Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Makelaars Santpoort-Zuid

Op zoek naar een geschikte makelaar in Santpoort-Zuid voor de verkoop van je huis? Wij helpen je met onze kennis en ervaring. Door alle statistieken van makelaars bij te houden, begrijpen we precies wat de verschillen zijn tussen makelaars in deze regio, zodat jij de beste keuze kunt maken.

Over makelaars in Santpoort-Zuid

We nemen de job aan om alles te registreren over de makelaars in Santpoort-Zuid. We houden bij hoeveel woningen ze snel verkopen, de gemiddelde verkoopprijs van hun woningen en de tevredenheid van hun klanten. Zoek je nog een makelaar? Het vergelijken van al deze informatie kan veel voordeel opleveren. Niet alleen kun je hiermee besparen op makelaarskosten, maar ook maak je de kans groter dat je woning snel en tegen een goede prijs wordt verkocht.

Waarschijnlijk ben je benieuwd naar welke makelaar het meeste ervaring heeft op de plaatselijke woningmarkt, of welke makelaar echt haar best voor je doet om de beste prijs te krijgen. Misschien wil je weten hoe andere woningverkopers de service van verschillende makelaars beoordeelden? Al dit soort vragen zijn belangrijk bij het kiezen van een makelaar in Santpoort-Zuid. Blijf gerust even hier, want we hebben alle informatie bijeengezocht om je te helpen de beste makelaar in Santpoort-Zuid te kiezen.

April 2024

Makelaarskosten (gem.)
€ 10.406
Onderhandelingsresultaat (gem.)
€ 28.617
Besparing (gem.)
€ 2.109

Actueel

 • april 2024 is een goede tijd om de woningmarkt in Santpoort-Zuid in de gaten te houden. Makelaarscourtages zijn momenteel gemiddeld 1,11%, wat nuttig is om in overweging te nemen bij het kiezen van een makelaar.
 • Het is goed om te weten dat de gemiddelde huizenprijs in Santpoort-Zuid momenteel € 937.500 is. Bovendien is de gemiddelde m2-prijs € 5.979. Hier kan je meer lezen over de woningmarkt in Santpoort-Zuid.
 • De tarieven van makelaars in Santpoort-Zuid fluctueren regelmatig. Daarom is het verstandig om deze tarieven te vergelijken. Het is namelijk gebleken dat dit gemiddeld € 2.109 kan besparen.

Makelaars in de omgeving van Santpoort-Zuid

In Santpoort-Zuid zijn diverse makelaars actief, hoewel zij niet daadwerkelijk in Santpoort-Zuid gevestigd zijn. De mate van ervaring met de verkoop van woningen in Santpoort-Zuid verschilt, waardoor het verstandig is om makelaars te vergelijken.

Vergelijk makelaars in Santpoort-Zuid Op basis van jouw voorkeuren

Wat kost een makelaar in Santpoort-Zuid?

Het hanteren van courtage door een makelaar is eigenlijk een percentage van de uiteindelijke verkoopprijs dat je als verkopende partij betaalt aan de makelaar. Dit betekent dat de makelaar pas kosten in rekening brengt, als jouw woning daadwerkelijk wordt verkocht. Deze courtage is in feite de beloning voor het werk dat een makelaar verricht heeft en vormt daarmee een essentieel onderdeel van de makelaarskosten.

Let op: de courtages van makelaars in Santpoort-Zuid verschillen gemiddeld 0,45%. Hierdoor kun je gemiddeld € 2.109 besparen door lokale makelaars te vergelijken in Santpoort-Zuid. Door deze verschillen in courtage kun je aanzienlijk besparen op de kosten, en krijg je meer waarde voor je geld door een vergelijking te maken voor je de knoop doorhakt.

Kosten van makelaars in Santpoort-Zuid

April 2024 (gemiddeld)

€ 0
€ 3.500
€ 10.500
Bespaar direct Vergelijk lokale makelaars

Opstartkosten van makelaars in Santpoort-Zuid

Het inschakelen van een makelaar in Santpoort-Zuid brengt kosten met zich mee, waaronder de opstartkosten. Dit zijn kosten die de makelaar rekent voor het opstarten van de verkoop van jouw woning. Bijvoorbeeld voor de advertentiekosten om jouw huis op huizensites en op Funda te plaatsen, de fotografie van jouw huis en de opmaak van de brochure. Deze kosten worden in het algemeen vooraf door de makelaar in rekening gebracht.

De hoogte van de opstartkosten kan variëren per makelaar en hangt vaak af van wat er precies wordt aangeboden en uitgevoerd. Het is daarom verstandig om dit goed na te gaan bij het kiezen van jouw makelaar. De gemiddelde opstartkosten die door makelaars in Santpoort-Zuid worden gerekend, zijn echter € 515. Zo weet je waar je aan kunt denken bij het budgetteren van de verkoop van jouw woning.

Intrekkingskosten van makelaars in Santpoort-Zuid

Je hebt besloten je huis in Santpoort-Zuid te verkopen en je hebt een makelaar ingeschakeld voor de verkoop. Dan is het belangrijk om te weten dat als je je huis vroegtijdig uit de verkoop wilt halen, je wellicht te maken krijgt met intrekkingskosten. Dit is het bedrag dat je aan de makelaar moet betalen voor de tot dan toe door hem of haar verrichte werkzaamheden.

Intrekkingskosten zijn gebaseerd op de kosten die de makelaar heeft gemaakt voor het verkoopklaar maken van je woning en de marketingkosten. Bijvoorbeeld als je zou besluiten om te verhuizen naar het buitenland, vanwege persoonlijke omstandigheden of omdat je ineens besluit toch te willen blijven wonen in je huidige huis. Deze kosten kunnen een percentage van de courtage zijn of een vooraf afgesproken bedrag. Het is raadzaam om dit vooraf goed na te vragen bij je makelaar, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vraag tarieven van makelaars op Gratis en vrijblijvend

Makelaars in Santpoort-Zuid met een vast tarief

Wist je dat er bij de makelaars in Santpoort-Zuid ook opties zijn om met een vast tarief te werken? Het grote voordeel hiervan is dat je van tevoren precies weet wat het je kost. Geen verrassingen achteraf. Het gemiddelde tarief dat deze makelaars hanteren is € 3.250 (update: april 2024).

Er zijn echter ook nadelen te noemen bij het werken met een vast tarief. Stel, je woning wordt verkocht voor €500.000. Bij een vast tarief van €3.500 ben je goedkoper uit dan bij een courtage van 1,5%, wat neerkomt op €7.500. Echter, bij een verkoopprijs van €200.000 is een vast tarief relatief duur. Dan zou 1,5% courtage namelijk €3.000 zijn.

Tip: Meeste verkopers in Santpoort-Zuid kiezen voor een makelaar op basis van courtage. De reden? Zij vinden het bereiken van een hogere verkoopprijs het allerbelangrijkste. Hou bij jouw keuze dus rekening met wat je zelf het meest belangrijk vindt bij het verkopen van je huis.

4 feitjes over makelaars in Santpoort-Zuid

 • Een overgrote meerderheid van verkopers in Santpoort-Zuid, namelijk 95%, kiest liever voor een traditionele makelaar die elk aspect van de verkoop verzorgt dan voor een online makelaar die zich beperkt tot het plaatsen van je woning op een online platform.
 • Het gebruik van een makelaar bij de verkoop van een huis in Santpoort-Zuid kan resulteren in een significant snellere verkoop. Feiten wijzen uit dat huizen 30% sneller verkopen wanneer de verkoper kiest voor professionele ondersteuning.
 • In Santpoort-Zuid heeft de inzet van een makelaar bewezen een meerwaarde te zijn, met woningen die gemiddeld 15% winstgevender verkopen met de hulp van een makelaar dan zonder. Het professionalisme en de kennis van een makelaar kunnen duidelijke voordelen bieden.
 • Bij het vergelijken van makelaars blijkt in Santpoort-Zuid een duidelijke voorkeur voor makelaars die bewezen betere prestaties leveren. Wil je die vergelijking zelf ook maken? Kijk dan eens op deze pagina waar je makelaars kunt vergelijken.

Wat levert de beste makelaar in Santpoort-Zuid op?

Het kiezen van een makelaar in Santpoort-Zuid gaat verder dan alleen het vergelijken van kosten. Je wint er meer mee als je gaat voor een goede makelaar die een hogere winst uit de verkoop van je woning kan halen, dan besparen op de kosten van een goedkope makelaar.

Laten we eens kijken hoe je de beste makelaars in Santpoort-Zuid kunt herkennen:

 • Gemiddeld behalen de beste makelaars in Santpoort-Zuid bij de verkoop van woningen een prijs die € 24.459 boven de gemiddelde prijzen van andere makelaars ligt, rekening houdend met de verschillende prijsklassen van de woningen.
 • En uit onze onderzoeken is gebleken dat de snelste makelaars in Santpoort-Zuid huizen gemiddeld 16 dagen sneller verkopen dan hun collega's. De snelste verkopers zijn vaak makelaars die de marktwaarde van huizen accuraat kunnen inschatten.

De beste makelaar in Santpoort-Zuid vinden

Het vinden van de juiste makelaar in Santpoort-Zuid kan een uitdaging zijn. Dit komt doordat elke makelaar je woning anders zal taxeren en verschillende tarieven hanteert. Het is echter belangrijk dat je een realistisch beeld krijgt van de potentiële verkoopwaarde en kosten.

Het vergelijken van verschillende makelaars is een slimme zet. Door dit te doen, krijg je een beter inzicht in wat zij te bieden hebben. Dit helpt je om een weloverwogen keuze te maken voor een makelaar die voldoet aan jouw wensen en situatie.

Waar moet je op letten bij makelaars in Santpoort-Zuid?

Er zijn verschillende aandachtspunten bij het selecteren van een geschikte makelaar in Santpoort-Zuid voor de verkoop van jouw huis:

Kennis van de lokale markt

Een goede makelaar heeft gedegen kennis van de lokale markt in Santpoort-Zuid. Ze zijn op de hoogte van recente verkoopcijfers en begrijpt de buurt.

Ervaring en track record

De ervaring van de makelaar in het verkopen van huizen en hun track record is belangrijk. Vraag naar successen en gesloten deals in het verleden.

Dienstenpakket

Onderzoek welke diensten de makelaar aanbiedt. Dit kan variëren van advies en taxatie tot aan de uiteindelijke onderhandelingen en afhandeling.

Tarieven

De tarieven die makelaars rekenen kunnen sterk variëren. Op deze pagina kun je de tarieven van verschillende makelaars opvragen en vergelijken.

Persoonlijke klik

Vertrouwen en een goede communicatie zijn essentieel. Zorg dus dat je een makelaar kiest waarbij je een prettige, persoonlijke klik voelt.

Moet ik kiezen voor een NVM-makelaar?

De NVM, of voluit de Nederlandse Vereniging van Makelaars, vertegenwoordigt makelaars en taxateurs in heel Nederland. Het is de grootste brancheorganisatie in de vastgoedsector, naast anderen zoals VBO Makelaar en VastgoedPRO. NVM-makelaars zijn gebonden aan strikte kwaliteitseisen en een code van ethiek, waardoor je ervan verzekerd bent dat je met professionals werkt.

Een NVM-makelaar in Santpoort-Zuid brengt specifieke voordelen met zich mee. Ze hebben naast hun gedegen kennis van de lokale markt, ook inzicht in het meest recente vastgoednieuws en bijhorende wetgeving. Ze begeleiden je van start tot finish bij het verkoopproces, zorgen voor de juiste marketingstrategieën en onderhandelen namens jou voor de beste prijs. De aanwezigheid van een NVM-makelaar verhoogt jouw kansen op een succesvolle verkoop.

Wat doet een makelaar in Santpoort-Zuid?

Een makelaar in Santpoort-Zuid kan je begeleiden in het gehele traject rondom de verkoop van je huis. Of het nu gaat om het in kaart brengen van je woning, het onderhandelen over de prijs of de administratieve nasleep. Een full-service makelaar neemt je alle zorgen uit handen.

Het doel van een makelaar is om jouw belangen zo goed mogelijk te behartigen. Je makelaar zal je adviseren over de juiste verkoopstrategie, rekening houdend met jouw specifieke situatie en de lokale markt in Santpoort-Zuid.

 • Waarde inschatting: Een realistische waardebepaling van jouw woning.
 • Promotie van de woning: Professionele fotografie en passende advertenties.
 • Bezichtigingsbegeleiding: Het organiseren en uitvoeren van bezichtigingen.
 • Onderhandeling: Het voeren van onderhandelingen met potentiële kopers.
 • Contracten en administratie: Het opstellen van koopcontracten en afhandelen van de administratie.

Waarom een makelaar in Santpoort-Zuid inschakelen?

Als je besluit je woning in Santpoort-Zuid te verkopen, kan een verkoopmakelaar je ontzettend veel werk uit handen nemen. Het proces bestaat uit diverse stappen, die ik in de volgende paragrafen zal toelichten. Belangrijk om te weten is dat elke stap in dit proces nauwkeurigheid vereist en idealiter door een professional wordt uitgevoerd. Zo zorg je ervoor dat de verkoop van je woning soepel verloopt, wat je uiteindelijk veel stress en hoofdpijn kan besparen.

Vaststellen van de vraagprijs

Als eerste stap zorgt de makelaar voor een waardebepaling van je woning. Door de woning grondig te inspecteren en vergelijkbaar vastgoed in Santpoort-Zuid te bestuderen, bepaalt de makelaar een realistische vraagprijs.

Verkoopstrategie opzetten

Vervolgens stelt de makelaar een verkoopstrategie op. Dit plan bevat beslissingen over de marketing van de woning, zoals de inzet van sociale media, online advertenties en open huis dagen om de woning onder de aandacht te brengen.

Begeleiden van bezichtigingen

De verkoopmakelaar verzorgt de bezichtigingen. Hij/zij kent je woning door en door, weet precies welke sterke punten hij/zij moet benadrukken en kan je potentiële kopers antwoorden geven op alle vragen die ze hebben over de woning.

Onderhandelen en afronden

Zodra er interesse in je woning is, zal de makelaar namens jou de onderhandelingen starten. Eventuele biedingen worden nauwkeurig beoordeeld en de makelaar zorgt ervoor dat de verkoopbepalingen voor jou zo gunstig mogelijk zijn. Als je akkoord gaat met een bod, regelt de makelaar de koopakte, de notaris en alle andere formaliteiten.

Makelaars in Santpoort-Zuid vergelijken

Als je van plan bent je huis in Santpoort-Zuid te verkopen, komt Huis Verkopen goed van pas. Wij maken het vergelijken van lokale makelaars namelijk verrassend makkelijk.

 • Bespaar op makelaarskosten
 • 100% onafhankelijk en objectief
 • Ontdek de beste prijs/kwaliteit-verhouding
 • Gratis en vrijblijvend vergelijken

Makelaars vergelijken biedt waardevolle inzichten. Het kan je helpen een makelaar met de juiste ervaring en expertise te vinden. Een goede makelaar kan het verschil maken in de uiteindelijke verkoopopbrengst en -snelheid van jouw woning.

Vergelijk makelaars in Santpoort-Zuid Bespaar direct, je zit nergens aan vast

Veelgestelde vragen over makelaars in Santpoort-Zuid

De gemiddelde opstartkosten van een makelaar in Santpoort-Zuid zijn € 515. Deze kosten kunnen per makelaar verschillen, het is dus aan te raden om meerdere offertes op te vragen en te vergelijken.

Om de beste makelaar te vinden voor de verkoop van je woning, is het aan te raden om verschillende makelaars te vergelijken. Hiervoor kun je gebruik maken van de makelaarsvergelijking van deze website.

De gemiddelde verkoopprijs van huizen in Santpoort-Zuid over de laatste drie maanden is € 937.500. Dit bedrag kan echter fluctueren naar aanleiding van de huidige vraag en aanbod op de markt.

De gemiddelde verkoopsnelheid in Santpoort-Zuid is 71 dagen. Niet elke makelaar zal aan dit gemiddelde voldoen. Het is daarom slim om bij het vergelijken van makelaars ook hun gemiddelde verkoopsnelheid in ogenschouw te nemen.

De gemiddelde makelaarskosten in Santpoort-Zuid liggen rond de € 10.406. Om precies te weten wat de kosten zullen zijn voor jouw specifieke situatie kun je hier de tarieven opvragen bij lokale makelaars.
Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen