine reparaties waar nodig, verf muren en plafonds om ze er fris uit te laten zien, houd ruimtes netjes en georganiseerd en zorg voor mooie foto’s bij je advertentie. Een goed verzorgde woning trekt sneller kopers.
 3. Vraag advies aan meerdere makelaars. Een goede makelaar kan je adviseren over de beste strategie om je woning vlot te verkopen. Door met meerdere makelaars te spreken, krijg je verschillende perspectieven en kun je de makelaar kiezen die het beste plan voor de verkoop van jouw huis heeft.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Bergen (NH)

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Bergen (NH) op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Bergen (NH) is in februari 2024 € 838.919 euro. Dit betekent niet dat ieder huis tegen deze prijs verkocht wordt; de verkoopprijs hangt namelijk af van verschillende factoren. Denk aan de ligging, de grootte, de staat van het huis en de huidige woningmarkt.

Wat je wellicht ook interessant vindt: de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter is in Bergen (NH) momenteel € 6.361 euro. Om een volledig beeld te krijgen van de huidige waarde van jouw woning en een reële vraagprijs te bepalen, raden we aan een gratis verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Bergen (NH)

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.800
€ 6.200
€ 6.600

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Bergen (NH) bij (up-to-date: februari 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Bergen (NH).

Feitjes over Bergen (NH)

 • Bergen (NH) staat bekend om de Kunst10daagse elk jaar.
 • Het is omringd door bossen, duinen en het strand.
 • Het plaatsje heeft veel luxe villa's en buitenhuizen.

Tips om je woning te verkopen in Bergen (NH)

Je woning verkopen in Bergen? Absoluut, dat is een groot en belangrijk proces. Het is cruciaal om bepaalde stappen te nemen waardoor potentiële kopers op slag verliefd worden op jouw huis. Lees de volgende tips om je huis op de beste manier te presenteren.

 • Een schoon huis: Een netjes en schoon huis trekt kopers aan. Zorg dat er geen vuile vaat in de gootsteen staat, maak de badkamer glimmend schoon en houd de kamers opgeruimd.
 • Neutraliseer je woning: Zorg ervoor dat je persoonlijke items hebt opgeruimd. Dit maakt het voor kopers makkelijker om de ruimte als hun eigen te zien.
 • Maak goede foto's: Kwalitatief hoogstaande foto's zijn cruciaal online. Ze vormen vaak het eerste contact dat een potentiële koper met je huis heeft. Overweeg om een professionele fotograaf in te schakelen.
 • Inspectie en onderhoud: Zorg ervoor dat alle noodzakelijke reparaties uitgevoerd zijn voordat je je huis te koop zet. Een recente inspectie door een professional kan ook waarde toevoegen aan de verkoop.
 • Realistische vraagprijs: Een te hoge vraagprijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je winst kan verminderen. Marktonderzoek en advies van een makelaar kunnen helpen bij het bepalen van een passende prijs.

Ontdek jouw stappenplan in Bergen (NH):

 • Bestrijdt onnodige stress met een georganiseerd stappenplan
 • Bespaar duizenden euro's door slim te vergelijken
 • Voorkom te snelle beslissingen met een helder overzicht
 • Kies en volg de stappen die aansluiten bij jouw behoeften
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Bergen (NH)?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Bergen (NH) kost je als verkoper gemiddeld € 10.533. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Bergen (NH) In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 838.919) € 9.480
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 10.533

Kosten van makelaars in Bergen (NH)

Het inschakelen van een makelaar in Bergen (NH) om je huis te verkopen brengt kosten met zich mee. Deze kosten, ook wel courtage genoemd, zijn vaak een percentage van de verkoopprijs van je huis. In Bergen (NH) bedraagt de gemiddelde courtage bij de verkoop van een huis 1,13% van de verkoopprijs.

De totale kosten kunnen echter sterk variëren per makelaar. Daarom is het belangrijk om tarieven van verschillende makelaars te vergelijken voor je een keuze maakt. Dit kan ervoor zorgen dat je honderden tot duizenden euro’s bespaart bij de verkoop van je huis. De keuze voor een makelaar heeft ook invloed op de dienstverlening die je ontvangt, dus neem deze beslissing zorgvuldig.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopklaar maken van het huis

Het verkoopklaar maken van je huis is een veelvoorkomende post. Dit zijn de kosten die je maakt om eventuele mankementen aan je huis te repareren. Denk aan kapotte kozijnen, lekkages of een verouderde keuken. Door deze gebreken aan te pakken, vergroot je de kans op een succesvolle verkoop.

Naast deze noodzakelijke reparaties, kan je huis mogelijk een opfrisbeurt gebruiken. Dit is niet verplicht, maar kan wel bijdragen aan een betere presentatie. Aantrekkelijke foto’s zijn een belangrijke factor bij het aantrekken van potentiële kopers. Denk aan een likje verf op de muren of het tuinonderhoud bijhouden.

Energielabel

Bij de verkoop van een huis is het verplicht om een definitief energielabel aan te leveren. Het energielabel toont aan hoe energiezuinig jouw huis is. Heeft je woning nog geen energielabel, dan zal je er een moeten aanvragen. Doe je dit niet, dan is de kans op een boete aanwezig.

Het aanvragen van een energielabel doe je online bij een erkend deskundige. De kosten verschil per deskundige, dus vergelijken van prijzen is aan te raden. Het voordeel van een gunstig energielabel is dat dit de verkoopwaarde van je huis kan verhogen.

Diverse verkoopkosten

Bij de verkoop van je woning krijg je ook te maken met diverse andere verkoopkosten zoals advertentiekosten, fotograaf en eventueel juridisch advies. Het is belangrijk om een goed zicht te houden op deze kosten om een succesvolle verkoop te realiseren.

Deze kosten tijdens de verkoop van je huis kunnen snel oplopen, vooral als je niet goed op de hoogte bent. Daarom is het belangrijk om goed te kijken naar de mogelijkheden om je huis te verkopen en welke kosten daarbij komen kijken. Zo houd je het overzicht en weet je waar je aan toe bent.

Wanneer mijn huis verkopen in Bergen (NH)?

Is februari 2024 een goed moment om je huis in Bergen (NH) te verkopen? Absoluut! De huidige huizenmarkt is dynamisch en vraagt om handelen. Hoogstwaarschijnlijk merk je dat ook in jouw omgeving. Maar hoe weet je nu of dit voor jou het juiste verkoopmoment is?

Een goede makelaar heeft het beste zicht op de verkoopmogelijkheden van jouw woning op dit moment. Hij of zij houdt de lokale markt in Bergen (NH) nauwlettend in de gaten, en kan je dus op basis van kennis en ervaring een op maat gemaakt advies geven. Vertrouw hierop, en je zet een stevige stap naar een succesvolle verkoop van je huis.

Vergelijk makelaars in Bergen (NH) Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je overweegt om jouw woning te verkopen, dan is een goede voorbereiding essentieel. Met het overzichtelijke en gemakkelijk te gebruiken stappenplan van Huis Verkopen ben je ervan verzekerd dat je niets over het hoofd ziet. Dit stappenplan zorgt ervoor dat je alle aspecten van de woningverkoop in de juiste volgorde doorloopt. Dit draagt bij aan een optimale verkoop van jouw woning en kan zelfs de verkoopprijs positief beïnvloeden.

Overzicht van verkoopstappen

Huis Verkopen zorgt ervoor dat jij als verkoper een helder overzicht hebt van wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van je woning. Denk aan belangrijke facetten zoals het regelen van een energielabel of het inschakelen van een makelaar.

Assistentie bij verhuisactiviteiten

Niet alleen bij de verkoop, maar ook daarna, kan Huis Verkopen je bijstaan. Zo biedt het platform jou ook hulp bij het vinden van geschikte ontruimers of verhuizers, zodat je alles gemakkelijk op één plek kunt regelen.

Vind de beste specialisten

Huis Verkopen maakt het mogelijk om te zoeken naar de beste specialisten in Bergen (NH) die, vaak voor de laagste prijs, de beste dienstverlening leveren. Denk aan het vinden van de juiste makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding voor jouw woning.

Informatie over woningverkoop

Naast al deze diensten, biedt Huis Verkopen als website ook veel informatie over alle aspecten van woningverkoop. Zo heb je alles bij hand om de juiste beslissingen te maken bij de verkoop van je woning.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Bergen (NH)

Het is geen verplichting, maar in veel gevallen wel handig en effectief. Een makelaar kent de lokale markt, en kan advies geven over de beste verkoopstrategie. Daarnaast heeft een makelaar vaak een breed netwerk van potentiële kopers. Bij de keuze voor de juiste makelaar kan deze vergelijkingstool goed van pas komen.

De snelheid van verkoop is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de vraag en aanbod van huizen in jouw gebied, de staat van jouw huis, en de vraagprijs. Echter, er zijn bepaalde strategieën die kunnen helpen om je huis sneller te verkopen. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

De vraagprijs van je huis wordt doorgaans bepaald door de algehele marktcondities, de waarde van vergelijkbare woningen in de buurt, en de staat van je huis. Het is raadzaam om een waardebepaling aan te vragen om een objectief beeld te krijgen van de waarde van je huis.

Bij het verkopen van je huis in Bergen (NH) kunnen verschillende kostenposten komen kijken. Denk hierbij aan makelaarskosten, notariskosten, kosten voor een energielabel en eventuele kosten voor het opknappen van je huis. Je vindt een uitgebreid overzicht op deze pagina.

Een goed onderhouden huis is vaak aantrekkelijker voor kopers. Daarom kan het opknappen van je huis positief bijdragen aan een snellere verkoop en een hogere verkoopprijs. Echter, de investering hiervoor moet wel opwegen tegen de verwachte meeropbrengst. Lees meer op het stappenplan hierover.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen