Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Velsen-Noord

Als je jouw huis in Velsen-Noord wilt verkopen, kan het proces overweldigend lijken. Echter, met de juiste informatie en strategie, kun je een succesvolle verkoop realiseren. Verdiep je in de vastgoedmarkt in Velsen-Noord met onze uitgebreide gids vol essentiële tips en insights.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Velsen-Noord

Als woningverkoper in Velsen-Noord heb je meerdere doelen bij het verkopen van je huis. Allereerst wil je natuurlijk de hoogst mogelijke verkoopprijs realiseren, omdat elk extra bedrag een prettige bonus is. Maar naast het financiële aspect zijn er andere factoren die een rol spelen. Misschien wil je de verkoop zo snel mogelijk rond hebben. Of ligt de focus juist op het vinden van de juiste nieuwe eigenaar voor jouw geliefde huis. Om al deze doelen te bereiken, is de keuze voor een goede makelaar heel belangrijk.

Je vraagt je waarschijnlijk af hoe snel huizen in Velsen-Noord worden verkocht. Ook ben je benieuwd naar de gemiddelde verkoopopbrengst en hoeveel je kunt besparen door makelaars te vergelijken. Daarnaast wil je vast weten welke stappen je moet doorlopen bij de verkoop van een huis. Daarom is hier een handig stappenplan te vinden dat je kunt volgen. Maar laten we eerst eens kijken naar de actuele cijfers over de woningmarkt in Velsen-Noord:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
35 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 293.583
Besparing (gem.)
€ 895

Je huis snel verkopen in Velsen-Noord

Als je je huis in Velsen-Noord graag snel wilt verkopen, dan is het interessant om te weten dat de gemiddelde verkooptijd daar momenteel 45 dagen bedraagt. Gelukkig, zijn er verschillende strategieën die je kunt toepassen om je verkoopsnelheid te vergroten.

 1. Particuliere taxatie voordat je je huis in de verkoop doet kan handig zijn. Dit geeft je een realistisch beeld van de huidige marktwaarde van je woning, maar geeft je ook inzicht in eventuele noodzakelijke reparaties die de waarde van je huis kunnen verhogen.
 2. Zorg voor <|b>professionele fotografie bij het kenbaar maken van je woning. Goede, aantrekkelijke foto's trekken meer potentiële kopers en geven een realistisch beeld van je woning. Dit kan de besluitvorming bij potentiële kopers versnellen.
 3. Denk ook aan de online presentatie van je woning. Zoekmachineoptimalisatie (SEO) kan jouw advertentie hoger in de zoekresultaten van mogelijke kopers brengen, waardoor je huis sneller wordt gezien en mogelijk sneller wordt verkocht.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Velsen-Noord

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Velsen-Noord op?

In Velsen-Noord liggen de gemiddelde verkoopprijzen van huizen per april 2024 rond de € 293.583 euro. Er zijn echter verschillende factoren die de verkoopsom kunnen beïnvloeden. De ligging van het huis, de grootte en de staat van onderhoud spelen hierin een grote rol. Houd in je achterhoofd dat deze prijs een gemiddelde is en dat er altijd uitschieters naar boven of beneden kunnen zijn.

Kijken we naar de gemiddelde prijs per vierkante meter, dan ligt deze in Velsen-Noord momenteel op € 3.734 euro. Dit is gebaseerd op gegevens van de laatste drie maanden, en net als de totale verkoopsom kan ook deze waarde variëren door verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de locatie van het huis binnen het dorp of de wijk, of de kwaliteit van de woonruimte.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Velsen-Noord

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.000
€ 3.400
€ 3.800

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Velsen-Noord bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Velsen-Noord.

Tips om je woning te verkopen in Velsen-Noord

Het verkopen van je huis in Velsen-Noord kan een uitdaging zijn. De juiste tips kunnen echter essentieel zijn om je te helpen deze taak met succes te voltooien en een maximale verkoopopbrengst te genereren. Hier zijn enkele belangrijke tips om je te helpen het beste resultaat te behalen.

