Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Velsen-Noord

De verkoop van je woning in Velsen-Noord komt ten goede van een goede makelaar. Het succes van deze verkoop hangt namelijk nauw samen met de makelaar die je kiest. Daarom is het essentieel om jouw keuze voor een makelaar zorgvuldig te onderzoeken en vergelijken.

Over makelaars in Velsen-Noord

Makelaars in Velsen-Noord kunnen enorm van elkaar verschillen. Afhankelijk van hun ervaring, specialisme, kostenstructuur en communicatiestijl kan het verschil tussen makelaars aanzienlijk zijn. Reputatie kan een rol spelen, evenals hun kennis van de lokale markt. Een sterke makelaar kan het verschil maken tussen een innovatieve marketingstrategie voor jouw huis of een stagnerende verkoop. Daarom is het vergelijken van makelaars op deze handige website een belangrijke stap in jouw verkoopproces. Het stelt je in staat beter ingelichte beslissingen te nemen over wie je inhuurt om jouw woning te verkopen.

Er rijzen wellicht meerdere vragen bij het zoeken naar een geschikte makelaar. Hoe veel courtage vraagt een makelaar normaal? Hoe communiceren ze met klanten en hoe snel reageren ze? Beschikken ze over de juiste kennis om jouw woning succesvol te kunnen verkopen? En hoe presteren ze in vergelijking met andere makelaars in Velsen-Noord? Dit zijn vragen die waarschijnlijk in je opkomen. Op deze pagina vind je alle nodige informatie en hulpmiddelen om een weloverwogen keuze te maken voor de juiste makelaar voor jouw specifieke situatie.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 3.494
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 9.609
Besparing (gem.)
€ 895

Actueel

 • Overweeg je jouw huis te verkopen? Het is goed te weten dat makelaars gemiddeld een courtage van 1,19% rekenen voor de diensten die ze leveren in Velsen-Noord. Deze informatie is bijgewerkt tot en met april 2024.
 • Daarnaast kun je rekening houden met de huidige huizenprijzen in Velsen-Noord. Op dit moment ligt de gemiddelde verkoopprijs per vierkante meter op € 3.734. Voor de meest recente huizenprijzen in Velsen-Noord kun je onze website raadplegen.

Uitgelichte makelaars in Velsen-Noord

In Velsen-Noord is er een ruime keuze aan makelaars die je graag bijstaan bij het verkopen van je woning. Het is echter niet aan te raden om lukraak een makelaar te kiezen zonder eerst wat onderzoek te doen. Een verstandige keuze maak je door verschillende makelaars in Velsen-Noord objectief te vergelijken op basis van hun diensten, tarieven en ervaringen van anderen.

De Huizenbemiddelaar IJmond

Bij De Huizenbemiddelaar IJmond krijg je complete, betaalbare begeleiding bij het aan- of verkopen van je droomhuis. Als lid van branchevereniging VBO, bieden ze diverse diensten, zoals verkoop, aankoop, verhuur en taxatie. Speciaal aandachtspunt is wonen aan water of woonboot. Ze zijn hoofdzakelijk actief in Beverwijk, Heemskerk en Velsen. Een persoonlijke benadering staat centraal in hun service.

Let op: In en rondom Velsen-Noord zijn er diverse verkoopmakelaars actief. Bij Huis Verkopen nemen we al deze makelaars mee in onze vergelijking. Het kan zijn dat jouw ideale makelaar nog niet in de bovenstaande lijst staat. Daarom is het belangrijk om te vergelijken!

Vergelijk makelaars in Velsen-Noord Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Velsen-Noord?

Een makelaar in Velsen-Noord rekent voor het verkopen van een huis gemiddeld een courtage van 1,19% van de verkoopopbrengst. Bij een gemiddelde huizenprijs van € 293.583 in Velsen-Noord komt dit neer op € 3.494 aan makelaarskosten (update april 2024).

De meeste makelaars in Velsen-Noord werken op basis van een courtage. Dat betekent dat ze een percentage vragen van de verkoopopbrengst van je huis. Er zijn echter ook makelaars die werken met een vaste prijs, ongeacht de uiteindelijke verkoopopbrengst.

Let op: Gemiddeld kunnen de courtages van makelaars in Velsen-Noord 0,61% verschillen. Hierdoor kun je tot wel € 895 besparen door makelaars te vergelijken. Het onderzoeken en vergelijken van verschillende makelaars in Velsen-Noord is een waardevolle stap in het proces van het verkopen van je huis.

Kosten van makelaars in Velsen-Noord

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 1.300
€ 3.600
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Velsen-Noord

Het merendeel van de makelaars in Velsen-Noord zal opstartkosten in rekening brengen als jij jouw woning wilt verkopen. Wat zijn opstartkosten precies? Dit zijn de kosten die worden gemaakt om jouw woning gereed te maken voor verkoop. Je kunt hierbij denken aan het maken van professionele foto's, het opstellen van de woningomschrijving, plattegronden en de inzet van online marketingmiddelen.

Deze opstartkosten variëren tussen de € 400 en € 700. Omdat deze bedragen kunnen fluctueren, is het verstandig om de tarieven op te vragen bij verschillende makelaars in Velsen-Noord. Zo krijg je een goed beeld van de totale kosten die je kunt verwachten bij het verkopen van jouw woning. Houd er rekening mee dat deze kosten bovenop de courtagekosten komen, welke je betaalt voor de bemiddeling van de makelaar.

Intrekkingskosten van makelaars in Velsen-Noord

Bij het verkopen van jouw woning in Velsen-Noord komen mogelijk intrekkingskosten om de hoek kijken. Dit zijn kosten die makelaars in rekening kunnen brengen als je besluit om jouw woning voortijdig uit de verkoop te halen. Intrekkingskosten zijn vaak een bepaald percentage van de afgesproken courtage. Deze kosten zijn bedoeld om de gemaakte uren en kosten van de makelaar te compenseren.

Je kunt verschillende redenen hebben om de verkoop voortijdig te stoppen. Misschien heb je toch besloten om nog een tijd in jouw huis te blijven wonen of heb je een koper buiten de makelaar om gevonden. In zulke gevallen zal de makelaar waarschijnlijk intrekkingskosten in rekening brengen. Het is daarom belangrijk om duidelijke afspraken te maken met jouw makelaar over eventuele intrekkingskosten.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Velsen-Noord met een vast tarief

In Velsen-Noord zijn er diverse makelaars die werken met een vast tarief. Dit biedt een stukje zekerheid, omdat je van te voren weet wat de kosten zullen zijn. Bij deze makelaars ligt het gemiddelde vaste tarief op € 3.250 (update: april 2024).

Een mogelijk nadeel van een vast tarief is dat het onafhankelijk is van de verkoopprijs van je huis. Stel, je huis wordt verkocht voor 300.000 euro en de makelaar hanteert een vast tarief van 3.500 euro. Dit komt neer op iets meer dan 1% van de verkoopprijs. Maar als je huis voor 400.000 euro wordt verkocht, is datzelfde tarief ineens minder dan 1%. Je betaalt dus relatief meer bij een lager verkoopbedrag.

Tip: De meeste verkopers in Velsen-Noord gaan voor een makelaar die werkt op basis van courtage. Dit komt doordat ze een hogere verkoopprijs vaak belangrijker vinden dan het exacte makelaarstarief. Zo kunnen ze de meeste winst uit hun verkoop halen.

4 feitjes over makelaars in Velsen-Noord

 • Did je weet dat woningen in Velsen-Noord gemiddeld 8% winstgevender verkopen als ze met behulp van een makelaar op de markt worden gebracht, in plaats van zonder? De expertise van makelaars kan duidelijk een verschil maken.
 • De inschatting van de waarde van woningen kan in Velsen-Noord sterk variëren tussen verschillende makelaars. De verschillen tussen schattingen kunnen oplopen tot wel €32.000. Het kan daarom lonen om bij verschillende makelaars een waardebepaling aan te vragen.
 • De duurste makelaar in Velsen-Noord rekent een courtage van 1,61% op de verkoopprijs. Niettemin zijn de meeste makelaars in Velsen-Noord aanzienlijk goedkoper, dus het loont om rond te shoppen.
 • De gemiddelde verkoper in Velsen-Noord overlegt met ongeveer drie makelaars om verkoopadvies te krijgen voordat ze een definitieve beslissing nemen. Het kan verstandig zijn je niet te haasten en meerdere meningen te verzamelen voordat je een keuze maakt.

Wat levert de beste makelaar in Velsen-Noord op?

De kwaliteit van makelaars in Velsen-Noord is geen constante: er zit een wereld van verschil tussen de prestaties van de diverse makelaars in de regio. Het inschakelen van een kwalitatief goede makelaar kan het onderscheid zijn tussen een gestroomlijnd verkoopproces en een minder aangename ervaring. Neem bijvoorbeeld het bepalen van de juiste vraagprijs: een goede makelaar weet deze precies af te stemmen op de markt, wat een groter aantal mogelijke kopers en snelle verkoop bevordert.

Hoe herken je de beste makelaars in Velsen-Noord dan? Hier zijn de twee belangrijkste indicatoren:

 • € 9.768. Dit bedrag hebben onze gegevens laten zien als het gemiddelde extra bedrag dat toonaangevende makelaars in Velsen-Noord boven de verwachte verkoopprijs voor hun klanten weten te bewerkstelligen.
 • In gemiddeld 14 dagen minder tijd verkopen de snelste makelaars in Velsen-Noord een woning in vergelijking tot hun concurrentie. Dit blijkt uit onze uitgebreide databank, wat het belang accentueert van het kiezen van een kundige makelaar.

De beste makelaar in Velsen-Noord vinden

Op zoek naar de beste makelaar in Velsen-Noord? Houd dan rekening met het feit dat makelaars jouw woning verschillend kunnen inschatten en uiteenlopende tarieven hanteren. Een accurate waardebepaling en eerlijk tarief zijn immers doorslaggevend voor een succesvolle verkoop.

Het loont dus om de tijd te nemen voor het vergelijken van makelaars. Zo ontdek je welke makelaar de beste verkoopstrategie biedt voor jouw specifieke situatie, en krijg je inzicht in de kosten en mogelijkheden. Zoek en vergelijk, voor de beste deal!

Waar moet je op letten bij makelaars in Velsen-Noord?

Bij het kiezen van de juiste makelaar in Velsen-Noord voor de verkoop van je huis, zijn er verschillende aandachtspunten waar je rekening mee moet houden:

Ervaring en kennis

Een makelaar met ervaring en kennis in jouw specifieke regio kan je van waardevolle inzichten voorzien. Deze kennis kan cruciaal zijn bij het succesvol verkopen van je huis.

Communicatie

Een makelaar moet goed communiceren en meedenken met jouw specifieke situatie. Je wilt iemand die je regelmatig op de hoogte houdt en direct jouw vragen kan beantwoorden.

Verkoopstrategie

Elke makelaar hanteert een eigen verkoopstrategie. Het is belangrijk dat deze strategie overeenkomt met jouw wensen en doelstellingen bij de verkoop van jouw huis.

Prijzen en tarieven

Het is ook verstandig om te kijken naar de prijzen en tarieven die makelaars rekenen. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan en kun je een goede keuze maken.

Gratis verkoopadvies

Overweeg ook om een gratis verkoopadvies aan te vragen. Dit kan je nieuwe inzichten geven en helpen bij het kiezen van een makelaar die adviezen geeft waar je zelf ook achter staat.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

In Velsen-Noord kan de begeleiding van een NVM-makelaar bij de verkoop van je huis een grote steun zijn. Het gaat hierbij niet alleen om het vinden van een koper, maar ook om het succesvol doorlopen van de verkoopprocedure. Een NVM-makelaar heeft hierin ruime ervaring en kennis.

Niet alleen NVM, maar ook VBO en VastgoedPRO bieden makelaars aan in Velsen-Noord. Al deze makelaars verspreiden je woning onder potentiële kopers, verzorgen de bezichtigingen en helpen je met onderhandelingen. Het grootste verschil tussen deze verenigingen is de mate van diversiteit in dienstverlening die ze aanbieden.

Wat doet een makelaar in Velsen-Noord?

Een makelaar in Velsen-Noord draagt zorg voor het volledige proces rondom de verkoop van jouw woning. Vanaf de waardebepaling tot het moment dat de overdracht bij de notaris plaatsvindt, staat de makelaar je bij met deskundig advies en professionele begeleiding.

Ook het opstellen van een marktconforme vraagprijs en het ontwikkelen van een passende verkoopstrategie zijn onderdelen van zijn takenpakket. Zonder makelaar is het vaak lastig om het maximale resultaat uit de verkoop van je woning te halen.

 • Opstellen van een objectieve woningwaardering.
 • Ontwikkelen van een effectieve verkoopstrategie.
 • Rondleiden van potentiële kopers.
 • Voeren van onderhandelingen met geïnteresseerden.
 • Opstellen en controleren van de koopakte.

Waarom een makelaar in Velsen-Noord inschakelen?

Als je overweegt om je huis te verkopen, zal je merken dat het een complex proces kan zijn. Waarschijnlijk wil je een zo hoog mogelijke opbrengst tegen zo min mogelijk stress en tijdsinvestering. Het is dus handig om een expert erbij te betrekken, zoals een makelaar uit Velsen-Noord. Bij het kiezen van een makelaar in Velsen-Noord, kun je rekenen op een heel scala aan voordelen. Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten.

Kennis van de lokale markt

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar een lokale makelaar kent de markt in Velsen-Noord als geen ander. Zij hebben toegang tot de meest recente verkoopdata, kennen de trends in jouw buurt en kunnen je helpen om de juiste vraagprijs voor jouw woning te bepalen.

Professionele presentatie

Een makelaar kan helpen om een kwalitatieve presentatie van je huis te verzorgen. Met professionele foto's, gedetailleerde plattegronden en pakkende teksten weet een makelaar de juiste doelgroep aan te spreken en het beste uit jouw huis naar voren te halen.

Netwerk en onderhandelingstalent

Een makelaar heeft toegang tot een uitgebreid netwerk van potentiële kopers en collega-makelaars. Daarnaast zijn ze goed in onderhandelen en kunnen ze ervoor zorgen dat je de best mogelijke prijs krijgt voor je woning.

Bespaart tijd en stress

De verkoop van je huis kan tijdrovend en stressvol zijn. Een makelaar neemt veel van deze taken op zich, waardoor je tijd en stress kunt besparen. Zo kun je je concentreren op andere belangrijke zaken en laat je de verkoop over aan een professional.

Makelaars in Velsen-Noord vergelijken

Als je een makelaar in Velsen-Noord zoekt, biedt Huis Verkopen een effectieve vergelijkingstool. Onze tool wordt ondersteund door gedetailleerde statistieken van lokale makelaars, zodat je de best mogelijke keuze kunt maken.

 • Vergelijk makelaars op verkoopresultaten en snelheid
 • Bespaar op jouw makelaarskosten
 • Vind een makelaar met een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding
 • Krijg een gratis waardebepaling van jouw huis.

Het is eenvoudig om makelaars te vergelijken op Huis Verkopen. Vul je adres, voorkeuren, en wensen in, en je wordt gekoppeld aan de makelaars die het beste bij je passen. Dit garandeert dat je de makelaar vindt die jouw huis tegen de maximale prijs kan verkopen en die aansluit bij jouw specifieke situatie en voorkeuren.

Vergelijk makelaars in Velsen-Noord Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Velsen-Noord

In Velsen-Noord zijn de gemiddelde startkosten van een makelaar € 515. Het gemiddelde tarief voor makelaars met een vaste prijs is € 3.250. Je kunt op de site meer 'tarieven' opvragen bij lokale makelaars.

Je kunt op deze site de prestaties van 'makelaars vergelijken' in Velsen-Noord. Dit kan je enorm helpen bij het maken van de keuze voor de geschikte makelaar voor het verkopen van je huis.

In Velsen-Noord is de gemiddelde verkoopsnelheid 45 dagen. Dit kan fluctueren afhankelijk van de marktcondities en de aantrekkelijkheid van het pand.

Als je huis niet snel wordt verkocht, dan kan een heroverweging van de verkoopprijs of de makelaarsstrategie nodig zijn. Overweeg om een 'verkoopadvies' bij een andere makelaar aan te vragen.

Je kunt de 'waardebepaling' voor jouw woning in Velsen-Noord aanvragen via de link op deze website. Dit advies is doorgaans gebaseerd op de verkoopprijzen van vergelijkbare huizen in jouw omgeving.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen