Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Velserbroek

Het verkopen van je woning in Velserbroek kan een spannend proces zijn. De optimale vraagprijs en de juiste makelaar kunnen een ook grote rol spelen in dit proces. Wees je bewust dat makelaarskosten kunnen variëren en dit een invloed kan hebben op je uiteindelijke opbrengst.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Velserbroek

Als je van plan bent jouw woning in Velserbroek te verkopen, stel je ongetwijfeld bepaalde doelen. Deze kunnen variëren van het behalen van de maximale verkoopopbrengst tot zo snel mogelijk een koper vinden. Misschien ben je ook op zoek naar een makelaar die uitstekende service biedt en jou zorgeloos door het verkoopproces begeleidt.

Waarschijnlijk vraag je jezelf af wat de staat van de huidige woningmarkt in Velserbroek is. Hoe snel worden woningen doorgaans verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En welk verschil zou het kunnen maken als je verschillende makelaars vergelijkt? Voor gedegen antwoorden op deze vragen, kun je een gratis verkoopadvies aanvragen. De actuele cijfers en relevante informatie over de woningmarkt in Velserbroek vind je hieronder:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
31 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 516.909
Besparing (gem.)
€ 1.111

Je huis snel verkopen in Velserbroek

In Velserbroek worden woningen doorgaans verkocht binnen 38 dagen. Dit is een prima verkoopsnelheid, maar met de juiste aanpak kan het altijd sneller. Hoe? Dat delen we graag met je!

 1. Vooraf bodemprijs bepalen: Het vaststellen van een minimale verkoopprijs versnelt het onderhandelingsproces. Wees realistisch in je verwachtingen. Een te hoge prijs kan potentiële kopers afschrikken, terwijl een te lage prijs je minder opbrengst genereert. Overweeg eventueel een waardebepaling door een makelaar om een geschikte prijs te bepalen.
 2. Presenteer je woning aantrekkelijk: De eerste indruk van je woning is van groot belang. Zorg dat je huis opgeruimd en schoon is. Voer ook kleine reparaties uit en geef je huis eventueel een frisse laag verf. Zorg voor goede foto's om je woning opvallend te presenteren op de huizenmarkt.
 3. Gebruik meerdere kanalen: Hoe meer mensen je huis zien, hoe groter de kans op een snelle verkoop. Zet je huis op populaire huizenwebsites, plaats een verkoopbord, deel je huis op sociale media en maak gebruik van je netwerk.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Velserbroek

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Velserbroek op?

De gemiddelde verkoopprijs van een huis in Velserbroek ligt momenteel op € 516.909. Dit bedrag komt tot stand door een speelveld van verschillende factoren. Zo hangt de verkoopsom onder andere af van de staat van het huis, de grootte en het type woning, en natuurlijk de locatie en de huidige woningmarkt.

In Velserbroek wordt een huis gemiddeld verkocht voor € 4.780 per vierkante meter. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van een aantal zaken zoals het aantal vierkante meter woonoppervlakte, het bouwjaar en de vraag en aanbod op de woningmarkt. Als je meer wilt weten over de totstandkoming van de woningwaarde, dan hebben we daarvoor een speciale pagina beschikbaar.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Velserbroek

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.400
€ 4.600
€ 4.900

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Velserbroek bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Velserbroek.

Feitjes over Velserbroek

 • Velserbroek is in de jaren '80 en '90 van de 20e eeuw gebouwd.
 • Het behoort tot de gemeente Velsen, provincie Noord-Holland.
 • Vlakbij Velserbroek ligt het recreatiegebied Spaarnwoude.

Tips om je woning te verkopen in Velserbroek

Bij het verkopen van je huis in Velserbroek wil je natuurlijk de beste prijs krijgen en een vlotte overdracht ervaren. Er zijn verschillende strategieën en tactieken die je kunt toepassen om dit doel te bereiken. Hier zijn enkele waardevolle tips die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je huisverkooptraject in Velserbroek.

 • Huur een goede verkoopmakelaar in. Zij hebben de kennis en ervaring om de verkoop van je huis te begeleiden en zorgen voor de juiste promotie en prijsbepaling.
 • Geef je huis een opknapbeurt. Zorg voor een frisse, neutrale en uitnodigende uitstraling. Verf waar nodig en zorg voor schoon en netjes huis.
 • Professioneel fotograferen is essentieel. Het merendeel van de potentiële kopers ziet jouw huis voor het eerst online. Zorg voor hoogwaardige, goed belichte foto's om de beste aspecten van je huis te tonen.
 • Zorg voor een grondige inspectie voordat je je huis op de markt brengt. Als je op de hoogte bent van eventuele problemen, kun je deze vooraf adresseren waardoor latere onderhandelingen vlotter verlopen.
 • Timing is belangrijk bij de verkoop van een huis. Jouw lokale makelaar in Velserbroek kan je adviseren over het juiste moment om je huis op de markt te brengen.

Ontdek jouw stappenplan in Velserbroek:

 • Specifiek stappenplan voor jouw woning
 • Voorkomt dat je belangrijke stappen mist
 • Mogelijkheid tot duizenden euro's besparen
 • Gratis en vrijblijvend, je zit nergens aan vast
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Velserbroek?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Velserbroek kost je als verkoper gemiddeld € 7.275. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Velserbroek In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 516.909) € 5.841
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 7.275

Kosten van makelaars in Velserbroek

Als je je huis in Velserbroek wilt verkopen, kun je dit overwegen met de hulp van een makelaar. Let op, de kosten hiervoor kunnen variëren. Gemiddeld kun je uitgaan van een courtage van 1,13% van de verkoopprijs. Zo betaal je bij een gemiddelde verkoopprijs van € 516.909 ongeveer € 5.841 aan makelaarskosten.

Het is belangrijk om te weten dat de goedkoopste makelaar niet altijd de beste optie is. Het gaat niet alleen om de courtage, maar ook om de verkoopprijs die de makelaar voor je huis kan realiseren. Een makelaar met een hogere courtage kan wellicht je woning voor een veel hogere prijs verkopen, waardoor je uiteindelijk meer winst maakt.

Lees meer over makelaars in Velserbroek.

Andere kosten bij verkoop

Onderhoudskosten

Voordat je jouw woning verkoopt, is het verstandig om deze in goede staat te brengen. Dit kan betekenen dat je met wat klein onderhoud aan de slag moet. Denk hierbij aan het repareren van een lekkende kraan, het vervangen van versleten deurklinken of het opfrissen van verweerde buitenkozijnen.

Investeringen in dergelijk onderhoud kunnen de verkoopprijs van je woning doen stijgen. Een woning die goed onderhouden is, maakt een betere indruk op potentiële kopers, en kan daarmee een hogere verkoopprijs realiseren.

Verhuis- en opslagkosten

Na de verkoop van je woning dien je jouw inboedel te verplaatsen naar je nieuwe woning of een tijdelijke opslaglocatie. De kosten voor een professionele verhuisdienst kunnen variëren, maar zijn een belangrijk aspect om in acht te nemen.

Hoewel dit geen directe investering is die de verkoopprijs van je woning doet stijgen, kan een vlottere verhuisprocedure de verkoopprocessen versoepelen. Zorg dat je dit op tijd plant en vraagt of de makelaarstarieven deze kosten kunnen omvatten.

Verbeteringen aan de woning

Het kan lonen om te investeren in verbeteringen aan jouw woning voordat je deze te koop zet. Denk hierbij aan een nieuwe keuken, een frisse laag verf op de muren of een nieuwe badkamer.

Deze verbeteringen kunnen een hogere verkoopprijs rechtvaardigen. Dit betekent niet dat elke verbetering die je doet, zich direct terugbetaalt in de verkoopprijs. Overleg daarom altijd eerst met je makelaar welke verbeteringen zinvol zijn.

Wanneer mijn huis verkopen in Velserbroek?

Denk je erover om je huis in Velserbroek te verkopen? Dan heb je geluk want de huidige woningmarkt lijkt over het algemeen positieve omstandigheden te bieden voor verkopers. In de afgelopen maanden hebben we gezien dat de markt zich meer in het voordeel van verkopers heeft ontwikkeld, zonder specifieke uitspraken te doen over de prijsontwikkeling van woningen.

Hoe pak je dan het verkoopproces aan in april 2024? Hier kan een lokale makelaar in Velserbroek uitstekend over adviseren. Zij kennen de huidige marktsituatie op hun duimpje en kunnen je begeleiden om de beste verkoopstrategie voor jouw huis te bepalen. Dus neem die stap en verkies kennis boven aannames!

Vergelijk makelaars in Velserbroek Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Ooit gedacht aan het gemak en voordelen die komen kijken bij het gebruik van online platformen voor de verkoop van jouw huis? Huis Verkopen is zo'n platform en is er speciaal om het verkoopproces voor je te versoepelen. Het is slim om een stap-voor-stap plan te hebben en dat is waarom Huis Verkopen een handig en grondig stappenplan heeft samengesteld. Door dit stappenplan te volgen, weet je zeker dat je geen belangrijke stap overslaat in het verkoopproces. Ga aan de slag met Huis Verkopen en ervaar hoe het je helpt bij de verkoop van jouw huis.

Lokale inzichten via statistieken

Bij Huis Verkopen hechten we veel waarde aan het geven van betrouwbare informatie. Dit doen we door statistieken bij te houden van alle makelaars in regio's zoals Velserbroek. Door deze inzichten kunnen we je helpen lokalere makelaars te vergelijken op basis van prestaties, waardoor je de beste makelaar voor jou kunt vinden.

Kosten besparen door vergelijking

Wil je flink besparen op de kosten van jouw makelaar? Via Huis Verkopen kun je dienstverleners zoals makelaars vergelijken op tarief en beschikbaarheid. Op deze manier bespaar je op de makelaarskosten en heb je altijd zicht op wie er beschikbaar is om je te helpen bij de verkoop van jouw huis.

100% onafhankelijk en objectief

Wij van Huis Verkopen hechten veel waarde aan onafhankelijkheid. Daarom zijn we een 100% objectief platform voor het regelen van de verkoop van jouw huis. We bestrijden misinformatie in de markt en helpen jou zo met het maken van de juiste keuzes.

Het overzicht behouden tijdens het verkoopproces

Iedere stap van de verkoop van jouw woning is makkelijk te volgen met ons interactieve stappenplan. Hiermee houd je gemakkelijk overzicht op wat er nog moet gebeuren en kun je bij elke voltooide stap deze eenvoudig afvinken. Zo houd je het overzicht en regel je alles gewoon op één plek!

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Velserbroek

Bepaal eerst je verkoopdoelen. Wil je snel verkopen of ga je voor de hoogste prijs? Vervolgens is het essentieel om je huis verkoopklaar te maken. Hierbij kan een handig stappenplan helpen. Daarnaast wil je helder hebben wat je huis waard is voor je het in de markt zet.

Bij de verkoop van je huis krijg je te maken met verschillende kosten. Denk aan makelaarskosten, notariskosten en eventuele kosten voor het opmaken van een energielabel of bouwkundig rapport. Het totaalplaatje van de kosten hangt af van verschillende factoren.

Het kiezen van de juiste makelaar is een persoonlijke keuze. Je kunt makelaars vergelijken op basis van hun tarieven, diensten, ervaringen en reviews. Vraag ook aan vrienden of familie naar hun ervaringen.

Er zijn verschillende manieren om de waarde van je huis te verhogen. Bijvoorbeeld door je woning energiezuiniger te maken, of door achterstallig onderhoud aan te pakken. Ook een opgeruimd en licht huis kan beter verkopen. Op onze website vind je meer tips voor het verkopen van je huis voor de hoogste prijs.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen