Direct naar: Alle plaatsenAmsterdamRotterdamUtrechtDen HaagEindhoven Informatie: MakelaarEnergielabelWoningwaardeKostenWoningmarktcijfersTips

Woningmarktcijfers Santpoort-Zuid

De huizenmarkt in Santpoort-Zuid is altijd in beweging. Als je overweegt jouw huis te verkopen, kan de informatie op deze pagina erg waardevol zijn. Je vindt hier een overzicht van relevante vastgoedcijfers zoals gemiddelde verkoopprijzen, vraagprijzen en het aantal transacties tot april 2024.

Gemiddelde vraagprijs en verkoopprijs in Santpoort-Zuid

De gemiddelde verkoopprijs in Santpoort-Zuid is in de laatste 3 maanden € 937.500 euro en de gemiddelde vraagprijs is € 1.071.466 euro. Deze prijzen geven een indicatie van de huidige situatie op de vastgoedmarkt in het gebied. De fluctuerende huizenprijzen kunnen echter sterk variëren, afhankelijk van factoren zoals locatie, omvang en staat van de woning. Voor een helder overzicht, zie de onderstaande grafiek:

Huizenprijzen in Santpoort-Zuid

Afgelopen 3 maanden

€ 508.000
€ 815.000
€ 1.121.000

Zet je schrap voor de visualisatie van de prijsontwikkelingen in Santpoort-Zuid. De onderstaande grafiek illustreert de gemiddelde verkoopprijzen en vraagprijzen per m2 in de afgelopen 3 maanden. De evolutie geeft inzicht in de huidige stand van zaken op de woningmarkt. Ontdoe deze prijswijzigingen om te navigeren in de huizenmarkt:

Huizenprijzen in Santpoort-Zuid per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 4.200
€ 5.500
€ 6.700

Prijsontwikkeling Santpoort-Zuid laatste 12 maanden

De woningmarktcijfers van Santpoort-Zuid bieden waardevolle inzichten. De beweging van huizenprijzen in deze regio kan worden gezien als een specifieke weerspiegeling van de markttendensen.

De gemiddelde verkoopprijs in de afgelopen maand was € 937.500. Voor een duidelijker beeld van de huizenprijsontwikkeling, bekijk de volgende grafiek:

Wat is mijn woning in Santpoort-Zuid waard?

Het besluit om je huis in Santpoort-Zuid te verkopen hangt vaak samen met wat je met de verkoop kunt verdienen in de huidige woningmarkt. Als je wilt begrijpen wat je woning momenteel echt waard is, is het niet voldoende om simpelweg uit te gaan van de gemiddelde verkoopprijs in Santpoort-Zuid. Uiteindelijk is de unieke woningmarktwaarde van je eigen huis wat telt.

Overweeg je om je woning te verkopen? Het kan dan een verstandig idee zijn om een gratis waardebepaling aan te vragen bij een makelaar. Deze kan je een nauwkeurige indicatie geven van de actuele waarde van je woning, afgestemd op de specifieke karakteristieken en omstandigheden van je huis.

Een gratis waardebepaling van een makelaar geeft je een schatting van de verkoopprijs van je woning. Dit wordt doorgaans bepaald aan de hand van een aantal factoren, waaronder de staat van je woning en de vraag en aanbod in de omgeving. Het kan daarom verstandig zijn om meerdere makelaars te vragen om een waardebepaling, aangezien de geschatte waarde tussen makelaars kan variëren. Bij het aanvragen van de waardebepaling kun je ook aangeven dat je graag meerdere waardebepalingen wilt ontvangen.

Vraag een gratis waardebepaling aan Bij een ervaren, lokale makelaar

Woningcijfers in andere plaatsen

In de huizenmarkt is geen enkele plek identiek. Natuurlijk hebben we het dan over woningmarktcijfers en huizenprijzen. Neem bijvoorbeeld de gemeente rondom Santpoort-Zuid, hier zie je duidelijke verschillen met Santpoort-Zuid zelf.

Dit verschijnsel benadrukt het belang van breder kijken. Alleen zo krijg je een compleet marktbeeld. Hieronder zie je twee grafieken die deze prijsverschillen inzichtelijk maken:

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 1.000.000

Verkoopprijzen in andere plaatsen per m2

Afgelopen 3 maanden (per m2)

€ 7.000

Best presterende makelaar in Santpoort-Zuid

Op het gebied van woningverkoop zien we in Santpoort-Zuid en omgeving grote verschillen tussen de makelaars. Tussen het tempo van verkopen, de behaalde verkoopprijzen en het aantal verkochte woningen: het varieert sterk per makelaar. Omdat wij de prestaties en statistieken van deze makelaars bijhouden, kunnen wij jou een helder beeld geven van welke makelaar in jouw situatie het beste kan presteren.

Het selecteren van de juiste makelaar voor de verkoop van je woning in Santpoort-Zuid kan een groot verschil maken. De keuze van een geschikte makelaar kan zowel invloed hebben op de verkoopsnelheid als op de uiteindelijke verkoopprijs van je huis. Dit is waar we van toegevoegde waarde zijn: we helpen je aan de hand van onze data de meest passende makelaar te vinden, zodat je zorgeloos en succesvol je woning kunt verkopen.

Vergelijk makelaars in Santpoort-Zuid Of lees meer over makelaars in Santpoort-Zuid

Gemiddelde tarieven van makelaars in Santpoort-Zuid

Wat er bij het verkopen van jouw huis vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de makelaarskosten, ook wel courtage genoemd. Binnen Santpoort-Zuid liggen de courtages gemiddeld op 1,11%. Bij een gemiddelde verkoopprijs in Santpoort-Zuid van € 937.500 kun je snel uitrekenen dat je ongeveer € 10.406 aan makelaarskosten kunt verwachten. Dit lijkt misschien veel, maar een groot deel van deze kosten worden doorgaans terugverdiend door een hogere verkoopprijs.

Desalniettemin, een lage courtage betekent niet automatisch dat je de meeste winst overhoudt. Even belangrijk, zo niet belangrijker, is de toegevoegde waarde van een makelaar. Denk hierbij aan kennis van de lokale woningmarkt, onderhandelingsvaardigheden en een goed netwerk. Kijk dus niet alleen naar de tarieven van makelaars in jouw regio, maar ook naar de kwaliteit van hun dienstverlening. Dit is waar je uiteindelijk echt baat bij hebt bij de verkoop van jouw huis in Santpoort-Zuid.

Vraag tarieven op bij makelaars Gratis en vrijblijvend

Aantal koopwoningen in Santpoort-Zuid

In Santpoort-Zuid zijn er in totaal 1018 koopwoningen te vinden. Merk op dat slechts een klein gedeelte hiervan periodiek te koop staat. Dit zorgt voor schaarste op de woningmarkt. Als potentiële woningverkoper betekent dit voor jou dat jouw woning mogelijk snel verkocht kan worden en wellicht tegen een hogere prijs, omdat er meer vraag dan aanbod is.

Aantal verkochte woningen in Santpoort-Zuid

In de afgelopen 12 maanden hebben zich ontwikkelingen voorgedaan binnen de huizenmarkt van Santpoort-Zuid. Er zijn talloze woningen aangemeld en er is een respectabel aantal transacties geweest. Bekijk het exacte aantal verkochte woningen in Santpoort-Zuid, getagd als 33, in de onderstaande grafiek:

Ben je van plan jouw huis in Santpoort-Zuid te verkopen?

Ben je van plan om jouw stekje in Santpoort-Zuid op de markt te brengen? Dan zit je bij ons op het juiste adres. Voordat je begint met het verkopen van je huis, is het belangrijk om een goed doordacht verkoopplan te hebben.

Bij ons vind je een uitgebreid stappenplan dat je helpt bij alles dat komt kijken bij de verkoop van jouw woning. Het selecteren van een ervaren makelaar en het grondig regelen van elke stap van het proces is bepalend voor een succesvolle verkoop. Zorg dat je met een gestructureerd plan begint aan deze belangrijke fase.

Bekijk je stappenplan Speciaal voor jouw woning

Over Huis Verkopen

In het pittoreske Santpoort-Zuid schommelen de woningprijzen voortdurend. De wisselende cijfers van de huizenmarkt hier, worden gelijk geüpdatet op onze site. Door deze actuele data raadpleegbaar te houden, voorzien we je van relevante informatie die jou kan assisteren bij diverse beslissingen. Wil je bijvoorbeeld jouw huis te koop zetten, dan zijn deze marktinzichten waardevol om te bepalen of het nu een geschikt moment is.

Nuttige functies van HuisVerkopen.nl

Op HuisVerkopen.nl kun je veel meer vinden dan alleen de meest recente woningmarktstatistieken van Santpoort-Zuid. Zo fungeert het platform als een one-stop-shop voor het gehele verkoopproces van jouw huis. Het navigeert je naadloos door de verschillende aspecten van de huizenverkoop: van een gratis waardebepaling door een lokale makelaar, tot het aanvragen van een geldig energielabel. HuisVerkopen.nl beschikt ook over een uitgebreide set van tips om je woning voor de beste prijs te verkopen en een handig stappenplan voor een soepele verkoop. Voor meer gedetailleerde informatie kun je altijd bij de diverse hulppagina’s terecht.

Huis Verkopen © 2024 - Bennekomseweg 43 - 6717LL - Ede - 0318 - 250 660 - Over ons - Contact - Privacybeleid - Disclaimer - Sitemap - KVK 89119223
Logo Huis Verkopen