 • Kies zorgvuldig je makelaar: Doe onderzoek naar verschillende makelaars en hun track record in Velsen-Noord. Zorg ervoor dat ze een goede reputatie hebben en een grondige kennis van de lokale markt.
 • Realistische prijsbepaling: Werk samen met je makelaar om een passende vraagprijs vast te stellen. Een prijs die te hoog is kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je winst kan verminderen.
 • Onderhoud en reparaties: Zorg ervoor dat je huis in topconditie is voordat je het op de markt brengt. Eventuele problemen kunnen het beste worden aangepakt voordat potentiële kopers ze opmerken.
 • Persoonlijke ontspullen: Zorg dat je huis er zo neutraal mogelijk uit ziet om een breder scala aan kopers aan te spreken. Verwijder persoonlijke items en overbodige meubels om een ruim en uitnodigend beeld te creëren.
 • Flexibel bezichtigingen inplannen: Kanaliseer zoveel mogelijk potentiële kopers door flexibel te zijn met bezichtigingen. Werk samen met je makelaar om een bezichtigingsschema op te stellen dat voor je werkt, zonder potentiële kopers af te schrikken.

Ontdek jouw stappenplan in Velsen-Noord:

 • Het stappenplan biedt een volledig overzicht van de verkoop
 • Met het stappenplan houd je gemakkelijk voortgang bij
 • Jouw persoonlijke voorkeuren worden in het plan meegenomen
 • Het stappenplan helpt je duizenden euro's te besparen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Velsen-Noord?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Velsen-Noord kost je als verkoper gemiddeld € 5.092. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Velsen-Noord In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 293.583) € 3.494
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 5.092

Kosten van makelaars in Velsen-Noord

Als je een huis gaat verkopen in Velsen-Noord, kun je ervan uitgaan dat de meeste makelaars opstartkosten in rekening brengen om de verkoop op gang te brengen. Deze kosten kunnen flink variëren, maar komen gemiddeld neer op € 515. Het is hierbij belangrijk om te onthouden dat deze kosten bovenop de courtage komen die de makelaar rekent voor zijn diensten.

Verder zal de makelaar in Velsen-Noord een courtage in rekening brengen. Dit is een percentage van de verkoopprijs van je woning en bedraagt in Velsen-Noord gemiddeld 1,19%. Deze makelaarskosten liggen in lijn met het landelijk gemiddeld, dus je zult niet snel voor verrassingen komen te staan bij de meeste makelaars in Velsen-Noord.

Lees meer over makelaars in Velsen-Noord.

Andere kosten bij verkoop

Verkoopkosten

Bij de verkoop van je woning komen er meerdere kosten kijken. Een daarvan is de vergoeding voor de makelaar, maar dat is zeker niet de enige. Daarnaast heb je te maken met energielabelkosten, notariskosten en eventuele marketingkosten.

Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze diverse kosten. Het geeft je inzicht in hoeveel de verkoop van je woning daadwerkelijk oplevert. Bovendien kun je onaangename verrassingen voorkomen als je op de hoogte bent van alle kosten.

Energielabel

Een woning verkopen zonder geldig energielabel is niet mogelijk. Logisch, want de koper wil weten wat de energiezuinigheidskenmerken van de woning zijn. Daarom moet je een energielabel aanvragen voordat je jouw woning verkoopt. De kosten voor het aanvragen van een energielabel zijn voor jouw rekening.

Gelukkig is het aanvragen van een energielabel niet ingewikkeld. Je kunt het eenvoudig online aanvragen via de door de overheid aangewezen websites. Kijk voor meer informatie op de pagina energielabel aanvragen op onze website.

Marketingkosten

Bij de verkoop van je woning wil je natuurlijk dat deze zo veel mogelijk aandacht krijgt. Dit betekent dat je waarschijnlijk investeert in marketing. Denk aan professionele foto's, video's of 3D-foto's. Deze marketingkosten zijn vaak onderdeel van de makelaarskosten.

Het is daarom verstandig om de tarieven van verschillende makelaars te vergelijken. Zo krijg je inzicht in wat de kosten zijn voor de marketing van je woning. Je kunt dit doen op de pagina tarieven opvragen op onze website.

Wanneer mijn huis verkopen in Velsen-Noord?

Als je overweegt je woning in Velsen-Noord te verkopen, lijkt het op basis van de huidige markt een gunstige tijd. Gezien de grote vraag naar woningen, kan je waarschijnlijk rekenen op veel interesse. Toch wil je verzekerd zijn van de juiste prijs voor jouw woning. Een goede makelaar kan een eerlijke woningwaarde bepaling doen en je adviseren over de beste verkoopstrategie.

Vraag je je af hoeveel jouw woning precies waard is in april 2024? Een precieze waardebepaling kun je eenvoudig aanvragen via een lokale makelaar in Velsen-Noord of onderstaande link. Op basis van kennis van de lokale woningmarkt kan een makelaar je informeren over de waarde en mogelijkheden. Vraag hier je waardebepaling aan.

Vergelijk makelaars in Velsen-Noord Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

In deze dynamische huizenmarkt wil je de verkoop van je woning goed aanpakken. Volledig ondersteund en geïnformeerd binnen een overzichtelijk werkveld handelen is fundamenteel. Het stappenplan dat Huis Verkopen biedt, helpt je precies dat te bereiken. Met uiteenlopende en gedetailleerde informatie over alle aspecten van de woningverkoop, helpt het stappenplan je de juiste beslissingen te maken. Dit gebruiksgemak en de explorerende mogelijkheden die Huis Verkopen biedt, plaatst jou in de perfecte positie voor een succesvolle woningverkoop.

Vergelijken van makelaars in Velsen-Noord

Dankzij de breed opgezette data die Huis Verkopen verzamelt, kun je makelaars in Velsen-Noord simpelweg vergelijken. Door af te wegen op belangrijke prestatie-indicatoren, zoals verkoopopbrengst en snelheid, vind je de makelaar die het beste bij jou past.

Kosten besparen

Met ons stappenplan kun jij kosten besparen op de dienstverleners zoals makelaars en energieadviseurs. Dit handige overzicht biedt tarieven en beschikbaarheid waardoor je bespaart op je makelaarskosten.

100% onafhankelijkheid

Onze doelstelling is het tegengaan van misinformatie en het waarborgen van het belang van verkopers. Als grootste platform voor woningverkoop zijn we 100% onafhankelijk en objectief.

Gratis en vrijblijvende dienstverlening

Huis Verkopen is er om jou te helpen bij de definitieve keuzes in het verkoopproces. Zo ontdek je de beste prijs/kwaliteit-verhouding met makelaars in Velsen-Noord, geheel gratis en vrijblijvend.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Velsen-Noord

Voor de prijsbepaling van je woning in Velsen-Noord kun je een waardebepaling aanvragen bij een lokale makelaar. Deze neemt vergelijkbare woningen in je buurt in beschouwing en kijkt naar de staat van je huis.

Bij de verkoop van je huis zijn er verschillende stappen te volgen. Het is altijd handig om onze stappenplan te raadplegen zodat je niks vergeet en het proces vlot verloopt.

Een makelaar kan je bijstaan in vele aspecten van de verkoop. Van prijsbepaling tot onderhandelingen met potentiële kopers. Het is een expert in de vastgoedmarkt die jou veel werk uit handen kan nemen.

Bij de verkoop van een woning komen diverse kosten kijken. Denk aan kosten voor de makelaar, notaris en overdrachtsbelasting. Wij bieden een handig overzicht op onze kostenpagina zodat je van tevoren weet waar je aan toe bent.

De snelheid van de verkoop van je huis is afhankelijk van verschillende factoren, maar er zijn zeker tips om het proces te versnellen. Onder andere een nette, opgeruimde woning en goede foto's dragen hieraan bij.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen