Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Egmond aan Zee

Op de veranderende huizenmarkt in Egmond aan Zee kan het verkopen van je woning een uitdaging zijn. Deze pagina biedt relevante informatie en handige tips om jouw verkoopproces succesvol en efficiënt te begeleiden. Zet de eerste stap naar een succesvolle verkoop nu.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Egmond aan Zee

Als je van plan bent jouw huis in Egmond aan Zee te verkopen, heb je vast een aantal doelen voor ogen. Niet alleen wil je jouw woning voor de best mogelijke prijs verkopen, je wilt ook dat dit binnen een realistische termijn gebeurt. Verder wil je graag dat het verkoopproces zo soepel mogelijk verloopt, zonder dat je belangrijke zaken over het hoofd ziet. Deze doelen zijn niet alleen begrijpelijk, maar in veel gevallen ook haalbaar. Daarom telt jouw keuze voor een makelaar sterk mee.

Waarschijnlijk vraag je je af hoe snel je jouw huis in Egmond aan Zee kunt verkopen en wat de gemiddelde verkoopprijs is. Of wellicht ben je nieuwsgierig naar hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Overweeg eens om op deze pagina te kijken voor het vinden van een makelaar die sterk presteert in dit gebied. Laten we eens duiken in de actuele cijfers met betrekking tot de woningmarkt in Egmond aan Zee:

Juli 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
54 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 467.000
Besparing (gem.)
€ 1.378

Je huis snel verkopen in Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee worden woningen gemiddeld binnen 60 dagen verkocht. Dit is een vrij snelle doorlooptijd, maar met de volgende tips kun je jouw woning mogelijk nog rapper op de markt zetten. Neem deze tips ter harte en wie weet is jouw woning de volgende die binnen no time een nieuwe eigenaar vindt.

 1. Inzicht creëren in de actuele woningmarkt kan je enorm helpen. Door kennis te hebben van de vraag, het aanbod en de trends kun je slimme keuzes maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van de woningwaardetool om een idee te krijgen van de huidige waarde van je woning.
 2. Onderhoud is essentieel bij de verkoop van je woning. Zorg dat je woning piekfijn in orde is, zowel binnen als buiten. Verwijder persoonlijke spullen, ruim op en maak schoon. Een verzorgd huis laat potentiële kopers zien dat je goed voor de woning hebt gezorgd.
 3. Maak gebruik van een professionele makelaar. Een professional kan je adviseren over de juiste prijsstelling en strategie om je woning snel te verkopen. Via HuisVerkopen.nl kun je makelaars vergelijken om de beste partij voor jouw situatie te vinden.

Tips in Egmond aan Zee

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Egmond aan Zee op?

Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Egmond aan Zee op € 467.000. Maar wees op je hoede, want de verkoopsom van een huis in Egmond aan Zee hangt samen met veel verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de staat van het huis, de grootte, de locatie binnen Egmond aan Zee en de huidige woningmarkt in juli 2024.

Als we kijken naar de prijs per vierkante meter, dan ligt die momenteel in Egmond aan Zee rond de € 5.435. Dit inzicht kan je helpen bij het bepalen van de verkoopprijs van je huis. Houd daarbij in gedachte dat de prijs per vierkante meter kan variëren, afhankelijk van factoren zoals de specifieke locatie in Egmond aan Zee en eventuele bijzondere kenmerken van het pand.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Egmond aan Zee

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.300
€ 4.900
€ 5.500

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Egmond aan Zee bij (up-to-date: juli 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Egmond aan Zee.

Feitjes over Egmond aan Zee

 • Egmond aan Zee werd oorspronkelijk gesticht door vissers.
 • De plaats heeft een prachtige vuurtoren genaamd Jan van Speijk.
 • Hier vind je het jaarlijkse zandsculpturen festival.

Tips om je woning te verkopen in Egmond aan Zee

Als je van plan bent je huis in Egmond aan Zee te verkopen, zijn er enkele strategieën die je kunt volgen om de verkoop te versnellen en de prijs te maximaliseren. Het vergt planning, voorbereiding en een beetje geduld om het beste resultaat te behalen. Hier volgen een aantal praktische tips.

 • Moderne uitstraling: Zorg ervoor dat je huis er modern en up-to-date uitziet. Overweeg om de muren opnieuw te schilderen of de vloer te vervangen indien nodig.
 • Onderhoud: Voer alle kleine en grote onderhoudstaken uit. Een goed onderhouden huis trekt doorgaans meer kopers aan.
 • Professionele schoonmaak: Het huis grondig laten schoonmaken door een professional laat een positieve indruk achter bij potentiële kopers.
 • Sfeer: Zorg voor een gezellige en uitnodigende sfeer. Stem de verlichting, temperatuur en ventilatie goed af en houd ramen en gordijnen open voor daglicht.
 • Tuin: Besteed aandacht aan je tuin. Een verzorgde tuin kan de verkoopwaarde van je huis aanzienlijk verhogen.

Ontdek jouw stappenplan in Egmond aan Zee:

 • Je krijgt een op maat samengesteld stappenplan.
 • Jouw woningverkoop wordt overzichtelijk en eenvoudig.
 • Je weet zeker dat je geen belangrijke stappen overslaat.
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen door goed te vergelijken.
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Egmond aan Zee?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Egmond aan Zee kost je als verkoper gemiddeld € 8.661. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Egmond aan Zee In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 467.000) € 5.137
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 8.661

Kosten van makelaars in Egmond aan Zee

Wanneer je jouw huis in Egmond aan Zee wilt verkopen, zal je waarschijnlijk een makelaar inschakelen. Deze vraagt doorgaans een courtage, welke een percentage bedraagt van de uiteindelijke verkoopprijs van de woning. In Egmond aan Zee ligt dit courtagepercentage gemiddeld op 1,10%.

Verschillende makelaars hanteren echter verschillende kostenstructuren. Daarnaast kunnen bijkomende kosten zoals advertentiekosten en kosten voor professionele fotografie variëren. Daarom is het verstandig om, voordat je een makelaar kiest, te vergelijken welke makelaar het beste bij jouw wensen en budget past.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als woningverkoper heb je ook notariskosten. Dit zijn kosten voor de notariële diensten zoals het opmaken van de akte van levering. Het is belangrijk om te weten dat de keuze voor de notaris aan de koper is, maar de kosten die jij als verkoper hebt, zijn de kosten voor de doorhaling van de hypotheek.

Deze kosten worden ook wel royementskosten genoemd en zijn ongeveer 150 euro. Notariskosten staan vast, maar je kunt wel shoppen voor een notaris die gunstige tarieven biedt. Niet alle notarissen rekenen namelijk dezelfde kosten.

Kosten voor het opvragen van documenten

Het is noodzakelijk om enkele documenten op te vragen bij de verkoop van jouw huis. Denk hierbij aan de kosten voor het opvragen van informatie bij het Kadaster, zoals de kadastrale kaarten en de akte van levering.

De hoogte van deze kosten varieert. Afhankelijk van welke informatie je nodig hebt, kunnen deze kosten oplopen. Wil je precies weten welke kosten er bij verkoop zijn? Bekijk dan de uitgebreide informatie op deze pagina. Het is belangrijk dat je op alle mogelijke kosten bent voorbereid zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Energielabel van de woning

Het is verplicht om als verkoper een geldig energielabel aan te leveren. Dit label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is. Als je jouw huis zonder geldig energielabel verkoopt, kun je een boete krijgen.

De kosten van een energielabel lopen uiteen. Het is afhankelijk van het bureau dat je kiest om het energielabel op te stellen. Ben jij benieuwd of jouw huis al een geldig, definitief energielabel heeft? Je kunt dit hier controleren.

Wanneer mijn huis verkopen in Egmond aan Zee?

Het lijkt erop dat de huidige woningmarkt een interessante omgeving is voor mensen die hun huis willen verkopen in Egmond aan Zee. Er is immers veel vraag naar woningen, en omdat het aanbod achterblijft bij de vraag, zijn er vaak meerdere geïnteresseerden voor een woning. Maar wat betekent dit voor jouw specifieke situatie? Een lokale makelaar kan je hier goed over adviseren, aangezien hij of zij goed op de hoogte is van de huidige situatie in jouw omgeving.

Misschien vraag je je af: hoe kies ik een makelaar die goed bij mij past en me het beste kan helpen bij de verkoop van mijn woning? Het is zinvol om verschillende makelaars in jouw omgeving te vergelijken. Zij zien allemaal verschillende kansen met betrekking tot woningverkoop in juli 2024 en kunnen je adviseren over de beste manier om jouw woning op de markt te brengen.

Vergelijk makelaars in Egmond aan Zee Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Op het platform, Huis Verkopen, wordt het proces van het verkopen van een huis eenvoudiger dan ooit. Er is een helder stappenplan dat bestaat uit verschillende fasen die je doorloopt om je woning succesvol te verkopen. Dit stappenplan helpt je om niets over het hoofd te zien, te besparen op kosten en juiste keuzes te maken. Daarnaast heeft het stappenplan tot doel om je volledig te informeren over de verschillende stappen zodat je de controle over het verkoopproces behoudt.

Statistieken van Makelaars

Huis Verkopen heeft een uniek voordeel waarbij gedetailleerde statistieken van makelaars in Egmond aan Zee worden bijgehouden. Hierdoor krijg je een breed beeld van de prestaties en het succes van diverse makelaars, om zo de beste beslissing voor jouw situatie te nemen.

Kosten besparen

Het stappenplan begeleidt je in het vergelijken van dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs. Dit op basis van hun tarieven en beschikbaarheid. Een voordeel hiervan is dat je aanzienlijk kan besparen op de makelaarskosten.

Deel van een Objectief platform

Huis Verkopen is 100% onafhankelijk en staat voornamelijk in dienst van de verkopers. Op deze manier maken we een einde aan misinformatie in de markt en helpen we jou bij het maken van de beste beslissingen.

Overzicht behouden

Met ons interactieve stappenplan ben je constant op de hoogte van jouw voortgang en weet je precies waar je moet letten tijdens het verkoopproces. Zo behoud je het overzicht en regel je alles op één plek.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Egmond aan Zee

Een goede aanpak is om je huis professioneel te presenteren, een marktconforme vraagprijs te stellen, en effectief te adverteren. Op HuisVerkopen.nl kun je een handig stappenplan vinden voor de verkoop van je huis.

De juiste vraagprijs is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de huidige woningmarkt en de staat van je huis. Je kunt hiervoor een waardebepaling bij een makelaar aanvragen.

Het is van belang om je goed te oriënteren. Kijk naar de ervaring, de verkoopresultaten en de beoordelingen van verschillende makelaars. In dit proces kun je gebruikmaken van de tool op HuisVerkopen.nl om makelaars te vergelijken.

De kosten die komen kijken bij woningverkoop zijn onder andere de makelaarskosten, kosten voor de notaris, marketingkosten en eventuele kosten voor een energielabel of bouwkundig rapport. Op HuisVerkopen.nl vind je alle informatie over de kosten van de verkoop van een huis.

Een goede prijsstelling, professionele foto's en een uitgekiende verkoopstrategie kunnen helpen je huis snel te verkopen. Voor meer tips kun je terecht op HuisVerkopen.nl onder tips om een woning snel te verkopen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen