Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: BlogMakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Beverwijk

Ben je van plan jouw huis te verkopen in Beverwijk? Verken dan allereerst de recente statistieken en vastgoedcijfers. De huizenmarkt in Beverwijk ondergaat namelijk continu veranderingen. Zo biedt de huidige situatie in juni 2024 interessante inzichten. Met kennis van deze data, zet je voorbereid de eerste stap richting een succesvolle verkoop.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Beverwijk

De gemiddelde verkoopprijs in Beverwijk is in de laatste 3 maanden € 405.513 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 405.863 euro. De huizenmarkt in Beverwijk spiegelt deels de landelijke trends. Vergeleken met andere steden, neemt Beverwijk een gematigde positie in. Hieronder tonen we de verkoopprijzen en vraagprijzen:

Huizenprijzen in Beverwijk

Afgelopen 3 maanden

€ 288.000
€ 372.000
€ 456.000

In de komende grafiek presenteren we je een overzicht van de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in Beverwijk, gebaseerd op data van de afgelopen drie maanden. Deze informatie biedt een helder inzicht in de huidige stand van zaken op de huizenmarkt in deze regio. Zie hieronder:

Huizenprijzen in Beverwijk per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 3.700
€ 3.900
€ 4.100

Prijsontwikkeling Beverwijk laatste 12 maanden

In de afgelopen 12 maanden is in Beverwijk een beweging zichtbaar geweest in de huizenprijzen. Details van deze ontwikkelingen worden weergegeven in de onderstaande grafiek. Interessant om te noemen is dat de gemiddelde verkoopprijs van woningen afgelopen maand op € 405.513 lag:

Wat is mijn woning in Beverwijk waard?

Als je eraan denkt je huis in Beverwijk te koop te zetten, zal de potentiële opbrengst op de huidige woningmarkt een zeer belangrijke factor zijn. Het is dan niet genoeg om alleen de gemiddelde verkoopprijs in Beverwijk te kennen. Het gaat erom wat jouw specifieke woning op dit moment kan opleveren, dat is het nettoresultaat.

Overweeg je jouw woning te verkopen en wil je lering trekken uit de huidige marktwaarde? Dan is het een slimme zet om een gratis waardebepaling door een makelaar aan te vragen. Dit kan door op gratis waardebepaling te klikken. Dit geeft je een realistisch beeld van wat je mag verwachten, waardoor je een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Bij een gratis waardebepaling bezoekt een makelaar jouw woning en schat de waarde ervan in op basis van meerdere criteria. Het varieert echter per makelaar wat de taxatiewaarde kan zijn. Het kan dus zinvol zijn om een waardebepaling door meerdere makelaars aan te vragen. Zo krijg je een gebalanceerd overzicht van de mogelijke woningwaarde.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

De huizenmarkt is een interessant geheel waarbij de prijzen per locatie kunnen variëren. Beverwijk, een stad gelegen in Noord-Holland, is daar geen uitzondering op. De prijzen voor de huizen daar zijn wellicht net iets anders dan die in omliggende steden en dorpen. Het volgen van deze trends kan je helpen bij het maken van een bewuste keuze bij het investeren in vastgoed, of bij het vinden van jouw nieuwe thuis. Het is dan ook belangrijk om je huiswerk goed te doen en na te gaan wat de marktprijzen in verschillende steden en dorpen zijn. Zo word je niet verrast door onverwachte kosten.

Verkoopprijzen in andere plaatsen

Afgelopen 3 maanden (gemiddeld)

€ 600.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 5.000

Best presterende makelaar in Beverwijk

Het vinden van de best presterende makelaar voor de verkoop van je huis is een uitdaging met veel variabelen. In Beverwijk zijn er diverse makelaars die op bepaalde vlakken uitblinken, denk bijvoorbeeld aan de snelheid van verkopen, kennis van de lokale markt en de hoge verkoopprijzen die ze realiseren.

Bij het verkopen van je huis is de keuze voor een goede makelaar in Beverwijk van aanzienlijk belang. Een zorgvuldige selectie kan je helpen om de beste waarde van je huis te krijgen en het proces soepel te laten verlopen. Wij raden je dan ook aan om makelaars te vergelijken op onze makelaar-vergelijkingspagina.

Vergelijk makelaars in Beverwijk Of lees meer over makelaars in Beverwijk

Gemiddelde tarieven van makelaars in Beverwijk

Aandacht voor courtages kan je een aardige besparing opleveren als je jouw huis in Beverwijk wilt verkopen. De gemiddelde courtage voor een makelaar in Beverwijk bedraagt 1,08%. Voor een gemiddeld huis in Beverwijk dat wordt verkocht voor een bedrag van € 405.513, betekent dit dat de makelaarskosten uitkomen op € 4.380.

Met het oog op de mogelijke makelaarskosten is het zaak dat je goed geïnformeerd bent over de tarieven die in jouw omgeving worden gehanteerd. Gelukkig kun je via onze website eenvoudig de tarieven van diverse makelaars in Beverwijk en omgeving opvragen. Vergeet niet dat een goede makelaar zichzelf terugverdient; het is dus niet alleen de courtage die telt, maar vooral ook wat de makelaar voor jou kan betekenen in het verkoopproces.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Beverwijk

Wanneer je Beverwijk betreedt, kun je in de huizenmarkt een duidelijke meerderheid aan koopwoningen verwachten. Ja, er is absoluut een deel van de huizenmarkt dat gedomineerd wordt door sociale huurwoningen, maar dat deel wordt ruimschoots overschaduwd door het aantal koopwoningen. Het totale aantal koopwoningen in Beverwijk staat op 9892, wat de prevalentie van dit soort huizen er in de stad aantoont.

Aantal verkochte woningen in Beverwijk

In de afgelopen 12 maanden heeft Beverwijk een specifiek aantal woningtransacties gezien. Deze transacties, in deze context betekent dat de woningen die daadwerkelijk verkocht zijn, hebben een eigen verhaal binnen de lokale woningmarkt. De onderstaande grafiek geeft een overzicht van het aantal nieuwe aanmeldingen van woningen die in de verkoop zijn gegaan én de 364 gerealiseerde woningtransacties:

Ben je van plan jouw huis in Beverwijk te verkopen?

Verkopen van je woning in Beverwijk kan een uitdaging zijn. De lokale vastgoedmarkt kan onvoorspelbaar zijn en vol concurrentie zitten, waardoor het lastig kan zijn om een goede prijs voor je huis te krijgen. Ook kan het vinden van een betrouwbare makelaar die je belangen begrijpt en adequaat vertegenwoordigt een lastige taak zijn. Maar wees niet ontmoedigd, er zijn oplossingen om deze obstakels te overwinnen en jouw verkoopproces soepel te laten verlopen.

Een efficiënte manier om te beginnen met de huisverkoop in Beverwijk is door een stappenplan te volgen. Dit schema kan je helpen met het navigeren door de verkoopprocedure, van het regelen van het vereiste energielabel tot het selecteren van een deskundige makelaar en mogelijk zelfs een verhuisbedrijf. Door elke taak stap voor stap aan te pakken, zul je merken dat het voltooien van de verkoop van je huis minder overweldigend zal aanvoelen dan je misschien had gedacht.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

De woningmarktcijfers in Beverwijk zijn continu in beweging. Op deze pagina houden we deze cijfers nauwkeurig bij, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen. Het volgen van deze woningmarktcijfers is niet alleen interessant, maar kan ook enorm nuttig zijn. Als je bijvoorbeeld overweegt om je woning te verkopen, dan kun je met behulp van de most recente marktcijfers een beter inzicht krijgen in de huidige marktsituatie in Beverwijk. Zo kun je beter anticiperen op prijsschommelingen en heb je bovendien een sterke basis om een realistische vraagprijs vast te stellen.

Hoe HuisVerkopen.nl je ondersteunt bij het succesvol verkopen van je woning

Op HuisVerkopen.nl maken we de verkoop van je woning in Beverwijk een stuk makkelijker. Met onze gratis waardebepaling krijg je direct inzicht in wat jouw woning op dit moment waard is. Je kunt via onze site eenvoudig makelaarstarieven opvragen, waardoor je weloverwogen keuzes kan maken en bespaart op makelaarskosten. Ons uitgebreide stappenplan zorgt ervoor dat je niets over het hoofd ziet bij de voorbereiding van je woningverkoop. Met onze handige tools kun je dus zowel tijd als geld besparen en verkoop je jouw woning op een slimme en efficiënte manier.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen