Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in IJmuiden

Bij de verkoop van je woning in Ijmuiden komt heel wat kijken. Het is van essentieel belang dat elk aspect, van de prijsbepaling tot de woningpresentatie, minutieus geregeld is. Een grondige voorbereiding kan doorgaans een aanzienlijke meerwaarde bieden en eventuele obstakels in het verkooptraject vermijden.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in IJmuiden

Als woningverkoper in IJmuiden heb je diverse doelen die je wilt bereiken. Allereerst streef je natuurlijk naar het behalen van een zo hoog mogelijke verkoopprijs. Ook wil je dat jouw huis zo snel mogelijk verkocht wordt, zodat je verder kunt met jouw volgende stap. Daarnaast wil je de verkoop van jouw woning zo soepel mogelijk laten verlopen, zonder gedoe of onverwachte obstakels. Het realiseren van deze doelen is een belangrijk uitgangspunt bij het verkopen van jouw huis.

Als toekomstige woningverkoper vraag je je wellicht af hoe snel andere huizen in IJmuiden worden verkocht, wat de gemiddelde verkoopopbrengst is en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Ook ben je waarschijnlijk benieuwd naar de huidige waarde van jouw woning. Op deze pagina kun je makelaars vergelijken om een makelaar te vinden die goed past bij jouw situatie. Hieronder volgen de actuele cijfers over de woningmarkt in IJmuiden:

Maart 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
39 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 383.072
Besparing (gem.)
€ 1.073

Je huis snel verkopen in IJmuiden

In de levendige kuststad IJmuiden wordt je huis gemiddeld in 39 dagen verkocht. Een prikkelende gedachte, gezien de landelijke trends. We geven je graag drie doeltreffende tips om deze gemiddelde verkooptijd te verslaan.

 1. Presenteer je huis zo aantrekkelijk mogelijk. Zorg dat het er goed uitziet, zowel van binnen als van buiten. Dit kan variëren van een likje verf tot een netjes aangeharkte tuin. Het gaat erom een goede eerste indruk te maken bij potentiële kopers.
 2. Zet in op professionele fotografie. Waarom? Omdat foto's vaak de eerste indruk zijn die mensen krijgen van jouw woning. Door middel van kwaliteitsfoto's kun je jouw huis op zijn best laten zien en de interesse van kijkers wekken.
 3. Prijs is king! Zorg voor een realistische vraagprijs. Begin met een grondig onderzoek naar de prijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt. Een prijs die te hoog of te laag is, kan potentiële kopers afschrikken.
Huis verkopen IJmuiden tips

Tips in IJmuiden

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in IJmuiden op?

Ben je van plan om je huis in IJmuiden te verkopen en ben je nieuwsgierig naar de gemiddelde verkoopprijs? In IJmuiden bedraagt de gemiddelde verkoopprijs momenteel € 383.072. Dit bedrag is indicatief en de daadwerkelijke verkoopwaarde van jouw woning kan variëren, afhankelijk van diverse factoren zoals de staat van de woning, de locatie en de vraag op de markt op het moment van verkoop.

Als we kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, ligt deze in IJmuiden op € 3.730. Echter, het is goed om te beseffen dat die waarde slechts een aspect is van de totale waarde van je woning. Zaken zoals de kwaliteit van de buurt, eventuele verbouwingen, de staat van onderhoud en de grootte van het perceel spelen allemaal een rol in de uiteindelijke verkoopprijs van je huis.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in IJmuiden

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.100
€ 3.600
€ 4.000

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in IJmuiden bij (up-to-date: maart 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van IJmuiden.

Feitjes over IJmuiden

 • IJmuiden is de thuishaven van de grootste vismarkt van Nederland.
 • De plaats beschikt over imposante sluizen, de grootste van Europa.
 • In de Tweede Wereldoorlog was IJmuiden een belangrijke basis voor Duitse U-boten.

Tips om je woning te verkopen in IJmuiden

Staat je huis in IJmuiden te koop en wil je tips om je verkoopkansen maximaliseren? Lees dan verder. Met de juiste stappen en hulp voeg je aanzienlijke waarde toe aan je woning en vind je sneller de perfecte koper.

 • Professionele fotografie: Huur een ervaren woningfotograaf in om je woning op de best mogelijke manier te presenteren. Aantrekkelijke foto's trekken meer potentiële kopers en zorgen voor een goede eerste indruk.
 • Makelaar inschakelen: Een lokale makelaar met veel ervaring in IJmuiden kan van grote waarde zijn. Hij kent de lokale markt, weet wat kopers zoeken en kan je helpen om je woning daarop af te stemmen.
 • Grondige schoonmaak: Maak je huis grondig schoon voordat je het op de markt brengt. Een schoon en fris huis komt aantrekkelijker over en spreekt meer potentiële kopers aan.
 • Neutraliseer interieur: Een huis met een neutrale inrichting spreekt een breder publiek aan. Haal persoonlijke spullen weg en richt je huis zo in dat potentiële kopers zich er makkelijk thuis kunnen voorstellen.
 • Onderhoud: Pak kleine onderhoudsklussen aan, zoals een likje verf of klemmende deuren. Dit toont aan dat je zorgvuldig omgaat met je woning, wat vertrouwen geeft aan potentiële kopers.

Ontdek jouw stappenplan in IJmuiden:

 • Het stappenplan biedt overzicht in de verkoop
 • Keuzevrijheid in optionele stappen gericht op waardeverhoging
 • Mogelijkheid om duizenden euro's te besparen
 • Direct online te regelen, gratis en vrijblijvend
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in IJmuiden?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in IJmuiden kost je als verkoper gemiddeld € 5.556. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in IJmuiden In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 383.072) € 4.444
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.556

Kosten van makelaars in IJmuiden

Heb je plannen om je huis in IJmuiden te verkopen? Dan is het verstandig om een lokale makelaar in te schakelen. Echter, dit gaat wel gepaard met een aantal kosten. Zo rekenen de meeste makelaars in IJmuiden opstartkosten die gemiddeld neerkomen op € 515. Deze kosten dekken normaal gesproken zaken als het opmaken van het verkoopdossier.

Bovendien rekenen makelaars een courtage. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je huis. In IJmuiden ligt dit gemiddelde courtage rond de 1,16%. Het echte courtage dat jij aangeboden krijgt, wordt op maat vastgesteld en is onder andere afhankelijk van het type woning dat je verkoopt en de locatie van je huis.

Lees meer over makelaars in IJmuiden.

Andere kosten bij verkoop

Notariskosten

Als verkoper ben jij verantwoordelijk voor de kosten van de notaris die jouw hypotheekakte uitschrijft. Hoewel dit prijzige kosten zijn, zijn ze onvermijdelijk. Terwijl de koper de overdracht betaalt, komt de uitschrijving van de hypotheek voor jouw rekening.

Let wel op: notariskosten variëren. Het is zeker de moeite waard om verschillende notarissen met elkaar te vergelijken. Door je goed te verdiepen, kun je de beste keuze maken die bij jou past en daarmee geld besparen.

Onderhoud en reparaties

Gebreken aan je woning kunnen de verkoopwaarde verlagen. Het loont vaak om voorafgaand aan de verkoop bepaalde reparaties of onderhoud uit te voeren. Dit zijn echter kosten die je maakt, nog voordat er enig zicht is op een mogelijke verkoop.

Maak daarom een zorgvuldige afweging tussen de kosten en de meerwaarde van onderhoud en reparaties. Hoewel ze een investering vereisen, verhogen ze de aantrekkelijkheid en mogelijk zelfs de waarde van je huis.

Verkoopklaar maken van de woning

Het verkoopklaar maken van de woning heet ook wel de verkooppresentatie. Hierbij kun je denken aan het professioneel laten fotograferen van je huis, het laten maken van een plattegrond en een video of een 3D tour voor online.

Dit zijn kosten die je vooraf maakt, nog voordat je woning op de markt komt. Echter, een goede presentatie kan bijdragen aan een succesvolle verkoop. Bij de verkoop van je huis komt er meer kijken dan alleen de prijs van de makelaar; de totale kosten kunnen flink oplopen. Goed zicht houden op deze kosten is belangrijk, omdat het uiteindelijk gaat om de netto opbrengst van je woning. Een investering in een goede verkooppresentatie kan zich later terugbetalen in een hogere verkoopprijs.

Wanneer mijn huis verkopen in IJmuiden?

Overweeg je om je huis in IJmuiden te verkopen? maart 2024 zou wel eens een gunstig moment kunnen zijn. Het is dan ook begrijpelijk dat je twijfels zou kunnen hebben over de verkoopbaarheid van je woning. Echter, het is relatief makkelijk om daar duidelijkheid over te krijgen. Bijvoorbeeld door de vraag naar woningen in IJmuiden en de recente verkoopprijzen in je wijk te onderzoeken.

Is de markt in IJmuiden gunstig om je huis te verkopen in de huidige periode? Het antwoord zou overweldigend positief kunnen zijn. De vraag naar woningen blijft hoog en door het landelijke woningtekort, staat een potentiële koper waarschijnlijk al in de rij. Natuurlijk is de definitieve beslissing aan jou, maar de huidige woningmarkt kan jouw verkoopplannen wellicht haalbaarder maken dan je denkt.

Vergelijk makelaars in IJmuiden Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Verhuizen is al gauw een hectische onderneming; al helemaal als je zelf je huis wilt verkopen. Maar met de begeleiding van Huis Verkopen wordt het hele proces een stuk eenvoudiger en inzichtelijker. Met ons stappenplan houd je gemakkelijk het overzicht over alle te regelen zaken. Van het vinden van de juiste makelaar tot het regelen van een energielabel. Zo wordt de verkoop van je huis geen stressvolle taak, maar een overzichtelijk project dat je stap voor stap kunt aanpakken.

Lokale makelaars vergelijken

De statistieken van alle makelaars in IJmuiden hebben we voor jou in kaart gebracht. Zo kun je de beste makelaar voor jouw situatie vinden, gebaseerd op prestaties zoals verkoopopbrengst en verkoopsnelheid.

Kosten besparen

Met Huis Verkopen vergelijk je eenvoudig de tarieven en beschikbaarheid van dienstverleners. Deze inzichtelijkheid helpt je met het besparen op bijvoorbeeld makelaarskosten.

100% Onafhankelijk

Wij zijn een volledig onafhankelijk platform dat erop gericht is verkopers in hun belangen te behartigen. Misinformatie in de markt bestrijden we, zodat je altijd gebaseerd op eerlijke informatie kunt handelen.

Overzicht behouden

Ons interactieve stappenplan zorgt ervoor dat je altijd goed geïnformeerd bent over wat je moet regelen tijdens het verkoopproces. Dit maakt het eenvoudig om alles op één plek te regelen en iedere voltooide stap af te vinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in IJmuiden

De stappen om je huis te verkopen beginnen bij het bepalen van de vraagprijs, het voorbereiden van je woning voor bezichtigingen, het in de verkoop zetten van je woning en eindigen bij het overdragen van de sleutels. Bekijk voor een uitgebreide uitleg ons stappenplan.

Dat hangt af van verschillende factoren, waaronder de huidige woningmarkt in IJmuiden en jouw persoonlijke omstandigheden. Raadpleeg ons artikel over hoe snel een huis verkocht wordt voor meer specifieke informatie.

Je hebt verschillende documenten nodig, zoals het eigendomsbewijs, het energielabel en documenten gerelateerd aan de Vereniging van Eigenaren (als dit van toepassing is). Voor een volledige lijst kun je kijken op onze pagina met benodigde documenten.

De vraagprijs voor je huis wordt meestal bepaald door een taxateur of makelaar en hangt af van factoren zoals de staat van je huis, de locatie en de huidige marktwaarde. Meer informatie over het bepalen van de vraagprijs vind je in onze gids voor vraagprijzen.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen