Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars IJmuiden

Je wilt je huis in IJmuiden verkopen en zoekt daarvoor een betrouwbare makelaar. Op deze pagina kun je makelaars vergelijken, hun tarieven opvragen of een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Zo vind je gemakkelijk de geschikte makelaar voor de verkoop van je huis.

Over makelaars in IJmuiden

In IJmuiden en de omringende buurt zijn er tal van makelaars om uit te kiezen voor jouw onroerend goed avonturen. Het is dus essentieel om de specifieke kwaliteiten van elke makelaar grondig te verkennen. De verschillen tussen makelaars kunnen variëren, bijvoorbeeld in hun marketingstrategieën en de persoonlijke aandacht die ze aan hun klanten besteden. Een goede tip is om altijd te kiezen voor een makelaar die je 100% vertrouwt.

We bieden je verschillende betrouwbare methoden aan om de makelaars in IJmuiden tegen elkaar af te wegen om zo de beste keuze te maken voor jouw situatie. Of je nu voorkeur hebt voor een makelaar met een sterke online aanwezigheid, of iemand die uitmuntend is in onderhandelen, we hebben de hulpmiddelen om jouw zoektocht te vergemakkelijken. Alle benodigde informatie om jouw ideale makelaar in IJmuiden te vinden is eenvoudig toegankelijk op deze pagina.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 4.327
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 11.899
Besparing (gem.)
€ 1.044

Actueel

 • Verkoop je jouw woning in IJmuiden? Houd dan rekening met mogelijke makelaarskosten zoals een courtage. In april 2024 liggen deze courtages bij de makelaars in IJmuiden tussen de 1,00% en de 1,56%.
 • Een handig om te weten factor is de huidige huizenprijs in IJmuiden. Op dit moment is de gemiddelde verkoopprijs per m2 in IJmuiden € 3.838. Voor uitgebreidere informatie over de woningprijzen kun je terecht op onze website.
 • Makelaarstarieven zijn altijd onderhevig aan verandering, ook in IJmuiden. Daarom is het zinvol om verschillende tarieven van makelaars te vergelijken. Dit kan je momenteel gemiddeld een besparing opleveren van € 1.044!

Uitgelichte makelaars in IJmuiden

Als je jouw huis in IJmuiden wilt verkopen, heb je een breed assortiment aan makelaars om uit te kiezen. Wij presenteren je een overzicht van diverse makelaars die opereren in de IJmuidense woningmarkt. Vergelijken van deze makelaars is verstandig, omdat elke makelaar zijn eigen werkwijze, prijsstructuur en expertisegebied heeft, en je wil er zeker van zijn dat je de juiste keuze maakt voor jouw specifieke situatie.

Logo Brantjes Makelaars Velsen

Brantjes Makelaars Velsen

Brantjes Makelaars Velsen is actief sinds 2019 en biedt expertise op het gebied van aan- en verkoop, verhuur, taxaties en financieel advies. Met hun veelzijdige specialismen, waaronder woningstyling en -fotografie, staan ze je bij in de zoektocht naar een droomwoning of bieden ze hulp bij het vinden van een geschikt bedrijfspand. Met hun aansluiting bij de NVM en diverse certificaten waarborgen ze professionaliteit en kwaliteit. Ze spreken naast Nederlands ook Engels.
Logo G&O Makelaars

G&O Makelaars

G&O Makelaars is een ervaren, betrouwbare en praktijkgerichte makelaar in Velsen en omgeving. Met scherpe tarieven en een duidelijke aanpak, begeleiden ze je bij zowel verkoop, aankoop, verhuur als huur van woningen en bedrijfspanden. Ze zetten hun specialismen waaronder woningstyling en -fotografie in om jouw woning optimaal te presenteren. Hierdoor kan de hoogst mogelijke opbrengst worden behaald. Ze zijn aangesloten bij de NVM en hebben gecertificeerde expertise.
Logo Janus Makelaardij

Janus Makelaardij

Janus Makelaardij helpt je graag bij het verkopen, verhuren, kopen en taxeren van jouw huis of bedrijfsruimte. Met een gemiddeld Funda-beoordeling van 8,9 en drie medewerkers met erkende certificaten, is Janus in staat om deskundige begeleiding te bieden bij iedere stap. Dit NVM-lid is gelegen aan de Kennemerlaan in Ijmuiden, en is thuis in ieder huis. Je mag rekenen op persoonlijke begeleiding en een eerlijke waardebepaling.
Logo VAN WAALWIJK VAN DOORN MAKELAARS

VAN WAALWIJK VAN DOORN MAKELAARS

Voor een doeltreffende aanpak bij het kopen of verkopen van je woning, kun je terecht bij Van Waalwijk van Doorn Makelaars. Met drie vestigingen in Kennemerland, een netwerk dat verder strekt en drie generaties aan ervaring, bieden zij je strategische inzet, opvallende presentaties en nauw contact. Ook voor nieuwbouwprojecten en bedrijfsonroerend goed staan ze voor je klaar. Met gediplomeerd advies over gebiedsontwikkeling onderscheiden zij zich in de markt.

Let op: er zijn meer verkoopmakelaars actief in en rondom IJmuiden dan je misschien denkt. Bij Huis Verkopen nemen we alle makelaars in IJmuiden mee in onze vergelijking. Jouw ideale makelaar komt misschien niet voor in de bovenstaande lijst. Je vindt hem of haar dus alleen door uitgebreid te vergelijken.

Vergelijk makelaars in IJmuiden Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in IJmuiden?

Een makelaar in IJmuiden rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,16% van de verkoopprijs. Bij een gemiddelde woningprijs van € 372.995 in IJmuiden komt dit neer op € 4.327 aan makelaarskosten (update april 2024).

Hoewel de uitgaven aan een makelaar vaak de grootste zijn bij de verkoop, is het toch een verstandige investering. Een capabele makelaar is namelijk in staat om jouw woning voor de hoogste prijs aan de man te brengen, waardoor de kosten zichzelf terugbetalen.

Let op: de courtages van makelaars in IJmuiden verschillen gemiddeld 0,56%. Hierdoor kun je gemiddeld € 1.044 besparen door lokale makelaars te vergelijken in IJmuiden. Vergeet niet, het is geheel kosteloos en zonder verplichtingen om verschillende makelaars met elkaar te vergelijken.

Kosten van makelaars in IJmuiden

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.600
€ 4.400
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in IJmuiden

Vaak rekenen makelaars in IJmuiden opstartkosten. Opstartkosten zijn in feite een soort aanbetaling, die de makelaar gebruikt om de kosten te dekken die hij maakt bij het aanmelden van je woning bij verschillende woningwebsites, het organiseren van bezichtigingen en het maken van professionele foto's van je huis. Daarnaast kunnen de opstartkosten ook notariskosten, advertentiekosten of administratiekosten bevatten.

Opstartkosten variëren per makelaar, maar gemiddeld genomen bedragen ze in IJmuiden € 515. Het is goed om je bewust te zijn van deze kosten als je van plan bent om je huis te verkopen. Houd er rekening mee dat dit bedrag bovenop de courtage (een percentage van de verkoopprijs) komt die je aan de makelaar betaalt. Door vooraf duidelijk te zijn over de kosten, kom je niet voor verrassingen te staan.

Intrekkingskosten van makelaars in IJmuiden

Intrekkingskosten zijn wellicht een term die je nog niet eerder tegen bent gekomen. Dit zijn kosten die in rekening kunnen worden gebracht door makelaars uit IJmuiden als je besluit je woning voortijdig uit de verkoop te halen. Jouw contract met de makelaar kan namelijk stipuleren dat je een bepaald bedrag betaalt voor de diensten die tot dusver zijn verleend, zelfs als de woning niet is verkocht.

Voorbeelden van situaties waarin je mogelijk geconfronteerd wordt met intrekkingskosten, variëren. Je kan bijvoorbeeld besluiten je huis niet meer te verkopen omdat je een nieuwe baan hebt gevonden in dezelfde stad. Of misschien is de huismarkt veranderd en wil je wachten op betere omstandigheden. In zulke gevallen kan jouw makelaar in IJmuiden deze kosten in rekening brengen om de gemaakte kosten en bestede tijd te dekken.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in IJmuiden met een vast tarief

Ja, er zijn absoluut makelaars in IJmuiden die met een vast tarief werken. Dit betekent over het algemeen dat diensten zoals advies, bezichtigingen begeleiden, onderhandelen en de volledige afwikkeling van de verkoop bij de prijs inbegrepen zijn. Het gemiddelde vaste tarief dat deze makelaars rekenen, ligt op € 3.250 (update: april 2024).

Het lijkt misschien aanlokkelijk om te kiezen voor een makelaar met een vast tarief, maar het heeft ook enkele risico's. Voorbeeld: je betaalt het volledige tarief ook als de makelaar je woning niet verkoopt. Of de makelaar kan minder gemotiveerd zijn om je woning voor de maximale prijs te verkopen, omdat hun vergoeding niet afhankelijk is van de uiteindelijke verkoopprijs.

Tip: Het is slim om een goede vergelijking te maken tussen verschillende makelaars. Op deze manier krijg je inzicht in de verschillende tarieven en soorten tarieven. Zo begrijp je beter hoe deze verschillen van invloed kunnen zijn op jou als woningverkoper. Het helpt je een weloverwogen beslissing te maken.

4 feitjes over makelaars in IJmuiden

 • Door hulp van een makelaar te gebruiken, realiseren huiseigenaren in IJmuiden vaak een verkoopprijs die 7% hoger ligt dan wanneer zij het zelf doen. Hiermee wordt de toegevoegde waarde van deskundige begeleiding bij de verkoop van een woning duidelijk.
 • Er kan een aanzienlijke variatie zitten in de waardebepaling die verschillende makelaars aan een woning in IJmuiden geven. Soms kan dit verschil oplopen tot wel €37.000. Het is daarom de moeite waard om een waardebepaling door een aantal makelaars te laten uitvoeren.
 • De courtage die je kunt verwachten van een makelaar in IJmuiden is gemiddeld 1,16% van de verkoopprijs van jouw woning. Hoewel dit percentage kan variëren, geeft het je een goed idee van de kosten van een verkoopmakelaar.
 • Veel huiseigenaren in IJmuiden nemen de moeite om verschillende makelaars te vergelijken voordat ze besluiten met wie ze willen werken. De meesten nodigen gemiddeld drie makelaars uit voor een huisbezoek. Dit geeft hen de mogelijkheid om offertes te vergelijken en de beste keuze te maken. Dat kan eenvoudig via dit vergelijkingsformulier.

Wat levert de beste makelaar in IJmuiden op?

Het is van groot belang te weten wat een makelaar in IJmuiden je oplevert. Vaak focussen mensen zich sterk op de kosten van een makelaar, maar de waarde die een makelaar levert is eigenlijk veel relevanter. Als je de waarde van verschillende makelaars vergelijkt, wordt duidelijk waarom de kosten op de tweede plaats komen.

Dit is hoe je de beste makelaars in IJmuiden herkent:

 • Volgens onze statistieken verkopen de topmakelaars in IJmuiden huizen gemiddeld voor een bedrag dat hoger ligt dan de gemiddelde verkoopprijzen bij andere makelaars. Uiteraard is dit rekening houdend met de verschillende prijsklassen van de woningen. Dit houdt concreet in dat de beste makelaars in IJmuiden je huis kunnen verkopen met een hoger rendement. Het gemiddelde bedrag dat deze makelaars je meer kunnen opleveren bedraagt € 11.044.
 • Onze cijfers geven verder aan dat de meest efficiënte makelaars in IJmuiden huizen in gemiddeld 15 dagen minder verkopen dan andere makelaars. Belangrijker is hier de ervaring van de makelaar. Makelaars met een betrouwbare waardering van de woningen realiseren doorgaans de snelste verkopen. Elke dag sneller verkopen kan een groot verschil betekenen en onnodige kosten besparen.

De beste makelaar in IJmuiden vinden

Wij houden voortdurend alle verkoopstatistieken van alle makelaars in IJmuiden en omgeving bij. Hierdoor kunnen we bepalen welke makelaar in IJmuiden het meest succesvol is. Bij ons vind je uitsluitend de makelaars die bovengemiddeld presteren in jouw regio.

Het is niet enkel van belang dat de makelaar goede resultaten behaalt, maar het is ook belangrijk dat de makelaar aansluit bij jouw situatie en voorkeuren. We raden je daarom aan om makelaars te vergelijken via ons vergelijkingsformulier, zodat je de makelaar vindt die bij je past.

Waar moet je op letten bij makelaars in IJmuiden?

Bij het verkopen van je huis in IJmuiden kan een makelaar je helpen. Let op de volgende vijf punten bij het selecteren van de juiste makelaar:

Kennis over de plaatselijke markt

Het is belangrijk dat je makelaar kennis heeft over de lokale woningmarkt in IJmuiden. Deze kennis helpt bij het bepalen van de juiste prijs en strategie voor je woning.

Ervaring en trackrecord

De ervaring van een makelaar en hun succesvolle verkoophistorie kunnen een verschil maken. Bekijk hoeveel huizen ze eerder hebben verkocht en hoe lang deze gemiddeld te koop stonden.

Snelheid van verkopen

Een huis snel kunnen verkopen is een goede kwaliteit in een makelaar. Lees over dit onderwerp op huisverkopen.nl/snel voor meer informatie.

Communicatie en dienstverlening

Een goede communicatie en consistente dienstverlening zijn essentieel. Let op of de makelaar tijdig reageert en of je tevreden bent met de kwaliteit van de dienstverlening.

Kostenstructuur

De kosten van makelaardij diensten kunnen enorm variëren. Zorg ervoor dat je begrijpt hoe de makelaar zijn diensten in rekening brengt en of dit past binnen jouw budget.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

Ben je van plan om een huis te kopen of verkopen in IJmuiden, dan kom je ongetwijfeld in aanraking met NVM-makelaars. Zij zijn zeer bekend in de Nederlandse makelaarswereld, samen met organisaties als VBO en VastgoedPro. Al deze groepen vertegenwoordigen makelaars die strenge kwaliteitseisen volgen.

Het verschil zit vaak in de keuze voor een makelaar die niet is aangesloten bij een dergelijke brancheorganisatie. Hoewel het in eerste instantie voordelig kan lijken vanwege lagere tarieven, bestaat er het risico op minder kwaliteitsgarantie. Je weet immers niet zeker of deze makelaar dezelfde strikte eisen hanteert die de NVM, VBO en VastgoedPro wel doen.

Wat doet een makelaar in IJmuiden?

Wanneer je jouw huis in IJmuiden wilt verkopen, kiezen de meeste mensen ervoor om samen te werken met een verkoopmakelaar. Deze specialist heeft de kennis en ervaring om dit proces soepel en voordelig te laten verlopen.

Maar wat doet een makelaar precies voor jou tijdens de verkoop van je huis? Hier is een kort overzicht van de belangrijkste taken:

 • Waardering van je huis: De makelaar stelt een realistische verkoopprijs vast.
 • Promotie van je woning: De makelaar maakt aantrekkelijke advertenties en gebruikt zijn netwerk om aandacht te genereren.
 • Onderhandelingen begeleiden: De makelaar onderhandelt met potentiële kopers om de beste prijs te krijgen.
 • Coördinatie van bezichtigingen: De makelaar plant, coördineert en begeleidt de bezichtigingen.
 • Opstellen van het koopcontract: De makelaar verzorgt de juridische aspecten van de verkoop, inclusief het voorbereiden van de contracten.

Waarom een makelaar in IJmuiden inschakelen?

Wanneer je ervoor kiest je woning in IJmuiden te verkopen, komt er heel wat bij kijken. Een professional inschakelen kan dan ook een absolute meerwaarde zijn. Een ervaren makelaar neemt niet alleen veel werk uit handen, maar kan je ook een hogere verkoopprijs opleveren dan wanneer je het zelf zou regelen. We hebben het over een persoon met kennis van de lokale huizenmarkt, die exact weet hoe jouw huis zo aantrekkelijk mogelijk wordt aangeboden op de grote huizensites.

De voordelen van een lokale makelaar

Een makelaar uit IJmuiden weet precies wat er speelt in jouw specifieke buurt. Met lokale kennis kan de juiste doelgroep bereikt worden en een realistische vraagprijs bepaald worden.

Aantrekkelijk presenteren van je woning

Een professional zorgt ervoor dat jouw woning er op de prominente vastgoedwebsites piekfijn uitziet. Fotografie, plattegronden en heldere beschrijvingen, de makelaar weet precies wat er nodig is om de juiste belangstelling te genereren.

Advies bij het accepteren van biedingen

Accepteer je dat bod of niet? Het is soms een moeilijke beslissing waarbij de ervaring van een makelaar zeer welkom is. Zij kunnen je tevens helpen met juridische en bouwkundige kwesties.

Een soepeler verkoopproces

Met een deskundige aan je zijde wordt de verkoop van je huis een stuk overzichtelijker. Zij houden zich bezig met bezichtigingsafspraken, communicatie met potentiële kopers en zorgen dat alle benodigde documentatie in orde is.

Informatie over IJmuiden

IJmuiden, gelegen in de provincie Noord-Holland, is bekend om zijn haven en staalindustrie. De stad heeft een rijke geschiedenis die sterk verbonden is met de zeevaart.

IJmuiden is beduidend meer dan alleen industrie. Het biedt prachtige natuurgebieden zoals het Kennemerduin, waar je volop kunt genieten van strand, duinen en bos. Het is een waar paradijs voor natuurliefhebbers.

De stad beschikt over diverse culturele attracties zoals het Zee- en Havenmuseum, een vismarkt en talloze eetgelegenheden waar je kunt genieten van lokale specialiteiten en verse vis. Het stadsleven en de natuur gaan hier hand in hand.

Weetje: De huizenmarkt in IJmuiden is volop in beweging. Als je geïnteresseerd bent in de actuele stand van zaken op de woningmarkt, bekijk dan de woningmarktcijfers van deze interessante stad.

Makelaars in IJmuiden vergelijken

Het vergelijken van verkoopmakelaars in IJmuiden is essentieel bij het verkopen van je woning. Huis Verkopen maakt dit proces eenvoudig en transparant. Wij geloven in een objectieve, op feiten gebaseerde aanpak.

 • Vergelijken inclusief gratis waardebepaling
 • Inzicht in voorgestelde verkoopprijzen
 • Gratis en vrijblijvend verkoopadvies
 • Ontdekken beste prijs/kwaliteit-verhouding

Door te vergelijken via Huis Verkopen, vind je de makelaar met de beste prijs/kwaliteit-verhouding en vergroot je de kans op een succesvolle verkoop. Het is verstandig om niet enkel op basis van kosten een keuze te maken. Ervaring en het trackrecord van een makelaar kunnen bijvoorbeeld ook erg bepalend zijn.

Vergelijk makelaars in IJmuiden Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in IJmuiden

De gemiddelde makelaarskosten in IJmuiden liggen rond de € 4.327. Dit is slechts een indicatie, aangezien de kosten per makelaar kunnen variëren. Het is daarom handig om de tarieven van verschillende makelaars met elkaar te vergelijken. Dit kan via onze website.

Makelaars in IJmuiden vergelijk je bijvoorbeeld op ervaring, tarieven en aanpak. Onze website heeft hiervoor een handige vergelijkingspagina. Door te vergelijken kun je al snel € 1.044 besparen op de makelaarskosten.

Een hogere prijs betekent niet persé een betere makelaar. Belangrijker is de ervaring, hun aanpak en kennis van de IJmuidense markt. Het kan lonen om de tarieven te vergelijken, zodat je de beste keuze kunt maken.

De gemiddelde makelaar courtage in IJmuiden ligt rond de 1,16%. Dit is het percentage van de verkoopprijs dat de makelaar als commissie krijgt. Het is handig dit te vergelijken voordat je een makelaar kiest.

De vraagprijs voor je huis in IJmuiden stel je samen met een makelaar vast. Dit is gebaseerd op de huidige woningwaarde en de prijzen van vergelijkbare huizen in IJmuiden. Vraag voor een nauwkeurige inschatting een waardebepaling aan bij een makelaar.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen