Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Velsen-Noord

Als je overweegt je huis in Velsen-Noord te verkopen, is het belangrijk inzicht te hebben in de huidige lokale woningmarkt. Volg de actuele vraagprijzen om een indicatie te krijgen van je kansen; deze reflecteren namelijk de marktbalans en de interesse van potentiële kopers. Bovendien kunnen trends in verkoopprijzen en het aantal woningverkopen je hints geven over de beste timing voor de verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Velsen-Noord

De gemiddelde verkoopprijs in Velsen-Noord is in de laatste 3 maanden € 318.285 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 341.107 euro. Deze statistieken geven een interessant inzicht in de huidige staat van de woningmarkt in Velsen-Noord. Laat je leiden door de onderstaande grafiek, zo kan je een visuele weergave van deze cijfers zien. Zo krijg je een idee van de actuele woningmarktcijfers:

Huizenprijzen in Velsen-Noord

Afgelopen 3 maanden

€ 148.000
€ 270.000
€ 391.000

Bereid je voor op de visualisatie van woningprijzen in Velsen-Noord van de afgelopen 3 maanden. Deze toont de gemiddelde verkoopprijs en vraagprijs per m2. Het biedt een accuraat beeld van de huidige prijzen in de markt. Houd een scherp oog voor de verschillen tussen beide prijzen:

Huizenprijzen in Velsen-Noord per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 2.500
€ 3.000
€ 3.500

Prijsontwikkeling Velsen-Noord laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden hebben de woningprijzen in Velsen-Noord een interessante ontwikkeling doorgemaakt. De fluctuaties in de woningmarkt hebben een intrigerend effect gehad op de prijzen, hoewel het onduidelijk is in welke richting dit precies is gegaan.

Ter illustratie: de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Velsen-Noord in de afgelopen maand was € 318.285. Om een beter inzicht te krijgen in de recente trends van de lokale woningmarkt, verwijzen we je graag naar de onderstaande grafiek:

Wat is mijn woning in Velsen-Noord waard?

De beslissing om je huis in Velsen-Noord te verkopen hangt vaak samen met de opbrengst die de woning naar verwachting zal genereren op de huidige woningmarkt. De aanname van de verkoopwaarde is daarom een belangrijk onderdeel van het verkoopproces. Het idee om je huis te verkopen kan meer allure krijgen als je weet wat je huis kan opleveren.

Overweeg je de verkoop van jouw woning? Een handig stap om te nemen is het aanvragen van een gratis waardebepaling door een makelaar. Een makelaar is goed op de hoogte van de huidige woningmarkt en de elementen die de waarde van een woning beïnvloeden. Je kan eenvoudig een gratis waardebepaling aanvragen op de pagina voor een gratis waardebepaling.

Bij een gratis waardebepaling inspecteert de makelaar je woning en vergelijkt deze met soortgelijke woningen in Velsen-Noord die recent zijn verkocht. Hierbij is het verstandig om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling, omdat de geschatte waarde per makelaar kan verschillen. Je kan dit aangeven bij het aanvragen van de waardebepaling. Het krijgen van een waardebepaling van meerdere makelaars kan je helpen om een goed beeld te krijgen van de waarde van je woning.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

Op de woningmarkt zijn er regionale verschillen merkbaar. De prijzen zijn niet uniform verdeeld over Nederland: zo is het in de omgeving van Velsen-Noord een ander verhaal dan in de plaats zelf.

Door ook een blik te werpen op de huizentrends in nabijgelegen gemeentes, kan een verfijnd beeld van de huidige marktsituatie bekomen worden. Let dus niet alleen op Velsen-Noord, maar houd ook rekening met de omliggende gebieden.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Velsen-Noord

Als je van plan bent jouw huis in Velsen-Noord te verkopen, wil je uiteraard de best presterende makelaar inschakelen. Het is goed te weten dat de prestaties van makelaars sterk kunnen verschillen. Bijvoorbeeld op het gebied van verkoopprijzen, de snelheid van verkopen en de klanttevredenheid zijn er zichtbare verschillen.

De keuze voor een goede makelaar is van groot belang bij de verkoop van jouw huis. Een ervaren makelaar kent de lokale markt, heeft aandacht voor jouw wensen en zorgt voor een soepele verkoop. Een handige tip is om de makelaars te vergelijken aan de hand van zijn prestaties en klantbeoordelingen.

Vergelijk makelaars in Velsen-Noord Of lees meer over makelaars in Velsen-Noord

Gemiddelde tarieven van makelaars in Velsen-Noord

Over courtages gesproken, in Velsen-Noord bedraagt het gemiddelde tarief voor makelaars 1,19% van de verkoopprijs. Blijf niet haken bij dit percentage, maar kijk ook naar het bedrag dat dit werkelijk betekent. Met een gemiddelde verkoopprijs van € 318.285 praat je namelijk over een bedrag van € 3.788. Realiseer je dat dit bedrag bij een hogere of lagere verkoopprijs kan variëren.

Zoek je een makelaar in Velsen-Noord? Let dan niet alleen op courtage, maar ook op ervaring, kennis van de lokale markt en de dienstverlening. Check referenties en kijk hoe de makelaar presteert ten opzichte van zijn collega's. Voor een indicatie van de tarieven van verschillende makelaars in Velsen-Noord, kun je tarieven opvragen. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan en houd je de kosten onder controle.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Velsen-Noord

In Velsen-Noord zijn er in totaal koopwoningen, maar slechts een klein gedeelte staat op elk gegeven moment te koop. Als woningverkoper kan dit een positieve impact op jouw verkoop hebben, aangezien de schaarste aan beschikbare woningen de vraag en daarmee potentiële prijs van jouw woning zou kunnen opdrijven. Het is een feit dat een beperkt aanbod van koophuizen interessante kansen biedt voor mensen zoals jij die hun woning willen verkopen.

Aantal verkochte woningen in Velsen-Noord

In de afgelopen 12 maanden zijn er in Velsen-Noord een aantal woningen aangemeld, wat betekent dat deze klaar waren voor de verkoop. Daar tegenover staat het aantal woningen dat daadwerkelijk verkocht is, ofwel het aantal transacties. Bekijk het aantal aanmeldingen en het aantal transacties van het laatste jaar in Velsen-Noord in onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Velsen-Noord te verkopen?

Bij het te koop zetten van een huis in Velsen-Noord komt heel wat kijken. Zo zal je inzicht moeten krijgen in de woningwaarde, omdat een realistische prijsstelling de verkoop bevordert. Ook het energielabel aanvragen is een belangrijke stap, dit label informeert potentiele kopers over de energiezuinigheid van jouw huis. Het kan dus zinvol zijn om advies in te winnen bij een professionele partij, door bijvoorbeeld verkoopadvies aan te vragen bij een makelaar.

Om het verkoopproces gestroomlijnd te laten verlopen, kan een stappenplan een handige hulpbron zijn. Een overzicht dat je stapsgewijs door het proces leidt, van het vinden van de juiste makelaar tot de daadwerkelijke overdracht. Ook de kosten die komen kijken bij de verkoop van jouw woning worden hierin helder in kaart gebracht. Het stappenplan is de ideale leidraad om je door dit, soms ingewikkelde, proces te loodsen.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

Als je op de hoogte wilt blijven van de actuele ontwikkelingen op de woningmarkt in Velsen-Noord, dan ben je hier aan het juiste adres. Woningmarktcijfers veranderen continu en we zorgen ervoor dat de informatie op deze plek steeds up-to-date is. Marktdata kunnen je namelijk veel vertellen over de realiseerbare opbrengst van een verkoop of de aantrekkelijkheid van het kopen van een huis in een specifieke buurt. Met kennis over de marktgegevens kun je betere beslissingen maken. Daarom raden we je aan om regelmatig een kijkje te nemen om op de hoogte te blijven van de actuele woningmarktcijfers.

De handige tools van Huis Verkopen

HuisVerkopen.nl helpt je op veel verschillende manieren bij de voorbereiding en afhandeling van de verkoop van je woning. Of je nu een waardebepaling door een makelaar nodig hebt of dat je makelaarstarieven wilt opvragen, het kan allemaal met een paar klikken. Daarnaast vind je hier ook een handig stappenplan dat je begeleidt bij de verkoop van je woning. Het online platform is volledig onafhankelijk en er zijn geen kosten aan verbonden. Zo wordt het eenvoudig om de best passende makelaar in Velsen-Noord te vinden en zul je niets over het hoofd zien bij de voorbereidingen op de verkoop van je woning.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen