Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Huis verkopen in Santpoort-Zuid

Je huis verkopen in Santpoort-Zuid kan best een uitdaging zijn. Op deze website leid je met gemak door alle fases van het verkooptraject. We zorgen ervoor dat je, met betrouwbare uitleg, goed geïnformeerd en voorbereid bent.

 • Geen gedoe
 • Direct geregeld
 • Geld besparen
 • Hogere opbrengst

Over het verkopen van je huis in Santpoort-Zuid

Als woningverkoper in Santpoort-Zuid heb je diverse doelen als je jouw huis gaat verkopen. Allereerst wil je natuurlijk een goede prijs krijgen voor jouw woning. Ook snelheid kan een belangrijke factor zijn: misschien wil je jouw huis binnen een bepaalde tijd verkocht hebben. Bovendien zoek je een makelaar die betrouwbaar is, die jouw belangen voorop stelt en het verkoopproces feilloos kan begeleiden.

Maar waar moet je precies beginnen? Waarschijnlijk ben je benieuwd naar vragen als: Hoe snel worden huizen in Santpoort-Zuid verkocht? Wat is de gemiddelde verkoopopbrengst? En hoeveel kun je besparen door makelaars te vergelijken? Niet getreurd, voor een degelijk antwoord op al deze vragen kun je hier een gratis verkoopadvies aanvragen. Actuele cijfers over de woningmarkt in Santpoort-Zuid vind je hieronder:

April 2024

Verkoopsnelheid (gem.)
48 dagen
Verkoopopbrengst (gem.)
€ 937.500
Besparing (gem.)
€ 2.109

Je huis snel verkopen in Santpoort-Zuid

Wanneer je in Santpoort-Zuid een woning wilt verkopen, is het goed om te weten dat dit gemiddeld genomen 71 dagen duurt. Er zijn echter een aantal manieren om dit proces te versnellen. We geven je graag een aantal tips om je woning sneller te verkopen!

 1. Vraag meerdere waardebepalingen aan bij verschillende makelaars. Dit geeft een realistischer beeld van wat je woning waard is en het helpt je bij het vaststellen van een geschikte vraagprijs.
 2. Zorg voor een aantrekkelijke presentatie van je woning. Dit betekent niet alleen een opgeruimd en schoon huis, maar ook goede foto's en een duidelijke, uitnodigende beschrijving in de verkoopadvertentie.
 3. Bereid je goed voor op de bezichtigingen. Wees flexibel in het plannen van afspraken en zorg dat potentiële kopers een goed beeld krijgen van de mogelijkheden van de woning.
Huis verkopen {locatie} tips

Tips in Santpoort-Zuid

#1 Tip: de keuze voor een goede makelaar heeft veel invloed op het verkoopresultaat.

Bekijk alle tips of begin direct met het vergelijken van makelaars: tarieven, prestaties en aanpak.

Begin met vergelijken

Wat brengt een huis in Santpoort-Zuid op?

Als je een huis bezit in Santpoort-Zuid en overweegt om te verkopen, is het goed om te weten wat de huidige gemiddelde verkoopprijs in deze regio is. Voor de maand april 2024, bedraagt de gemiddelde verkoopprijs € 937.500. De daadwerkelijke verkoopsom is afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte van de woning, de staat ervan en uiteraard de locatie binnen Santpoort-Zuid.

Om je een duidelijker beeld te geven van de huisprijzen in Santpoort-Zuid, je kunt ook kijken naar de gemiddelde prijs per vierkante meter. Op dit moment is de gemiddelde prijs per m² in Santpoort-Zuid € 5.979. Het is een goede tip om deze prijs te gebruiken om een betere inschatting te maken van de potentiële verkoopprijs van jouw eigen woning, zeker als je woning zich onderscheidt in grootte of indeling.

Vraag jouw gratis waardebepaling aan Bij een lokale, ervaren makelaar

Woningcijfers in Santpoort-Zuid

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 5.500
€ 6.700

Op HuisVerkopen.nl houden we alle huizenprijzen in Santpoort-Zuid bij (up-to-date: april 2024), waaronder de gemiddelde vraagprijs, verkoopprijs, de prijsontwikkeling en de gemiddelde huizenprijzen ten opzichte van andere plaatsen in de buurt van Santpoort-Zuid.

Tips om je woning te verkopen in Santpoort-Zuid

Het verkopen van je huis in Santpoort-Zuid kan een complex proces zijn, maar met gedegen voorbereiding en de juiste strategie kan je succesvol zijn. Hieronder vind je enkele essentiële tips die je kunnen helpen om jouw woning tegen een maximale verkoopprijs op de markt te brengen.

 • Inzetten op eerste indruk: De eerste indruk telt. Maak de voortuin netjes, geef de voordeur een nieuw likje verf en zorg ervoor dat alle ramen schoon zijn.
 • Juiste prijs: Het vaststellen van de juiste prijs is essentieel. Te duur en je schrikt potentiële kopers af, te goedkoop en je doet jezelf tekort. Een taxateur kan hierbij helpen.
 • Professionele foto's: Investeren in een professionele fotograaf kan het verschil maken. Hoge kwaliteit foto's kunnen jouw woning net dat beetje extra geven in de ogen van potentiële kopers.
 • Huis opgeruimd houden: Een rommelig huis kan potentiële kopers afschrikken. Houd het huis netjes en opruimen voor elke bezichtiging.
 • Promoten: Thuis blijven zitten en afwachten is geen optie. Promoot je huis op social media, mond-tot-mond reclame werkt ook goed.

Ontdek jouw stappenplan in Santpoort-Zuid:

 • Voorkomt het overslaan van belangrijke verkoopstappen
 • Persoonlijk afgestemd op jouw woning en situatie
 • Zorgeloos en efficiënt de verkoop van je huis regelen
Bekijk mijn stappenplan Speciaal voor jouw woning

Wat kost een huis verkopen in Santpoort-Zuid?

Het verkopen van je huis brengt kosten met zich mee. De verkoop van een woning in Santpoort-Zuid kost je als verkoper gemiddeld € 10.434. Hieronder zetten we alle kosten op een rij:

Kosten bij verkoop in Santpoort-Zuid In euro’s
Makelaarskosten (o.b.v. huiswaarde € 937.500) € 10.406
Verkoopstyling en klein onderhoud € 875
Energielabel aanvragen € 315
Notaris (doorhalen hypotheek) € 350
Totale gemiddelde kosten bij verkoop € 10.434

Kosten van makelaars in Santpoort-Zuid

Als je overweegt je huis in Santpoort-Zuid te verkopen en je bent van plan met een makelaar te werken, dan wil je waarschijnlijk weten wat de gemiddelde kosten zijn voor een makelaar. Makelaars rekenen vaak een courtage die fungeert als een percentage van de verkoopprijs van het huis. In Santpoort-Zuid ligt het gemiddelde courtagepercentage op 1,11% van de verkoopwaarde.

Het gemiddelde courtagepercentage betekent dat als je huis wordt verkocht voor een gemiddelde verkoopprijs van € 937.500, je ongeveer € 10.406 aan makelaarskosten kunt verwachten. Maar, niet alle makelaars werken op dezelfde manier: sommige rekenen een vast tarief, anderen een percentage. Daarom is het altijd belangrijk om de verschillende kostenstructuren en diensten te vergelijken voordat je een makelaar kiest.

Lees meer over makelaars in Santpoort-Zuid.

Andere kosten bij verkoop

Overzicht kosten bij woningverkoop

Er zijn diverse kosten verbonden aan het verkopen van een woning. Naast de gebruikelijke makelaarskosten, zijn er ook andere aspecten die je begroting kunnen beïnvloeden. Deze kosten zijn onderverdeeld in voorbereidingskosten, vaste lasten tijdens de verkoopperiode en de kosten na verkoop.

Van verkoopstyling tot energielabels, het is belangrijk om goed zicht te houden op de diverse kosten om verassingen te voorkomen. Goed overzicht houden op deze kosten stelt je in staat om het maximale uit je huisverkoop te halen.

Energielabel

Het voorzien van je woning van een energielabel is wettelijk verplicht bij de verkoop van je woning. Het label geeft de energiezuinigheid van je huis aan en kan invloed hebben op de verkoopprijs.

Het regelen van een energielabel kan eenvoudig online. Hier kan je een energielabel aanvragen. Dit is een belangrijke stap in de voorbereiding van je woningverkoop.

Marketingkosten

De marketingkosten van je woning maken vaak deel uit van de makelaarstarieven. Deze kosten zijn voor de advertenties, fotoshoot, videofilm of 3D tour die nodig zijn om je huis aantrekkelijk te presenteren aan potentiële kopers.

De makelaarskosten kunnen behoorlijk variëren per makelaar. Het is daarom verstandig om de makelaarstarieven te vergelijken om zo de beste deal te vinden.

Verkoopstyling en onderhoud

Heb je al gedacht aan verkoopstyling en klein onderhoud? Een frisse laag verf, een uitnodigende tuin of wat simpele meubelupdates kunnen wonderen doen voor de presentatie van je huis. Ze maken je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers en kunnen je helpen je woning voor een hogere prijs te verkopen.

Hoewel de kosten hiervan kunnen variëren, kunnen we zeggen dat de gemiddelde kosten voor verkoopstyling en klein onderhoud neerkomen op: € 875. Deze investering kan je een hoger verkoopresultaat opleveren.

Wanneer mijn huis verkopen in Santpoort-Zuid?

In deze roerige tijden, waar niets is zoals het lijkt, kan het lastig zijn om de juiste beslissingen te maken. Zit je te denken aan het verkopen van jouw woning in Santpoort-Zuid? Het is zeker het overwegen waard! De woningmarkt is dynamisch, positief en veel potentiële kopers zijn op zoek naar huizen in onder andere Santpoort-Zuid. Het is daarom nu een geschikt moment om jouw huis in de etalage te zetten.

Je vraagt je wellicht af: is dit het juiste moment om ook een nieuw huis te kopen? Niemand kan de toekomst voorspellen, maar het is zeker verstandig om je mogelijkheden te verkennen. Je wilt je niet alleen focussen op de verkoop van je huidige woning, maar ook nadenken over jouw volgende stap. Wat jouw wensen ook zijn, het is belangrijk om een evenwichtige keuze te maken die past bij jouw situatie in april 2024.

Vergelijk makelaars in Santpoort-Zuid Op basis van je voorkeuren

Waarom Huis Verkopen?

Als je van plan bent om je woning te verkopen, komt er heel wat op je af. Er zijn ontzettend veel dingen waar je aan moet denken en waar je keuzes in moet maken. Daar waar verkoop van je woning voorheen vaak een complex proces was, zorgt Huis Verkopen ervoor dat dit proces eenvoudiger en overzichtelijker wordt. Het stappenplan van Huis Verkopen helpt je door alle fases van de verkoop en geeft je gerichte informatie en tips. Het stappenplan is gebruiksvriendelijk en helpt je een overzicht te krijgen van wat er allemaal geregeld moet worden voor de verkoop van je woning.

Vergelijk lokale makelaars op prestaties

Woon je in Santpoort-Zuid en overweeg je om jouw huis daar te verkopen? Huis Verkopen verzamelt statistieken van makelaars juist in die regio. Je krijgt zo gemakkelijk en snel inzicht in hun prestaties voor wat betreft verkoopopbrengst en snelheid van verkopen.

Kosten besparen met vergelijkingen

In het stappenplan van Huis Verkopen vergelijk je ook eenvoudig de tarieven van dienstverleners zoals energieadviseurs en makelaars op basis van tarieven en beschikbaarheid. Hiermee bespaar je als verkoper op jouw makelaarskosten.

100% onafhankelijke informatie

Huis Verkopen is het grootste platform dat jou als verkoper helpt met jouw huisverkoop en is hierin 100% objectief. Wij staan voor jouw belang en bestrijden misinformatie in de markt.

Behoud het overzicht met een interactief stappenplan

Dankzij het interactieve stappenplan van Huis Verkopen weet jij waar je op moet letten tijdens het verkoopproces. Je regelt alles vanuit één plek, bent steeds goed geïnformeerd en je kunt iedere voltooide stap eenvoudig afvinken.

Veelgestelde vragen over een huis verkopen in Santpoort-Zuid

Begin met oriënteren op wat jouw woning waard is, en kies een verkoopstrategie gebaseerd op deze waarde. Zorg voor alle benodigde documenten, stel de vraagprijs vast en maak je huis verkoopklaar. Een handig stappenplan kan je helpen bij deze voorbereiding.

De verkoopsnelheid hangt af van verschillende factoren zoals de huidige huizenmarkt, de vraagprijs, en de staat van je huis. Gemiddeld duurt het een paar maanden om een huis te verkopen. Bezoek deze pagina voor meer informatie.

De waarde van je huis wordt bepaald door de locatie, de grootte, de staat van het huis en de marktvraag. Je kunt een taxateur inschakelen of een vrijblijvende waardebepaling aanvragen. Op deze pagina vind je daar meer informatie over.

De keuze voor de beste makelaar hangt af van jouw persoonlijke voorkeuren. Je kunt kiezen voor een makelaar die bij je past door makelaars te vergelijken op basis van tarieven, diensten en beoordelingen. Op deze pagina vind je een handige tool om makelaars in jouw regio te vergelijken.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen